СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 701
  • 754
  •   1
Отговори
# 345
Някой би ли ми обяснил какво се случва със системата в момента? Тече класирането за септември ли? Съвсем се обърках. Гледам, че пише, че класирането е извършено и резултати има на страниците на детските заведения, а на въпросните страници не виждам да има резултати.

# 346
Това е текущо класиране за набори 2006-2009. Виж календара за всички предстоящи събития!

# 347
  • Ку-куландия
Ти кой по-справедлив принцип предлагаш, за да е честно класирането, при условие, че е ясно, че местата са недостатъчни!!!
Предполагам предлага или връщане на палатковите лагери пред градините/яслите, или по- нахалния/наглия/ паралия/връзкар печели мястото. Истината е че в момента действащия регламент е най-справидлив, прозрачен и действащ. Да, има начин да се прескочи системата, но съотношението е в полза на законово приетите.

# 348
  • София
Предполагам предлага или връщане на палатковите лагери пред градините/яслите
Истината е, че ние, с по-малките деца, трябва да сме доволни, че ще пропуснем среднощното бдение по студовете пред въпросните детски заведения... Какъвто и да е създаденият ред и организация, е сто пъти по-добър от висенето на опашки, разправията кой кога е дошъл и тоталната истерия.

Много родители явно отъждествяват "социалните" критерии с бедност и затова въпросната майка с гордост заявява, че "работи", за да не се налага да ползва социални точки. Пожелавам й наистина никога да не опре до тях, но за съжаление те не са свързани с това колко работиш и колко си оправен.

Но, от друга страна, няма никакво оправдание за такива хора, които хем искат да ползват създадената система, хем не полагат елементарното усилие да прочетат правилата в сайта и ако тогава има нещо неясно, да зададат въпрос тук, например.

И за да не бъде постът ми просто коментар, искам да попитам нещо: разбирам, че близнаците, когато са в гранична група, участват за едно място на жребий, но какъв е случаят, когато точките им стигат за директен прием? Едно място ли заемат или две?

# 349
Marini, много благодаря, разбрах.

# 350
Аз бях пуснала тема,насочиха ме тук,но пак не схващам.
За градината на сина ми пише общ брой деца посещаващи със СОП 0/
Това означава ли ,че не мога да го запиша че е със СОп.
КАк става  доказването на СОП и за всички ли градини важи?
Децата с предимство ли са?

# 351
Децата със СОП не участват в общото класиране. Те се класират служебно от Дирекция „Образование" или от директорите на градини със специален прием съгласно решенията на съответните комисии.
Това е ръководството за родители в сайта - там в края пише как е регулиран приема на деца със СОП.

# 352
  • София

И за да не бъде постът ми просто коментар, искам да попитам нещо: разбирам, че близнаците, когато са в гранична група, участват за едно място на жребий, но какъв е случаят, когато точките им стигат за директен прием? Едно място ли заемат или две?

Когато има достатъчно места, всеки от близнаците заема място. Когато е приет само единият ( независимо дали на томбола или не), тогава служебно приемат и другия. Моите влязоха без жребий на едно място, защото имаше обявено само едно свободно. По същия начин може при жребий да приемат и двамата на отделни места, ако имат достатъчно ниски номера.

# 353
Бях казала, че ще пусна отговора за запитването ми по повод ДК4. Аз лично не разбирам отговора, ако някой може да го разтълкува, ще съм му благодарна:

На 28.02.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте, интересува ме тълкуването на "ДК4. Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие". Бащата на детето работи в Лесотехнически университет като редовен преподавател на трудов договор. Имаме ли предимство по ДК4 или не? Благодаря предварително.

Нашият отговор:
Да,можете да заявите ДК4,но само ако е приет от съответното детско заведение.

# 354
  • София
Бях казала, че ще пусна отговора за запитването ми по повод ДК4. Аз лично не разбирам отговора, ако някой може да го разтълкува, ще съм му благодарна:

На 28.02.2013г. получихме запитване със следното съдържание:
Здравейте, интересува ме тълкуването на "ДК4. Детето има поне един родител, който работи на трудов договор в общинските училища най-малко 6 месеца преди класиране и не е в период на предизвестие". Бащата на детето работи в Лесотехнически университет като редовен преподавател на трудов договор. Имаме ли предимство по ДК4 или не? Благодаря предварително.

Нашият отговор:
Да,можете да заявите ДК4,но само ако е приет от съответното детско заведение.

Означава, че можете да ползвате точка по ДК4, само че детската градина, в която кандидатствате, трябва да е приела този критерий за предимство. Ако не го е приела, точката няма да бъде начислена. В страницата на детската градина можеш да видиш кои критерии за приели за предимство.

# 355
  • София
Giada, не са се изразили точно.
Според мен тр. да се чете така - да, имате предимство по този критерий по принцип. Но за да ползвате предимство по този ДК - тр. градината да го е избрала. (обясних ли го по-ясно Simple Smile )

# 356
  • софия
Моят въпрос е следният:ако ни приемат в ясла към  ОДЗ най- вероятно в далечен за мен район и догодина искам да я преместя на друго място,кандидатстваме наново,но ползваме ли някакво предимство като допълнителна точка  за това че посещаваме ОДЗ или се редим като всички непосещаващи детско заведение на опашката с редовните 8т.Благодаря предварително на отговорилите ми.

# 357
Моят въпрос е следният:ако ни приемат в ясла към  ОДЗ най- вероятно в далечен за мен район и догодина искам да я преместя на друго място,кандидатстваме наново,но ползваме ли някакво предимство като допълнителна точка  за това че посещаваме ОДЗ или се редим като всички непосещаващи детско заведение на опашката с редовните 8т.Благодаря предварително на отговорилите ми.

Като всички останали - с 8 т.  Peace
За да ползвате още една точка, трябва да посещавате СДЯ, а не ОДЗ.

# 358
Marini благодаря Аз отписах дъщеря ми следващата година ще я запиша за да не се налага да прекратявам майчинство

# 359
Здравейте! Миналата година на 19 май ни приеха за първи път. Това означава ли, че тази година след 19 май  ще ни върнат трите точки за първо желание? Защото ако е така мисля, че ще изпуснем първите две класирания от тази година, защото са изтеглени като че ли по-рано.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт