СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 30 773
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
Системата е заключена за текущо класиране  newsm78 , какво зависи от това класиране?

# 316
Класирането е за набори 2006-2009, само за тях има значение.

# 317
  • Ку-куландия
Не стига, че им се дават повече точки (не споря като цяло за точките, нека дават на близнаците и в някои други случаи), отделят голям процент само за тях, ами играя и за нашите места. Не стига, че имат повече точки, ами и двойна застраховка. Тотално съм огорчена...
Много крайно изказване. Молете се да не ви си налага да получавате дадени точки по соц.критерии, а за други може да поработите с мъжът ви и догодина да ги ползвате. Така никой няма да "играе за вашето място"!

# 318
При нас ще са пионери - общо приети плюс стари - 20 деца в група....

Дано да е като ти казваш  Peace

# 319
  • Beyond the Frontiers
При нас ще са пионери - общо приети плюс стари - 20 деца в група....

Дано да е като ти казваш  Peace
Ами според списъците е така. Директорката спестява 16 места в район, където има 1 ясла....

# 320
  • София
Питането ми е за набор 2011г. Как след като допреди 2 седмици нямаше свободни места за текущ прием сега изведнъж се появяват по 20 и повече свободни за септември?
То това си е цяла нова група, нещо на мен ли ми убягва ?  Thinking

# 321
Здравейте!
Може ли да каже някой защо в СДЯ има графа "От септември І-ва група, родени 2010 г.". Има текуща възможност, но няма свободни места.
Някой беше питал по-рано, но не видях отговор.
Предварително благодаря!

# 322
Bobolina, точно така  Peace Това си е нова група за следващата учебна година. Затова и чакахме с такова нетърпение 25.02., да видим колко бройки ще се отпуснат. Дано имаш късмет и да ви приемат  Peace Peace А на текущите класирания, за които приемът е текущ се отпускат единични бройки в единични градини.

# 323
Здравейте. Детето ми е в 1-ва група в ОДЗ "Х". Сега видях, че от 26 февруари имам следния имейл от СО:

"Здравейте,
Вашето дете има активна кандидатура в ОДЗ "Х".
Уведомяваме Ви,
че тази група ще бъде закрита, и всички кандидатури за нея са премахнати.
Столична община"

Сега с-мата  е заключена и не мога да си влезна в профила, но според вас какво означава това съобщение? Аз едва ли не си мисля, че ще ни закриват групата, а никой нищо такова не ни е казвал  Embarassed

# 324
Не стига, че им се дават повече точки (не споря като цяло за точките, нека дават на близнаците и в някои други случаи), отделят голям процент само за тях, ами играя и за нашите места. Не стига, че имат повече точки, ами и двойна застраховка. Тотално съм огорчена...
Много крайно изказване. Молете се да не ви си налага да получавате дадени точки по соц.критерии, а за други може да поработите с мъжът ви и догодина да ги ползвате. Така никой няма да "играе за вашето място"!

Моля се за това и не само се моля, но и работя, за да не ползвам социални точки. Това да поработя с мъжът ми е несериозно, ако имаше усмивка, бих го приела като шега, но тъй като няма, не го приемам положително и щеше да е по-добре да си го бяхте спестили.

Така измислено ми се струва като да си напазаруваш в магазина, да се наредиш на опашката на едната каса, да видиш че на другата хората минават по-бързо и да отидеш на нея, като прередиш останалите чакащи. Истината е, че каквото и да си говорим, имащите предимство ще считат, че трябва да го имат. И изобщо не ми се спори. Аз не съм казала, че не трябва да се дава при определени случаи. Напротив. Но е редно да си избират за коя опашка да участват и да участват само за нея. Защото на мен това право ми е отнето. Както и много други права, аз към тази държава имам основно задължения.

Най-голямата истина, е че вместо да спорим кое дете има по-голямо право от другото да ходи на градина, трябва да вземем да ги заведем тези деца на администрацията и на всички, които вместо да строят градини, измислят правила и да им ги оставим през работния ден те да ги гледат! Този проблем е от години. За тези години можеха да се построят много градини. Достатъчно градини.

Едва записах каката, a тя имаше 1.1 точки повече от малката, защото 2 години ходеше в ОДЗ в друг квартал и я премeстих в градината в нашия. Беше в гранична група и влезе, защото получи най-малкия номер. В конукренция с 10 или 11 деца за 2 места. За тази градина сега чакаме с малката, но поради промяна в регламента им, получавам 1 десета по-малко, т.е. 8.1. Детето ми няма да бъде прието. Не отчитам азбучния ред, просто гледам как има повече от 50 деца с точки повече от нас, и на повечето желанието е първо. Местата са 31. А има още много време за добавяне на нови деца.

Грета Ей, дано!
Съжалявам, че се намесих в темата, просто много ми стана гадно. Ама много  Sad

# 325
Добро утро. Това класиране май ни лудна всичките. Направо е кошмарно това следене на места, точки и т.н. Но няма как...

Имам 2 питания.

Правилно ли съм разбрала, че ако от списъка по социален критерий от 10 приети деца се запишат 3 на първо класиране, то останалите 7 минават на общата опашка?

И второто: как разбирате колко деца ще са в дадена група? Четох по назад в темата за яслената група, че били по 29 деца... В наша ясла има прием за ясла за 2010- 35 деца, а 2011- 22. Това дали значи, че малките ще са 35 деца в група, а големите, само 22? Или може би има приети миналата година набор 2011 и тези 22 ще се добавят към тях? Как да разбера? И още нещо; 35 деца, при това толкова малки за една група не е ли адски много?

# 326
  • София
 Капризче, по първия ти въпрос, ако правилно съм разбрала - още по време на първо класиране, на втори етап, ако има неприети деца по соц. критерии, те участват и по общи критерии, затова фигурират и в другата опашка,без социалните си точки. Ако пък местата по соц. критерии са повече от желаещите деца, на втори етап останалите свободни места се прехвърлят за общата опашка. Напр. има 10 места за деца по соц. критерии, има само 3 деца на соц. опашка, на първи етап се класират  3, останалите 7 на втори етап отиват при децата от общата опашка. Зависи и кое желание им е градината..ако е ниско,най-вероятно ще се класират другаде.
 По втория въпрос - каквото е обявила директорката в системата като свободни места, това е. Всяка година може да е различно, не ползвай за ориентир колко места са били отпуснати предишни години.

# 327
Здравейте!
Може ли да каже някой защо в СДЯ има графа "От септември І-ва група, родени 2010 г.". Има текуща възможност, но няма свободни места.
Предварително благодаря!
Набор 2010 вече не е за ясла - там са деца до 3г. Сега кандидатстват за първа група в ЦДГ или в ОДЗ, ако има някое местенце.

# 328
Здравейте. Детето ми е в 1-ва група в ОДЗ "Х". Сега видях, че от 26 февруари имам следния имейл от СО:

"Здравейте,
Вашето дете има активна кандидатура в ОДЗ "Х".
Уведомяваме Ви,
че тази група ще бъде закрита, и всички кандидатури за нея са премахнати.
Столична община"

Сега с-мата  е заключена и не мога да си влезна в профила, но според вас какво означава това съобщение? Аз едва ли не си мисля, че ще ни закриват групата, а никой нищо такова не ни е казвал  Embarassed

Да не би да става въпрос за 127 ОДЗ? Получих същия имейл. С разликата, че детето ми не е там, а кандидатства. Вероятно става дума за съседна група, или за такава, която са възнамерявали да създадат, но са се отказали? Надали е за вашата група!

# 329
Здравейте!
Предварително благодаря!
Набор 2010 вече не е за ясла - там са деца до 3г. Сега кандидатстват за първа група в ЦДГ или в ОДЗ, ако има някое местенце.

Мерси! Просто се чудех дали това не е някаква индикация за предстоящо преобразуване в ОДЗ. Явно обаче ги публикуват само за да е ясно, че има такива бройки.

Общи условия

Активация на акаунт