СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 812
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Приеха ни чрез жребий за 16 места - 16та беше Ивайла миналата година с 8.1 точки, в 12 СДЯ Бебеландия. Беше късмет голям.
Благодаря за разяснението за ДК3, ще се надявам да ни стигнат точките и без това. Успех на всички дано тази година са по-малко дечицата извън ДЗ. Simple Smile

# 301
  • София
elradi като ти гледам лентичката, предполагам че за ясла кандидатстваш. Там е по-трудно, споко догодина за градина ще имаш по-голям шанс. А и има време, изчакай класиранията...За информация, малката миналата година влезна в ясла с 8.2, без да е гранична група (район Кр.Поляна)

# 302
  • София, Люлин-8
Значи за градината в която кандидатстваме ние за момента гранична група са с 8,2 т., като по мои сметки (колко деца са по първо желание, фигуриращите социални на общата опашка които ще си ги приемат още от социалната и ще освободят място на общата и според броя места които ще се прехвърлят от соц. към обща опашка) "за момента" в тази гранична група от борещите се за място 17 деца 15 ще бъдат приети, което хич не е зле като цифра. Още повече, че няма достатъчно социални на опашката което значи, че на второ класиране останалите 2 бройки с 8,2 т. ще са начело на редицата. Ох само дано до април не се променят много нещата  Praynig

Че както и да го гледа човек са си 2 месеца  Rolling Eyes

Честита Баба Марта междо другото, че забравих  Hug

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 16:00 от romanol

# 303
Здравейте,
имам следното чудене:
гледам шансовете за класиране, и в определена ясла близо до вкъщи има шанс. Прочетох обаче, че въпросната ясла през учебната 2013/2014 ще се слее с ОДЗ. Аз обаче неискам детето ми да продължи в същото ОДЗ след яслената група, защото предпочиттам градината да ми е близко до работата. Затова и ще го запиша евентуално на ясла за да си ползвам 1т. след това. Въпроса ми е дали изобщо ще получа такава точка и ако детете април го приемат в ясла, която после стане ОДЗ, но към момента на приемането си е била ясла, ще се води ли посещавало ясла?

# 304
elradi като ти гледам лентичката, предполагам че за ясла кандидатстваш. Там е по-трудно, споко догодина за градина ще имаш по-голям шанс. А и има време, изчакай класиранията...За информация, малката миналата година влезна в ясла с 8.2, без да е гранична група (район Кр.Поляна)

Не е вярно. Зависи колко места ще обявят за съответната година детските заведения в района, който кандидатстваш. Пример - район Студентски, където за ясленчета има 168 места (при само 80 миналата година), а за първа група има 26 места. Граничните групи миналата година на първо класиране се въртяха над 10 точки (социални + децата с бабите), а тази ще е късмет граничните групи са на 9.2. В младост ситуацията е подобна - ЦДГ обяви тази година места за ясленчета вместо за първа група и местата за първа група също са със 100тина по-малко  Peace

Изобщо ако си в район с много ОДЗ-та за ясленчета обикновено има повече места. А ако си в район с много ЦДГ - не е ясно дали догодина няма да ги сменят на ОДЗ и да обявят нулев прием за първа група за да вземат ясленчета.

Въпрос на късмет за кой набор ще обявят места, ползвай всяка възможност докрай - докато има свободно място и си в граничната група за него  Peace

# 305
  • София, Люлин-8
Здравейте,
имам следното чудене:
гледам шансовете за класиране, и в определена ясла близо до вкъщи има шанс. Прочетох обаче, че въпросната ясла през учебната 2013/2014 ще се слее с ОДЗ. Аз обаче неискам детето ми да продължи в същото ОДЗ след яслената група, защото предпочиттам градината да ми е близко до работата. Затова и ще го запиша евентуално на ясла за да си ползвам 1т. след това. Въпроса ми е дали изобщо ще получа такава точка и ако детете април го приемат в ясла, която после стане ОДЗ, но към момента на приемането си е била ясла, ще се води ли посещавало ясла?

