Предимства и недостатъци на голямата разлика между децата

• 30 100
  • 166
  •   1
Отговори
# 135
Следя отдавна темата, ама чак сега се включвам. Моите деца са с 14 години разлика по между си и за доста хора това е странно. Аз намирам само позитиви в голямата разлика, не знам дали така е за голямата ми дъщеря, а малката е трудно да я питам още  Joy
Първо голямата разлика според мен дава възможност да обърнеш достатъчно внимание и на двете деца в най-важните и трудни моменти от живота им, имаш вече известен опит и си по-спокоен с второто, голямото доста помага, или пък поне не ти пречи  Laughing. За липса на ревност не съм много сигурна, защото като казах на каката, че съм бременна никак не беше доволна в началото, но мисля, че преодоляхме бързо този период. Още повече, мисля, че самата тя има някакъв майчински инстинкт към малкото и става все по-грижовна към него. Страхотно е, а и късното майчинство също ми достави огромно удоволствие, наслаждавам се и го приемам някак по-осъзнато...

# 136
  • София
Много интересна тема  Simple Smile И мен ме вълнуват подобни теми и мисли...

# 137
децата ми са с почти 13 год разлика.
Момчета... 22г и 9г
и като всички мъже ...големи идиоти са... smile3537
Все не им стига любовта ми...
делят ме..."мама е моя"...вика малкия.
големия казва на малкия -"Тебе от кауфланд те купихме на промоция..."
Идиоти Ви казвам...да не сте им пред очите, когато почнат да се дразнят...

Дано пораснат и доживея да ги видя зрели fingerscrossed

# 138
Не виждам какви са позитивите. Ние със сестра ми сме с 15-години разлика. ми все едно не сме сестри.. въобще не сме близки. Позитиви може би за родителите, да се чувстват млади на стари години... това от личен опит на "дете". за мен позитиви няма

# 139
децата ми са с почти 13 год разлика.
Момчета... 22г и 9г
и като всички мъже ...големи идиоти са... smile3537
Все не им стига любовта ми...
делят ме..."мама е моя"...вика малкия.
големия казва на малкия -"Тебе от кауфланд те купихме на промоция..."
Идиоти Ви казвам...да не сте им пред очите, когато почнат да се дразнят...

Дано пораснат и доживея да ги видя зрели fingerscrossed

Много ме разсмя  Joy Joy Joy .Да са ти живи и здрави  Laughing

# 140
  • с/у ОколоМръсТното
Действайте по-бързо и хич не ти трябват мнения.
Каквото е у дома, едва ли е в съседите.
Хубаво нещо са деца  Simple Smile Ще видиш и ще се чудиш защо толкоз дълго си отлагала...

# 141
Не виждам какви са позитивите. Ние със сестра ми сме с 15-години разлика. ми все едно не сме сестри.. въобще не сме близки. Позитиви може би за родителите, да се чувстват млади на стари години... това от личен опит на "дете". за мен позитиви няма

Абсолютно подкрепям. Има много позитиви, но само за родителите.

А децата трябва да стоят на първо място според мен. Ама вече като е късно за малка разлика, няма какво да се направи, така че това не би трябвало да е пречка за второ дете.

# 142
Това,  че вие не сте си близки не означава, че е от разликата. Близостта между братя и сестри няма нищо общо с възрастта. И аз от опит говоря. Между майка ми и вуйчо ми разликата е 12 години. В момента единия е на 51, другия на 63 и не могат един без друг. Няма ден да не се чуят или видят. А за това, че децата не са близки, според мен вина носят най-много родителите Peace

# 143
Ние сме с няма и две години разлика. Не се чуваме, не се виждаме.
Не сме се карали, просто не сме близки.
Точно от родителите идва, а не от годините разлика.

# 144
Абе, не е само от родителите.
Аз сега както съм на 31, ако имам 15 годишен брат или сестра дали бихме имали много допирни точки?!
Близки може да си станем след едно 15-тина години. И на практика какво се получава, едни 40-45 год без близък контакт за големия и 30-тина за малкия.

# 145

Абсолютно подкрепям. Има много позитиви, но само за родителите.

А децата трябва да стоят на първо място според мен. .

Все повече съм на мнение, че родителите трябва да имат първо място. Все пак те са на предна линия, те са водещото поколение. Не може всичко да се прави с оглед на идеалните деца с идеална разлика.

Моите по стечение на обстоятелствата имат пет години разлика. Идеално. Големият вече съзнателен, минал всички детски ужасии. Е, това е поради раздялата и намирането на нов мъж, но и с първия мъж едва ли щях да се навия на деца с малка разлика.

# 146
  • Tам през Атлантическия океан
След колко се счита че уж разликата е голяма ? newsm78

С брат ми имаме 8 години разлика , живот и здраве такава ще имат и моите  Grinning

# 147
Според мен от 5 нагоре е голяма разлика. Близки ли сте с твоя брат с 8 годишна разлика?

Ако е по-малкият, възможно е. Но ако той е по-големият, трудно би било да се изгради добра връзка.

# 148
  • Tам през Атлантическия океан
Според мен от 5 нагоре е голяма разлика. Близки ли сте с твоя брат с 8 годишна разлика?

Ако е по-малкият, възможно е. Но ако той е по-големият, трудно би било да се изгради добра връзка
.

От горни постове се разбра че  разликата голяма/малка не е предпоставка за билзост  Laughing
По-голямата съм  Wink различни вселени сме  с него, не мога да кажа че сме особенно близки , обичам си го  Wink

# 149
Абе, не е само от родителите.
Аз сега както съм на 31, ако имам 15 годишен брат или сестра дали бихме имали много допирни точки?!
Близки може да си станем след едно 15-тина години. И на практика какво се получава, едни 40-45 год без близък контакт за големия и 30-тина за малкия.

Писах в началото - моят мъж има малка и голяма сестра. Малката е с разлика от него 15 г., с голямата само 1. Еднакво близки са. Гоямата и малката са пък по-близки една с друга предивд това, че са от един пол. 16 г. им е разликата, а голямата и мъжа ми са гледани буквално като близнаци, свекърва ми е забременяла само 4 месеца след раждането.
Те не си стоят на 15 и 30 само, след 20 на практика не виждам разлика в акъла, така че всички се приемаме за едно, нищо че малката сега е на 24, а голямата на 40 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт