Отговори
# 195
Здравейте  Simple Smile  При нас вали и е толкова поспаливо...сутринта даже изключих алармата и оставих малката да се гушка при мен  Heart Eyes
Аз пия ФК , и не смятам да я спирам за сега . Предният път пиех витамини в които също имаше ФК. А сега у дома имам Огестан и като ми свършят блистерите с ФК ще мина на витамините.
За раждането , няма много голям смисъл да се мислят от сега нещата , защото накрая така се преобръща всичко , че всичките ти планове отиват на кино. Аз същи имах шевове , но ме шиха докато още епидуралната действаше. Болката дойде по -късно , неможех да сядам и ако случайно трябваше да се закашлям  ooooh! Но това до една седмица минава  Peace  На мен голямата ми изненада бяха лохиите . Уж бях , чела , уж всичко ама защо не бях получила инфо за тях незная. Не , че е нещо страшно , не просто като някакъв вид цикъл , но аз незнаех за това  Blush
Хубав ден на всички  Hug
П.с Направо не разбрам какво се случва с аватрите ми , слагам някакъв , два дни всичко е наред и после много голям бил , а си го правя в допустимите размери. сега ще трябва пак да го оправям  Crazy

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 11:42 от sealover

# 196
Благодаря за отговорите момичета  Hug
ще пробвам със сол и сода ,пък дано да помогне  Hug
Що се отнася за раждането за сега не го мисля, първото беше секцио по медицински причини и да ви кажа много бързо се възстанових и дори хич никой не ме е гледал детето сама сама си го гледа е и мъжът ми като се върнеше от работа доста ми помагаше, но все пак майката си има повече задължения  Wink, така че хич не е страшно, за сега още не сме говорили с док как ще раждам и пак секцио да ми кажат не ме е страх, важно е беби да се роди жив и здрав  baby_neutral
за кърменето имах доста мляко, но не искаше да суче и се наложи с помпички беше жива мъка ooooh! един час цедене, един час хранене и пак  и точно като свикна да суче се наложи да го дохранвам с хуманна и от каза кърмата  ooooh! ама бебешоците да са добре ние всичко ще правим  Hug
този път се надявам да се справя по добре  bouquet

# 197
Аз все още не искам да се включвам във ФБ групичката, имам съмнения, че макар информацията в нея да е тайна, приятелите ми могат да виждат, че участвам в нея.  Затова ще изчакам, докато не започнем да казваме.  Нямам против да ме включите в списъка - д-р Лазарова, Токуда.[/color]

Ще ти пратя на ЛС линк към групичката да се убедиш колко е секретна  Mr. Green Ще те впиша и в списъка Wink

minervageo, и теб те вписвам.

ushana, прати ми на ЛС линк към профила ти.

RAQSVETLINA,
моя приятелка е така и ползва парадонтозни пасти и води за жабурене. Но най-добре се посъветвай с някой зъбар.

hixxy, Peace Чакам да се върнеш и да се похвалиш.

Много шавливи вашите бебета  Mr. Green Моето така кротичко си стоеше по време на прегледа, за да го измерим по-лесно.

ColdEyes, ФК се пие до 13 г.с. включително. Така ми каза акушерката на последния преглед.
За другия проблем не мога да ти отговоря.

CurlyD, всичко, което искаш е напълно възможно. Казвам го, защото и аз искам такова раждане и не бих дала да ме цепят - ефект от процедурата няма, а само допълнителни шевове. Обмислям вариант дула или една от мойте приятелки, раждали естествено да е с мен. Около мен има много жени, раждали нормално и без шевове. Въпросът е всичко да става бавно и да не се  пришпорва раждането. А тези много часове се броят от първата контракция до самото раждане.

Няма да припаднеш от болката. Аз съм била една година с неспирни бъбречни кризи, а тяхната болки е втора по сила - раждането заема 5-6 място в класацията(така ми обясниха докторите в Александровска в онзи период). На мен тогава болкоуспокояващи не ми помагаха и ги спрях и мога да ти кажа, че организмът привиква към болката. В най-лошия случай ще ти сложат упойка.

Няма нищо страшно по време на ражаднето. Просто трябва да имаш доверие на лекаря си и да си спокойна и да не четеш из нета разни еднични случаи като шиене с кукичка Mr. Green И както са писали и другите - никога не знаеш как ще протекат събитията, но всичко минава и заминава.

sealover, да ида да прочета за тея лохи. Аз знам, че 40 дни има нещо като цикъл, ама ме подсети да прочета сега повечко.

# 198
Лохии? Какво забога е това?Отивам да чета.. за това не бях чела никъде...

Ще търся в нета инфо за Дула,моите приятелки са на работа...

Не мисля от сега за раждането,но искам да съм подготвена и да знам какво се прави.

Искам да бъда добра майка... но това не се учи...

# 199
  • До морето :)
Ехо, помните ли ме? Жива съм. Обикалям да се записвам на ЖК и да ми точат кръв. Всичко е наред, само някакви гъби изникнаха и трябва да се боря с тях. Бебето расте, смуче си пръста. В понеделник ще хвана последния влак за ФМ, но повече ще ида заради 4д. Моя лекар си ми измери всичко необходимо и е ОК.

Връщам се да ви чета!

# 200
Лече-Буболече, не ти ли оправиха компютъра, че по-често да ни навестяваш?

# 201
Здравейте и от мен Simple Smile
Дадох кръвчица за БХС отново и мериха пак всичко наново.
Генетиците били върнали изследването за повтаряне, защото бебето било дълго 39,5 мм, а излседването почвало от 41 мм до 79 мм, нищо, че съм била в необходимите за изследването седмици; нищо поне го видях пак  Party Според ехографа съм в 12г.с. и 5 дни
Вече е 6 см и танцува  Mr. Green
Хайде хубав ден от мен   bouquet

# 202
Момичета бебчо си е там, шава си, отговаряме на 9 седмица и 1 ден (ама то нормално аз съм си с късна овулация не се притеснявам, ще напреднем) Обаче имам някакви рехави участъци и ще си пия дуфастон, утрогестан вагинално, аспирин протект и ношпа. Общо взето яко хапчета  Mr. Green

# 203
  • Щастлива мама на 3 слънца
здравейте мами да попитам за съвет.
Докато мерихме на малката темп с живачен термометър го счупихме на средата на стаята на килима .АЗ и детето бяхме на леглото , тя дигна висока темп и мъжа ми донесе легена в същата стая да сваляме темп. през това време събрахме килима изтупахме го на терасата ( изчистихме парчетата ,мъжа ми де ) решихме да хвърлим килима , беше отворено навсякъде и се проветряваше .АЗ миех малката и свалях темп във водата ,но си миришеше .ДОКАТО я облека и пусна прахосмукачката на ламината се притеснявам ,че съм вдишвала от изпаренията .Сега час след случката се изнесохме с друга стая , изкъпах се но мн се притеснявам дали не съм направила беля и съм вдишвала .Някой има ли идея много ли е вредно и дали уврежда плода Sad(( .
МЕРСИ

# 204
Чета че лохите обсъждате, спокойно това си е нищо и никакъв по обилен цикъл.
При мен първият път спря на 12 ден, като 12 е силно казано обилно до към 7/8 ден и после съвсем леко е доста си е неприятно  Mr. Green.
Моя съвет към мамчетата за първи път е да не се шашкат и да си вземат превръзки за родилки  Peace и всичко ще е наред /с обикновени и нощни не става/
Хикси браво мила, щом трябва ще пиеш хапове нали бебчо е добре  Hug
Танище това голям танцьор ще стане  Grinning, щом още от сега танцува  Hug
Лече  Hug
Памперс мерси миличка, ще ида аз и предната бременност бях така , но тогава водичките ми помагаха   bouquet  bouquet  bouquet

# 205
Докато мерихме на малката темп с живачен термометър го счупихме на средата на стаята на килима .АЗ и детето бяхме на леглото , тя дигна висока темп и мъжа ми донесе легена в същата стая да сваляме темп. през това време събрахме килима изтупахме го на терасата ( изчистихме парчетата ,мъжа ми де ) решихме да хвърлим килима , беше отворено навсякъде и се проветряваше .АЗ миех малката и свалях темп във водата ,но си миришеше .ДОКАТО я облека и пусна прахосмукачката на ламината се притеснявам ,че съм вдишвала от изпаренията .Сега час след случката се изнесохме с друга стая , изкъпах се но мн се притеснявам дали не съм направила беля и съм вдишвала .Някой има ли идея много ли е вредно и дали уврежда плода Sad(( .
МЕРСИ

Oтворете прозорците навсякъде за да се проветри хубаво, можеш да купиш и сяра от аптеката и да наръсиш стаята.

# 206
АДРЕНАЛИНКА , и ние сме трошили живачен термометър вкъщи, вярно не бях бременна, но малкият беше бебе - и ние да сме отишли най-много в другата стая, мисля, че няма нищо страшно, още повече, че не си го чистила ти самата, успокой се.

За раждането и аз бях неподготвена за лохиите, междудругото - не знам защо, но явно някакси остават встрани от фокуса и човек не ги споменава. А особено първите дни си е яко кървене... Другото, което ми беше важно, беше смрадликата, първите дни се миех само със смрадлика, добре че имах набрана. Това лято непременно ще набера и изсуша пак.
Иначе действително раждането е още много далеч, за да се паникьосва човек. А пък разкъсванията и на мен ми звучаха ужасно, а определено това ми е бил най-малкият проблем Simple Smile Адреналинът е толкова голям, че изобщо не усещаш болка от самото разкъсване, нито пък после съм усетила нещо при шиенето. Нямах проблем.

Кърменето също беше съпроводено с много трудности при мен, но пък продължи повече от две години в крайна сметак  Mr. Green

Лошото е, че и двете неща не подлежат на истинско описание, просто не са сравними с нищо друго - така че докато не ги изживее човек, няма как да бъде подготвен. Все пак, нищо прочетено не е излишно - само дето информацията в нета като че ли наистина набляга на това колко грешни са практиките в България и насаждат повече страх и недоверие от необходимото. Peace

# 207
МЕРСИ

За токлова кратко време няма страшно - споко. Живак се неутрализира със Сяра. Отивй до аптеката. Продава се в пликчета - прах. Нека мъж ти да наръси обилно целия килим и пода. После тупане, чистене и така. Ако прахосмикачката ви е с торбичка - хвурлете торбичката.

# 208
МЕРСИ
Здрасти, и ние счупихме един термометър преди около 3-4 седмици. Задължително изхвърлете килима, торбичката от прахосмукачката и всички парцали и метли с които сте чистили. Дано се е изчистило всичко много добре. Иначе мисля, че няма опасност за сега, до колкото разбрах живака е опасен при продължително вдишване - т.е. няколко години. Ако всичко е изчистено много добре и изхвърлите всичко, с което е чистено, няма опасност. И още веднъж, да не забравиш да изхвърлиш торбичката на прахосмукачката.

# 209
И аз смятам ,че няма проблем с живачните пари, той е тежък метал и според мен няма да навреди на теб или на бебето. Симптоми за живачно натравяне са гадене и повръщане, ти не си повращала нали? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт