Отговори
# 180
По въпроса за ваксините да кажа... и аз съм против... всякакви веаксини... мъжа ми всяка година си прави за грип,аз никога не съм си....
Има и за хепатит, аз нямам ... много ме е страх.. сега гледам по тв дават тази реклама за маточната шийка и съм се чудила дали да не се ваксинирам... , но след тази статия ме достраша...

Относно раждането..аз много се страхувам от това ,че незнам какво как започва и как така може 1 раждане да мине и 48 часа?това е как да кажа.. искам да знам всичко.. колко толкова боли... колко лошо ти става... ,а най-големия ми ужас е цепенето долу и шевовете... изобщо не ми е ясно как става и немога да си представя как те шият... на това нежно място... слагат ли ти упойка изобщо?това на будно да те шият ... животинска работа...
Скоро на моя колежка нейна приятелка ражда,но не си е платила за нищо .. не и сложили успокоителни .. болкоуспокояващи и накрая я били шили с рибарска кукучка.. - това за мен е ужас...Неможе ли без да има цепене , разкъсване и шевове?Знам,понеже някъде из форума четах,че някаква мама са я изродила с много голямо бебе без 1 шев- искали са да я цепят,но акушерката е каза- аз ще успея без шев.. та така и станало..

Искам за всичко да съм информирана и всичко да знам и да съм подготвена,а за епидурална и спинална упойки мене много ме е страх... мисля,че няма да дам да ме бодат в гръбнака... При мен има лек диоптър и дано нямам налягане на очите,че при секцио е мъка...после трябва някой да ти помага,а и съм чувала,че корема не се прибира напълно...

# 181
Здравейте слдурки  bouquet
Колко сте изписали Hug
hixxy много ще стискаме палчета и ще чакаме да кажеш как ти е махало малкото фастъче, много обичам като ви чета какви са изживяванията ви Laughing
мaрия стояновa а какво каза лекар, да спираш ли? То много зависи каква е работата и колко е натоварена. Аз с леки болки и с хапчета ходя на  работа, но и лекаря каза, че няма проблеми, но съм и с лека работа в офис. В тази връзка мисля и да работя до последно, предната бременост изкарах цялата в нас, сега предпочитам сред хора. Но шефа ни до месец ни мести и обеденява двата офиса и ще трябва да сменям метро и др танспорт за да стигам и връщам, а сега си ходя пеша за 15 мин от нас, та това може да ми е показател за по-ранно излизане в болничен.
ФК доктора преди беше казал, че като започна 4 месец ще я спираме, но сега като ходя на 28.02 при него ще го питам.
По въпроса за кърменето .......... много много ама наистина голям зор изживях, но това не значи, че не го кърмих 11 месеца, но то не можех без селиконови зърна /мн са ми чуствителни зърната/ но докато и тях намеря като вариан, що болка изтърпях. Бях винаги с буци и Т , защото правих мастит. Ходех само с подплънки защото течах като река, абе има и още и още много, но това не ме отказа да кърмя и този път мисля всичко възможно да направя за да кърмя.
За раждането ми беше около 7 часа нормално само с два шева външни, без обезболяващи, но накрая вече след като спука водите и  ooooh!
За венците сега като се замисля, от около 10 дни усещам понякога вкус на кръв, но не обръщах внимание до сега, накара ме да се замисля. Имаме вода за джубуркане в нас за венци явно трябва да започвам пак.
ColdEyes и при мен е така когато се пускам от работата и влизам всеки път в профила. Но от наас на таблета ми е запомнен профила и като влиза е директно на последно изчетените, но там не затварям страницата като спирам нета. За това си и седи отворена ..... егати обеснението дадох Whistling
Малеее пак много писах, а имаше и още май newsm78
На видялите малките махащи сладури   bouquet
Има мацки, които не са писали - бързо на отчет   Mr. Green

