ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 531
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • I want it all and I want it now.
Jord Успех по математика .  bouquet
Изобщо не е отегчително да се каже какви са проблемите.  Peace За съжаление навсякъде има учители , който издевателстват над децата.

Така, че е хубава да се знае и тази страна от нещата ,а не в последствие да се чудим какво да правим.  Peace

На мене ми каза позната ,че някой деца от ТУЕСА са се преместили в Телекомуникации. Учат еднакви специалности.

# 481
  • София
Благодаря Ви, това значи много!  Hug Hug Hug

# 482
  • София
Наистина Jord това, ако е вярно за 50 деца на поправителен по математика, то това е почти 50 % от випуска  Shocked Shocked. Просто не е за вярване, но те ще го обявят на сайта и ще го видим черно на бяло (нали миналата година гледах списъка на децата за поправителен, но бяха по-големи - от 10 и 11 клас).

Jord Стискам палци за завършването на училището.  Hug Hug

Явно стискането на палци не свършва с класните и контролните и ще го превърнем в национален спорт.   

# 483
  • на терасата
Понеже стана въпрос за Г-жа Босилка Динова, да попитам майките на осмокласници. Според резултатите на децата ви и цялата учебна година, която преминава, бихте ли казали дали открихте каква е рецептата за успех при нея? И какво я кара да оставя толкова много деца на поправителен?

Ако искате да споделите, разбира се. Тази информация е в голяма степен лична  Peace

# 484
  • София
Понеже стана въпрос за Г-жа Босилка Динова, да попитам майките на осмокласници. Според резултатите на децата ви и цялата учебна година, която преминава, бихте ли казали дали открихте каква е рецептата за успех при нея? И какво я кара да оставя толкова много деца на поправителен?

Ако искате да споделите, разбира се. Тази информация е в голяма степен лична  Peace

Да, и аз бих искала да разбера същото. Изисква повече от децата или просто издевателства с тях?

# 485
  • София
Определено май изисква повече от децата - по-подробно описание на задачите, по-странно подреждане, не приема самоинициатива от оформлението на децата. Затова и те се дразнят. Те влизат със самочувствието, че знаят математиката, защото са влезли с изпит, но когато "правилата" се променят и това не им харесва. 

# 486
Да се включа отново аз. Босилка Динова наистина е доста проблематичен учител, но трябва да се премине през нея. Когато аз бях при нея, отново доста хора бяха застрашени от поправителен (макар и не 50...), но останаха само един-двама души, ако не се лъжа. Така или иначе трябва да свикнете, че има учители, при които не се минава лесно, а с всеки клас те стават все повече и повече. Във всички случаи, не се паникьосвайте чак толкова много, а се фокусирайте върху самата математика. Едната оценка от осми клас не е толкова важна, знанията ще останат занапред, а те ще са необходими.

# 487
  • София
Да се включа отново аз. Босилка Динова наистина е доста проблематичен учител, но трябва да се премине през нея. Когато аз бях при нея, отново доста хора бяха застрашени от поправителен (макар и не 50...), но останаха само един-двама души, ако не се лъжа. Така или иначе трябва да свикнете, че има учители, при които не се минава лесно, а с всеки клас те стават все повече и повече. Във всички случаи, не се паникьосвайте чак толкова много, а се фокусирайте върху самата математика. Едната оценка от осми клас не е толкова важна, знанията ще останат занапред, а те ще са необходими.

newsm10 newsm10 Просто "нагаждане" спрямо преподаването и характера на учителя си трябва Mr. Green Mr. Green

# 488
  • София
 newsm10 И аз се надявам просто да го е казала за да ги стегне и стресне накрая на срока. Не всички сме съгласни, че това е правилния начин, но това си е нейния начин. Чак да издевателства не бих употребила тази дума, май. Въпроса е по-скоро принципен, защо да се нагаждат според нея, защо да търсят как да й се харесат, това е математика, не е литература - точна наука е да му се не види! Защо да си казват - аз каквото и да правя, тя ще ми пише 2 или най-много 3. Не е ли по-добре обатното, да си мислят че знаят повече отколкото в действителност знаят  Grinning

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 23:35 от Jord

# 489
  • София
А пък Надя ми взе думите от устата

# 490
Доста ме притеснихте с тази госпожа по математика.Моят е доста своенравен и не обича да се нагажда- не хареса ли някой преподавател и отношението към предмета се променя.А всъщност как преподава,децата разбират ли или ще трябва да си припомняме осмокласния материал.Също така по БЕЛ какво е нивото?

# 491
Не знам от къде да започна. Но последните мнения просто ме учудват.
Цяла година чета за хубавите и не толкова хубавите новини, свързани с децата ни.
Всеки знае най-добре какво е наистина.

"Не е ли по-добре обатното, да си мислят че знаят повече отколкото в действителност заят"
Не, не е по-добре. Това е изкуствено поддържане на самочувствието. А после защо чуваме "тая ме прецака". Ами ето защо. Това е отговора.
"За съжаление навсякъде има учители , който издевателстват над децата. "
Да, има такива. Ама наистина ли мислите, че г-жа Динова издевателства? Моля ви...Несериозно е.
"На мене ми каза позната ,че някой деца от ТУЕСА са се преместили в Телекомуникации. Учат еднакви специалности."
Кой ви каза? А каза ли защо са се преместили тези деца? От кой випуск са? Двете училища толкова не могат да се сравняват, че е излишно да обяснявам.
"Понеже стана въпрос за Г-жа Босилка Динова, да попитам майките на осмокласници. Според резултатите на децата ви и цялата учебна година, която преминава, бихте ли казали дали открихте каква е рецептата за успех при нея?" Не съм майка на осмокласник. Но ще ви кажа според мен. Децата са пораснали. И са в ТУЕС. А ТУЕС е различно училище.
"Определено май изисква повече от децата - по-подробно описание на задачите, по-странно подреждане, не приема самоинициатива от оформлението на децата. Затова и те се дразнят. Те влизат със самочувствието, че знаят математиката, защото са влезли с изпит, но когато "правилата" се променят и това не им харесва. " И това, че изисква повече е лошо ли? И се дразнят децата? Имат самочувствие...защото влезнали с изпит. И? Кой определя правилата?
Босилка Динова не е за първа година преподавателка по математика.

Пожелавам на всеки да признае пред себе си какво иска и как мисли да го постигне.
Не търсете вината в другите.
В ТУЕС не е лесно, но си заслужава.
Спокойствие, успех за всички кандидат-осмокласници и съм убедена, че ще направите правилния избор.

Аз от тук нататък ще замълча.

# 492
  • София

"Определено май изисква повече от децата - по-подробно описание на задачите, по-странно подреждане, не приема самоинициатива от оформлението на децата. Затова и те се дразнят. Те влизат със самочувствието, че знаят математиката, защото са влезли с изпит, но когато "правилата" се променят и това не им харесва. " И това, че изисква повече е лошо ли? И се дразнят децата? Имат самочувствие...защото влезнали с изпит. И? Кой определя правилата?
Босилка Динова не е за първа година преподавателка по математика.

Пожелавам на всеки да признае пред себе си какво иска и как мисли да го постигне.
Не търсете вината в другите.
В ТУЕС не е лесно, но си заслужава.
Спокойствие, успех за всички кандидат-осмокласници и съм убедена, че ще направите правилния избор.

Аз от тук нататък ще замълча.

Alleisha  Hug Hug Това, че някой учител изисква от децата повече е добре. Не съм напълно в течение на нещата, затова и мнението ми не може да бъде крайно, т.е. да вземам страната на децата или на учителя. Просто съдя малко и от собствен опит. Когато бях в 10 клас имахме един учител по география, емблематична личност за училището, г-н Димитров (Грегъри) от Немската гимназия. Той още е учител там, да е жив и здрав, но много ни "изтормози" с неговите методи. Караше ни да учим ж.п. гарите в цяла България и да ги чертаем. Който не научеше тази материя не можеше да мине. А тази оценка ни влизаше в дипломите, а те навремето се гледаха при кандидатстване в чужбина. Та трябваше да се "нагодим" - да научим тези пусти гари и да ги чертаем. Някои от съучениците ми щяха да кандидатстват с география, вземаха частни уроци, за да се подготвят и имаха самочувствието, че я знаят, а изведнъж - двойка или тройка, защото не можеха да начертаят това пусто ж.п.

Затова казвам, че" правилата" се определят от учителя и нашите деца са длъжни да ги спазват иначе ще стане анархия. Затова е по-добре да се "нагодят" към изискванията на дадения учител. Такива крайни изказвания, че някой над някого издевателства, не са подходящи в случая и изразяват повече емоция, отколкото истина.

И да всички знаем, че училището е добро. Децата ни са пораснали, така си е. На нас може би не ни се иска още  Mr. Green Mr. Green, ама за една година (седми клас особено) пораснаха и се "очовечиха" много. Да са ни живи и здрави и да ни радват. Знаем, че ТУЕС си заслужава и затова толкова усилия положихме, за да сме тук.

Успех на всички кандидат-осмокласници  Hug Hug На всички осмокласници - също. А и по-големите - да ни представяте достойно, за да може ние да ви догоним и изпреварим  Mr. Green

# 493
  • София
Alleisha, няма да повярваш, ама си знаех, че ще реагираш така. Показателно е, че с всяка премината година в ТУЕС майките стават все по -големи и страстни фенове на училището. Това е тенденция, която ми прави впечатление. Сигурно и ние догодина ще мислим по подобен начин. Което е страхотно. Когато напускат училището всички са готови да дадат всичко за нещо.  Laughing Така, че добре дошли на кандидат-туесарските мами и деца.

# 494
  • София
Добро утро на всички  Hug Hug

Днес е международен ден на приятелството  Hug Hug

Скрит текст:

Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.
Албер Камю

На дълъг път научаваш издръжливостта на коня си; с дългото изминало време научаваш истинския характер на приятелите си. — Китайска пословица

Нека заедно, независимо от трудностите, които срещаме по пътя, да извървим заедно тези 5 години в ТУЕС, а после заедно да се радваме на успехите на децата ни   bouquet  bouquet  Hug Hug

Усмихнат ден на всички  Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт