Нека бъдем здрави и добри, та МАЙско сладко бебенце да се роди!

• 27 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!
Преди малко се записах за "Деня на отворените врати" в "Шейново" за дата 27.03 от 14 ч.
siska_ta, ме информира и за телефона им за което и благодаря отново. Ако има още желаещи за това мероприятие хайде да се записвате, че има още места и да ходим заедно. Дори и за утре имало места,така ми каза много любезно жената по телефона!
Лек ден!

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 10:43 от boril

# 646
  • Бургас
Buena esperanza, значи ще ни бъде твоят бебко батко  Mr. Green
А ако тръгне раждане по-рано какво ти казаха - на мен ми наредиха да звъня още при първи контракции, падане на тапа, изтичане на води или каквото стане и да се изстрелвам за спешно секцио.
Първия път раждането ми почна с падане на тапата. Болезнени контракции получих около 6-7 часа след това, а водите така и не ми изтекоха сами и в болницата на около 7 см разкритие почти, ми ги пукнаха. Та сега не знам за какви симптоми да се ослушвам най-напред.

И още нещо- не съм наясно, секцио по спешност само с пълна упойка ли се прави?

# 647
  • София
Добро утро май-чета  Hug

Мон, аз родих със спинална упойка. Доколкото знам изключително рядко се практикува вече пълната упойка.
Буена, wow..идва си момента..а не е ли твърде рано? В смисъл то хубаво бебетата по размери излизат по-напред, но дали са им се развили добре дробчетата примерно? Дали ще е лесна адаптацията на бебко? Нещо казват ли докторите?

# 648
  • София
Да,Мон,при първи симптоми,каквито и да са-в болницата PeaceТо аз и без това така щях да направя де,ама все пак ме предупредиха CrazyНе,въобще няма общо упойката със спешността,поне в болниците в София,не знам при вас как процедират.Важното е да се отиде навреме,за да направят клизма и да те подготвят,това отнема около половин час.Док искаше по-ранна дата (което съвпада и с моето желание),точно за да не се стига до спешно секцио (нали и миомата ще ми махат и ревизия заради амниона) и защото бебе върви със седмица напред,което го навежда на мисълта за по-ранно раждане.Освен това ми каза,че бебе е паднал надолу,което и аз мога да го видя,защото коремът ми е ниско  разположен от около седмица вече и ми затрудни ходенето,имам и силни болки в срамната кост от тежестта.За сметка на това дишам перфектно и не се задъхвам вече PeaceКаза,че на 8ми април ще прецени състоянието на бебето и теглото и тогава окончателно ще се изкаже за датата,надявам се да си остане Rolling Eyes
Фели,на 18ти ще съм в 38г.с. (37+4),което според него е ок,дано да е така Rolling Eyes

# 649
  • София
Фели,на 18ти ще съм в 38г.с. (37+4),което според него е ок,дано да е така Rolling Eyes
Е, щом докитата са ОК - те все пак си знаят най-добре.
А иначе и аз в София конкретно не съм чувала да практикуват вече с пълна упойка, но подготовката при мен беше доста повече, защото освен клизми и т.н. вливат и бая количество разни течности (поне час е имало). Мен ме почнаха с подготовката около 20, а Малчо се роди в 22 (дефакто бебето май го вадят около 10та минута от началото на операцията), въпреки че бързаха, защото аз си бях с бая напреднала родова дейност. Но все пак всичко си е според конкретната ситуация  Wink

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 10:20 от Felicity*

# 650
Може ли да препоръчате нещо за гърло,  от 2 дни съм на тонзилотрен , парагрип и чайове, но днес съм по зле . Искам да предотвратя слизането надолу и кашлицата  ooooh!

