Предимства и недостатъци на голямата разлика между децата

• 30 109
  • 166
  •   1
Отговори
# 60
Разликата на мойте е 10 години. От скоро възобновихме купонясването по дискотеки и клубове с ММ. Гледат се двете много успешно. Поръчват си пици, гледат филм и си лягат. Резултатът - всички доволни. Ако бяхме в Америка , са ме опандизили за този пост Stop
Не е така. Точно американците викат за детегледачки 16годишни момичета. Един от най-популярните начини да си сокарват джобни е да гледат децата на съседите. Голямата ти има 16, съвсем по американски Simple Smile

Мда, това винаги ми е било чудно. До 12 не може да ги оставяш сами, после изведнъж стават толкова отговорни, че и деца да гледат.

# 61
  • Пловдив
Разликата на мойте е 10 години. От скоро възобновихме купонясването по дискотеки и клубове с ММ. Гледат се двете много успешно. Поръчват си пици, гледат филм и си лягат. Резултатът - всички доволни. Ако бяхме в Америка , са ме опандизили за този пост Stop
Не е така. Точно американците викат за детегледачки 16годишни момичета. Един от най-популярните начини да си сокарват джобни е да гледат децата на съседите. Голямата ти има 16, съвсем по американски Simple Smile

Мда, това винаги ми е било чудно. До 12 не може да ги оставяш сами, после изведнъж стават толкова отговорни, че и деца да гледат.
И на мен ми е чудно, ама така го правят Simple Smile

# 62
Хриси, действайте смело.
Виж каква разлика ще имат моите деца. Детето няма какво да го питате, мойта протестираше в началото, но вече няма търпение да се роди бебето, така че ще свикне.

# 63
  • Варна
Аз пиша като най-малкото дете. Имам двама по-големи братя - със 7 и 8 години. В детството съм се чувствала много добре. Да, като тинейджър не съм излизала с тях, но това си е от възрастта. Като пораснахме, обаче, сме си излизали заедно. Като малки се карахме и дразнихме, точно като деца, но в един момент всичко се обърна и започнахме много да държим един на друг и да се търсим често. Изпитвам някаква гордост, когато казвам, че имам двама по-големи братя  Laughing Винаги съм се чувствала защитена, може би, и това е причината, че свикнах много повече да общувам с момчета и като цяло винаги съм била в мъжка компания.
Все още нямам деца, но винаги съм казвала, че искам 3 деца и дано това стане факт  Praynig

# 64
Да споделя и моята гледна точка...Имам брат с 8 год. по-голям и винаги сме били много близки.Той е помагал много за отглеждането  ми, като станах 4-5 клас ме извеждаше с него и до ден днешен връзката ни е много силна. Заради нашите отношение мисля, че искам по-голяма разлика и за моите деца и на там съм се ориентирала съвсем умишлено. Аз откривам по-скоро предимства в голямата разлика Heart Eyes

# 65
  • До морето :)
С голямата ми сестра имам разлика 3 години, с малката - 6 и половина. Честно казано, голямата повече я приемам като сестра, а малката като дъщеря. Но не знам дали е от годините или от това, че съм по-голяма и съответно от мен се очаква да давам тон в живота.  Rolling Eyes Ще взема да питам кака ми как ни приема нас двете (по-малките). Дали наистина е от годините или от ранга "кака"?  Joy

# 66
Буболече, като ти гледам разликата, се зачудих, как пък никой не се изказа за по-малка разлика. А тя определено е предпоставка за по-голяма близост.

# 67
Буболече, като ти гледам разликата, се зачудих, как пък никой не се изказа за по-малка разлика. А тя определено е предпоставка за по-голяма близост.
Виж отново заглавието, не пита авторката за малката, а за голямата разлика във възрастта  Naughty Просто се придържаме към темата.

# 68
То всеки си преценя за себе си. Аз по принцип съм за повече от 1 дете, та моя съвет към авторката е да действат. Само да не превръща сина си в родител прекалено рано, а да си изживее годините от детството и юношеството както трябва.

# 69
Трещи да се намеси като истинска свекърва в спектъра 'анти'. А аз - като истинска снаха - ще отговоря - с брат ми разликата ни е 2 г. и половина, като характери, виждане за живота, начин на живот, светоглед и т.н - от земята до небето. Не ще да е от възрастта близостта.
Първият ми съпруг - разлика 8 години - той по-голям с по-малка сестра - бяха много близки. Настоящият ми съпруг - разлика 7 г. - не са близки. Или както се казва - ако искаш гаранция - купи си тостер!

# 70
  • там някъде
Разликата между моите е 9,5години. То е видно от лентичките  Laughing Преди да се роди малката, баткото сме го подпитвали на няколко пъти, по скоро като закачка, дали не иска по-малко братче или сестриче. Винаги е отговарял "Не". Един ден, търкаляйки се по земята със сестра си, ми каза: "-Мамо, не мога да се сетя, защо не съм искал по-малка сестра. Много я обичам и се затъжвам за нея." В интерес на истината двамата чудесно си играят, винаги намира как да я забавлява. Живот и здраве времето ще покаже как ще е за в бъдеще. Нито за миг не съм съжалявала за голямата разлика между децата.
Винаги има предимства и недостатъци и в голямата и в малката разлика. Близостта между децата зависи от много фактори: възпитанието на децата, темперамента им, семейната среда...околната среда и т.н. Няма еднозначен отговор на въпроса. Но няма как да разберете, ако не опитате, нали  Wink

# 71
  • Пловдив
Napoly, че той какво е видял от сестра си?!!?!? Тя е на 9 месеца само. Чакай да проходи, да вземе да му се бърка в играчките, да иска да играе с неговите неща, да му ги чупи и къса. Особено противни са малките братя и сестри между 1 година до към 2 и половина.

# 72
  • Варна
Разликата между моите е 11г6м. Вече са на 12 и 24, живеят разделени от 5 г. В най идиотските негови години споделяха една стая - проблеми не съм видяла и чула. Нито е чупила, нито е късала, това не съм допускала без значение за чии вещи става дума. Помагал ми е, ходил е да я прибира от градина, извеждал я е навън, вече 15+ годишен. Като по-малка тя/а и той/ ползвах детегледачка когато ми се е налагало да ме няма. Няма тържество в градината което да е пропуснал ...въобще, много и се кефеше...това е думата.
Няма минуси в това едно семейство да има дете, било то едикое си поред. Пък когато - тогава.

# 73
Разлика 10г., понякога ми се иска да ги ския и двамата в гардероба  Mr. Green. Разликата се стопява мигновено дори когато единия се докопа до обикновена вафла, другия веднага се вдетинява и има нужда спешно от същата - това е нещо, което си мислех че няма да видя при такава разлика. Останалото е само + за мен. Малкия ни забавлява много, имаме търпението и желанието да изслушаме всички истории и да изиграем всички игри, ако не беше той не си представям вариант , в който ние 3-мата играем "Не се сърди човече", а сега го правим . За децата, дали ще си бъдат близки, ми е рано да преценя.

# 74
Това дали ще са близки определено няма значение от разликата толкова. Мъжът ми и брат му имат 1г и 3м. Еми нямат нищо общо, никога не са били в една компания, имат съвсем различни интереси, коренно различни са. И нищо, че живеят пред 1 пресечка един от друг, не се търсят.

Общи условия

Активация на акаунт