Предимства и недостатъци на голямата разлика между децата

• 30 089
  • 166
  •   1
Отговори
# 165
+ 2. С брат ми разликата ни е 16 години, аз съм по-голяма. Първите две години си го изгледах, че майка ми се върна на работа на третия месец след раждането, не я свърташе и кърма нямаше вече. Всичко се преобърна след неговото раждане, много протестирах, че вечно трябваше да тичам след него, а сега 9 години по-късно не мога без него. Нито той без мен. Когато се прибера се чува само "Како, како, како, како...", върви след мен като кутренце и е като залепен, майка само го подбъзиква. Кога отсътвам от къщи повече време (месец-месец и нещо) току получа някой смс "Кога ще се прибереш?" "Да ми донесеш подарък."

# 166
Здравейте, имам син на 9 години и с моя съпруг се замисляме за бебе. Вече сме на по 35 и 38 години, времето лети, а ние все отлагахме бебето. Само че, си мисли ме дали няма да е твърде голяма разликата между децата  Thinking. Като питаме сина ни дали иска братче или сестриче, той отговаря, че така му е добре, което също ни разколебава. Моля майките с дечица с голяма разлика да споделят с какви трудности се срещат и предимствата разбира се, при отглеждането на децата си с по-голяма разлика. Наистина бих искала да споделите мнения от опит, а не по принцип.  
Много Ви благодаря предварително   bouquet

Здравей! Simple Smile Аз не виждам нищо лошо в една по-голяма разлика, вероятно, защото аз имам такава с брат ми. Мога да кажа, че това никога не ни е пречело да се разбираме, напротив винаги съм се радвала ужасно много, че е толкова по-голям. С времето, по-голямото дете започва да се грижи за по-малкото и тези моменти са незабравими.  Embarassed

А и виждам, че родителите ми някак младеят покрай мен, защото им се струвам още мъничка. Някак се  чувстват по-млади и имат порив за повече неща. Докато техните приятели връстници имат вече внучета, моите родители си имат студентка. Grinning

Аз вярвам, че по-голямото детенце много ще се радва на едно братче или сестриче, особено когато помага след като то се появи, когато се грижи и осъзнае, че е по-голям/а и пораснал/а.

Общи условия

Активация на акаунт