(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
И тук се събудихме със сняг  Sad Вече едва ли ще преживеят цветчетата на кайсийките и прасковите  Sad Ама че време.

# 316
Миналата година пръсках кайсиите с борзолезов+акарзин и това забави цъфтежа им, при нас е високо и почти никой не може да отгледа кайсии, а ние брахме доволно от две фиданки.

В тази тема съм чела за дъждуване на дръвчетата при застудяване в неподходящо време.

# 317
И аз съм го чела това, ама докато се наканим да пръскаме и те цъфнаха  hahaha

# 318
  • на пъпа на Златията
Не зная дали ще помогне дъждуването. Нощните температура са ниски и пак ще замръзне.
Не зная дали ще помогне - тръскане на снега. И опушване.Една бала слама отдолу и запалване. И тук няма намерение да спира. Роси си го снежеца. А ма есента и зимата закъсняха. Дано е по-добре от миналата година,  че разсаждах в калта.

П.С.
Ееее, мислех че ще мине само с росенето , но то започна и да си трупа., като у добрите зими.
Анн , каква пръст купуваш? 

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 12:21 от rorik

# 319
  • Русе
Определено съм много по-доволна от купената пръст, но за количествата, които ползвам ми е скъпа.Гъстият ми разсад на пипер и патладжан не е никнал съвсем редовно и затова има празни места в кутиите. Иначе си е добре, светъл е от снимките, пък се е наклонил към светлината. Не съм го обръщала скоро.
 За марката пръст не мога да ти кажа, защото тази година не съм купувала, а от миналата година съм забравила /сигурно ще е от годините/. Купувах най-големите разфасовки  май 200литра беше и струваше 30лева. Тази снимка е от минали години, виж колко е черна пръста
http://an65.snimka.bg/hobby/gradina-2011.566664.22743770

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 13:13 от анн

# 320
  • Варна
Здравейте трудолюбиви момичета!
От днес си имаме селска къща в провадийския край.
Тъй като сделката стана много на бързо нямам никаква подготовка с разсад, а за съжаление и със знания, само мерака ми е голям  Laughing
Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете   bouquet

Ако сложа тези дни семенца за разсад в кофички от кисело мляко  ще получа ли добър разсад-например за домати, краставици, пипер?
Или ще е по-добре да си купувам готов разсад?
Имаме доста овошки в имота и се страхувам, че снега няма да им се е отразил добре. Интересни ми станаха техниките със пръскането за забавянето на цъфтежа, опушването, тръскането на снега.
Кои автори на книги за овощарство и градинарство бихте ми препоръчали, кои сайтове за продажба на семена и препарати. Предпочитам биологичното земеделие и това ще се опитам да направя, но приемам всякакви съвети.
Вероятно задавам елементарни въпроси, но прочетох два три агро календара-кое кога се сади и съвсем се замотах.
Всякаква информация ще ми е полезна.

# 321
Добре дошли на новите!  Hug

Какви книги  Wink, прочиташ темите - 21 на брой, и готово.  Grinning
Не забравяй да си водиш записки, това сериозно.

Пробвай да си направиш сама разсад, ако не стане, тогава купи готов.  Peace

И моето парниче бе отвято от вятъра, и то два пъти, затиснала съм го отгоре с лопати и мотики и въпреки това!
Директно в земята посях семена за салати, покрих с парника и това преди месец - почти нищо не е излязло.
Разсадът за салати, които са пак на вилата, в друг мини парник, в малки кофички за разад, са на 4-ти лист вече.
Но на втория покривалото е найлоново. Може би това има значение. newsm78

# 322
И аз да си кажа за новия ми парник, противно на очакванията ми и големия страх - оцеля и при двете бури. Мъжът наби едни дървени колове в земята и е застопорен за тях, отделно найлонът е зарит с пръст. Парникът си купих от амазон - http://www.amazon.co.uk/Garden-Polytunnel-Greenhouse-Transparent … 454695&sr=8-3
Но там много хората се оплакваха за отвяването и затова взехме мерки. Дано и следващите бури оцелее де.

# 323
Вижте на какво попаднах
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=313451698783472&set= … ype=1&theater

Laughing картофи може и на терасата

# 324
И аз да си кажа за новия ми парник, противно на очакванията ми и големия страх - оцеля и при двете бури. Мъжът наби едни дървени колове в земята и е застопорен за тях, отделно найлонът е зарит с пръст. Парникът си купих от амазон - http://www.amazon.co.uk/Garden-Polytunnel-Greenhouse-Transparent … 454695&sr=8-3
Но там много хората се оплакваха за отвяването и затова взехме мерки. Дано и следващите бури оцелее де.

Хубав, но при нас е невъзможно да се задържи такова високо нещо, парничето, което ми отнесе вятърът беше високо 40 -50 см, като тунелче по-скоро, от нещо като поликарбонат, тънък.
Опит имам с две шатри, първата я отнесе, втората -застопорена допълнително и уж много сериозно, така усука железата...сега ги ползвам за колове за домати. Laughing
При нас поривите на вятъра са много силни, ама много, вятърът се засилва от планината, бучи (Бучино) и огради не го спират, на пътя му имаме и дървета, и туи, но някак отгоре връхлита.
Жалко, хареса ми и цената.

# 325
Жалко, хареса ми и цената.
И аз заради цената избрах него (знаеш, иначе под 1000 лв нищо не може да намериш), но доставката до БГ излиза още 80 лв.

Има страшни бури, а и тези с алуминиевите пръчки са като хвърчила просто..

# 326
     Имам въпрос за малините. Бих искала да насадя около оградата. Много ли ще е рано следващата седмица? И по-важното е - ако има остатъчни корени от къпини, с които се борим вече трета година, има ли опасност тази напаст да задуши малините?

# 327
Полаана от всички салатки за които съм чела за айсберга дават че най много издържа на висока температура преди да започне да стрелува.

Благодаря ти, ще хвърля малко след няколко дни  и ще споделя дали се е получило   bouquet Patricia Low, според не е рано за малините, зависи все пак къде си, нашите вече се раззелениха. Виж къпините ще са проблем, защо не пробвате да запалите корените или да ги изкорените с търпан?

# 328
Аз днес сложих около 40 коренчета Айсберг в градината стискайте палци да се хване и ще ви черпя виртуално Simple Smile имам още разсад и ще го сместя другата седмица  .
Взех си семенца за див лук и розмарин, от предните билки само босилек ми поникна, а салвия, мащерка и майонара не. И сепъри пак сях, но никъкви резултати явно семето е кофти.

# 329
Лошото време ни дойде в повече-и на мен, и на доматите. Те, че цъфнаха на прозореца, цъфнаха, ама може и да вържат Sick http://s45.radikal.ru/i108/1303/04/02e411833842.jpg
Но в неделя дават затопляне и ще ги поставя по местата им.

Общи условия

Активация на акаунт