Априлки 2013 - тема 19

• 29 069
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
emetoem аз си вървя с докторката Mr. Green, така че съм във Вита. Ако всичко ни върви наред сме си за нормално раждане.
За омекотителя аз знам, че за бебета не се слага в прането.  Thinking Бебешки прах и аз трябва да си купя, че бабите хич и няма да им хрумне. Аз съм свикнала 15 години вече сама с ММ и сега само мисълта за баби, дядо и т.н. из къщи ме изнервя. #Crazy Пък нашите баби са пълни противоположности една на друга, обаче еднакво ме нервират към 3 ден на пребиваване.

Много ме мъчат киселините пак  Sick , а все ми се яде. Искам вече да си гушкам бебката, ама пък и ако може още малко да понададе няма да е зле. То ясно, че няма да е като батко си 4 кила, ама поне над 3 да стане.

# 661
  • София
За татковците-военни не са 15 дни. И аз знам, че са 7, ама дано повечко да са им отпуснали.  Wink

# 662
Пишете за подготовката - изпрах и изгладих повечето неща, имам една пералня изсъхнали дрехи, чакат гладене. Днес купих едно одеялце за количката - изментиха ме яко. Взех го за 100% бамбук - затова и цената му беше по-висока. Поне 4 - 5 разгледах. И като се прибрах вкъщи - 60% бамбук, 40% акрил - идва ми да го върна, ама хайде.. Красиво е, но ми стана криво, защото 100 пъти повториха как това било по-добро и 100% натурална дишаща материя....
Количката и столчето за кола са ни дошли в БГ, но трябва да ги приберем.
Аз не съм си купила нощница още. И пантофи ми трябват за болницата.
Надявам се малката да си расте все така добре, в петък ще проверим.
Днес съм си вкъщи, бях на йога и беше чудесно, въпреки че вече се чувствам тежка. Грешка беше толкова да ям, качих повече от разумното hahaha
Утре съм на работа, гадост. И в сряда и четвъртък.

# 663
Ние вече купихме легло, количка, кошче за кола и други дреболии, включително комплект за изписване. Другата седмица ще сортирам дрешки от каката живот и здраве и чак тогава ще реша какво още да пазарувам. Покрай болестите вкъщи спрях всичките му там гимнастики за бременни, но мисля тази седмица да се върна към заниманията си. Аз все още работя и мисля до края да продължа, но моята работа е от вкъщи, така че позволява. Wink За болницата нищо не съм гласила, първо ще си взема 45-дневния в петък и тогава....

# 664
За военните дните са 10.ако и както има възможност да се вземат по преценка на командира.
Мъжа ми в момента не е в отпуск, а е извън график и може и да не си взима отпуска.

Ние още сме в болницата, сега в неонатологията заради малкия, започна остра жълтеница и го пекат на синя лампа.

# 665
Мирама, важното е да се добре, жълтеницата ще премине...стискаме палци и се радваме, че писа Simple Smile

# 666
Мирама, надявам се скоро да се преборите с жълтеницата и да се прибирате вкъщи. Малкият е голям бонбон!

# 667
Мира, честито бебче. Всичко най-хубаво и скорошно изписване!   bouquet
Стискаме палци и за малкото Цвете на Розита!!!  Praynig

термина ми е 2 април. мамите с термин около моя, готови ли сте?

Аз съм с термин 1 април  Simple Smile и абсолютно не съм готова.  Mr. Green Нищо не съм подготвяла още главно защото според ММ време има.  ooooh! Бебешки дрехи имам от баткото и ще дам възможност на бабите да купят нови за беба сега. Най-вече защото те така или иначе ще купуват а пък после аз ще си избирам каквото ми е кеф. Whistling То те с баткото бяха  ooooh! - едната му купила като за недоносено (пък той 52 см се роди) та в тях въобще не можа да влезе, а другата - като за 3-4 месечно бебе (да му ставали по-дълго) пък той изчезваше целия в тях. Laughing

и аз съм за 02 април, и засега само дрешките на бебчо са изпрани  Rolling Eyes
дори матраче за кошарката не сме купили, но няма начин, ММ приключва с ремонта на новото жилище и предстои пренасяне. под пара сме  #Crazy
в четвъртък сме на док. за прегледа преди раждането и тогава ще си взема каквото е необходимо за болницата.
само бебчо да не бърза още  Praynig Praynig и да ни изчака  Laughing
И моят термин е 1 април, но май има изглед да се роди по-рано - поне така казват...
Багажа ми е кажи речи готов. Остава да си взема само още 1 нощница и превръзки за родилки. Дрешките на беборанка са изпрани и прибрани. Остава тези дни да поръчам количката, да си купя прах за пране на Сано и да си взема едно специално кремче против подсичане, което според мен е вълшебно, но до колкото знам го продават само в 1 магазин в Обеля и в 1 в Люлин.
Що се отнася до кафето и колата - не съм ги спирала изобщо, само леко понамалих колата. По принцип съм с доста ниско кръвно (80/50 до 90/60 макс) и без кафе и кола загивам. Цигари принципно не пуша, така че не ми се е налагало да ги отказвам!  Mr. Green

# 668
 Hug Hug Мирама, страшен сладурко е, хайде скоро да се прибирате  Simple Smile

# 669
sweet_maniche, ти пък защо на гастро и при кой?

Мечо, и аз съм за Елена. За имената, и ние още се колебаем - между денислав и преслав.

омекотител и аз знам, че при новородено не се препоръчва, след 1 г - може

mamushker, как ще изтърпиш тези баби, незнам, но искрено ти съчувствам. ние живеем със свекъра и свекървата и вече сме скарани ooooh!

Мирама, бързо да се оправяте и да се прибирате вкъщи, да свиква малкия Simple Smile smile3525

и ние лелото още не сме сглобили, но скрина и гардеробчето са пълни с изгладени дрешки и други принадлежности...
и за педиатър съм в голяма чуденка
започнала съм с багажа за болницата, ама съм до никъде. още се чудя да докупувам ли някакви неща... ще приготвя всичко, което имам тези дни, пък ще мисля другото

# 670
  • София
Да си копирам поста от групичката ни в фейс-а за който не е в нея:
Като гледах прогнозата тези дни го дават да е хубаво времето....с температури около 10 - 12 градуса. Та предложението ми е за мамите от София: Искате ли да се видим за по кафе някой от тези дни. Тъй като до колкото виждам, вече почти всички сме в болничен(45-дневният). Разбира се и предложението ми е да се разберем да се видим някъде където на всички ще ни е удобно. Simple Smile Ще се радвам да се видим преди да сме родили Grinning първо с коремите, а после и с бебоците.
За срещата за сега остава сряда към 12 ч. мястото още не сме го доуточнили дали да е Парка Заимов или Борисовата. Който иска да дойде нека да ми пише за да му дам подробности....

# 671
Алекс, много ще се радвам да дойда и да се запознаем на живо, но в сряда няма да мога...

между другото - как мога да се присъединя към групата във фейсбук?

# 672
Много хубаво е предложението да се видим, но за съжаление и двете места са ми доста далече, а аз съм от по-лежащите коремчета и ми е трудно движението, не че не мога да дойда с колата, но ММ не ми дава да карам вече, така че трудно ще се измъкна.
Мира, честито бебче. Всичко най-хубаво и скорошно изписване!   bouquet
Стискаме палци и за малкото Цвете на Розита!!!  Praynig

термина ми е 2 април. мамите с термин около моя, готови ли сте?

Аз съм с термин 1 април  Simple Smile и абсолютно не съм готова.  Mr. Green Нищо не съм подготвяла още главно защото според ММ време има.  ooooh! Бебешки дрехи имам от баткото и ще дам възможност на бабите да купят нови за беба сега. Най-вече защото те така или иначе ще купуват а пък после аз ще си избирам каквото ми е кеф. Whistling То те с баткото бяха  ooooh! - едната му купила като за недоносено (пък той 52 см се роди) та в тях въобще не можа да влезе, а другата - като за 3-4 месечно бебе (да му ставали по-дълго) пък той изчезваше целия в тях. Laughing

и аз съм за 02 април, и засега само дрешките на бебчо са изпрани  Rolling Eyes
дори матраче за кошарката не сме купили, но няма начин, ММ приключва с ремонта на новото жилище и предстои пренасяне. под пара сме  #Crazy
в четвъртък сме на док. за прегледа преди раждането и тогава ще си взема каквото е необходимо за болницата.
само бебчо да не бърза още  Praynig Praynig и да ни изчака  Laughing
И моят термин е 1 април, но май има изглед да се роди по-рано - поне така казват...
Багажа ми е кажи речи готов. Остава да си взема само още 1 нощница и превръзки за родилки. Дрешките на беборанка са изпрани и прибрани. Остава тези дни да поръчам количката, да си купя прах за пране на Сано и да си взема едно специално кремче против подсичане, което според мен е вълшебно, но до колкото знам го продават само в 1 магазин в Обеля и в 1 в Люлин.
Що се отнася до кафето и колата - не съм ги спирала изобщо, само леко понамалих колата. По принцип съм с доста ниско кръвно (80/50 до 90/60 макс) и без кафе и кола загивам. Цигари принципно не пуша, така че не ми се е налагало да ги отказвам!  Mr. Green

И моят терин е 1 април, за съжаление няма да дочакаме термина ...иначе сме почти готови, дрехите са изпрани и изгладени, имам шишета, стерилизатор, помпа за кърма, контейнери за кърма. Чантата за болницата ми е готова също заедно с всички документи. Последно в събота купихе чувалче  - тип порт бебе, но не става на одеало, за изписването и хавлийка (кърпа с качулка), че нямахме. Количката е налице, заедно с кошница за колата, имаме и столче за кола, което ни дадоха, креватче от сестра ми- ще ми го даде малко по-късно, но важното е, че е налице. Първоначално ще ползваме кошарка, която вече сглобихме. Остава да си набавим бебефон и козметика за бебо, но мисля,че това ще стане след изписването. За първите две-три преубувания имам мострички на кремчета на Биодерма мисля да изпробвам тях и ако всичко е наред колко му е някой да утърчи да купи голяма разфасовка.

# 673
между другото - как мога да се присъединя към групата във фейсбук?

присъединявам се към въпроса за фейсбук.

# 674
  • Пловдив
Ние още сме в болницата, сега в неонатологията заради малкия, започна остра жълтеница и го пекат на синя лампа.
Скоро да си се прибирате вкъщи Hug
И благодаря много за отговора, много ме зарадва Mr. Green

sweet_maniche, ти пък защо на гастро и при кой?
Носител съм на Астралийски антиген и се следя как са нивата на вируса по време на бременността Peace

Общи условия

Активация на акаунт