Априлки 2013 - тема 19

• 29 056
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Здравейте момичета,

Да пожелая първо на малката Цвети да хапва добре, да диша вече напълно сама и скоро да си я гушкат вкъщи Hug

Четох ви малко в събота, но не ми остана време да пиша, а и то няма кой знае какво за казване. Чистене и пране не съм почнала още, от петък излизам в 45 дневния и за другите седмици съм планувала тези неща. Ние сме в апартамента от средата на декември, така че чистенето ще се състои основно в миене на прозорци и има още малко да се доизчистят первазите на вратите от боядисването. Последното мисля да го възложа на мъжо Whistling

За кофеина, аз до 5тия месец не бях пипвала кафе. Не знам дали оказва кой знае какво влияние, но го спрях. Кола и газирано по принцип от години не пия - само с уиски понякога си вземам кола  Crazy
Последните месец-два си позволявам от време на време да пийна кафе, но честно казано не ми се и пие. Иначе имайте предвид, че кофеина веднага изтегля калция от тялото, а и дехидратира, така че ако пиете по-добре да е по малко.

# 631
здравейте, момичета!
за кофеина - при мен много странно се получи, понежеаз кофеинови напитки от 3г. не бях лизвала. сега обаче, на моменти много ми пада кръвното и изпивам малко кола.заедно с шоколад и някакви ядки, мн вкусно и на момента ми вдига кръвното.

от утре съм в 9ти месец Simple Smile
още не съм стегнала целия багаж за болнницата, тази седмица трябва сериозно да се захвана.
термина ми е 2 април. мамите с термин около моя, готови ли сте?

# 632
Прада, не бях видяла досега, че си от Бургас. Ти към кой лекар си се ориентирала за раждането ?

Neve76,

За сега съм се спряла на д-р Ангелов от Окръжна болница. Чувала съм само добри отзиви за него и то особено за ражданията. Но пък на педиатър още не съм се спряла. Ти избрала ли си си?
А лекар за раждането?  Simple Smile

# 633

Аз съм с термин 1 април  Simple Smile и абсолютно не съм готова.  Mr. Green Нищо не съм подготвяла още главно защото според ММ време има.  ooooh! Бебешки дрехи имам от баткото и ще дам възможност на бабите да купят нови за беба сега. Най-вече защото те така или иначе ще купуват а пък после аз ще си избурам каквото ми е кеф. Whistling То те с баткото бяха  ooooh! - едната му купила като за недоносено (пък той 52 см се роди) та в тях въобще не можа да влезе, а другата - като за 3-4 месечно бебе (да му ставали по-дълго) пък той изчезваше целия в тях. Laughing

# 634
  • София
И аз не се отказвам от кафето. Пия по 1 капучино сутрин задължително, понякога и едно следобед. Кола много рядко пия вече, но така съм от години, а по едно време доста си я пийвах.

Днес ми е един такъв... никакъв ден - хем ми се излиза на разходка, хем не обичам да ме духа вятър. Щях да чистя вкъщи, ама ето, музата още я чакам и не идва  Whistling Реших да си доспивам към 10-11ч. и пак не ми се получи  Tired Изобщо, нещо ми е тъпо.
Само яденето ми върви безотказно!  Joy

# 635
Аз съм за 14ти, според мен също има много време, но милото нещо се втелясва и притеснява, та събрахме багажа тоя уикенд. Само джапанките не съм си сложила, защото си ги ползвам  Laughing Иначе дори и прибори и чаша ми сложи вече  Laughing

# 636
За кафето - пия си до макс 1 3в1 на ден, а кола супер рядко и по-малко, ама ми се припива все пак. С баткото не пиех нито едното, нито другото, защото от миризмата на кафето ми се гадеше да 6 месец Mr. Green,  а после почнах с шепата лекрства заради контракциите.

Настроение и аз нямам никакво, даже всичко ме дразни и като че ли си търся да се скарам с някой.  Crazy

За подготовката - не, че има кой знае колко много да се подготвя. На мен за болницата нищо не ми искат, легло (едно) имам, второ трябва да се купи, количка имам от бакото зимна за начало, дрехите казах вече, коритце имаме....В новата къща сме от Коледа - всичко е ново и чисто, а и чистачката идва 1 път седмично. Май само ще трябва да се пере и глади, но ММ разчита на бабите hahaha Както каазах след първия път - горкия той. Те вместо ред, паника всяха само, ама  щом настоява ... hahaha Аз отсега нямам турпение да си ги изпратя да си ходят вече, а още не са дошли.

# 637
Аз съм за 14ти, според мен също има много време, но милото нещо се втелясва и притеснява, та събрахме багажа тоя уикенд. Само джапанките не съм си сложила, защото си ги ползвам  Laughing Иначе дори и прибори и чаша ми сложи вече  Laughing
Ехе, браво на вас Simple Smile

Ние на никъде не сме с подготовката, ама сме за 21-ви чак, та се надявам да изчака детето да се намотаят родителите му.

Вече имаме легло с матраче, което котките одобриха и май решиха, че е тяхно владение Simple Smile И слингове - 2 броя, както и коритце... Пелени частично, сега очаквам останалите. А тази или следващата седмица една приятелка ми е обещала дрешки, та ще видим какво и дали ще трябва да докупувам.

Купихме и термометър за ухо, но до голяма степен, защото на мен самата ми е много досадно да се меря с живачния, та реших, че и ние ще намажем покрай бебето...

И горе-долу това е с покупките...

Иначе днес се натутках да пиша и на дулата, която сме харесали, да видим дали ще се съгласи. Тепърва трябва да говорим с лекарката, и да видим все пак и в болницата да няма изненади някакви и т.н. Съответно трябва да видя и в болницата какво искат, че нали всяка болница е със свой списък. Някой питал ли е вече в Свети Лазар, тъй като разбрах, че още няколко мами се гласят за там?

Педиатър не сме избрали още също Simple Smile

В общи линии мисля, че успях да успокоя мамите, които не са се подготвили съвсем още, че има и къде по-замотани  Joy

# 638
при нас общо взета нещата са си готови.. само педиатър и легло няма още Simple Smile

# 639
и аз съм от мотащите се мами Whistling
вчера сглобихме леглото и падна едно въртене в нашата крива стая.... нагласихме го някак, но любимият е затиснат до стената и ще трябва да си ляга със скок...
дрешки чакам другата седмица с мама да ходим и да купуваме. количката е харесана и май мам ще се наложи да я купува, защото е в София.
багажът за болницата хич не е готов, но утре съм на преглед и ще разпитам дали не трябва нещо специално и вече трябва да го стягам...

такова хубаво време е навън, а така ме мързи да излезна и да си измисля някаква цел на разходката...

хубава седмица на всички  bouquet

# 640

Аз съм с термин 1 април  Simple Smile и абсолютно не съм готова.  Mr. Green Нищо не съм подготвяла още главно защото според ММ време има.  ooooh! Бебешки дрехи имам от баткото и ще дам възможност на бабите да купят нови за беба сега. Най-вече защото те така или иначе ще купуват а пък после аз ще си избурам каквото ми е кеф. Whistling То те с баткото бяха  ooooh! - едната му купила като за недоносено (пък той 52 см се роди) та в тях въобще не можа да влезе, а другата - като за 3-4 месечно бебе (да му ставали по-дълго) пък той изчезваше целия в тях. Laughing

и аз съм за 02 април, и засега само дрешките на бебчо са изпрани  Rolling Eyes
дори матраче за кошарката не сме купили, но няма начин, ММ приключва с ремонта на новото жилище и предстои пренасяне. под пара сме  #Crazy
в четвъртък сме на док. за прегледа преди раждането и тогава ще си взема каквото е необходимо за болницата.
само бебчо да не бърза още  Praynig Praynig и да ни изчака  Laughing

# 641
Здравейте момичета Grinning
Днес ходих пак на тонове и док каза,че са повече от перфектни Heart EyesИ без контракции,слава богу PraynigКаза ми да пия магнезия още 1/2 дни и да спирам
Скрит текст:
аз от както го увеличих и ме хвана някакво разстройство newsm78,на някой случвало ли му се е
Сега чак на 20.03 съм при док да ме прегледа основно и да говорим за раждането.
vvavv аз съм за 2 по ехо преглед,иначе съм за 8. 04,но дрешките и другите джунджурии на бебка са готови.Моя багаж го подготвям,останаха ми приборите и нещата за баня(четка,паста за зъби и т.н.)
kamito24 браво на бонбонките Simple Smile Аз това съм се замислила,че бебка,ако излезе по/рано,яе се радвам да е 22.03(първа пролет) Party много хубава дата Party
А сега да хапна и да доглаждам нещата на малката мишка baby_neutral
А,момичета кое има ви се струва по/хубаво  Камелия,Ивета или Елена

# 642
  • София
Елена  Heart Eyes

# 643
Аз пия едно кафе с кофеин сутрин (с малко мляко). Следобед,ако много ми се пие едно безкофеиново. Обичам кола,но гледам да я избягвам,но не ми се оттдава винаги. Ако съм пила кола не пия кафе и обратното.
Аз май съм готова..... Леглото е сглобено,но още не съм го сложила в спалнята. Изпрала съм всичко. Багажа на бебо за болницата е събран, моят и него го събирам едно по едно....Още нямам сутиен за кърмене,но ще изчакам максимално с него, а може и след раждането. Последният път продавачката така ме посъветва,защото сега и корема ми е нагоре,после ще спадне и това ще окаже влияние на обиколката. Отделно,че на някой жени след раждането им порастват гърдите, моите до сега много малко са порастнали... Та там се чудя още. Купих си две нощници, но не от онези...бабешките а като дълги тениски.
Нямам помпа,но съм я оставила също за след раждането,ако ми потрябва тогава. И с шишетата така, сега имам само едно.
Искам люлеещо столче,но много се надявам бабата да ми го подари,защото тя така или иначе ще пита  за подарък, та това ще й е подаръка. Simple Smile Тя до сега много дрешки купи, вчера едни плетени ми даде.... Та доволна съм от нея.  Simple Smile
Утре съм на ехограф и в сряда на контрола. Нямам търпение!
Много ям ..... ужас! Та затова и качих... вече съм 10 отгоре.

# 644
Елена и от мен  bowuu

А за магнезия - то си му е страничен ефект. Аз пия диаспорал - по 2 на ден, и също съм като теб. По принцип, ако е много силен страничния ефект Mr. Green се почива 1-2 дни и пак се почва лекарството.

Общи условия

Активация на акаунт