СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 720
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Само гол запис  Embarassed

# 31
  • София
Според мен заради текущите класирания не възстановяват точки. И докато има такива за съответният набор, няма как да ги възстановят. Друг е въпросът, защо има толкова много текущи класирания (например за набор 2006 има такива до средата на април). Кое дете ще тръгне на градина 4 месеца преди училище? Вместо от сега да приключат с класиранията, за да могат да си оправят кандидатстващите и точките, те се размотават с безсмислени класирания.

# 32
  • Beyond the Frontiers
Така на въпрос, защо в ясла са обявени 16 места по-малко от предни години. Отговор:

Нашият отговор:
Директорите определят броя на свободните места в зависимост от капацитета на детското заведение, човешкия ресурс и изискванията на РИОКОЗ.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

Не, че очаквах друго.
Добре тези хора не се ли усещат, че както е нагнетена обстановката в момента, с тези си действия още повече дразнят. Хубаво е, че групите ще са малки, но на фона на мизерията в момента, си е жива подигравка. П.П. яслата е доволно голяма, с основен ремонт тази есен.

# 33
  • София
В много голяма дилема съм!
Знам, че не е правилно, но ми се иска да остана като "работещ родител" в системата.
Безработна съм от 10.2012.
Търся си работа много усилено.
Детето ходи на ясла, но е много далече и всяка сутрин ми е мъка с транспорта или даже пеша в студа.
Ако имам 8 точки имам шанс да го преместя в градината до нас.
Ако са 7 - нямам шанс.
Ако го приемат сега, кога ще е записването?
Ако е Май, има шансове дотогава да съм почнала работа по програма от БТ.
Ох, какво да правя? Rolling Eyes
Остави в системата, че си работещ родител и продължавай с търсенето на работа. Критерия трябва да може да го докажеш към момента на записване на детето. Ако дотогава не си си намерила работа, вечерта преди класирането смени в профила, че не си работещ и ще си коректна.

L'Agent, само да спомена, че преди да приемат моето момиченце в ясла миналата година аз бях по майчинство до 27.03., а от 01.04. започнах нова работа. При записването в яслата настояваха да донеса служебна бележка и от предходния си работодател. Не си направих труда да проверявам редно ли е или не, тъй като действително имах прекъсване само 2-3 дни без работа. Но искам да ти обърна внимание да провериш как стоят нещата документално.
Успех желая с намирането на работа и влизането в желаното ДЗ!

# 34
  • София
"Моля,изчакайте. Точките за новата учебна година ще бъдат начислени преди първото класиране"
Да се включа и аз с отговора, който получих Peace

# 35
  • софия
благодаря за отговора на въпроса ми от предната тема

# 36
  • София
Въпреки, че не кандидатстваме, се записвам да следя, че ми е интересно.

Един вероятно тъп въпрос: местата за предучилищните групи, които са в училищата, не минават ли също през системата? Или се кандидатства на място?

# 37
Здравейте, и аз искам да се запиша в темата.
Имам и един въпрос към по-опитните, които са наблюдавали повече класирания - не знам дали ще успея да го обясня както трябва.
Какво се случва, ако едно дете бъде прието едновременно в две градини (колкото и хипотетично да звучи) - на първо класиране и в двете ли ще се появи? Или системата изчиства и показва класиране само по първото желание? Ако е така, ние като гледаме списъците с чакащи, само първите желания ли да гледаме или не?

# 38
  • София
Въпреки, че не кандидатстваме, се записвам да следя, че ми е интересно.

Един вероятно тъп въпрос: местата за предучилищните групи, които са в училищата, не минават ли също през системата? Или се кандидатства на място?

Кандидатства се на място  Peace

А това го искаме още със старта на с-мата 2008 г., познайте защо не се случва:

Цитат
Не на последно място не ни е известно и да са предприети конкретни действия по свързване на електронните системи на детските заведения в големите градове с базата на МОМН "Админ", което определено би спомогнало за коректното отразяване реалната липса на места в предучилищните групи по възраст и райони, както и би подсказало възможности за оптимизация на системата от детски заведения в страната.
http://www.snbm.org/userfiles/Statement(1).pdf

# 39
  • София
Здравейте, и аз искам да се запиша в темата.
Имам и един въпрос към по-опитните, които са наблюдавали повече класирания - не знам дали ще успея да го обясня както трябва.
Какво се случва, ако едно дете бъде прието едновременно в две градини (колкото и хипотетично да звучи) - на първо класиране и в двете ли ще се появи? Или системата изчиства и показва класиране само по първото желание? Ако е така, ние като гледаме списъците с чакащи, само първите желания ли да гледаме или не?

Няма как дете да бъде прието на две места едновр.  Peace

# 40
Мили мамчета, имам нужда от малко помощ или по-скоро разяснение, защото съм много объркана и съответно притеснена. Въпроса ми е следния: в яслата, в която сме кандидатствали на първо желание в графата текуща възможност пише 0. Това значи ли, че тази година няма да приемат деца или по нататък ще обяват свободни места? Нали вчера беше срока? И другия ми въпрос: в списъка чакащи само чакащите ли са за следващото класиране или всички деца newsm78 Нищо не ми е ясно от системата. За първа година кандидатстваме и съм много притеснена. Много благодаря предварително за информацията

# 41
  • София
Ще дам пример - едно дете от социалната опашка в едната градина е с 11.1 точка по първо желание, а във втората е с 10.1 точка по второ желание - ако и в двете градини е прието, ще се види ли в списъците или ще се появи само там, където му е първото желание, а там, където му е второто - мястото му ще бъде заето от следващото дете?
Проблемът ми е, че когато гледам опашките, виждам всички деца, но ако се гледат само първите желания, това ще промени много списъците, затова ме интересува на практика при класиранията как става Simple Smile
Децата се класират по реда на желанието. В момента, в който детето е прието на най-високото си желание, другите му отпадат. Това не се вижда от потребителите. За това и въведоха опцията да се вижда поредността на желанието, за да могат останалите да преценят по-добре шансовете си.

# 42
Пак странна работа, не мога да я разбера тази система. Миналата година питах и ми отговориха, че ще мога да ползвам точка по К5 и ще мога да кандидатствам през 2013 за градина, детето е родено края на 2010. Сега в системата за кандидатстване секция критерии/точки тази допълнителна точка пише, че е само за набор 2009, а сега за първа група кандидатстват 2010. В същото време набор 2010 за първа група има и в детските градини и в самостоятелните ясли, просто съвсем се обърках. Каква е тази първа група в яслите? Само по една група ли имат и догодина ще трябва да кандидатстваме за градина директно за 2ра група тотално прецакани, защото няма да ползваме К5? Абе изобщо странна е тази система, не се ориентирам, не са ми начислили нито К5 нито 3 точки за първо желание, като гледам не съм единствената. Кога ще ги начислят?

# 43
  • София
Дете, к. е прието по първо желание, изобщо не се класира по вт. Иначе се губи смисълът да има централизирана електр. с-ма  Wink

Няма как дете да бъде прието на две места едновр.  Peace
Защо?
Ще дам пример - едно дете от социалната опашка в едната градина е с 11.1 точка по първо желание, а във втората е с 10.1 точка по второ желание - ако и в двете градини е прието, ще се види ли в списъците или ще се появи само там, където му е първото желание, а там, където му е второто - мястото му ще бъде заето от следващото дете?
Проблемът ми е, че когато гледам опашките, виждам всички деца, но ако се гледат само първите желания, това ще промени много списъците, затова ме интересува на практика при класиранията как става Simple Smile

# 44
Децата се класират по реда на желанието. В момента, в който детето е прието на най-високото си желание, другите му отпадат. Това не се вижда от потребителите. За това и въведоха опцията да се вижда поредността на желанието, за да могат останалите да преценят по-добре шансовете си.

Разбрах! Благодаря, Анна! Simple Smile

Дете, к. е прието по първо желание, изобщо не се класира по вт. Иначе се губи смисълът да има централизирана електр. с-ма  Wink
Мда, прави сте. А това всъщност е много добре Simple Smile Ще следя само първите желания значи Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 19:07 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт