Частни детски градини - София (6)

• 83 419
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
drmi днес отивам до Пламъче ще пиша впечатленията си по късно  Simple Smile Спряла съм се на нея заради това, че е къща със самостоятелен двор.

# 586
Завърнах се от Пламъче доволна съм от това което видях. Единствения минус е това, че си плащаш таксата, ако детето е болно през текущия месец не ти се приспадат пари, ако искаш да си в отпуск и детето да не посещава 1 или 2 седмици плащаш половин такса да си запазиш местото. Иначе всичко друго е екстра хората базата за игра за спане хареса ми.

# 587
  • София
Завърнах се от Пламъче доволна съм от това което видях. Единствения минус е това, че си плащаш таксата, ако детето е болно през текущия месец не ти се приспадат пари, ако искаш да си в отпуск и детето да не посещава 1 или 2 седмици плащаш половин такса да си запазиш местото. Иначе всичко друго е екстра хората базата за игра за спане хареса ми.

Това с таксата и пазането на място почти във всички градини го има вече  Tired

# 588
  • София
Моят син ходи в Пламъче от 3 месеца. Базата им, както сама си видяла, е съвсем прилична, а дворът е чудесен. Избрах ги основно заради двора и поносимата такса, а и защото са ми съвсем близо до вкъщи.
Сигурна ли си за това с половината такса за месец? На мен като го записвах ми казаха, че нямало такъв вариант. Казаха ми, че може да не платя такса за цял месец веднъж годишно и детето да не ходи през целия месец, което мен изобщо не ме устройва. Предпочитам да платя половин такса за юли и половин за август например, защото определено не мога да отсъствам цял месец от работа. Crazy Ти с кого говори - с директорката или със собственичката?

Като допълнителни занимания имат уроци по латино танци, които струват 35 лв/месец. Синът ми много им се кефи и се забавлява.
Сутрин правят гимнастика, което също му харесва. Simple Smile

В началото като тръгна детето се разбираше добре с 2 от учителските, другите 2 изобщо не ги харесваше. Каза, че се държали лошо с него и му вярвам, защото няма навик да лъже. Още повече, че за другите казваше, че били добри и му били приятелки. Вече всичко е наред и се разбира с всички доколкото знам, ходи спокойно и не се оплаква.

Аз лично не съм доволна от следните неща:
1. Пускат им филмчета през деня, поне като е лошо времето (не мога да преценя колко често, но подозирам, че не е рядко Confused). Гледането на филмчета се редува с четене на приказка от някоя от учителките, което определено е за предпочитане.
2. В момента освен със задължителната програма от МОН май с друго не се занимават - не ми харесва, че нямат творчески занимания (апликации, рисуване, моделиране с пластелин). Поне детето не ми е носило нищо такова.
3. За храната - детето ми казва, че им дават различни плодове, но им дават и вафли.

За това се сещам на първо четене, ако имаш някакви други въпроси, питай. Определено има какво да се желае, но засега не ми се иска да го местя - точно свикна...

# 589
Соник благодаря за подробното описание. Това с вафлите ме притесни тя ще е в яслената група и се надявам там да не дават. Аз ще я пускам до обяд тъй като съм до обяд на работа и ще плащам по 300лв. За половината такса тя ми обясни следното, ако решим да я спрем за две седмици например заради море или нещо подобно трябва да си оставя 150лв за да си запазя мястото,  ако детето се разболее няма да ми се възстановят парите или пък да ми се прехвърлят за другия месец. Може и аз да не съм разбрала тъй като за пръв път бях там и имах хиляди въпроси. Затова най - добре си питай  Embarassed

# 590
  • София
Е каква е тази частна детска градина в, кощто псукат на децата да гледат филмчета и им дават да си хапват вафли??
И това с плащането, за да си пазиш мястото- при нас лятото, когато детето отсъства се прави 50% намаление на таксата. Но не могат да ме задължат отсъствията да са в само 1 месец. Ние примерно юли ще отсъстваме 2 седмици и после август пак така.

# 591
Здравейте момичета!

Има ли мами с дечица в Германи,на Бистришко шосе?Ще се върна назад в темите да чета,но ако някой има опит там или знае от приятели нещо...ще ми е от полза.

Започвам да проверявам градини за моята принцеса,сега е на 2,6,ще я запишем следващата пролет,на 3 и малко.Гледам я сама и дотогава ще сме си заедно,и без това към момента не работя.

Също ако някой има впечатления от други градини в района на Бистрица,където ще сме догодина,ще съм благодарна! Hug

Приятен ден на всички!

# 592
  • sofia
Здравейте!
Искам да питам тези от вас, чиито деца посещават " Вълшебен свят" :
1) Сутрин кога ги водите? Ако решим да се запишем там, ще можем да го водим около 9...дали е късно? Защото не знам кога закусват, а забравих да питам директорката. За яслата става въпрос. В началото няма да ползваме транспорта..на годинка е малчо и бих се притеснявала. Peace
2) Боледуват ли често децата ви...Има ли наистина добър мед. контрол...И плащате ли цялата такса, ако всяка седмица сте болни?

Надявам се някой да се включи! Praynig  bouquet

# 593
Доволни сме сега! Ще пиша пак след месец-два дали все още сме доволни. На мен ми е леко притеснено защото градината е нова - едва на година, но се надявам, че всичко ще е наред Praynig

Ние също се спряхме на "Вълшебен свят" след доста четене по темите и оглед на място. Вече сме записани. И аз обаче имам леки притеснения най-вече заради цената  Embarassed Струва ми се ниска спрямо това,което предлагат- реално това,което предлагат градините със целодневен английски,озеленен комплекс,кортове,малки групи и т.н по 700-800 лв.  newsm78

Onna-bugeisha, не се ли засякахме вчера на стълбите в градината с теб( около 16 ч) Mr. Green Беше гушнала малко ,сладко момиченце с косичка на опашка и аз обяснявах колко много прилича на моето детенце  Hug

# 594
Заниманията във Вълшебен свят се заплащат допълнително, като балет, пиано, плуване, тенис, а примерно в Слънчогледи таксата е константа и в нея влиза всичко. Транспортът, ако не се увеличи значително, е по-поносим за мен като сума във Вълшебен Свят.
Иначе има и детски градини, посетих една, където началната такса почва от 670 и след това всичко се доплаща, включително и английския Rolling Eyes

# 595
Заниманията във Вълшебен свят се заплащат допълнително, като балет, пиано, плуване, тенис, ...

На мен ми казаха,че балет,тенис и музика си влиза в цената.Заплащат се отделно йога- от порядъка на 28 лв месечно и индивидуални уроци по музика - 8 лв на час, както и плуването,тъй като те ги водят в басейна на Овъргаз.
транспорта до края на 2013 г е включен в цената,след това ще е 60 лв месечно,което пак е много добре.

# 596
  • София
Заниманията във Вълшебен свят се заплащат допълнително, като балет, пиано, плуване, тенис, ...

На мен ми казаха,че балет,тенис и музика си влиза в цената.Заплащат се отделно йога- от порядъка на 28 лв месечно и индивидуални уроци по музика - 8 лв на час, както и плуването,тъй като те ги водят в басейна на Овъргаз.
транспорта до края на 2013 г е включен в цената,след това ще е 60 лв месечно,което пак е много добре.

Тенисът и балетът се заплащат отделно. Музиката е вкл. в цената. Отностно закуската- до към 9ч. закусват, но предполагам няма да има проблем да сервират на твоето дете в 9:05ч. (поне така мисля)  Rolling Eyes

# 597
  • София
Onna-bugeisha, не се ли засякахме вчера на стълбите в градината с теб( около 16 ч) Mr. Green Беше гушнала малко ,сладко момиченце с косичка на опашка и аз обяснявах колко много прилича на моето детенце  Hug

Аз съм била  Sunglasses
Цената в момента наистина е ниска, но аз очаквам до година-две постепено да стигне около 600 лв. (без транспорта и допълнителните занимания) Просто градината е нова и са преценили, че това е добър начин да си наберат дечица за групите. То и в момента ако си калкулираш танци, тенис, балет, пиано, плуване (от есента) и ще станат 650-700 лв.
Аз сега водя дъщеря ми сутрин към 9 и закусва там. Тя, обаче, се храни самостоятелно, при бебовците може би все пак е добре да са накуп за да могат да ги хранят и да ги обгрижват по-лесно. Thinking
Моята Емма ходи едва от три дни и знам, че е малко прибързано да изказвам мнение, но за сега съм много доволна. Сутрин докато се разделяме малко поплаква и се гушкаме, но вечер като си тръгва е щастлива, разказва какво са правили през деня, има си приятелчета и твърдо заявява "Утре пак додеме!" Всеки ден ми носи нещичко което са правили - рисунка с водни боички, картина от пясък, оцветена картинка. Мисля, че наистина си прекарва добре!

Последна редакция: ср, 19 юни 2013, 18:23 от Onna-bugeisha

# 598
Здравейте!
Включвам се и аз с въпрос за "Вълшебен свят" към вече записалите се там: Заплаща ли се наистина цяла такса в месец, в който детето да речем е боледувало и не е ходило 1 или 2 седмици?

# 599
  • София
Здравейте!
Включвам се и аз с въпрос за "Вълшебен свят" към вече записалите се там: Заплаща ли се наистина цяла такса в месец, в който детето да речем е боледувало и не е ходило 1 или 2 седмици?
да

Общи условия

Активация на акаунт