СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 807
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте отново!
За всички, на които бях казала, че ще ходя до Дирекция "Образование" - експертът, с когото трябваше да разговарям по повод преобразуваните ясли, К5, декларации и т.н., не беше там в приемното си време днес Sad В четвъртък ще опитам пак и ще пиша.

защо ли му е това приемно време тогава?

Имам следния въпрос - съпругът ми работи на два трудови договора. По втория договор, втората фирма е със седалище района на детското заведение. Може ли да се посочи втория договор или само договорът, по който е на 8 часов работен ден?
И мен това живо ме интересува!
Работя на трудов договор към една фирма и съм с договор за управление за частната ми фирма. Адресът на регистрация съвпада с района, за който да получа точката. Частната ми фирма има офис в Младост, където обаче де факто аз не ходя, а си върша работата от вкъщи, където е и регистрацията на фирмата. Опасявам се да не се хванат за този офис в Младост.  Thinking
Писах в обратна връзка, но ми казаха да си прочета критериите.  Twisted Evil
И аз зададох подобен въпрос по-напред в темата, някой запознат ли е?

на мен единствено ми стана ясно, че частната ти фирма има офис в Младост.
Кой адрес на регистрация обаче, на коя фирма, за кой район?

Реално след това в служебната бележка пише адреса на регистрация на фирмата към която си на трудов договор. Така че - ако кандидатствате в района на фирмата с която си в трудовоправни отношения и тя е с адрес на регистрация в района в който кандидатствате - ще получите точката - ако разбира се детското заведение е приело този критерии за предимство...
не знам дали ти отговорих на въпроса, защото не знам дали съм разбрала правилно въпроса... ако не съм - задай го по точно  Peace

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 19:21 от AnMary

# 106
Да, може би малко мъгляво съм обяснила:
в профила за родителите за трудов статус пише: Работещ на трудов договор или договор за управление.
Аз работя на 8-часов трудов д-р в едната фирма и с договор за управление в частната.
Мога ли да избера и да предоставя бележка от частната ми фирма при записване на детето? Осигурявам се и на двете места, ако това има значение.
Аз искам да кандидатствам детето в градина, която в района на частната фирма, не на тази, с която съм в трудово-правни взаимоотношения

# 107
  • София
А какви са таксите в детските градини, за район Надежда ме интересува, и има ли значение броя на дните, които е посещавана?

Таксите за всички градини в София са 60 лв, ако е първо дете в семейството на градина/ясла.
Ако детето отсъства по болест не плаща за дните в които отсъства и са извинени с бележка. Но...уловката е, че ходи не ходи, плащат се 30 лв поне. Някаква такса се води.
Децата имат право и на 20 дни годишно извинени по семейни причини,които се заплащат на половината.

# 108
Renetar, Romanol - имам отговор: "Свободните места за набор 2010 са обявени, можете да създавате кандидатури за първа градинска група в ОДЗ/ЦДГ за класиранията през април, май и юни с прием месец септември 2013г. СДЯ ще може да посещавате до 31.07.2013г., през месец август всички СДЯ са в отпуск." Така си и знаех ... Sad((

# 109
  • София, Люлин-8
Е хубаво де аз за нашата знам, че август не работи защото е вързана с кухнята, ама аз какво да го правя това дете с мен ле да го водя  newsm78

Няма ли дежурни градини, които да поемат децата през август. Rolling Eyes

# 110
в профила за родителите за трудов статус пише: Работещ на трудов договор или договор за управление.
Аз работя на 8-часов трудов д-р в едната фирма и с договор за управление в частната.
Мога ли да избера и да предоставя бележка от частната ми фирма при записване на детето? Осигурявам се и на двете места, ако това има значение.
Аз искам да кандидатствам детето в градина, която в района на частната фирма, не на тази, с която съм в трудово-правни взаимоотношения

да, може като посочиш район на месторабота този на частната фирма.... след това ще искат да представиш документ за осигуровки 6 месеца назад

П.С а къде е района на регистрация на фирмата? това всъщност се гледа

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 19:15 от Pile76

# 111
Pile76, много мерси за отговора!  Hug

# 112

да, може като посочиш район на месторабота този на частната фирма.... след това ще искат да представиш документ за осигуровки 6 месеца назад

П.С а къде е района на регистрация на фирмата? това всъщност се гледа
А ако си започнал работа на мястото, което ти носи тези точки преди 1-2 месеца, не би могъл да представиш такъв документ, какво се случва тогава?

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 08:37 от AnMary

# 113
- Официален документ от работодател, удостоверяващ, че родителят /настойникът/ работи, който съдържа: изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя

- За самоосигуряващи се родители - копие от документите, удостоверяващи внесените осигурителни вноски

горното е цитат/извадка от правилата за прием... не се изисква никъде да е написано отколко време работиш в определения район  Simple Smile

# 114
  • Beyond the Frontiers
- Официален документ от работодател, удостоверяващ, че родителят /настойникът/ работи, който съдържа: изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя

- За самоосигуряващи се родители - копие от документите, удостоверяващи внесените осигурителни вноски

горното е цитат/извадка от правилата за прием... не се изисква никъде да е написано отколко време работиш в определения район  Simple Smile

Абсолютно Peace Ами ако сменяш работа?

# 115
Въпросите са ми същите от предишните страници, но за съжаление отговор няма Sad

# 116
Въпросите са ми същите от предишните страници, но за съжаление отговор няма Sad

ами сигурно защото няма какво да отговорим....

мога само да разсъждавам - не съм сигурна, но не може ли той да се осигурява без фирмата да е действаща? и логически - дори и да нямате 6 месеца, няма ли да е допустимо да извадите служебна бележка от предния работодател и бележките за осигуровки за следващите месеци? това ще може единствено директорката на яслата да ти отговори. ако попиташ обратната връзка ще те изпратят да четеш правилата...
а сега - практиката от предните години показва, че родителите са носили само платежните за последните внесени осигуровки  Simple Smile

всичкото казано от мен по-горе е само разсъждение. въпреки че за трета година се редим по опашките и се разхождаме из софия, не съм запозната с всеки конкретен случай който може да се появи.... може само да се надяваш, че ще се появи някое мама, която е била във вашето положение...   bouquet

# 117

Благодаря Ви! Така е логично, май аз не съм разбрала правилно, какво точно се обсъжда.
 Това което мен ме вълнува по-точно е свързано с приема в самостоятелните детски ясли:
Ако единият от родителите работи на две места, едното от които е граждански договор, но точно то е в района на детската ясла, полагат ли се за тази работа 0.1 точки за месторабота от допълнителните критерии? Как се отразява това в системата? Извършва ли се проверка или това се удостоверява само с бележка пред директорката?

# 118
Записвам се да следя темата. Успех на всички!

# 119
Влязох да си чета темата - следя редовно и се информирам, но забелязвам, че няколко въпроса се повтарят през страница!  ooooh! Ами доста е изнервящо и инфантилно!
Моля, имайте уважение към хората, които се занимават да ни отговарят тук на въпросите!  Peace
Аз не съм пускала пост със текст "запис" и пак успявам да намеря темата и да я следя. Лесно се намира - пробвайте!

Общи условия

Активация на акаунт