# 651
  • София
Здравейте!
Отдавна не бях нито писала, нито чела, но бяхме за седмица на ски. Както се сещате на мен ми се полагаше само разходки без ски, но догодина ще наваксам. Толкова много се движех, а като се върнах бях +2 кг. за седмица и вече с тези килограми взех да се плаша колко ще станат до края. От началото на бременността съм +14.
За раждането - аз съм се насочила към Вита. Преди раждах два пъти в Шейново, но и преди и сега изборът беше предопределен от лекаря, при който искам да родя, а не че болницата много ми допада. Предишните раждания са ми нормално, без упойка, надявам се и сега да е така. Много повече се страхувам от операция, отколкото от раждане, та се моля да се наложи някакво спешно секцио.
Помпи и шишета - преди имах ръчна помпа на Авент и доста съм я ползвала, защото имах много кърма. Сега много се чудех дали да си купя но след четене по чуждите сайтове си избрах друга марка, пак ръчна. Шишета са ми трябвали чак след 6-тия месец и сега мисля да купувам по - късно. Стерилизатор не съм имала, нито микровълнова искам да имам. Ще изварявам в тенджера.

# 652
stanislavchen, още няколко момичета ще раждаме във Вита също Hug Ти при коя лекарка си там?

След един месец прием на Л-тироксин 50 мг, ТСХ ми е 2,76, а миналия беше 3,72.Но фт4 изобщо не се покачва.Под норма е и това е.В събота съм на преглед пак при Начев.Сигурно ще ми повши дозата на Л-тироксин.

# 653
Здравейте, момичета!

Да попитам какво представлява падането на тапата, че грам не ми е ясно.

# 654
  • Бургас
Аня, на мен ФТ4 ми е съвсем на долната граница - 12.44 при долна граница 12.00. Казаха ми, че по принцип в края на бременността бил нисък, не знам така ли е... и не било толкова важно, плюс, че бавно се нормализирал... Сподели, моля те, после какво ти е казал Начев. На мен всички ми гледаха ТСХ, на ФТ4 никой не му обърна внимание, дори ми казаха другия месец да пусна само ТСХ, без ФТ4. Дали е правилно нямам идея. Питах ендокринолог и тук, и във Варна.

Тапата - при мен беше първо по-силно и леко по-гъсто бяло течение около 1-2 часа, после премина в розово и слузесто /извинявам се за натурализма/ за още няколко часа. До кръв не се стигна, при някои и това се случва. Около 6-7 часа след това получих контракции. Но това не е правило и редът не е задължително да е такъв. При някои жени първо започват болките, при други изтичат водите ... индивидуално е.

# 655
Jos, за подкожния кръвоизлив ми предписа АГ от ЖК с Кинетол да се мажа..Още не съм го почнала Embarassed за да знам как ще ми подейства..Тази вечер вече ще го почна.
Иначе днес съм на консултация с този АГ , който евентуално ще ме изражда та него ще го питам за изхвръкналите вени и отоците..то фактически аз вчера вечерта забелязах че положението се е влошило. Сутрин се чувствам добре, горе-долу..но вечер след цял ден работа, ходене и прибиране на дете..вечер занимаване с дете Confused Все си казвам ще гледам да се хоризонтирам по-често и да си дигам краката да не оттичат, ама няма как да стане Sad
От вчера ново двайсе..групата на каката е под карантина от варицела. Майка ми казва, че май съм я карала в градината  Rolling Eyes Неси я кара преди две години. По голямото ми притеснение е как ще празнуваме рождения ден на каката. Тъкмо мислех да ходя и да запазвам ден в един детски клуб и сега се хвърлих в размишления Thinking А преди две години си спомням все го удължаваха този карантинен период и не е сигурно че ще си остане до 31.03. Sad
didoliniq - тапата, доколкото си спомням беше някаква слуз..жълто-червеникава, количество- колкото да ти се хване в шепата.. При мен тя падна 30 ч някъде преди да постъпя в предродилна зала с 3 см разкритие или общо 34ч преди да се сдобия с Неси Peace Нямах още контракции..нищо..стана докато ходих по малка нужда и малко се шашнах какво беше това дето плясна в тоалетната чиния..сори за обяснението Embarassed

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 12:39 от reniboro

# 656
  • ВАРНА
...

И още нещо- не съм наясно, секцио по спешност само с пълна упойка ли се прави?

Раждането на каката - 11ч сутринта имах контракции през 30мин,после спряха,към 17ч падна тапата - наведнъж - колкото счупено яйце беше,точно едно белезникаво кафеникаво,имах някакви слаби контракции,но чакм към 22ч отидохме в болницата,аз по медицински причини трябва да съм секцио,така че ме подготвиха,сложиха спинална упойка,не ме хвана и затова ми сложиха и пълна инхалаторна.Знам,че като ти правят секцио по спешно зависи докъде надолу е слязло бебето и какво разкритие има,т.е. има случаи на твърде бързо раждане и тогава май вече няма как да е секцио  newsm78

# 657
  • София
Аня, видях, че и ти си писала за Вита, както и kanye.
Аз и преди и сега искам да родя с д-р Богословова.
На прегледи ходя в нейния кабинет, а не в самата Вита. Само за раждането ще съм там.
Ще се радвам, ако се засечем, макар термините ни да са отдалечени с над седмица. Но пък не се знае кое бебе кога ще тръгне да излиза  Hug

# 658
Здравейте и от мен  Hug
Тази сутрин малко по заета бях ,та 4ак сега се разписвам  Wink
гледам 4е си броите дните ве4е до темин ,аз да ви кажа само до 36 г.с ги броя  Laughing това би било перФиектно за мен  Hug  Mr. Green Пък дай Боже и до 37 да изкараме ,когато по план е назна4ено да ми махат серклажа  Peace Та все си викам 4е около месец остава още Peace
Поне беб4о си върви големи4ък и със седмица напред,което е още по-добре  Peace
Анум,браво за голямата мома  Peace Hug
Мон,отккъде пък сега този проблем с крака..... ooooh! ooooh! ooooh!
нанина,ти с този обрив доста време стана да се бориш... newsm78 по-добре спри наистина да се мажеш с каквото и да е  ,докато не те види лекарят ти  Peace дано скоро се оправиш ве4е  Hug
poleta08,прави си гаргара с лайка и хл сода.В 4аша  4ай от лайка слагаш половин 4аена лъжи4ка хл.сода и си правиш гаргара !Много помага  Hug
Той и моят глас е доста променен днес,дано не се разболявам  Peace
Ве4е  си приготвих багажа за болницата,сложих най-необходими неща като пижама,4ехли,4орапки,гащи  Laughing ,големи превръзки,халат4е ..За беб4ето ще сложа днес  2 комплект4ета дрешки с ръкави4ки и шап4ица...
да са ми готови !Предполагам 4е е рано,но не ми пре4и да са си приготвени  Peace
в4ера изгладих няколко дрешки за бебешока и ве4е ги подредих в неговите шкаф4ета  Hug
та така,моми4ета  Hug
тук от в4ера стана доста студенко,даже и сняг прехвър4аше в4ера  ooooh! но се надявам до края на седмицата малко да се пооправи времето,4е нали пролет 4акаме ве4е  Hug
хубав ден на вси4ки  Heart Eyes

# 659
  • варна
Привет мили майчета Simple Smile
Най после намерих време да ви изчета, от вчера съм си в къщи понеже ме е хванал ужасен грип и прочетох всичко което сте писали.
Т.к. аз за първи път ще раждам много ми е полезно да ви чета, ще ми бъде от полза всичко.
За раждането аз съм решила да е нормално, стига да е наред всичко и малчо да се обърне правилно.
Дори съм се уговорила с лекаря, който ще ме изражда. Майките от Варна решили ли сте вече къде ще раждате, да споделите, аз мисля в АГ при Георгиев.
Jos благодарско за подробното описание за дишането, ще го прочета няколко пъти и се надявам да не забравя как трябва да е като започне болката, по принцип не съм от тези дето се оплакват ама знам ли какво ще стане. Само бебо да е добре, аз ще търпя. Мисля и без упойка да е че казват че не се усещали много контракциите, не знам дали е така.
Да си изкарате безпроблемно малкото дни до края, а аз ще гледам по редовно да ви чета  Hug

Общи условия

Активация на акаунт