Отговори
# 210
hixxy какво да се прави ,важно е  ylinfant Tanishte от сега таньор(ка )а? Grinning
Аз много съм чела и мислих за дула ,ама дали ще изтърпя някой около мен не знам Laughing
Имах толкова болезнен цикъл ,че гинеколожката се шашкаше с мене (бях се дрогирала ) Embarassed и пак не спря да ме боли  3 дни Crazy Та за това от раждането не ме е страх ,а от всички останали там- ако един е кадърен то се намира винаги и един да оплеска нещата #Cussing out
От последната операция обаче научих нещо полезно и то е : изисквай и ще са внимателни,мълчиш ли ще те подмятат Е имах и силно мъжко рамо до мен  Hug
На мен ще ми спрат скоро ФК ,но ще дадат някакви витамини и какво ще има вътре newsm78- май в повечето има и ФК
Лече липсваше ми  Hug
За притесняващите се - НИКОЙ не може да види групата във ФБ ,с ММ имаме отделни профили , той е вписан в семейство а не в приятели и пак не може да види НИЩО!
 What to expect when you are expecting  за филм не знам , но имам книгата и полезна ми изглежда Wink                                                                                                                                                         АДРЕНАЛИНКА не е страшно ,но за твое успокоение вземи си таблетки активен въглен от аптеката и изпий една ,неутрализира всички отрови Peace

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 13:39 от tuitito

# 211
 What to expect when you are expecting - филмът е супер забавен, аз много се смях, може да го гледам пак сега вече бременна, сигурно ще е друго  Mr. Green

# 212
  • Щастлива мама на 3 слънца
да се разсея малко ще пиша и аз за моето раждане ,макар ,че съм разказвала .Имах уговорка с акушерка моя много близка приятелка и бях казала каквото искате правете но не режете . Тя каза ,че раждане без цепене си е изкуство и нейните били сведени до минимум. КАЗА ми - едно време като ги израждахме по полетата ,знаеш ли какво ставаше ако се разкъса Simple Smile)) А и е пред пенсия така ,че вярвам на нея . Няма да забравя като лекаря почна да крещи -  ще режем , тя вика няма . И половения персонал се събра да гледа шоу. При изтласкването си е по трудно раждането без рязане. Казвали са ми като раждат приятелки ,че по лесно изхвръква бебчо ,а аз на финала само се молех да не припадна и да събера сили за напън. То нали се напъва само при контракции ,а мен толкова ме боля ,че акушерката ми казваше кога да напъвам и кога да дишам. Като цяло съм много доволна от раждането , като знам как припадам от капка кръв ....НО освен майсторлък се иска и по малко бебе .Моето беше 3300 ,но на мой приятелки имаше и до 5 кила бебе там няма мърдане .Ако излезе и разкъса е много по лошо .Акушерката ми каза ,че тя пипала където трябва вдигала му главата да не разкъса и т.н. Лошото е ,че си крият занаята и не учат младите .Аз раждах с хапче и системи за 2 часа и 40 мин .Тя ми каза ,че толкова ще бъде .Ония ден ходих да я видя и тя ми се смее и вика тоя път за 2 часа ще излезе бебечето Simple Smile)
ЗА мен е важно нагласата и да не се стягаме ,няма къде да избягаме .Моя позната толкова се страхуваше .,че всичко и се отрази на раждане и имаше мн проблеми ,не слушаше акушерката , правеше каквото иска и така. ЗА мен това е един велик миг ,който е уникален и нямам търпение пак да родя и да дам живот .Боли но не е кой знае колко силно ,претръпва се от болката като че ли ,аз не съм ползвала обезболяващи. Крещиш, пиштиш и излиза малкото ангелче .После за секунди забравяш всичко .
RAQSVETLINA МНОГО СИ права трябва да се вземат специални превръзки за раждали жени ) те са като памперс и то няколко модела .Аз си взех един ,но на момичето до мен бяха толкова удобни че си ги трампихме . А как тече не е истина и нощница и чаршафи всичко Simple Smile)) и тоя лиглин като залепне на .... Но след раждане всичко е песен ,аз се уплаших като всяка сутрин идваше сестрата с по едно разхлабително ,който не е минал сутринта .Тогава ми беше едно такова никакво но няма как
ЗА КЪРМЕНЕТО съм споделяла преди записвате си телефона на http://lalechebg.com/links/ и още в родилното звънкате или викате консултант в къщи за да ви помогне .АЗ БЯХ вманиачена в кърмене знаех и четох много  и накрая нъц малката не ще . После силиконови зърна ,кремчета за ръгади и така 2 години. Няма страшно и срамно да поискате съвет от консултант.Педи вика цеди за да имаш аз мразех цеденето или помпите ,а течах като река то само това оставаше .

п.с. мерси момичета за успокоението хвърлих всичко аз
Anni0422 абе то не е спирало гаденето 3 месеца

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 13:46 от *АДРЕНАЛИНКА*

# 213
ФК пих цялата си предна бременност, повишено количество ФК има и във витамините за бременни. Сега сигурно пак ще приемам цялата бременност.

CurlyD Раждането протича точно така както си се настроила за него. Факт Simple Smile
В 9ти месец толкова ще ти е толкова тежък корема и ще ти е писнало от постоянното киснене в тоалетната, че ще искаш вече да излиза, по какъвто и да е начин  Mr. Green

Момичетата са ти казали - трябва да си спокойна и да слушаш какво ти казват! Паниката е лош враг, защото не чуваш/не разбираш и оттам идват разкъсванията. Слушай акушерката! Тя ще ти каже кога да напъваш, кога не. Ако я слушаш раждането ще мине бързо и с минимални или без никакви разкъсвания  Peace И пак ще повторя - самото раждане(въпреки множеството филми) не боли. Болят контракциите преди това, които водят до разкритие. Веднъж имаш ли пълно разкритие край на болката, остава само да напъваш както са ти казали(като при запек) , ще ти обяснят подробно преди това.
Аз раждах нормално и без упойка - не че съм голям фен на естественото раждане, през цялата си бременност си мислех за секцио или най-много за нормално с всички възможни упойки  Mr. Green, но така се стекоха обстоятелствата и съм доволна. Сега пак така ще раждам  Grinning

Има къде къде по-силни болки от раждането (от личен опит  Crazy)

# 214
Запис и от мен в новата тема! Супер е, просто!  bouquet

Нямаше ме 2 дни и цели 15 страници сте изписали! Shocked
Момичета на мен в сряда следобяда ми беше много зле, едвам отидох да взема детето от училище. После като се върнахме вкъщи повърнах, ама много. Помислих си, че е от бремеността, въпреки, че досега не бях повръщала. Вечерта пак се повтори, мама и мъжа ми отидоха до аптеката и взеха бустинки против повръщане и солени бисквити също. През нощта повръщах 5 пъти, виеше ми се много свят и кръвното ми беше много ниско. Не можех да ида до точлетна, мъжа ми идваше с мен. Повръщах в 5,30 последно сутринта, но не хапвах нищо, само соленките от аптеката и малко водичка, но после веднага го повръщах. Било е вирус, как съм го лепнала, не знам. Вчера мъжът ме не беше на работа и остана с мен, отидохме сутринта до болницата за да видя как е бебо, пуснаха ехографа и като му чух  сърчицето, вече бях по-добре. После повръщането спря, почнах да похапвам лека- полека и други храни. Днес съм добре, ходих да запазя час за БХС, запазиха ми за 21. 03. за ехографа, а на 14.03 ще дам кръв за изследването на Даун. Та така..., унесох се малко, но като не съм влизала 2 дни. Mr. Green
А сега се връщам да ви чета... Grinning

# 215
Anni0422 абе то не е спирало гаденето 3 месеца
Имах предвид от живака, иначе за другото е ясно, въпреки че за 3 месеца само 2 пъти поръщах Wink и писах по-горе от витамините не ми се и гади thumbsup

# 216
Забравих да добавя, че АГ ми изписа витамини, в които си има 400мг ФК и други витамини.
Шамс, доста си дала и ти за изследванията, важното е резултатите да са добре! Hug
Памперс, аз не съм осигурена, но има лекарка, която работи с чужденците без осигуровки, та тя ми дава рецепти за изследванията, но ако ги бях направила в болницата щях да дам по-малко. Иначе, тези изследвания които не са включени от ЗК се заплащат. Един вид се водя като здравно осигурена и си имам правата на такава. За ехографа също не плащам, само рецептата, която е 5 Е.

# 217
  • София
Привет от мен! Днес бях на БХС и ФМ в Св. Петка и съм много доволна. Докторката беше много внимателна и звучеше компетентно. Дори ми казаха пола на бебето, със 75% вероятност ще е момиченце.  Simple Smile Тъй че ако някоя от софийските мами се чуди къде, там си е една добра опция.

После за награда ходихме с ММ до няколко магазина да си купя подходящи дрешки. Мога да ви препоръчам едно магазинче за втора употреба в кв. Хладилника, където има страхотни неща за около 27-30 лв., а продавачката дори би търсила дрехи за бременни, ако й се обади човек по телефона да й поръча.

# 218
Току що видях че изследванията от БХС са ми излезнали, при взета кръв на 20-ти Peace Уж всичко е наред пък да видим, хич не ми се ходи на консултация с генетика във Фемина  Crazy
Лек ден  Hug

# 219
  • София
Току що видях че изследванията от БХС са ми излезнали, при взета кръв на 20-ти Peace Уж всичко е наред пък да видим, хич не ми се ходи на консултация с генетика във Фемина  Crazy
Лек ден  Hug

Къде си провери в изследванията? Аз ходих на 19 предполагам, че и моите може да са излезли

# 220
Андреа, браво! Така искам и на мен да ми кажат пола другия месец. И аз много иска момиченце! Praynig
Маймунски, браво за изследванията! Peace

# 221
Даниии какво си изживяла, ужас. Добре, че вече си по-добре и най-вече бебчо Hug
АДРЕНАЛИНКА спокойно сега, важно е че всичко си изхвърлила Peace
андреа77 и maymunski Браво супер новини:)))
Петък е, петък е  newsm68 newsm44

# 222
андреа77 и аз ходих в Св. Петка но ти на кой адрес ходиш че мисля че клиниката има 2 адреса. На мен там ми преглежда и акушер гинеколожката та затова там и ми каза скрининга да правя при др. Янкова.

На мен ми казаха 70% момченце...аззз не знам как точно видяха ама така каза доки:)) Но аз мисля, че  е доста раничко ииии това може да се промени:)

# 223
Някой попита с какво да третира кървящи венци. Може да се опита с прополис ( клеева тинктура) . Аз когато съм имала проблем с венци , с афти или ранички в устата съм напоявала малко памучно тампонче и налагам на проблемното място .Много помага! Може и да се натърка мястото или просто  да се жабурка с течността .
На мен апетита ми взе да се усилва , гледам да не прекалявам обаче .  Embarassed Наблягам на плодове , зеленчуци , варива , разни супички и от време на време само си позволявам по някой снакс . Като ми се дояде сладко и хапвам  сладка ябълка  Peace Абе то , че пак ще се качва ще се качва , но поне неискам да като миналия път  Crazy  
Преди малко гледах клипчета на моето детенце като бебе. Леле , немога да повярвам колко малка е била  Heart Eyes Исках да си припомня какво е да имаш малко бебче , хареса ми спомена  Laughing
За смрадликата (тетра) е добра идея наистина да я имаме под ръка . При майка ми в двора има едно растение и лятото ще си набера листенца . Аз съм си правила и външни промивки с нея като съм имала съмнение за гъбички ( слава богу фалшиви) . Да чукна на дърво но от около 7 години не съм имала проблеми с течения , което си е голямо постижение предвид , че преди това бях с постоянни такива проблеми. Но тогава се намери една лекарка тук във Варна (няма да я споменавам , че има много хора които не я харесват ) , която ми направи схема на лечение , доста тежка наистина , но пък ми помогна най-накрая след всичко друго което не помагаше. Надявам се и сега през тази бременност да не се сдобия с разни гадинки  Praynig

# 224
  • София
naninita сигурно сме ходили на едно и също място в Св. Петка в кв. Красно село. Аз ходих при д-р Стратиева, а другата се казваше Янкова.

А полът го определят от една чертичка, която при момчетата сочела вертикално, а при момичетата - хоризонтолно. Все пак не е 100 % сигурност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт