ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 505
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Ех колко е трудно ставането сутрин. Нощо не помага

Скрит текст:

Добро утро на всички  Hug Hug

Изобщо не толерирам енергостестяването, напротив стремя се да го изкореня. Но винаги е по-лесно и по-забавно, когато започваш с нещо хубаво и се усмихваш.

Татко BG  Според мен не е само до уважение. БЕЛ е изключително важен предмет. И това трябва да го разберат и децата ни. Аз ако съм работодател и ми дойде някой, който като му дам един празен лист не може да си напише молбата, за какво ми е да го назначавам. Ще трябва да поправям правописните грешки след него всеки път като га накарам да напише нещо. Е не благодаря  #Crazy #Crazy А явно и от нас зависи да разберат децата ни, че БЕЛ ще им трябва не само, за да си всвмат матурата, но и за друго. Ето дори и учителат по информатика каза, че първото дамашно го били предали много малко деца, а второто - около 75 % от тях. А уж тук са деца, които искат точно това да учат. Но това са просто тийнове, които ако няма контрол, нищо доброволно и без бой няма да направят, ако вътрешно не са убедени, че това ще им потрябва след време. Е ми ето тук е нашата и на учителите роля - да ги убедим, че трябва и каквото направят сега ще им потрябва в бъдеще. 

A спомняте ли си тива  Mr. Green Mr. Green
Скрит текст:

# 166
  • София
Утре и ние ще си имаме един  Laughing Laughing

http://www.facebook.com/photo.php?fbi … sp;    

A днес било Тодоровден. Честито на всички именяци и да почерпите подобаващо

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 08:29 от Naddya

# 167
  • София
Надя, благодаря ти, отговорила си вместо мен, аз едва ли щях да го кажа по-точно.
Татко бг, само един въпрос - това не са ли същите пубери, дето влизат и в час по математика и английски? Или в междучасието се сменят с коренно различни хора? Защо говорим на различни езици, някак си? Тези деца, които непрекъснато обвинявате и искате да гонят, наказват и т.н. са нашите и вашите деца, или Вашето е по-различно, изключение от правилото? Да има невъзпитани сигурно, сигурно има и неособено умни, но общественото образование е такова, че всички трябва да ходят на едно и също място на училище, по едно и също време и учителят е този дето трябва да постави нещата на мястото им. Той е възрастния все пак, нали? Ако трябва и ще гони и ще наказва, и двойки ще пише... "Аз това бих направил" - ами бихте, ама не сте учител. И сигурен ли сте, че е най- правилното? Аз пък точно по тази причина се въздържам да давам съвети как да се реши проблема. Учителите са тези, дето трябва да знаят как. Просто казвам, че според мен не може да се отписват деца на 14 години.... Извинявайте всички, спирам, това беше моето лично впечатление.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 16:31 от Jord

# 168
  • София
Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 22:44 от Naddya

# 169
  • София
Добро утро на всички  Hug Hug

Хвърлих едно оче на осмокласната тема - колко много участия в олимпиади, а и класирания за 2 кръг - голямо браво на децата   bouquet  bouquet  bouquet
А ние май дремем или по-точно дълбоко сме заспали зимен сън  ooooh! ooooh! ooooh! С какво сме по-назад от тях  Thinking Thinking

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
А са съжаление и Босилка има претенции към децата (в което няма нищо лошо), но може и да ги подсети за олимпиади и състезания, пък и да организира участието

Имам предложение

Да агитираме синковците за явяване на великденската на 20 април 2013 година. Има достатъчно време за агитация  Mr. Green Mr. Green

http://math-bg.com/?page_id=162          

А ето от преди, за да се подготвят
   http://math-bg.com/?page_id=233      

и да обявим награда за явилите се деца - например да им платим игри на боулинг, пица (за по-гладните), кино, театър или нещо друго

Какво ще кажете за идеята и да дайте да се размърдаме малко

# 170
  • София
Още ли спите или само

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 11:33 от Naddya

# 171
татко бг,  newsm10

# 172
  • София
A ние вече сме със сертификат  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

# 173
  • София
Скрит текст:

# 174
Честито Надя! Пожелавам ти до завършването да напълните цяла стена!
Явно съм ви заблудил с джорд, копирайки последния и коментар. Той беше най-близкият и поставяше въпрос от един един по-стар коментар на неош (джиткането с телефоните в час по химия) конкретно, а в по-широк аспект поведението в час и отношението към преподавания материал по принцип, нашите реакции към възможните действия на учителите и резонансът на изразеното във форума сред пубертетите. Всичко това с ясното съзнание, че те са деца, както подчертава джорд, имат уклон към енергоспестяване (надя) и не са глупави, щом са избрали (сами или с ваша помощ) това училище. БЕЛ или химията в случая са случайни извадки, цитирани защото в такива часове е констатиран подобен проблем. Преди време изразих съмнение в смисъла на идеята децата да участват в срещите. Всъщност няма лошо да ги нахраните с пици. Лошо е обаче, когато чрез форума ги информирате кое в поведението им ще толерирате и още по-лошо е да знаят към кои учители имате забележки! Какви опции оставяте на възрастния (учителя)? Форумът е форма на натиск. Напиши три пъти, че някой не се справя с нещо и ... Форумът ли е мястото? Ние възрастни ли сме? Как един учител да изгради авторитет, да внуши респект и въдвори ред, когато мама във форума казва... каквото казва без да е помислила добре.
Няма как да изразя всичко, което мисля в един коментар. Надявам се този да обясни линията за защита на преподавателите  в коментарите ми. Знам,  че училището си струва. Знам какво беше и какво е сега. Много неща знам и не си позволявам да ги кажа. Не му е тук мястото.
И за да не кажете, че не предлагам какво да се направи... В меката на компютрите да няма електронен дневник? Е верно ли? Драган, Петкан и Стоян днес не са били в час по (който и да е)? И да го знаят заинтересованите родители още днес. През месеца ще имат контролни по... Информация един месец напред. Резултатите от контролните... седмица след контролното. Учител отсъства защото... Прозрачно и просто. В сайта на училището.  И едва ли съм изчерпал всичко. Това е. Взаимен контрол. И комуникация на ниво възрастен.

# 175
Наде, браво на младежа. Да пръдължава в същия дух и в края на календарната година да заформят един отбор от наборчета за участие в FLL.
А относно олимпиадите, имаш право, че трябва малко повече да ги нахъсват в училище, за да им създадат състезателен хъс, ще им трябва занапред в живота. Аз бутам, но е много трудно, като само аз натискам, Ако имаше и побутване и от училището, мисля че щеше да е по-различно. Ефектът от побутването е: в три олимпиади участва моят герой, и на трите се класира за втори кръг (информатика, физика и астрономия). Информатиката предстои на 29.03. Има още едно класирано дете от нашия випуск от ТУЕС. А по Астрономия отива на трети кръг - национална олимпиада.
Той е моят герой. Само дано се постарае така и по предметите в училище.

Таткобг, съгласна съм с теб относно обратната връзка, в 21 век мисля, че трябва да разработят такава, както вече е по информационни технологии.
Успешна седмица на всички.

# 176
  • София
татко бг  newsm10 Знаех си, че ще се разберем. Аз също всеки път съм с някакви угризения като пиша.... Относно обратната връзка, с две ръце - за!
Надя и Радостина, браво на Вас! Страхотни сте, все така занапред. Ако това е начина да енергоспестявате - супер!! Възхищавам Ви се.

# 177
  • София
Привет и от мен.  Hug
Наде, супер идея, дано успеем да ги навием младежите. Да видим докъде са я докарали с тази математика. Казвай, кога ще го записваш твоя, че да пратя и моя.  Simple Smile

Татко бг, аз също бях много учудена, че в нашето училище, където има много хора, компютърно грамотни, че и отгоре, нямаме електронен дневник, нямаме уеб информационна система. Това не е толкова трудно за създаване, че ако трябва и децата сами могат да създадат нещо такова, ако им се даде възможност и задача.

За момента само по информатика можем да следим нещото отдалечено.

От друга страна - не мисля, че нашите реплики тук влияят на действията на децата. Поне не би трябвало - те са вече достатъчно голями, за да знаят примерно, че ползването на телефон в час най-малкото не е възпитано, да не говорим за каквото и да е било друго. Затова е необходимо да имаме ние, родителите, повече информация какво се случва, за да можем и ние да помагаме в този процес - защото възпитанието идва от нас като начало, после се дооформя в училището и от учителите. Но, нямайки идея как стоято нещата, всъщност ние не можем да участваме.

# 178
Здравейте! Майка съм на абитуриент тази година в ТУЕС.
Смея да твърдя, че съм взискателен родител (синът ми с две ръце би подкрепил твърдението Simple Smile ), работя като програмист и съм възпитаник на ТУ-София. ТУЕС е училището, което ми дава усещането, че и в едно държавно училище може да се получат знания и умения на много високо ниво. При едно много простичко условие : децата да са мотивирани да учат, да могат и да успяват. Точно в този ред. Оставам с впечатлението, че част от родителите са склонни да търсят вината предимно в учителите. Вашите тийнейджъри имат нужда да бъдат подкрепяни и "вкарвани в пътя", ако кривнат от него (поради възрастовата им специфика). Това училище е по-особено като дух. В него учителите се опитват да оформят личности. И поради тази причина се държат с децата като с възрастни и отговорни хора, начинът на преподаване и изпитване е по-академичен, цялата схема е като умален вариант на обучението в ТУ. Синът ми сега знае повече , отколкото знаех аз , завършвайки ТУ. Нямам притеснения за неговото професионално израстване и се радвам, че преди 5 години избрахме това училище.
Прозвуча малко като реклама, но докато четях много от постовете изпитах желание да защитя труда на тези хора, които оформят личността на нашите деца. Това е нещо като моето "Благодаря!" за усилията, които полагат ежедневно .

# 179
  • София
Yontcheva, здравейте,
няма да повярвате обаче съвсем случайно, точно преди да пишете, прочетох мненията Ви в седмокласните и осмокласни теми от 2009 година  Embarassed Нямам навик, не знам какво ме накара. Звучат точно като нашите, само малко по - ядосани  Grinning Но това е супер, значи има за какво да се бъхтат синковците, ако решат да се бъхтат, де. Както Вие казвате, истината идва в 10-ти клас, значи мами, малко мина, много остава....  Grinning Важното е да сме в правилната посока, нали?

Общи условия

Активация на акаунт