Априлки 2013 - тема 19

• 29 256
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
Привет о от мен.От сутринта оправям из нас,готвя и др.После излязохме с малката до парка-та там игра до 1.30ч.Обядвахме и дребната легна,а аз чакам мъжо да се прибере от работа,ще полегна малко,и ставам да готвя и да го изпратя после.
Пловдивски мами-организираме среща за следващата седмица-на центъра-предложения за ден и е крайно време да се запознаем.

# 151
Синковеца пак лепна някакъв вирус, и е с Т, таткото и той се опитва да предаде фронта, само аз се държа, но нещо ме заболя кръста, което до сега не ми се е случвало. Правя компания на дребния в леглото, той си играе с количките, аз съм на лаптопа Wink, не иска да стои сам.
Синковеца е израждан от д-р Николова в " Свети Лазар", щерката и тя ще е при нея. Ходя и на проследяване на бременността там. Добре, че си направих абонамент, защото ако трябваше да разчитам само на ЗК, както оперираха АГ.... Със синковеца имаме замразени стволови клетки, дори бяха доста, цели 2 сака. Сега обмислям за момата, да вземаме ли пак, ще плащаме съхранение за 3 сака, не помня колко беше на година.
hrisi-pisi, цената на раждането в " Свети Лазар " се определя в зависимост от избраната стая, поне така беше преди, мисля и сега важи още. Отделно  са направили опция /това когато питах в началото на бременността/, две родилки в стая, цена 1800лв, което си е добра оферта, защото примерно в Токуда са 4 родилки в стая и цената е 2100 или 2300лв, ако искаш отделна стая/ води се ВИП и се заплаща допълнително/. Самостоятелните стаи са на различни цени, аз предишният път бях точно в стаята до бебетата.

# 152
Ние дружно и тримата си пием АБ-ците. Всеки е с различен. Tired Поне детето не е вдигало Т вече 2-ри ден. Обаче ние с ММ... едва гледаме от хрема, главобол и Т. От снощи не съм вдигала над 37.5 и въпреки, че тази ниска Т ми докарва яко главоболие и се влача като черво из нас, няма да пия повече парацетамол, ако не се вдигне много. АБ-то му е предостатъчно на бебето  Praynig.

ani27 вземи някакви мерки да се подсилиш, че ако е като нашия вирус ... (детето 6 дена беше с Т). Осцилококцинум, маска слагай (въпреки че тя пък как ще те предпази... ooooh!), витамини. И аз го гушках, както обикновенно. Синчето и той се гуши в мен - мама прави всичко да минава по-бързо Crazy, ама ето на. Не че и да знаех как ще се разболея щях по друг начин да постъпя. Пак щях да го гушкам и да спи с мен. Толкова зле от 10 години поне не сме се разболявали с ММ.

# 153
И ние вкъщи това гадно вирусче си го изкарахме, никой не се отърва, вкл. и ММ. То температури, хреми, кашлици, болки в мускулите и кръста, абе - всички екстри... Но вече се оправяме, малката даже в понеделник си отиде на у-ще, като че ли тя най-бързо се възстанови. Mamushker, ani27 - бързо оздравяване!
Иначе за протокола - на 8 март отивам да си взема 45-дневния болничен и за последните изследвания. В понеделник мисля да излезем на пазар и да купя поне 90 % от необходимите за бебето неща, че ставам все по-тромава, представям си след месец как ще съм Confused Не съм се теглила от миналия месец, направо ме е страх да се кача на кантара, чак на ЖК. Киселините са по-ужасни от всякога - спя почти седнала, подпряна на 100 възглавници!
Та така - малко остана, но най-тежката част. Нямам вече никакво търпение!

# 154
hrisi-pisi, цената на раждането в " Свети Лазар " се определя в зависимост от избраната стая, поне така беше преди, мисля и сега важи още. Отделно  са направили опция /това когато питах в началото на бременността/, две родилки в стая, цена 1800лв, което си е добра оферта, защото примерно в Токуда са 4 родилки в стая и цената е 2100 или 2300лв, ако искаш отделна стая/ води се ВИП и се заплаща допълнително/. Самостоятелните стаи са на различни цени, аз предишният път бях точно в стаята до бебетата.

Ани, сега е една идея по-различно. Предполагам, че има значение каква стая ще избереш, но като цяло има две пътвки - по здравната каса раждане 1500 лв. (в цената не се включва дула и акушер) и раждане не по здравната каса, което в случая, ако искам да е с Николова отива над 3000 лв.  Едва ли общо ще ми се събере под 2000 лв., но няма и да е над 3 хил., които вече не мога да си позволя. Информацията ми е достоверна, защото дулата ми работи и изражда там почти ежедневно. Другата седмица ще отида и аз лично за финалните подробности, уточнения и планове за раждане...

# 155
И ние изкарахме вирусите вкъщи.. надявам се да са всичките Wink аз още си влача кашлицата..
Стволови клетки няма да пазим, още с дара решихме, че е безсмислено по ред причини. Дай Боже да не ни се налага да разбираме прави ли сме били  Praynig

# 156
И моята щерка е болна, започна от вторник, в сряда вече беше с висока Т, с четвъртък уж с по-ниска в петък вече бебе много добре, и вечерта пак всичко отначало, висока Т, болки в мускулите, днес е дроб и цял ден е в леглото с над 38Т. Аз съм си за бой, защото вчера и изтървах единия прием на лекарството, и я изведох, но тя беше много добре, дежа бях решила че вече се оправя...аман!!

За стволовите клетки, ние явно ще съхраняваме, но още не съм решила в коя банка. Събирам информация, ще се радвам, на коментари от ваша страна.

Оздравявайте всички, и хубав уикенд!

# 157
Здравейте, мамчета и бързо оздравяване на всички болни
Малиии като ви чета какви пари ще давате за раждане направо се плаша Crazy
Е в по малките градове нямаме екстри, ама и цените са поносими

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 11:26 от vesi_mz84

# 158

Ани, сега е една идея по-различно. Предполагам, че има значение каква стая ще избереш, но като цяло има две пътвки - по здравната каса раждане 1500 лв. (в цената не се включва дула и акушер) и раждане не по здравната каса, което в случая, ако искам да е с Николова отива над 3000 лв.  Едва ли общо ще ми се събере под 2000 лв., но няма и да е над 3 хил., които вече не мога да си позволя. Информацията ми е достоверна, защото дулата ми работи и изражда там почти ежедневно. Другата седмица ще отида и аз лично за финалните подробности, уточнения и планове за раждане...
Каква е тази здравна каса момичета че аз нещо не мога да разбера ,аз съм си осигурена и  ще си раждам безплатно какви са тези 1500 лв.? ooooh!

# 159
Аз съм ок за пловдивска среща вторник,сряда или четвъртък по всяко време.

# 160
Каква е тази здравна каса момичета че аз нещо не мога да разбера ,аз съм си осигурена и  ще си раждам безплатно какви са тези 1500 лв.? ooooh!
Конкретно в случая става въпрос за раждане в частна болница, като за осигурени е възможно част от сумата да се вземе по клиничната пътека, затова и се говори за цена със и без здравна каса.

Но по принцип в София цените са близки до тези и в държавните болници, ако жената иска разни "екстри" - като избор на лекар например, присъствие на бащата, раждане сама в зала (т.нар. ВИП) и т.н. Също така ако си "екзотичен" за България случай, в който искаш например да родиш естествено след секцио, е малко вероятно да успееш да го направиш безплатно.

# 161
Каква е тази здравна каса момичета че аз нещо не мога да разбера ,аз съм си осигурена и  ще си раждам безплатно какви са тези 1500 лв.? ooooh!
[/quote]

Devill Queen, всеки сам си решава. След два негативни опита, този път не ми се рискува, а и съм доста специфичен случай:) Иначе, ако решиш да раждаш с избор на екип в държавна болница в София, отново трудно ще ти излезе под (минимум) 1000 лв. Ако нямаш никакакви проблеми, да, отиваш раждаш и не плащаш нищо Peace. Ако имаш късмет може и на отношение да попаднеш:)

ada_smiles Да, точно, благодаря за разяснението:)

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 19:43 от hrisi-pisi

# 162
Привет и от мен,

Аз днес добре се разходих в Сердика - лошото е, че след толкова обикаляне, нищо не купих. Бях си навила на пръста да избирам дрехи за изписването, защото нищо от старите ми дрехи не ми става, ама каквото и да пробвам, изглеждам като слонче, в крайна сметка се прибрах с празни ръце.

# 163
С д-р Николова не съм обсъждала цените за раждане, това ще стане март месец, т.е. избор на стая и подробностите. Цената на абонамента за проследяване на бременност е същата, каквато беше преди 5г.
Имах и възможност да раждам в Првителствена болница и докато се колебаех, се обадих да питам за цените в " Свети Лазар" за раждане. Оказаха се същите, както преди 5г. и пак ми обясниха, че зависи от избора на стая цената. Единствено имало нова опция, за две родилки в стая и тогава раждането е 1800лв, това ми казаха по телефона. Самостоятелната стая, наистина излиза към описаната от теб цена, но както споделих и в Токуда е почти същото, а според мен, има разминаване в екстрите, но всеки има различни критерии Wink.......както съм казвала неведнъж, аз съм си голяма претенция Embarassedкато добавим сега и страха от раждането  комбинацията става чудна.
Много неприятно с тези болести, аз съм ок за сега, само мъжете са болни.

# 164
ani27 За мен приоритет е освен самата болница и условия, основно лекарят и акушерът. Част от екипа (докторите) работят по здравна каса, част от екипа не. Моят случай може да се поеме само от две докторки - Николова и Дончева, от които Николова НЕ работи по здравната каса. Както и да е:) Важен е финалът и да гушкаме всички здрави бебчета накрая  Hug

Общи условия

Активация на акаунт