101 заблуди за България

• 40 919
  • 1 369
  •   1
Отговори
След 102 вече заблуди за чужбина, още преди оставката на ББ, се замислих какви са ни заблудите за България.
Моята най голяма е, че дори след много години ще мога да се върна в БГ. Примерно като се пенсионирам.
А преди 2-3 години си мислех, че и сега ще мога да се върна, но се отказах много бързо.

# 1
Мит за мен е, че българите са гостоприемни.
Не е мит, че са кучешки издръжливи.

# 2
Май и за мен ще се окаже мит, че някога България ще се оправи и ще можем да се върнем. Sad

# 3
Мит е, че сме трудолюбиви.

# 4

Това го казваш, защото си работила навън и правиш сравнение или?  newsm78

# 5
  • ENGLAND
Мит за мен е, че българите знаят какво искат. Не, не знаят, този не харесват, онзи също, протестират, ама не знаят за какво. Жалко за малкото, които са с акъла си.

# 6
На протеста първо искаха да свалят монополите.След няколко дни отставка на правителството.Получиха я.Сега са недоволни защо е подадена отставката и дали довечера ще има протест? Mr. Green

# 7

Това го казваш, защото си работила навън и правиш сравнение или?  newsm78

Нямам личен поглед дали навън са по-мързеливи. Всъщност за Америка чувам от моя приятелка, че били много мързеливи. Имаше период, в който беше много модерно да се хвалим колко сме трудолюбиви, но аз имам други впечатления. Хората не работят за доброто на фирмата, а колкото да мине номера, така да се каже през пръсти. Все има нещо несвършено, нещо объркано, някой спал, щото не му се занимавало. Мое мнение, базирано и от двете страни донякъде - работник и шеф.

# 8
Мит за мен е, че българите знаят какво искат. Не, не знаят, този не харесват, онзи също, протестират, ама не знаят за какво. Жалко за малкото, които са с акъла си.

Аз този мит за първи път го чувам Rolling Eyes

# 9

Това го казваш, защото си работила навън и правиш сравнение или?  newsm78

Нямам личен поглед дали навън са по-мързеливи. Всъщност за Америка чувам от моя приятелка, че били много мързеливи. Имаше период, в който беше много модерно да се хвалим колко сме трудолюбиви, но аз имам други впечатления. Хората не работят за доброто на фирмата, а колкото да мине номера, така да се каже през пръсти. Все има нещо несвършено, нещо объркано, някой спал, щото не му се занимавало. Мое мнение, базирано и от двете страни донякъде - работник и шеф.

А така!
Значи като поживееш навън и като видиш кой колко е мързелив и как работят българите, тогава ще правиш такива генерални заключения.
До тогава не си в позиция!

# 10
Еми ако в чужбина са по-мързеливи, значи не е добре положението. А всеки има право на позиция и мнение, кой крив е трудно да се каже.

# 11
Еми ако в чужбина са по-мързеливи, значи не е добре положението. А всеки има право на позиция и мнение, кой крив е трудно да се каже.

Не може да имаш мнение за нещо, което не си видяла.
Все едно да сравняваш въздуха на Земята и на Марс (примерно).

# 12
Мит - Има закони, но не се спазват. Закони обаче няма, няма и воля да се работи в тази посока.

Мит - До 2026 година населението ще се стопи под 7 милиона. Реалност - още сега то вече е под тези 7 милиона.

Мит - България е една малка държава, затова е бедна, няма позиции. Реалност - държавите Австрия, Белгия, Дания, Холандия, Ирландия, Унгария, Чехия, Португалия и още няколко са с по- малка от на България площ.

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 16:37 от Марица

# 13
Мит е, че хората решават бъдещето си там и избират политиците си. Хората просто гласуват. С мажоритарна система, те дори не знаят кого вкарват в парламента.

# 14
Най-върховните митове за красотата на българката и потентността на българина - големи заблуди, заслужават първо място Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт