СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 810
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Какво трябва в общината, та да се направи временна регистрация?
Къде е всъщност общината на Връбница 1?

Адреса - http://www.vrabnitsa.bg/kontakti.html
За Слатина специално - ако собствениците на имота са 2-ма, не ги искат и 2-мата, единият е достатъчен. не знам дали във Връбница примерно няма да искат и 2-мата.
Та наличният собственик се разписва, че е съгласен лицето Х да има регистрация в неговия имот. И с тази бланка, лицето Х попълва молбата за адрес. Имаше и някаква такса, но ми се губи колко беше - мисля, че под 10лв.

Мога ли да помоля някоя опитна мама да ми помогне с подреждането на желанията?
Пиши тук в темата. Мисля, че ще можем повечето от нас да помогнем.

# 616
  • София
Общината е в един блок срещу Лидл, малко преди да се завие за Кауфланд.   bouquet

# 617
Тия съвети за шашмите с адресната регистрация, не може ли поне на лични да си ги раздавате. Иначе всички се дразнят, кой как влязъл, но като опре ножа всички го правят май?

# 618
Нали знаете, че има някои детски заведения които Ви задължават да представат и бележка за платен данък на имота, имайте го предвид когато си сменяте адресната регистрация. Това бе дискутирано мисля в старата тема, че се случваше в общините Връбница - Надежда, по заповед на кмета на общината.

# 619
  • София
И на мен не ми е много приятно, че трябва да правя "шашми", за да кандидатствам в Надежда, при положение че живея в Надежда, която някой е решил, че ще се казва Връбница. И по този начин получавам точки за едно-единствено ОДЗ. И не се дразня на тези, които влизат по критерий баба, а на системата, защото го позволява. Ми не е честно едно бебе да получава 3 точки, защото баба му, дори не майка му или баща му е счетоводител, дори не е учителка или нещо такова и то в община, в която няма нищо общо. А аз да се мъча за някакви си кирливи 0.1 точки. Или че близнаците получават 2 точки, а моите живот и здраве породени дечица само 0.1. Да не говорим, че бебето е с половин година по-малко от мойто и други такива недомислици.  ooooh!

# 620
  • София
Ето, точно за това говоря - вместо да се дърляме за точките на тоя и оня, да насочим всичкото си мрънкане, недоволство и най-вече усилия към това директорите да бъдат НАПЪЛНО лишени от възможността да приемат деца извън електронната система. Да се премахне изцяло критерият баба/ дядо и да остане само за родител, и то само за ДЗ, в което работи. Точка. Защото това е начинът да се освободят още много места
Ако пет от най-възмутените напишат жалба до омбудсмана примерно, вярвам, че може да се задвижи премахване на тази най-често корупционна практика.

# 621
  • Западен парк
А според мен пък, трябва да се строят градини. Защото дали ще вземат детето с АД или това с бабата, или близнаци - бройката си е тази. Липсата на места води до деца извън градините, а не един или друг критерий. Когато големият ми син наближи две години, идваха от всички ДЗ в квартала за да го поканят в тяхната градина. Вземаха адресите на децата от участъковите лекари. Същото се получи и с първи клас - четири училища искаха сина ми в техните паралелки.
А сега, както и да го въртим, шест хиляди деца в София пак ще са извън градина. Независимо какви критерии ще измислят и какви гимнастики ще правим ние.

# 622
  • София
Монки, то е ясно, че трябва да има за ВСИЧКИ. Те нали уж строиха и пак не стигат, сега вече не знам дали ще строят, но тези нечестни и измислени критерии трябва да отпаднат, защото са дискриминационни. По добре всички да са равни и да се тегли жребий, за да няма сърдити.  Peace

# 623
Аз изчестох всичко в сайта на системата, но не намерих на деца с АД да се дава допълнителна точка или да имат някакво предимство. Ще ми е интересно някой по-запознат да сподели, доста родители биха се възползвали от това, но се съмнявам да има такова нещо.... Атопията на кожата е толкова масова сега при децата, че едва ли ТЕЛК се занимават с това.
Спред мен критерии трябва да има, но да се преразгледат настоящите, защото някои от тях действително пораждат недоразумения. И да се отнемат всякакви права на директорите, за да се намалят до минимум корупционните практики поне при тях.

# 624
Много благодаря, v_spasova,
Преди малко успях да я регистрирам.   bouquet

# 625
Ами как да има места?! Докато целя Перник и околие, могат да си сменят адресната регистрация с временна в София, няма как да останат места за софиянчета, ами ще дойдат и от Правец дори.
София расте главоломно, колкото и детски да се построят проблема е почти неразрешим.

Отдавна писах да се направи една подписка и внесе до одбуцмана като общо искане, за "изправяне" на кривите правила на системата, да се поставят ясни норми на онези които не са точно описани и предизвикват двусмислени въпроси и т.н. .....

# 626
  • София, България
и какъв му зора на Перник да ходи на градина в София  newsm78

# 627
И аз страшно се дразня на предимството с баба и дядо, разбирам да им се дадат 3 т. за конкретната градина, да им се даде 1 т., хубаво, но цели 3 т. в цяла столична община, това е несправедливо  Close .

А това райониране, разбирам трябва да го има, но нашия адрес се води в Надежда, но е по-близо до Връбница 1, отколкото примерно Надежда 1, но какво да се прави.

Конкретно, избрали сме 42 ОДЗ Връбница 1.Води ли се район Връбница, ж.к. Обеля-2?

# 628
  • гр. София
Вместо да се самоизяждаме за Перник, Правец или Пловдив - видяхте ли репортажа от вчера? Става въпрос за новостроящо се ОДЗ в район Витоша, където НЯМА нито едно ДЗ! И какви бяха коментарите - Ама как така, ще идват майките и ще задръстват движението newsm78 Sick Една госпожа дори се възмути, че и е изчезнала зелената поляна - ПОЛЯНА, не парк или градина!

# 629
  • Beyond the Frontiers
Вместо да се самоизяждаме за Перник, Правец или Пловдив - видяхте ли репортажа от вчера? Става въпрос за новостроящо се ОДЗ в район Витоша, където НЯМА нито едно ДЗ! И какви бяха коментарите - Ама как така, ще идват майките и ще задръстват движението newsm78 Sick Една госпожа дори се възмути, че и е изчезнала зелената поляна - ПОЛЯНА, не парк или градина!

Къде това? Пропуснала съм. Силно ме вълнува.

ДГ която синът ми посещава е предвидено да построи нова сграда някъде до Резиденция Бояна, уж всичко е одобрено, проекти, разрешителни и т.н., ама пари нема и не строят. А в същото време местата са силно ограничени.

Общи условия

Активация на акаунт