ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 530
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • гр.София
Здравейте! Следя ви отдавна, сина ми също ще кандидаства в ТУЕС. Искам да ви попитам при попълване на заявлението с желанията за училищата, ТУЕС не се пише. Правилно ли съм разбрала, документите за кандидастване се подават в самото училище?

# 496
Здравейте! Следя ви отдавна, сина ми също ще кандидаства в ТУЕС. Искам да ви попитам при попълване на заявлението с желанията за училищата, ТУЕС не се пише. Правилно ли съм разбрала, документите за кандидастване се подават в самото училище?
Съвсем правилно си разбрала. На сайта на ТУЕС са си расписани датите за подаване и кои са документите. И ние само си чакаме свидетелствата и отиваме да подаваме.

# 497
Доста ме притеснихте с тази госпожа по математика.Моят е доста своенравен и не обича да се нагажда- не хареса ли някой преподавател и отношението към предмета се променя.А всъщност как преподава,децата разбират ли или ще трябва да си припомняме осмокласния материал.Също така по БЕЛ какво е нивото?

Баш същите мисли ... направо виждам военно положение при определено стечение на обстоятелствата!

"За съжаление навсякъде има учители , който издевателстват над децата. "
Да, има такива. Ама наистина ли мислите, че г-жа Динова издевателства? Моля ви...Несериозно е.

По мои спомени всички учители, при които е имало повече 1-2 заплашени с двойка и повтаряне на класа си издевателстваха над нас.... Не знам как е при въпросната госпожа, обаче не е нормално да има 10-на двойки по математика в училище, в което се влиза с доста високи математически балове.

# 498
Определено май изисква повече от децата - по-подробно описание на задачите, по-странно подреждане, не приема самоинициатива от оформлението на децата. Затова и те се дразнят. Те влизат със самочувствието, че знаят математиката, защото са влезли с изпит, но когато "правилата" се променят и това не им харесва. 

Ето това червеното, ако е вярно е грозно!

# 499
  • I want it all and I want it now.
И аз съм в големи размисли . Не ми се иска изобщо да се сблъсквам с въпросната госпожа.
При положение ,че са останали 50 деца на поправка определено госпожата има проблем.
Аз и друго се чудя, въпросните родители как не са се оплакали от тази госпожа ?

# 500
  • София
50 оставени на поправка от 116? newsm78
Боже, къде ще хвърлим децата си! Praynig

Първия път, когато прочетох това, ми се видя малко несериозно. Но сега се обсъжда пак и ме учудва-децата които учат в ТУЕС са влезли с изпит, готвили са се за него. За да останат 50% на поправка - трудно ми е да кажа, че само децата са виновни. Нещо в подхода на госпожата трябва да се промени.

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 17:53 от svet_cvet

# 501
50 оставени на поправка от 116? newsm78
Боже, къде ще хвърлим децата си! Praynig

Аз се извинявам, че ме мързи да ровя в темата, ама от къде тръгна тая информация за 50 на поправителен.... това факт ли е?

# 502
  • I want it all and I want it now.
На 32 стр от темата  Peace Не  е официално, но се предполага ,че ще има толкова .

Надявам се да предприемете нещо по въпроса  Peace Защото и да е супер училище , не е нормално.

Успех на всички, който ще бъдат приети и сегашни ученици.

Повече няма да пиша по темата.  Peace

Благодаря за споделената информация.   bouquet
Всеки преценява сам за себе си.

# 503
За информация, в ТУЕС от всеки випуск между 9 и 12 клас традиционно отпадат (разбирайте напускат поради слаб успех или повтарят, че и повече от една година) около и над 20%.

За сегашния випуск статистиката е приблизително следната:
- от 116 започнали към момента завършват средно образование около 93,
- част от тях няма да получат диплома за професия и няма да ползват преференциите за прием в Техническия.

Изводът е, че Босилка е най-малкият (сигнален) "проблем". Прави каквото може жената да ги научи освен на математиката (каквато я разбират в ТУЕС-а), но и да им подскаже, че в това училище учителите памперси не сменят! Изчакайте да видите какво ще се случи в действителност, а не се пързаляйте по информация от агенция ЕЖК.

Иначе, колкото по-овреме си дадете сметка за горното (вие и децата), толкова по-добре. Ако смятате да се записвате, приемате университетско-казармения режим. Ред, дисциплина и високи изисквания!

Приемате и другото.

Нали се сещате, че по някои предмети е направо чудо да се осигурят преподаватели за заплатите, които училището може да предложи. Затова тук -там може и да се случат пробиви в изпълнението на предварително създадената програма. Може и да има пропуснати часове, но материалът ще бъде преподаден по един или друг начин. Накрая е важен резултатът! Пътят към него може и да не минава по Цариградско шосе, но ако целта си струва, значи е по-добре да има обиден пуберитет, вместо поредната печатница на празни по съдържание дипломи...

Накрая и личното ми мнение по въпроса струва ли си или не да завършиш ТУЕСа?

Глупав въпрос, защото няма по-голяма глупост от това да предпочетеш някое друго училище, където математиката и езиците са върхът, а последващата реализация клони към нула.

Отговорът е ясен.

# 504
  • София
Докато на сайта на училището не публикуват списъка с децата от 8 клас, останали на поправителен по математика - това за 50 от 116 е само в областта на предположенията. Така че - чакаме. Явно ще трябва да следим тази година списъците с децата от 8 - 12 клас, оставащи на поправителни.  Thinking Thinking

Татко бг А тази статистика за 20 % отпаднали или повтарящи, откъде я взе?  newsm78 newsm78

# 505
Дългогодишни наблюдения. Всеки е свободен да вярва или не.

Многозначителен е фактът, че жалби от родители почти няма. Демек... сигурно са имали основание учителите. Разбира се всеки родител решава сам за себе си, както и всеки носи отговорност за делата си.

# 506
  • София
Ето малко данни, публикувани на сайта

http://www.elsys-bg.org/wp-content/uploads/2012/08/Poprav … sp;    

Четири деца са от 8 клас;
Едно дете е от 9 клас;
Едно дете е от 10 клас;
Единадесет са децата от 11 клас и
няма деца от 12 клас.

# 507
  • София
Но имало и юлска сесия поправителна - за която няма списък

http://www.elsys-bg.org/wp-content/uploads/ … sp;    

# 508
Надя, ти само първата страница ли чете?
На шест страници за всички випуски по всички предмети (задължително избираема и свободно избираема подготовка) са общо: 17+21+13+3+3+2+3+3+2+5+2+2+1+5+3+3+12+9+20=129 ученици.
Тук таме се повтарят.

Да посмятаме.
Общо са 5*116=580 Тук не отчитаме междувременно отпадналите.

129 от 580 са малко над 22% на поправителен. Пак без да отчитаме, че всъщност 580 са в идеалния случай, когато за целия период няма отпаднали. ooooh!

Разбира се поправителният все още не означава отпадане. Но уверявам те, че в 12 клас обичайно се дипломират около 80% от започналите в 8 клас.

# 509
  • София
Ха, ама то имало и още страници  Mr. Green Mr. Green Наистина ми се видя само една, явно това съм искала да видя  Laughing Laughing

Но след тази статистика  Shocked Shocked 22 % си е много и това е само септемврийската сесия, а е имало и юлска, на която все някой трябва да са се явили и да са я изкарали. Надявам се да не бъркам с логиката, както със страниците  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт