Баба Марта бързала, 177 мартенички вързала - Немска тема

• 31 194
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
... и ако не искате, даже може да не пускате формите, освен, ако не очаквате да ви върнат.
Baby, при 3 и 5 класи подаването на декларацията е задължително Peace

# 631
Писах във Фейсбук, да си копирам въпроса и тук: "Момичета, има ли някоя от Вас, позната, сестра, майка, свекърва и др., които да работят в счетоводна къща или са счетоводители на свободна практика от ВАРНА и срещу договорено заплащане да ми свършат една услуга."
Аз имам приятелка,преди работеше в счетоводна къща,а сега е самостоятелна.

# 632
Здравейте,

някой има ли опит с вадене на паспорт на бебе (под 1 год) в БГ консулство - в Германия или някъде другаде?
Интересува ме:
   1) кое консулство?
   2) снимка - вие ли си носихте или в консулството направиха?
   3) колко пари ви взеха в консулството?

Благодаря много за отговорите Simple Smile.

Поздрави от Нюрнберг,
Младен

# 633
  • в сърцето на един мъж...
Здравей, аз съм вадила в Консулството в Мюнхен. Вади се пасаван, ние си носихме снимката, стана за 3 дни. Въпроса е, че пасавана има срок на годност, та евентуално трябва да се направи малко преди пътуване. Актуална цена обаче не мога да кажа, беше 37 евро преди 4 години.

# 634
Младен изнамираш в нета телефоните на консулството в Мюнхен. Обаждаш си да си запазиш час и те ти дават термин някъде за юли сигурно. Снимка се прави на място. Парите мисля, че са колкото в Бг за паспорт, но в евро. И после се чака около 3 месеца, за да се издаде паспорт. Ако нямате Бг ЕГН сигурно ще трая още повече.
Ако ви трябва по-бързо според мен пасаван е решението. Нашият пасаван беше с 5 дена давност. Някой беше писал, че може и до месец. Въпроса е, че ще трябва да се разправяш с тях.
И немския акт за раждане трябва да е преведен и легализиран.

# 635
  • София
Здравейте момичета! Simple Smile Преди време писах в темичката ви за въпрос и вие ми помогнахте, а сега отново се обръщам към вас за помощ. Разбрах, че за влизане в големите градове ми е необходим Umweltplakette. За Франкфурт, където ще ходим, също ще ми трябва. Откъде може да се купи? Някъде преди влизането в града  Rolling Eyes Защото, ако влезем без такъв стикер, ще ни глобят. Благодаря ви предварително  Hug

# 636
Леа, умвелтплакете можеш да купиш от почти всеки автосервиз, Dekra, TÜV, ADAC, Bürgeramt, KfZ-Zulassungsstelle и още други сигурно. Може и онлайн да да се поръча, но тогава излиза малко по-скъпо.

# 637
  • София
Благодаря много за бързия отговор   bouquet А на мен конкретно за Франкфурт ми трябва да е зелено. Това значи ли, че за да ми издадат зелено, колата ми трябва да е произведена след...едикоя си година и т.н.? Т.е. трябва ли да отговаря на конкретни изисквания?

# 638
Трябва да отговаря на конкретни изисквания, свързани с отпадъчните газове, които колата изхвърля в атмосферата. По-старите автомобили и особено дизелите им дават обичайно жълти или дори червени.

# 639
Т.е. трябва ли да отговаря на конкретни изисквания?
Да, разбира се- ето тук може да провериш дали ще получите зелен стикер, след като вкараш необходимите данни...

# 640
  • София
Благодаря много отново!  Hug Страхотни сте! Само не мога да разбера това PM-Stufe какво значи  newsm78

# 641
Благодаря много отново!  Hug Страхотни сте! Само не мога да разбера това PM-Stufe какво значи  newsm78
Това е филтърът на дизоловите двигатели. Вашата кола с дизел ли е? Ако не- няма значение за вас, иначе трябва да погледнеш в документите на колата.

# 642
  • София
Да, дизел е за съжаление.  Sad Ще погледна по-късно документите. Благодаря ти, Биба   bouquet А в случай, че ни дадат жълт талон, това значи ли, че не можем да си я паркираме във Франкфурт, а иначе няма да се движим в града с нея? Или на паркинг пак може да ни наложат глоби  newsm78 Проблемът е там, че избрах апартамент, който е близо до панаира и ще ходим дотам пеша, а из града с транспорт. Сега, след новините от последния час, съм доста объркана  Rolling Eyes

# 643
Или на паркинг пак може да ни наложат глоби  newsm78
Стоенето на паркинг само по себе си не е гаранция, че колата не се движи Wink, а и щом си стигнала до паркинга, значи си карала по улиците, едва ли си дохвърчала до там Peace Ако обаче паркингът не е обществен вероятността да ви хванат е по-малка, а глобата е към 40Е, така че ако нямате друг избор може и да рискувате, не е чак от най-големите престъпления Wink
Каква ви е колата? Толкова ли е стара, че се притесняваш?

# 644
  • София
Форд Мондео е, TDCi, първата регистрация е лятото на 2003. Добре си я поддържаме, но нали е дизел, предполагам, че няма да ни дадат зелен талон. Ще паркираме пред кооперацията, където е апартамента, има свободни паркоместа. Може и да рискуваме, не знам  Embarassed Естествено, че не сме от хвърковатата чета  Laughing и няма как да сме прелетяли до Франкфурт. Мъжът ми, като разбра, каза че било дискриминация....как можело...Ами може  Wink Да стачкува, ако иска  Wink Те затова германците си продават 4-5 годишните коли.

Общи условия

Активация на акаунт