# 182
Привет и от мен!

Пак мрачничко днес, но все пак към пролет отиваме, чакаме го хубавото време Simple Smile

Аз си поприключих сутрешните задачки и сега съм седнала с кафенцето да видя какво става при вас!

hixxy, стискаме палци  Hug

CurlyD,  недей да се шашкаш още от сега, карай си спокойно бременността, раждането ще дойде искаш, не искаш, а по-добър съветник от спокойствието няма. Доколкото съм чувала, ако слушаш и внимателно изпълняваш всички указания, които ти дават акушерките, разкъсванията ще са минимални или никакви. Важното е да слушаш какво ти казват, а според мен това е трудно, когато те тресат контракциите. А от много приятелки, които са минали през това съм чувала, че след това дори не усещаш, че те шият наживо.
При мен лично беше секцио, не е толкова страшно, а болките след това са абсолютно търпими, даже при колежката, с която заедно раждахме нямаше такива. Най-тежко е раздвижването на другата сутрин, но и това минава.  За корема - може и да има нещо вярно Simple Smile Но не съм сигурна дали е от секциото или заради това, че откакто съм родила не съм спортувала  Mr. Green

А фолиевата според мен може да се спре и в по-напреднала бременност. Тя поне не е вредна и няма странични ефекти.

Хубав ден от мен!!

# 183
Да се изкажа и аз за венците, имам парадонтоза лека но я има и ми кървяха много венците, миналото лято си правих курс от 5 процедури озонотерапия на венците и оттогава не плюя кръв  Peace Преди това слагах върху пастата сода за хляб и малко сол и така си миех зъбите  Peace
Лек ден и успех на хикси  Hug

# 184
_Ninka, аз живея доста далеч от работата ми, пътувам по два часа на ден. Сутрин един, вечер един. Много си харесвам работата, но ми е далеч и работя по 10 часа на ден, не е тежка работа, но са 10 часа и като пътувам 2 си стават 12 часа не съм си вкъщи и от там ми идват въпросителните Simple Smile
Може би ще почакам още малко Simple Smile
ФК я бях започнала 3 месеца преди забременяването, за да се натрупа във организма, за сега няма да я спирам. Мисля че се спира на по-късен етап.

# 185
аз заради проблемите в кръста и гръбнака ще раждам секцио.много се притеснена ,но сестра ми ражда секцио и ме успокои ,че от желание да го гушкам и целувам дребчо няма да се сещам даже за разреза. а за корема- прибира се няма страшно само че иска малко повече време ,корема на сестра ми е залепнал за гърба отново както беше преди да забременее  Mr. Green
иначе ако имах право на избор щях да избера естественото раждане  Peace

# 186
Не смятам да се настройвам отрицателно... просто всички казват ,че трябва да си спокоен,но в такъв момент се чудя-:Е ли е възможно...?При мен прага на болката е нисък... принципно търпоя,но понякога ми става лошо от болка.Страхувам се да не би да припадна от болката на контракциите?и какво ще стане после.

Вие мислили ли сте въпроса за Дула?Вече е все по разпространено..

# 187
hixxy - имаш стиснати палчета и от мен.

На мен док ми изписа Огестан, който съдържа също фолиева киселина, както и омега 3, йод и калции. Някой пил ли е също?

# 188
Аз не пия такова... явно всеки пие различно и в различни дози...
Аз не пия витамини,ако не се лъжа май някой беше писал,че пие витамини ...

# 189
ФК и аз я пия по 1 на ден и доки изрично ми каза, че ще я пия поне до 4-5 месец. Попитай този, който те следи.

# 190
CurlyD, много си се шашнала отсега още. Аз да ти кажа, в девети месец бях като испански галеон, нито можех да спя с тоз корем, нито да ям, като кит на брега бях като исках да отида до вц, не можех да се надигна, а до вц непрекъснато ходех  Mr. Green Налагало ми се е да викам мъжа ми да ме надигне, че нямаше мърдане  Joy Та като ми казаха, че няма повече да чакаме и ще го предизвикаме, ни страх, ни нищо, хукнах презглава с песен на уста  hahaha

Имах много шевове и др., но нищо не съм усетила, бе нищо не ми беше важно освен беб  Hug А иначе раждах с диоптър -6, от България лекарите какви ли не прокоби наговорили на баща ми, тук даже не обърнаха внимание. За свое успокоение отидох на очен, да си каже мнението и нямаше проблем.

