ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 398
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
От 9ч. по Нова в предаването на Люба Кулезич ще се обсъждат проблемите на НГДЕК.

# 226
  • тук и там където дойде
Добро утро

Днес е слънчев хубав ден / поне засега/ а ваканцията свърши.

Jord знаеш ли дали имат домашно по български - защото моичкия казал че няма и не е отворил нищо.

По английски си го е написал на компютър там проблем нямаме. Но мама трябва да го разпечата. Можи и в понеделник  Mr. Green и после сигурно ще имаме забележка.   newsm12
Номера е следния - докато пишем уж по английски или информационни и хоп влизаме в някоя игра Crossing Arms и така. Не знам кога ще им дойде музата да учат, а ще им се наложи.
Резултата ни от ваканцията е че учихме по английски - колко не знам и по математика - там със сигурност е решавал задачи.

# 227
http://www.facebook.com/events/452610438147899/
Предстои нещо интересно /поне според мен/ за учениците от ТУЕС. А че ваканцията свърши, това е необорим факт.

# 228
  • София
Наистина (и за съжаление) май висшето образувание и титлите вече не са това, което бяха  newsm78 newsm78

http://www.webcafe.bg/id_443260540_Vuzovete … sp;    

# 229
Здравейте, имам едно питане към настоящите осмокласници (по-скоро към майките им Laughing).  Местата в двете паралелки с програмиране още на първо класиране ли се заеха миналата година? Моят се е наредил за натам, но малко ме притесняват датите в графика по кампанията тая година.

# 230
  • София
Добре дошла, Майя!  Hug Hug
Нашите деца са първият випуск, в които разделението по специалности е от 8 клас. Доколкото помня двете паралелки програмиране се запълниха почти от първото класиране, но имаше малки размествания след това.

Ех ваканцията свърши  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 231
  • София
Привет Майя! Имаше деца, приети и на второ класиране в първите две паралелки. Но след това бяха запълнени.

Айде, днес първи учебен ден!!!  Twisted Evil

# 232
  • София
Prima на въпроса "Имате ли нещо за учене по български" отговора беше "Май не"  Grinning Ясно, точно и безполезно, по това вече приличат на програмисти, нали? Днес пък ми заяви, че бил решавал задачи иначе, но искал сега с мене  Shocked То щеше да е хубаво, ако можеше и утре - с мене, ама едва ли ще се промъкна незабелязано  Embarassed
Майя, привет! Със сигурност имаше приети деца на второ класиране, ние бяхме от тях, обаче се запецна и не поиска да се премести там - за добро или за лошо. На трето класиране вече всичко беше запълнено, мисля и аз.

# 233
Много благодаря за бързите отговори. Програмирането в ТУЕС ни е първо желание, евентуално с малко уговорки може и КМ. От другите училища - НПМГ с физика. Проблемът ми е, че ако не влезе на първо класиране в ТУЕС с програмиране и решим да чакаме второто изтича срока за записване по първо класиране в НПМГ, а съм на 99% убедена, че с физиката ще влезе там от раз, защото има много висок резултат на олимпиадата. И уж по наредбата мястото се пази до второ класиране, ама като знам в някои училища как си правят устата, че не се пази #2gunfire и почва от сега треска да ме тресе. Вие имате ли наблюдения по тоя въпрос как е било миналата година, та малко да ме успокоите? Имам предвид пази ли се наистина мястото от първото класиране?

# 234
  • София
Пази се със сигурност! Ние също бяхме изправени пред избора НПМГ - физика или ТУЕС. Имайте предвид, че до 4-5 класиране не се запълни паралелката физика, за мое голямо разочарование. Накрая взеха две момичета, които бяха държали изпити по биология или химия, не помня, но не беше физика и имаха оценки около 4 на всички изпити. И пак останаха свободни места. Не знам защо, но паралелката физика в НПМГ.... е с много нисък бал. Получих много противоречиви мнения, допитвайки се до майките и татковците във форума. По-скоро клонеше към "не" техния отговор.

# 235
Майа, споко  Simple Smile в този "филм" със сроковете и запазване на местата сме участвали миналата година. Схемата ти е много проста: ако не ви приемат на 1 класиране в ТУЕС -СП, а ви приемат на 1 класиране в НПМГ-физика, записвате с оригиналните документи физиката и подавате документи за 2-ро класиране в ТУЕС. Физиката Ви е сигурна така и чакате класиране в ТУЕС. Като ви приемат на 2-ро класиране СП, отивате в НПМГ и теглите оригиналните документи и ги носите в ТУЕС. Няма такси за записване, за разлика от висшето образование и само губите един предиобед време.
Хубавото е, че двете у-ща са в различни класирания и така имате избор а не сте вкарани само в шаблона на РИО.

# 236
  • София
Привет на всички!  Hug Hug

И обещанията не са като даването ....  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

И първо подсещане за олимпиадата  newsm78 newsm78 newsm78

Усмихнат ден на всички  Peace

# 237
Ясно ми е защо паралелката с физика е най-малко желаната. Това им е най-трудната от природните науки на децата. Жалко обаче, че се обезсмисля вътрешния изпит, като се приемат деца с друг такъв. Просто на моя човек му е писнало от математика и затова не се натиска за математическите паралелки например, не че няма да се класира и за там. Като е казал ТУЕС, та ТУЕС. Иска професия да придобива Wink, а и ни е в квартала... Така че догодина, да се надяваме, сме при вас.

# 238
  • София
Само да кажа, че балът и за математика с немски не беше много висок, но пък паралелката се запълни поне. Но и при нас не е за изпускане, чакаме Ви  Grinning
Ние пък тези дни трябваше да наваксаме едни изпуснати контролни по физика и химия. Аз решавах задачи по физика оня ден до 12 вечерта. Припомних си цялата кинематика, динамика, пневматика и други видове науки..... И накрая нямахме тестове нито по едното, нито по другото.  newsm78 newsm78 Поне да не бях учила толкова....

# 239

Общи условия

Активация на акаунт