Частни детски градини - София (6)

• 83 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Благодаря Веда Словена! Наистина като гледам в гугъл колко района има в центъра... свят ми се завива  Tired Понеже съм на курс във ВМА, яслата трябва да е близо... мисля в триадица район. Пак благодаря  Simple Smile

# 556
  • София
момичета,

чухте ли, че имало някакъв проектозакон, според който всяко дете, което не е прието в общинско заведение ще получава 120лв на месец (толкова била издръжката на едно дете в ДГ на месец).
Казаха, че законът вчера е минал през някаква комисия и предстои гласуване  newsm78

Ако се приеме, ще е добре и някак справедливо (според мен)  Peace Имам усещането обаче, че ще сложат пак подоходен критерий, както при детските  Tired

# 557
  • Beyond the Frontiers
момичета,

чухте ли, че имало някакъв проектозакон, според който всяко дете, което не е прието в общинско заведение ще получава 120лв на месец (толкова била издръжката на едно дете в ДГ на месец).
Казаха, че законът вчера е минал през някаква комисия и предстои гласуване  newsm78

Ако се приеме, ще е добре и някак справедливо (според мен)  Peace Имам усещането обаче, че ще сложат пак подоходен критерий, както при детските  Tired

Да, коментира се да е само за семейства получаващи детски, т.е. до 350 лв на член от семейство.

# 558
  • София
.....
Да, коментира се да е само за семейства получаващи детски, т.е. до 350 лв на член от семейство.

Абсолютна малоумщина  #2gunfire За какво плащам данъци (и то не малки), а не получавам детски, не посещаваме общинска ДГ ...... Tired Не искам да плащам данъци, а да влагам тези пари в детето си  #Cussing out
Чувствам го като наказание за това, че имаме по-висок доход от тези 350 лв  Crossing Arms

# 559
missence добре дошла в отбора Hug
Нашите деца не са на тази държава. За нея са по-важни циганите.
Не получавам детски, детето ми не получава безплатно образование от държавата. Няма да получава като гледам и следващите 12 години.
Обаче и двамата с ММ плащаме на държавата ежемесечно данъци за издръжката на 3 циганчета.
За 250 лева еднократна помощ при раждане купихме на детето бънджи. ММ му казваше....скачай тате, скачай, че това е единственото дето ще видиш от държавата.

# 560
  • София
Hope for Two, и ние сме в същото положение. Не съм взела 1ст. детски досега. И аз и мъжът ми плащаме данъци всеки месец. Не ползваме безплатно образование и т.н. Tired
Е, питам се аз, моето дете не е ли поне толкова важно за тази държава, колкото детето Х, което всеки месец получава детски от парите, които ние внасяме в бюджета  Crossing Arms

п.с. Детските на "Орешарски" ще струват 250 млн. лв на бюдж …  ромски семейства   Crossing Arms

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 10:57 от missence

# 561
Разбира се, поредното малоумие. Всеки нов министър се подиграва с частното образование с правото на избор на родителите. Отново тези пари пари ще ги получават соц.слабите!!!! Е, кои са те? Може и да има 1% родители, които са безработни и тези пари ще им помогнат истински. Но другите.....Просто власт имащите "се отблагодаряват" на черничките си гласоподаватели. За мен това е подигравка! И как ще се проследи къде се влагат тези пари...?Новата министърка се изказа категорично ПРОТИВ частното. Качеството не било добро. Ами виж резултатите от матурите на ЧНУ! А и ако се отпуснат пари за всяко детет на лицензираните частни заведение, "некачествените" и нелегитимни сами ще отпаднат. #Cussing out

# 562
  • София
.....Новата министърка се изказа категорично ПРОТИВ частното. Качеството не било добро. ...

Да ме прощава министърката, но изобщо не съм съгласна  Naughty

Искам, тези пари да не ми се удържат всеки месец, аз да си преценявам, за какво да ги давам  Tired

# 563
  • Beyond the Frontiers
Не ми харесва раздаването на пари, по-скоро трябва да са под формата на ваучери, които ЧГ да осребряват. Иначе е ясно, кой ще намаже отново....

# 564
  • София
по-добрият вариант (поне според мен) е да са намалят данъците с определен процент на тези, чито деца не са приети в държавна детска градина, но пък си плащат редовно данъците.

# 565
  • Beyond the Frontiers
по-добрият вариант (поне според мен) е да са намалят данъците с определен процент на тези, чито деца не са приети в държавна детска градина, но пък си плащат редовно данъците.

И това е добре, така ще е съвсем целево.
Само при безработните, как ще се получава?

# 566
  • София
И според мен трябва да се намери вариант, но да не са пари  Rolling Eyes

# 567
A какво става с децата, които не са приети в ЯСЛА? За тях проектозаконът не важи! Те какво, родителите им могат да плащат или се предполага, че трябва да се осигури баба до 3-годишна възраст на детето??

# 568
  • София
A какво става с децата, които не са приети в ЯСЛА? За тях проектозаконът не важи! Те какво, родителите им могат да плащат или се предполага, че трябва да се осигури баба до 3-годишна възраст на детето??

Аз, доколкото разбрах, яслата не се счита за задължителна форма на обучение и там родителите се справят както намерят за добре  Rolling Eyes Градината ще я правят задължителна и затова ще обещетяват сем-та на неприетите.

Може и да греша де  newsm78

# 569
Редактирам, защото ето какво прочетох в една от статиите:
"Милена Дамянова от ГЕРБ изрази несъгласието си със закона на червените. Тя обясни, че този закон е вмешателство в политиките на общините. Освен това, по думите й, предучилищното образование, до навършване на 5 години, не е задължително."

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 14:56 от Веда Словена

Общи условия

Активация на акаунт