А за упойките и аз не съм против, беше ме страх от иглата  Joy Търпях докато болката стана по-силна от шубето  Mr. Green А ако знаех, че толкова малко остава, щях да си изтърпя. Да видим този път как ще е  Mr. Green

За кърменето - никакъв проблем не съм имала, но нито съм се цедила, нито други таквиз нещица. Когато детето искаше, аз бях на линия. Направи ми няколко стачки, но се оправихме. Единственият зор, който съм имала, е било как да отбия, та си го изчаках да се отбие сам  Mr. Green

# 191
Здравейте момичета,

малко зор видях, докато прочета всичко  Grinning

hixxy,  стискам и аз палци. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Praynig

Аз имах преди месец проблеми с един зъб, много ме болеше и само от вода за уста ми минаваше малко. Ходих при зъболекарката ми и тя изрично ме предупреди, че водата за уста била много вредна при бременните. Забравих да питам защо точно, защото много се стреснах. Тя ми препоръча да си правя отвара със смрадлика и да се жабуря с нея, защото имала антисептично действие и била безвредна. Така че, питайте зъболекарите си или евентуално АГ, дали наистина е вредно, както на мен ми го казаха.

За раждането въобще не мисля, защото и мен ме е страх, въпреки че винаги съм имала ужасно болезнен цикъл. Ще го мисля, като наближи терминът повече, иначе ще психясам.  Crazy

Хубав ден ви желая и дано скоро стане топло  Praynig

# 192
  • Пловдив
Добро утро на всички Simple Smile
Гледам пишете за раждането...е аз това хич не го мисля сега.Само се моля всички месец да минат безпроблемно, пък като дойде време за раждането ще го мисля. Сега ме тресат други притеснения и явно за това не го мисля.
Баща ми и майка ми са лекари и са ми казвали цял живот - Никакви ваксини и никакви антибиотици. Явно има защо. Цял живот са ме лекували по бабешки рецепти и по възможност без никакви хапове. Даже сега като видяха какви хапове пия първите месеци на бременността и лошо им стана и на 2мата Simple Smile
За венците...е цял живот съм с калпави зъбки. Ген...А сега, да не чува Господ, нямам проблеми с тях за сега. Поне с тях нямам за разлика от това, че цялото ми лице е на пъпки. Дори ходих на дерматолог и ми изписаха едни кремчета и май взеха да се скриват тия проклети пъпчоци.
Лек ден от мен мили мами и успех на тия дето са днес на прегледче Simple Smile

# 193
И аз да се запиша в този ужасно дъждовен ден  Flutter

Все забравям да ви кажа за един филм, който гледах в самото начало, когато разбрах че съм бременна и си умях от смях и от рев  Rolling Eyes
На английски беше What to expect when you are expecting - поне така мисля. Аз го дръпнах от замунда. Много тематичен  Laughing

Сега се връщам да чета. Хубав ден на всички   love001

# 194
Аз също пия витамини,фк и омега 3 и се чувствам добре откакто ги пия не ми се гади и май и на тупкащото сърчице се отразява добре. Имам нужда от вашето мнение как казахте на първите си деца за очакваното бебе, аз нямам по- голямо, но племенницата ни е на 4 и не иска бебето на вуйчо си, защото щела да трябва да му дава играчките си. От къде си го е измислила нз ама трябва да я убедя, че е нещо хубаво иначе нз как ще се разбираме. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт