СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 757
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, горе-долу ми стана ясно защо ни липсват от точките, които очаквахме да имаме. Синът ми е набор 2010 и посещава ДЯ от септември. Демек, искаме си едната точка за това. Явно я чакаме.
Друго не ми стана ясно - ако сте ни блокирали трите точки за първо желание, защо ни давате две. Значи е блокирана само една, а не всичките. И нали няма вероятност тази една от желанията и другата една от яслата да станат една общо...

Нищо не е блокирано, били сте приети по първо желание на предишно класиране. Ако решите да кандидатствате на текущо класиране за др. ДЗ, просто най-предното желание е с т. по-малко или равно на вт. до ново "голямо" класиране  Peace

Мерси за отговора, но пак не ми е ясно. Яслата, която посещаваме е самостоятелна и няма нищо общо с детските градини. Демек, не преминаваме автоматично както при ОДЗ-тата. Кандидатстваме за самостяотелна ДГ. При това положение мисля, че си имаме право на нови три точки, защото след като напуснем яслата сме никъде.

Аз е искам да местя сина си по време на тази учебна ходина, искам да кандидства нормално с всички други деца за 2013-14 за първа градинска група.

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 19:16 от AnMary

# 76
  • София
Да ви питам в кой район се води сградата на Хюндай срещу Арената в Бизнес парка? Като е от другата страна на околовръстното Младост ли е или друго?
Сградата на Хюндай е част от Бизнес Парк София - води се Младост 4, район Младост.  Peace

# 77
И защо трябва точката от яслата и другите три за първо желание да ги изчисляват автоматично при класиране? Свидетели сме колко пъти е имало грешки в системата и за да се поправят са нужни дни наред. Напълно възможно е някое дете да не се класира точно поради това, че системата е зациклила някъде. Според мен е редно изчисляването на точките да се случи доста преди класирането. Аз лично имах проблеми с точките на сина ми за ясла, губеха му се две точки, писах им и го поправиха. Но това се случи много преди да дойде време за класирането миналата година

Да, разбрах, благодаря за отговорите! Важно е да няма спокойствие! Успех на всички:)))

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 19:17 от AnMary

# 78
  • София, Люлин-8
Ох ще припадна с тия образи от обратната връзка  Joy

Аз им задавам такъв въпрос :
Цитат
Здравейте имам и още един въпрос. Редовен докторант съм, но работя предимно от къщи т.е. дамашният адрес. Имане 0,1 т. за адрес на местоживеена в раьона на градината. Може ли да ползваме и другите 0,1 т. за месторабота в раьона на градината и ако отговорът е ДА то какви документи трябва да осигуря за удостоверяване на това обстоятелство. Благодаря ви предварително. 

А те ми връщат следният отговор, който няма нищо общо със въпросът ми  Shocked
Цитат
Педагогическите съвети на ОДЗ и ЦДГ избират един или повече допълнителни критерии. Затова различните детски градини имат различни ДК.Конкретният избор на ДК може да се види в сайта на ИСОДЗ в страницата на всяко ОДЗ/ЦДГ най-долу. Моля, влезте на страниците на избраните от Вас детски заведения и прочетете, кои от допълнителни критерии са приети за учебната 2013/2014 година. Информацията по критериите се отразява,но точките се начисляват автоматично,само ако има съответствие и съвпадат с допълнителните критерии на дет.заведение,за което сте направили кандидатура. 

Та сега се чудя аз ли нещо не мога да обяснявам или тези четът по диагоналното система  newsm78

# 79
И в миналата тема питах, но понеже никой не ми отгорвори пак ще ви попитам:
Защо в профила на родителите има опция "Съгласен съм данните ми да бъдат проверени в НОИ"? Не трябва ли всички да се проверяват? Какво ще стане ако напишеш, че не си съгласен?

# 80
  • sofia
Да ви питам в кой район се води сградата на Хюндай срещу Арената в Бизнес парка? Като е от другата страна на околовръстното Младост ли е или друго?
Сградата на Хюндай е част от Бизнес Парк София - води се Младост 4, район Младост.  Peace

Много благодаря!  bouquet А има ли къде в интернет да видя подробна карта на районите? И дадена сграда към кой район принадлежи...

# 81
  • София
на първа страница има препратка към районите с детските градини, както и в сайта на ИСОДЗ има карта с всички райони.

# 82
Ами пише в системата, че 6те месеца се броят от записването, за това не ми става ясно кога ще ги броят и как ги броят, т.е. годината преди записването трябва да е ходило 6м на ясла, или да е ходило 6 м, считано от записването назад. Не знам дали стана ясно какво искам да кажа? Ако към днешна дата имам 6м, но отпиша детето си от ясла сега, ще я ползвам ли тази точка?  В момента, в който направим 6м посещение на ясла ли ще ни я дадат, или ще чакат да дойде записването и ще броят дали 6м назад е ходило на ясла, е те това не разбирам. И имаме 2 точки, а 3 те за първо желание още ги няма. И какви са тези 1ви групи за набор 2010 в самостоятелните ясли? Питах в системата, не ми отговарят.

# 83
  • София, Люлин-8
Защо в профила на родителите има опция "Съгласен съм данните ми да бъдат проверени в НОИ"? Не трябва ли всички да се проверяват? Какво ще стане ако напишеш, че не си съгласен?

И аз попитах същото, но не получих отговор  Simple Smile
Ами най-вероятно няма да ти ги проверят Wink

# 84
Здравейте,
Бих искала да попитам колко точки следва да има дете, което в една градинка има 10+ точки (3 т. за първо желание), а в друга - пак 10+ точки (2т. за второ желание)?

# 85
  • София, България
за набор 2011, ако нямаме голям шанс за втора яслена група за септември, можем ли да се включим в някое от текущите класирания за първа яслена група - къде може да се види има ли места  newsm78
До колкото зная е възможно кандидатстване с по-голям набор за деца, родени януари. За кандидатстване с по-малък набор, не съм чувала до сега, а пък ако се допуска, то ще е само за деца, родени през декември.

Не става въпрос за кандидатстване с по-малък набор - нашите наборчета в момента са 1-ва яслена група, но ние не кандидатствахме миналата година. Дали може да се наместим при тях с някое от текущите класирания  newsm78
В календара на страницата на детските градини или от първа страница на темата можете да се ориентирате кога и какви класирания се провеждат.

В календара има текущи класирания само за набори 2006, 2007, 2008 и 2009. За набори 2010  и 2011 защо не се предвиждат текущи класирания?

# 86
А какви са таксите в детските градини, за район Надежда ме интересува, и има ли значение броя на дните, които е посещавана?

# 87
  • София, България
Здравейте,
Бих искала да попитам колко точки следва да има дете, което в една градинка има 10+ точки (3 т. за първо желание), а в друга - пак 10+ точки (2т. за второ желание)?

Ако има 12 точки за първо желание, то значи има 11 за второ желание и това е все 10 плюс

# 88
  • София

И аз попитах същото, но не получих отговор  Simple Smile
Ами най-вероятно няма да ти ги проверят Wink

че то ако никой не проверява данните, всеки може да си напише каквото си поиска. пък после ще се оправя. и аз винаги съм се чудила на тази опция

# 89
renetar, romanol, и аз попитах същото системата и нямам отговор.
Вероятно е "бъг" или пък да не би да се трансформират тези СЯ в ОДЗ? Някой беше публикувал Протокол на СОС относно ободинение на ДЗ, но не можах да го отворя тогава, а сега не го намирам. Да не се надяваме напразно, но нека се държим в течение, че ситуацията е доста неясна за сега!?

Общи условия

Активация на акаунт