Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 204
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Аз лично - защото имам нужда да се доказвам  Mr. Green, и като се задържа вкъщи, ставам мрънкаща. Не знам докъде е лична, и докъде културна особеност, но, това е то, трябва по всички фронтове да се бием.
newsm10 newsm10 newsm10
Не успях да го формулирам аз толкова добре, та ще дам един Like тук. Grinning Щом бъдеща мама на 4 деца има мерак да работи, аз с едно не виждам къде ще се скатавам.

# 61
Ама не става въпрос за скатаване или доказване!
Пак не ме разбрахте правилно!
Децата така или иначе си искат своето - контакти с деца.
Мисълта ми беше, че след тежкото майчинство, имаме нужда от глътка въздух, а не да се бухаме с главата в торбата в следващото приключение.
Дано сега стана ясно.

# 62
Благодаря на всички че така бързо ми отговорихте.В интерес наистината и аз не знам защо поставям градината на 1 място,но се притеснявам повече за детето,отколкото за доходите,защото в началото е ясно че няма да работя докато не се поокопитя  малко,ще разчитаме на доходите на съпруга ми.Имам доста за четене в старите темички ще са ми полезни.Мерси че ми отговорихте ще продължавам да ви следя с интерес Wink

# 63

Мисълта ми беше, че след тежкото майчинство, имаме нужда от глътка въздух, а не да се бухаме с главата в торбата в следващото приключение.

Разсмя ме с това тежко майчинство... Laughing

Аз лично не работя, за да се доказвам, а защото това което правя ми харесва. Смятам че е особено важно една жена да има професия, и да може да я използва преди децата и след като и поотраснат децата. Според мен от седенето в къщи, полза няма.
Социалните контакти, колегите и личното удовлетворение са достатъчни за да съм на това мнение.

А това със заплатите и др. неща които споменаваш, е несериозно. И смятам че една изнервена жена от работа е по-добре, отколкото изнервена от обстановката в къщи. Simple Smile

# 64
  • Германия
Аз съм съгласна с Вечка, има моменти от живота, в които времето с близките е ценно и незабравимо. Работатат и данъкоплащането няма да ми избягат, доволна съм, че имам правото на избор в момента, че мога да работя доброволчески и това не ми пречи да уча и да трупам практически опит...и нови и нови контакти Peace

# 65
Пепеляшка, ама ти работиш!  Laughing, какво като е доброволчески. Отделяш време, мешаш се с други хора освен мъжа и децата, получаваш някакво лично удовлетворение, трупаш опит.
Според мен си е доста трудно да стоиш вкъщи и да не се пуснеш по течението, ами да поддържаш дом, някаква креативност, която да ти носи удовлетворение, да си поддържаш самочувствието. Работата мен ме организира, дава ми контакти с хора, мисля, че ми е инвестиция за след 20 години, когато децата няма да ги има и вместо да натяквам за внучета, ще си имам някаква моя сфера на значимост.

Точно в момента всъщност никак не ми се работи, но нямам избор  Rolling Eyes

# 66
Цоп в новата мартеническа тема. Много обичам първи марти и баба Марта. И тази година мама ще може лично да ми върже мартеничката.

Ха подхванали сте темата за работещата и неработещата жена. МИ дето се вика за всеки влак си има пътници.
Аз лично не мога да си представя да седя у нас докато децата станат за женене. Ми то докато се обърне човек минали 20 години, децата са се изнесли и си живеят живота, аз си кукувам в къщи защото никой не иска да ме вземе на работа колкото и дипломи да имам, при положение, че последните 20 години не съм работила.
Мен лично не ме влече да съм 24 часа домакиня. А и доста енергия ми е струвала завършването ми и събирането на опит и не ми се иска така да ги зачеркна. А и на мен като на Биска ми е интересно това, което правя и искам да си го работя.
Наистина данъчната система тук не подкпрепя двама работещи, и ако не са и двамата с еднакви заплати и класа 4ри тогава обикновено за единия е голяма резачка. Но въпреки всичко това не ме спира да работя. При нас аз работя 2,5 седмични по-малко от мъжът ми, но получавам едва ли не нето на половина *е не съвсем ама почти), а сме на еднакви позиции и специалности. Но всичко идва от това, че ми е намалено работното време малко и като се сложи една 5та група отгоре и сметката е ясна.
Опитвам се да не позволявам заради работата да не мога да съм с децата си. Гледам да присъствам на  важните моменти. Но аз лично се чуствам по-пълноценна като работя.
установих, че съм и много по организирана. Преди това направо денят си отлиташе ей така, а къщата пак си беше на вили и мотовили, с триста зора съм сготвила нещо и съм се изнервила примерно ако някое дете ми е висяло нон стоп на крака. Сега някак си много повече ги оценвам тези моменти да сем заедно, да си играем и гушкаме. Е разбира се понякога ми липсва времето ей така да се уговориш с друга майка да отидете да пийнете кафенце, а децата да си поиграят. Но сега като се постопли и деня стане по-дълъг пак ще има възможност за такива срещи по площадките.

# 67
Синьо, страхотни неща правиш..Респект!

# 68
Благодаря на всички, които ми отговориха за мед.картон  Hug

И на мен ми се работи, за да се занимавам с нещо и да имам контакт с хора, някаква динамика в ежедневието. Пък дали ще има смисъл време извън къщи/доходи то ще се види.
Откакто се е родил малкия съм нон-стоп с него. Рядко някой ме отменя за 1-2ч, важните моменти като хранене и приспиване са си моя грижа. Така, че чувствам, че имам нужда от разнообразие  Crazy
В началото като пристигнем сигурно ще ми е по-добре да сме заедно с детето, докато разучаваме града, езика и детските площадки. Но след като се адаптираме, мисля да потърся работа.

# 69
Синьо, страхотни неща правиш..Респект!
Благодаря ви. Blush Това е в резултат на седенето ми вкъщи с хлапето. Майтап. Laughing
tralala81, не ги продавам. Ще вземете да ме подкокоросате да започна. Crazy Истината е, че тук шиенето е скъпо хоби, ако човек държи на качествени материали. Да шия за домашна употреба е оправдано, защото вложеният труд не влиза в сметката. Дори с минимална печалба нещата хич няма да са евтини за продан, освен ако не се шие в доста големи количества.

Прежда за мартеници си купувам от местното магазинче за прежди (Wolle Rödel) и от универсалния магазин (Karstadt при нас). Държа да е памук/вълна.

За мен въпросът на работа или вкъщи няма какво да се обсъжда толкова, защото всичко е много индивидуално. Хубаво е, когато изборът е личен, не е направен под натиска на разни фактори, от криворазбрана еманципация и т.н.
Аз лично в момента се чувствам добре вкъщи, но предполагам, че ще се замисля за работа като тръгне детето на детска градина. Радвам се и ценя това, че имам избор. Peace

# 70
Здравейте!
Честита темичка на всички!  На мен ми пратиха мартенички по пощата, и се радвам, че дойдоха на време. Вие обяснявате ли на чужденците за нашият обичай на 1ви Март?
 Имам въпрос към учебната система в Германия, но не за детските градини  Laughing Опитвам се да намеря малко повече информация, имам ли право на Berufsschule? Имам постоянен адрес тук, по точно в Duisburg и съм на 23 години. Но с немският език не съм добре за жалост. Все още съм на етапа разбирам донякъде, но не мога да се отпусна да кажа нещо.Също имам завършена бакалавърска степен Предучилищна и начално училищна педагогика. Но дипломата ми е все още в България, мен ме нямаше  в България да си я взема Sad След като и се направи превод на немски, ще се надявам да пристигне благополучно Simple Smile При мен е дипломата ми от средното образование, която е преведена на немски.
Ще се радвам, ако може някой да се отзове с информация по моят въпрос.
Благодаря ви и лека вечер!  Simple Smile

# 71
Traperkata, ако намериш кой да ти вземе дипломата и да ти я преведе, ще бъде най-добре.
А ти можеш да се регистрираш като търсеща работа и могат от АА да ти предложат сами някакво беруфсшуле.

Синьо, шиенето тук наистина е много скъпо хоби. Аз много ровя като си търся материали за моите неща за магазина и най-странното е, че хубавите неща, които се предлагат в ДаВандата идват от Китай  Joy (ама пада яко чакане на пратките). Исках още по Коледа да наприготвя едни шапчета, ама не се получи, чак преди 2 седмици дойдоха нещата и сега успях да направя 2-3 модела

# 72
Добро утро народе в Германия и извън нея,

ЗОпитвам се да намеря малко повече информация, имам ли право на Berufsschule? Имам постоянен адрес тук, по точно в Duisburg и съм на 23 години. Но с немският език не съм добре за жалост.

Траперче, що слагаме каруцата пред коня? В смисъл, ако не си добре с немския език, как ще стане работата с училището?

Варианти за учене на немски:
1. Интеграционен курс (предпоставка: наличие на удостоверение за безсрочно пребиваване)
2. Интеграционен курс чрез Агентурата за работа (предпоставка: наличие на разрешително за работа, даваха ги май в Дуисбург при определени условия  Wink).

С твоята диплома за педагогика имаш големи шансове. След ниво на език около Б2 можеш да се свържеш с Jungendamt и да си предоставиш документите (до тогава дипломата ще е дошла), от там могат да ти предложат съкратен вариант на местен аусбилдунг по темата. Има вариант практика + учене. 

Хайде, приятен ден.

# 73
Traperkata, ако намериш кой да ти вземе дипломата и да ти я преведе, ще бъде най-добре.
А ти можеш да се регистрираш като търсеща работа и могат от АА да ти предложат сами някакво беруфсшуле.
Нищо няма да й предложат сами при наличието на дипломи, трябва сама да знае какво иска и да ги натиска, иначе за тях е по-изгодно да я пратят да работи, каквото и да е, отколкото да вливат средства в ново образование.
Трябва да успее да ги убеди, че има нужда и от допълнително образование, най-вече заради езика. Знам, че тук едно от условията да работиш в градина или нач. училище е безупречното владеене на езика и правилното говорене, защото децата са във възраст, в която още се учат да говорят правилно и трябва да имат добър пример. Но Траперчето е още младо и има шанс да го научи добре Simple Smile
Към Арбайтсамта има разни бератери, които се занимават точно с Аусбилдунгсбератунг, може би там е правилното място да се пита...

Ние пък с Дени ще ходим днес на кафе, фук-фук Laughing Simple Smile

# 74
Здравейте момичета    bouquet   ,пак  съм  тук !
От два  дена съм в Германия и се  опитвам да се ориентирам  Mr. Green
С интернета сме зле,тук няма толкова лесен достъп и навсякъде е заключен.
Искам да си извадя дебитна карта виза,която да ползвам за интернет пазаруване.Бихте ли ми препоръчали някоя,без  годишни такси ?
Благодаря   Hug

Общи условия

Активация на акаунт