Да ще може да я ползвате стига до догодина да не сменът правилника  Peace

# 306
Момичета, моля някой да ми обясни! Току-що видях, че в градината, за която чакаме, всички деца в опашката по социални критерии са повторени и в общата опашка, но с по-малко точки. Въпреки по-малкото точки в общата, някои от тях са преди нас, защото са близнаци.
Защо ги има и в двете опашки? Сигурно е говорено вече, но съм много разстроена и не намирам обяснението  Sad

# 307
Момичета, моля някой да ми обясни! Току-що видях, че в градината, за която чакаме, всички деца в опашката по социални критерии са повторени и в общата опашка, но с по-малко точки. Въпреки по-малкото точки в общата, някои от тях са преди нас, защото са близнаци.
Защо ги има и в двете опашки? Сигурно е говорено вече, но съм много разстроена и не намирам обяснението  Sad

В общата опашка са без точките по социални критерии с идеята ако не ги приемат на социалната опашка да имат шанс и на общата. Обикновено тези деца влизат от социалната опашка и не са конкуренция на общата.

# 308
  • София
...като по мои сметки ...Ох само дано до април не се променят много нещата  Praynig

Че както и да го гледа човек са си 2 месеца  Rolling Eyes ...

Хей, имало други като мен с тия сметки. Мойто мъж компютърджия-абориген ме обявиза луда да правя такива сметки Simple Smile

# 309
Защо ги има и в двете опашки? Сигурно е говорено вече, но съм много разстроена и не намирам обяснението  Sad

В общата опашка са без точките по социални критерии с идеята ако не ги приемат на социалната опашка да имат шанс и на общата. Обикновено тези деца влизат от социалната опашка и не са конкуренция на общата.

Зависи. Ако за социалната местата са по-малко от чакащите, са конкуренция. Това е поредното безумие за мен. Не стига, че им се дават повече точки (не споря като цяло за точките, нека дават на близнаците и в някои други случаи), отделят голям процент само за тях, ами играя и за нашите места. Не стига, че имат повече точки, ами и двойна застраховка. Тотално съм огорчена...

Забелязах го по две близначета, които познавам. Първо нашата градина им беше второ желание, от няколко дена стана първо и далеч не са само те, но и те ни изместват.

Как да му се невиди ние ще влезем в градина? В понеделник бяхме 7-ми в списъка, за 31 места по общите критерии. Днес сме 75-ти. Утре не знам. Ами до края?

# 310
  • София

Не е вярно. Зависи колко места ще обявят за съответната година детските заведения в района, който кандидатстваш. Пример - район Студентски, където за ясленчета има 168 места (при само 80 миналата година), а за първа група има 26 места. Граничните групи миналата година на първо класиране се въртяха над 10 точки (социални + децата с бабите), а тази ще е късмет граничните групи са на 9.2. В младост ситуацията е подобна - ЦДГ обяви тази година места за ясленчета вместо за първа група и местата за първа група също са със 100тина по-малко  Peace

Изобщо ако си в район с много ОДЗ-та за ясленчета обикновено има повече места. А ако си в район с много ЦДГ - не е ясно дали догодина няма да ги сменят на ОДЗ и да обявят нулев прием за първа група за да вземат ясленчета.

Въпрос на късмет за кой набор ще обявят места, ползвай всяка възможност докрай - докато има свободно място и си в граничната група за него  Peace

Аз говоря за район Красна Поляна. Там има доста места в ЦДГ, за които не се изискват особено високи точки. За яслите е трудно.  Peace

# 311
  • Beyond the Frontiers
...като по мои сметки ...Ох само дано до април не се променят много нещата  Praynig

Че както и да го гледа човек са си 2 месеца  Rolling Eyes ...

Хей, имало други като мен с тия сметки. Мойто мъж компютърджия-абориген ме обявиза луда да правя такива сметки Simple Smile

Хаха, ама сега сметките са една идея по-лесно. С баткото още не изписваше, кое е по поредност желанието и съм сверявала списъците на около 15 градини за да елиминирам кандидатурите с по-високи желания другаде Mr. Green

# 312
  • София
Таничка, ако близначетата не влязат от социалната опашка, ще се редят наравно с вас с вашите точки и няма да ви изместят, освен ако не изтеглят по-малък номер на жребия.
Не трябва да гледаш кой номер си сега, няма смисъл. Повечето деца още не са ги наредили по опашките. А ако виждаш детето си на 75то място, то е защото отчиташ и азбучния ред, а той е само за прегледност.

Всички деца на опашката имат нужда от детска градина и не са там, за да изместят твоето.

Забелязала съм едно: децата с големи шансове за прием се нареждат на опашки, където им е сигурен приемът. Никой с 10т няма да рискува да го теглят на жребий.

# 313

А справката на МОМН се опитах да прочета още преди да питам тук, не се отваря - "Несъществуващ файл / папка".

Ето я справката от министерство на образованието към 01.12.2012г. - http://dox.bg/files/dw?a=254e660a6a.

Средната бройка на децата в яслените групи е 29.

Е, директорката при нас е решила да повишава качеството - 20 деца в група е отпуснала. съответно 7 места за 2011 и 16 за 2012.

А колко деца 2011 набор са били приети миналата кампания?
За съжаление няма яслени групи с 20 деца и според мен скоро няма и да има  Sad. Най-потърпевши в това отношение са децата.

Близо до вкъщи има 2 градини. И двете директорки отпускат малко места.

Едната градина е ОДЗ 26, там има 2 яслени групи. От 5 години наблюдавам тази градина. За пръв път виждам в тази ДГ да се обявяват места за 1 група. И сама можеш да видиш през останалите години колко деца са били приети през ИСОДЗ а после можеш да видиш от справката колко реално са децата. 50% от децата са приети извън ИСОДЗ т.е за тази ДГ тази информационна система е излишна. Аз предполагам, че тази година има толкова много места, защото миналата година имаше няколко репортажа за нея...

Другата детска градина е 11 ОДЗ. Там има 2 яслени групи, но едната директорката я води първа вариант и във файла от министерство на образованието тя е заведена като първа група - т.е. според нея в ДГ има 3 първи групи. Има средно по 30 деца в група в тази ДГ. Всяка година на първо класиране обявява 20 места за първа яслена група и нито едно място за 2-ра яслена група.

# 314
  • Beyond the Frontiers

А справката на МОМН се опитах да прочета още преди да питам тук, не се отваря - "Несъществуващ файл / папка".

Ето я справката от министерство на образованието към 01.12.2012г. - http://dox.bg/files/dw?a=254e660a6a.

Средната бройка на децата в яслените групи е 29.

Е, директорката при нас е решила да повишава качеството - 20 деца в група е отпуснала. съответно 7 места за 2011 и 16 за 2012.

А колко деца 2011 набор са били приети миналата кампания?
За съжаление няма яслени групи с 20 деца и според мен скоро няма и да има  Sad. Най-потърпевши в това отношение са децата.

Близо до вкъщи има 2 градини. И двете директорки отпускат малко места.

Едната градина е ОДЗ 26, там има 2 яслени групи. От 5 години наблюдавам тази градина. За пръв път виждам в тази ДГ да се обявяват места за 1 група. И сама можеш да видиш през останалите години колко деца са били приети през ИСОДЗ а после можеш да видиш от справката колко реално са децата. 50% от децата са приети извън ИСОДЗ т.е за тази ДГ тази информационна система е излишна. Аз предполагам, че тази година има толкова много места, защото миналата година имаше няколко репортажа за нея...

Другата детска градина е 11 ОДЗ. Там има 2 яслени групи, но едната директорката я води първа вариант и във файла от министерство на образованието тя е заведена като първа група - т.е. според нея в ДГ има 3 първи групи. Има средно по 30 деца в група в тази ДГ. Всяка година на първо класиране обявява 20 места за първа яслена група и нито едно място за 2-ра яслена група.

При нас ще са пионери - общо приети плюс стари - 20 деца в група....

Общи условия

Активация на акаунт