СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 776
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
  • София, Люлин-8
Сега ми направи впечатление, че при данните на родителите, последното прозорче е:
 "Съгласен съм данните да бъдат проверени в НОИ: ДА/НЕ"

Е какво се случва ако пишеш НЕ?
И защо въобще има такава опция на избор?

Питам от чисто любопитство, аз съм докторонт и мене и да ме проверяват и да не ме проверяват нищо няма да открият, защото не ми тече стаж  Wink

# 16
В една от градините пише, в последните две графи

Свободни места - 0
Текущо незаписали се - 2,

това значи ли, че има 2 свободни места, тези места ще се прехвърлят ли към общата опашка и кога?

И ако останат незаети места по социален критерии, прехвърлят ли се към общата опашка?

# 17
Здравейте, горе-долу ми стана ясно защо ни липсват от точките, които очаквахме да имаме. Синът ми е набор 2010 и посещава ДЯ от септември. Демек, искаме си едната точка за това. Явно я чакаме.
Друго не ми стана ясно - ако сте ни блокирали трите точки за първо желание, защо ни давате две. Значи е блокирана само една, а не всичките. И нали няма вероятност тази една от желанията и другата една от яслата да станат една общо...

# 18
Ще помрънкам и аз, но е много дразнещо, че не се знае, кога ще бъдат възстановени 3-те точки за първо желание!
Цитат
Моля,изчакайте. Точките за новата учебна година ще бъдат начислени преди първото класиране.
Какво ще рече преди? Месец, седмица, ден преди класирането? Само нервират хората!  Crossing Arms

Свободни места - 0

това значи ли, че има 2 свободни места, тези места ще се прехвърлят ли към общата опашка и кога?

И ако останат незаети места по социален критерии, прехвърлят ли се към общата опашка?
Да

# 19
  • София
здравейте,

На въпроса ми кога ще възстановят 3т.на сина ми за първо желание и тази по К5, отговорът е :
Точките за новата 2013/2014 година, ще бъдат начислени преди класирането автоматично от системата. Моля изчакайте.

Само дето много не съм възхитена, защото в района/Студентски/, в който живеем няма почти места за децата с набор 2010, а ако кандидатстваме в друг район губим 0.1 за работа и местоживеене в района.

# 20
  • София

Свободни места - 0

Това значи, че има две деца, к. са класирани, но не са се записали  Peace Местата ще се прехвърлят когато и само ако не се запишат до изтичане на крайния срок за това (две седмици по памет). Текущи класирания има обикновено всяка седмица. Дискутираше се изравняване на двата срока, вкл. имаше и анкета във форума.

# 21
  • София, Люлин-8
Ще помрънкам и аз, но е много дразнещо, че не се знае, кога ще бъдат възстановени 3-те точки за първо желание!
Цитат
Моля,изчакайте. Точките за новата учебна година ще бъдат начислени преди първото класиране.
Какво ще рече преди? Месец, седмица, ден преди класирането? Само нервират хората!  Crossing Arms

Да и аз за същото се дразня, не мога да разбера какво им пречи сега да ги върнат, още повече че вече няма текущи класирания за набор 2010 и 2011. Най-вероятно ще ги върната няколко дена преди класирането, и тогава ще настане една какафония по сменянето на желанията. Според мен това се прави напълно умишлено, за да не могат да се ореантират хората.  #Cussing out

# 22
Здравейте, момичета, спомням ми се че се обсъждаше, че когато обявят местата за прием е важно да се огледаме къде има повече свободни места, за да си преценим правилно шансовете къде е по-вероятно да ни приемат и следователно там да посочим като първо желание, за да използваме точките предимство. Моля ви споделете отново, освен повече обявени свободни места какво е важно да се види и прецени  Hug Предварително благодаря   bouquet

# 23
  • София
В много голяма дилема съм!
Знам, че не е правилно, но ми се иска да остана като "работещ родител" в системата.
Безработна съм от 10.2012.
Търся си работа много усилено.
Детето ходи на ясла, но е много далече и всяка сутрин ми е мъка с транспорта или даже пеша в студа.
Ако имам 8 точки имам шанс да го преместя в градината до нас.
Ако са 7 - нямам шанс.
Ако го приемат сега, кога ще е записването?
Ако е Май, има шансове дотогава да съм почнала работа по програма от БТ.
Ох, какво да правя? Rolling Eyes

# 24
  • София

Свободни места - 0

Да.

# 25
  • София
Здравейте, горе-долу ми стана ясно защо ни липсват от точките, които очаквахме да имаме. Синът ми е набор 2010 и посещава ДЯ от септември. Демек, искаме си едната точка за това. Явно я чакаме.
Друго не ми стана ясно - ако сте ни блокирали трите точки за първо желание, защо ни давате две. Значи е блокирана само една, а не всичките. И нали няма вероятност тази една от желанията и другата една от яслата да станат една общо...

Нищо не е блокирано, били сте приети по първо желание на предишно класиране. Ако решите да кандидатствате на текущо класиране за др. ДЗ, просто най-предното желание е с т. по-малко или равно на вт. до ново "голямо" класиране  Peace

# 26
В много голяма дилема съм!
Знам, че не е правилно, но ми се иска да остана като "работещ родител" в системата.
Безработна съм от 10.2012.
Търся си работа много усилено.
Детето ходи на ясла, но е много далече и всяка сутрин ми е мъка с транспорта или даже пеша в студа.
Ако имам 8 точки имам шанс да го преместя в градината до нас.
Ако са 7 - нямам шанс.
Ако го приемат сега, кога ще е записването?
Ако е Май, има шансове дотогава да съм почнала работа по програма от БТ.
Ох, какво да правя? Rolling Eyes
Остави в системата, че си работещ родител и продължавай с търсенето на работа. Критерия трябва да може да го докажеш към момента на записване на детето. Ако дотогава не си си намерила работа, вечерта преди класирането смени в профила, че не си работещ и ще си коректна.

# 27
  • sofia
питах/м защо едно  и също дете в едно  и също заведение се реди на соц. опашката и на общата опашка?! Няма отговор!
Защото, ако не го приемат по социален критерий има право да се бори за място по общите критерии, без допълнителните точки, които му се дават за социалния.

# 28
  • София
Запис от мен.
Ще следя темата, тъй като и на нас не са ни върнали 3-те точки за първо желание и 1точка за К5.
На 19.03 стават 6 месеца откакто малката посещава СДЯ и тогава ще пиша дали ще получим 1т.
Успех на всички!

# 29
  • София, Люлин-8
Май си намерих отговор на въпроса  Simple Smile

Цитат
* Редовен студент или докторант

Цитат
Служебна бележка, че (три имена) е редовен студент/докторант в (наименование) в район: (район).

Висшето училище трябва да бъде акредитирано и на територията на Столична община.

и това от ИСОДЗ

Цитат
7.13. Студентите, които учат в административния район на градината, могат ли да се възползват от тази 0,1 т. на работещите?

Да, ще ползвате 0.1 т. – както работещите. Укажете района на ВУЗ в полето за район на месторабота.

Май все пак ще мога да се възползвам от тази 0,1 т. за месторабота само да видя какво ще ми върнат като отговор от ИСОДЗ.  newsm68

Общи условия

Активация на акаунт