СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 873
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • София

1. Живеете в Лозенец?
2. Имате друго дете, не тръгва на училище през септември и посещава точно 92 ЦДГ?

Мммм - добре - изложих се - разбрах  Laughing По моите разбирания другото дете нямаше значение в коя градина е... Извинявам се  Embarassed

# 286

1. Живеете в Лозенец?
2. Имате друго дете, не тръгва на училище през септември и посещава точно 92 ЦДГ?

Мммм - добре - изложих се - разбрах  Laughing По моите разбирания другото дете нямаше значение в коя градина е... Извинявам се  Embarassed

На всички ни се е случвало.  Wink
Трябвало е да ти отговорят още веднага от обратна връзка, за да не се нервираш излишно.
Хаха, сещам се като кандидатствах с малката през 2009-та.
Аз питам кога ще мога да добавя втори родител, те ми отговарят, че вече мога.
Въртя, суча из профила, не мога и не мога...
Оказа се, че още нямаше такава възможност, но доста се порових, преди да ми го кажат.

# 287
  • София
Точно такова объркване се случва не само при теб за този ДК за брат/сестра.
Но пък и отговорът им е ... 

# 288
Здравейте,
Аз искам да попитам дали някой знае как се добавя район по местоживеене. Имам предвид следното. По адрес се водим в община Възраждане, а градината в която кандидатстваме е в район Илинден. От градина до нашия блок разстоянието е 3 минути пеша Simple Smile Реално ни дели един булевард, но в системата сме в различни райони. По ДК3 пише че може да се добави район, но никъде не пише как или поне аз не съм го намерила  Embarassed
Сетих се да добавя към поста. Ние бяхме приети в ясла миналата година в район Слатина и пътуваме всеки ден до там. Не е лош вариант за една година да стиснем зъби, а сега имаме и така желаната 1 допълнителна точка. За уточнение до яслата са 40мин път и след това до моята работа още 20-25. Не е толкова страшно, а яслата в която сме е страхотна. Пиша това по повод на по-горните постове по темата.

# 289
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте!
При попълване на данните на родителя, там, където е район месторабота, адреса на фирмата ли се пише или, както в случая на моя приятелка - адрес на магазина, в който работи?

# 290
  • София
Здравейте,
Аз искам да попитам дали някой знае как се добавя район по местоживеене. Имам предвид следното. По адрес се водим в община Възраждане, а градината в която кандидатстваме е в район Илинден. От градина до нашия блок разстоянието е 3 минути пеша Simple Smile Реално ни дели един булевард, но в системата сме в различни райони. По ДК3 пише че може да се добави район, но никъде не пише как или поне аз не съм го намерила  Embarassed

По ДКЗ пише, че може да се добави район, но той се добавя от градината, не от родителите. В скоби след това е дадено, за кой район важи предимството. По принцип много подваждащо е написано в критериите и виждам, че доста родители се объркват. Имам предвид това: •Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Красно село (примерно))
Така че, може да се случи някой да живее близо до градината, но да се води в друг район и да не е с предимство.

# 291
  • София
Здравейте!
При попълване на данните на родителя, там, където е район месторабота, адреса на фирмата ли се пише или, както в случая на моя приятелка - адрес на магазина, в който работи?
Адреса на магазина.
Виж 1-ва страница:
5. Служебна бележка - Служебната бележка трябва да бъде с мокър печат, изходящ номер, ЕИК (Булстат) на работодателя, име и подпис на длъжностно лице - управител, изп. директор или главен счетоводител. Трябва да бъдат указани длъжността, дата на постъпване и адрес на месторабота (не на регистрация на фирмата).

monioni, градината избира дали да определи 2 района или само един. Много малко са градините, които избират 2 района. Ето това е една от тях - http://kg.sofia.bg/isodz/dz/56 :
Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Изгрев и Слатина)

Така че - района ви е Възраждане. Няма как да стане Илинден, освен ако не се преместите там.
ПС. Къде ви приеха в Слатина? Просто ми е интересно, че тук си е гърч откъм места определно, нищо че в района има 3 яслии 3 ОДЗ-та.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 14:24 от v_spasova

# 292
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА на всички!  bouquet
Да са ни живи и здрави дечицата и да ги приемат в желаните градини!   Hug

На мен ми се иска да отправя една молба към тези, които се канят да пишат в темата. Моля ви - първо четете! Не е трудно да прочетеш няколко страници и поне 1-вата! Почти навсякъде има едни и същи въпроси. А и търсачка има...

# 293
Здравейте!
Адреса на магазина.
Виж 1-ва страница:
5. Служебна бележка - Служебната бележка трябва да бъде с мокър печат, изходящ номер, ЕИК (Булстат) на работодателя, име и подпис на длъжностно лице - управител, изп. директор или главен счетоводител. Трябва да бъдат указани длъжността, дата на постъпване и адрес на месторабота (не на регистрация на фирмата).

monioni, градината избира дали да определи 2 района или само един. Много малко са градините, които избират 2 района. Ето това е една от тях - http://kg.sofia.bg/isodz/dz/56 :
Семейството живее на територията на административния район на детската градина (може да се определи повече от един район за градини на границата между административни райони) (Изгрев и Слатина)

Така че - района ви е Възраждане. Няма как да стане Илинден, освен ако не се преместите там.
ПС. Къде ви приеха в Слатина? Просто ми е интересно, че тук си е гърч откъм места определно, нищо че в района има 3 яслии 3 ОДЗ-та.

Да и аз щях да попитам същото, с 8,1 сме и на две от слатнските ясли дори в граничните групи не попадаме.

# 294
Здравейте!
Адреса на магазина.
Виж 1-ва страница:

Благодаря за отговора  Simple Smile Т.е. да разбирам, че шефа и счетоводителя може да я запишат, в който район тя поиска, тъй като имат много магазини из цяла София?  Rolling Eyes Само да вмъкна, че тя в момента е по майчинство ако е от значение.

# 295
  • В древна страна на край света!!!
Здравейте бих искала да попитам 23 ОДЗ Здраве и 70 ЦДГ Здраве едно и също детско заведение ли са, тъй като се намират на един и същ адрес,но на картата излиза 70ЦДГ,а в системата е като ОДЗ? Много благодаря.
Намерих отговор на въпроса си: До учебната 2011/2012 г. детската градина функционира като ЦДГ № 70 „Здраве”. След разкриване на ясленска група ЦДГ № 70 се преобразува в ОДЗ.
Кайлис специални благодарности,че пусна линк към градината   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 14:42 от Sunshine_25

# 296
  • София
Katencetoo, по-скоро да си пита в счетоводствто какъв документ за месторабота биха й издали. Т.е. та там си знаят как се отчита дейността на фирмата и какво могат или не могат да пишат на документи с официален печат.
Това, което тя напише, трябва да може да го докаже с официален документ.

На мен са ми писали бележка - бла-бла, работи във фирма Х с адрес на месторабота У, район Z.

# 297
Katencetoo, по-скоро да си пита в счетоводствто какъв документ за месторабота биха й издали. Т.е. та там си знаят как се отчита дейността на фирмата и какво могат или не могат да пишат на документи с официален печат.
Това, което тя напише, трябва да може да го докаже с официален документ.

На мен са ми писали бележка - бла-бла, работи във фирма Х с адрес на месторабота У, район Z.

Ами то нали официалния документ реално е този, който подпишат от фирмата и на, който сложат печата. На договора каза, че пише само седалище на фирмата, но никъде не е опоменато в кой обект работи. Така че според нея, няма да е проблем да я пишат с адрес на някой от магазините в района на яслата, в която иска да запише детето. Ако наистина само това е документа, който искат от детското заведение, значи няма да има проблем. Благодаря много за отделеното време и бързите отговори   bouquet

Редактирам се - в договора й дори и адрес на фирмата няма.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 14:58 от Katencetoo

# 298
  • София
Честита Баба Марта!!!!
Живеем в Красна поляна, но естествено в този край, в който няма детски заведения-откъм Възраждане. Насочих се към квартала или към Люлин, защото мъжът ми работи там. Искам да споделя, че съм отчаяна относно приемането ни. Никакъв шанс!! Явно тази година граничните групи ще се формират от тези с 8.2 точки.
От понеделник ще тръгва на частна, но не знам до кога ще издържа финансово. Абсолютно безхаберие!!! Възмутена съм   newsm61

# 299
  • София, Люлин-8
elradi Да с 8,2 са при нас граничните почти във всички градини.

Общи условия

Активация на акаунт