(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 215
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Чудесно, значи да си ги чакам търпеливо, да не ги отписвам още  Hug Аз съм в Лясковец.

# 376
И при мен се показа грахта, около средата на февруари я садих, и морковите също тогава, има съвсееем мънички растенийца и от тях. Спанак също е поникнал, и репички.

# 377
  • София
Здравейте мили градинарки   bouquet
Искам и аз да се запиша при вас
И така и така съм тук да ви поразпитам за доматите...
Миналата година си купих семе за чери домати. Направих си разсад и ди засях в тенекии. Почти ми се получиха нещата, само дето сорта не беше съвсем чери ами по-скоро дребни домати.
Тази година съм си направила разсад от истинско чери (взех си семената миналата година от доматите в градината на едни приятели) и сега (е другия месец де) милсля пак да ги засаждам в тенекии. Мога ли да помоля някой с опит да ми разкаже някои хитрости при черитата, калутят ли се и тн. И имате ли впечатления от домати в тенекии от сирене  Blush
Нямам възможност да ги насадя директно в двор та за това прибегнах до този вариант
И още един доматен въпрос ...мисля да си купя разсад за "истински" домати от пазара, когато го пуснат в продажба, та и от него да засея някой и друг корен. Какъв сорт ще ми препоръчате..за в тенекия  newsm78
Мерси много на всички, които имаха търпението да изчетат объркания ми доматен пост  bowuu

# 378
Да се похваля-тази вечер ядем домашна салата. Лук, чесън, репички, салатки. Само краставицата е от магазина. Няма такъв вкус! А каква борба беше с моя мъж-малки му била все още салатките. Да видим ще оцелее ли някоя да порасне като тези в магазина  Simple Smile .

# 379
За да порасне салатата, аз поне бера само листа. Т.е. обирам само големите листа и оставям др да си растат Laughing

# 380
  • на пъпа на Златията
Да се похваля-тази вечер ядем домашна салата. Лук, чесън, репички, салатки. Само краставицата е от магазина. Няма такъв вкус! А каква борба беше с моя мъж-малки му била все още салатките. Да видим ще оцелее ли някоя да порасне като тези в магазина  Smile .

Валя ,
Утре опитай да добавиш , един буркан белени домати , малко олио, или пресечено ако ти е останало от миналата есен. Ммм

# 381
Има достатъчно салатки и затова не берем само листа. Все едно след някоя и друга седмица ще ни втръснат  Simple Smile .

# 382
Аз пък вчера обикалях да търся зелен фасул , но се оказа че при нас "старозагорски чер" няма. Продавачката ми препоъча този: http://sortovisemena-bg.com/units/фасул+Никос.html?u=204 , само че на фирма Флориан.
По-колко семенца да го сея, отдавна не съм сяла зелен фасул и съм забравила (не че имам много за сеене де, 50 гр е пакетчето Grinning)

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 23:13 от Polaana

# 383
Аз да се отчета първо Simple Smile Пренесох разсада домати в оранжерията.Посях 20 корена Рила,мисля ,че ще ни стигнат като за ранни домати.Другите ще чакат.Но да се оплача нещо май съм сгафила с разсада,мисля ,че повечко съм го поливала,защото много малък корен има.
Бучнах ги на 3.04 и естественно на следващия ден ни се наложи да пътуваме.Не ме питайте как ги мислих,нямаше и кой да проветри оранжерията.Снощи посред нощите с фенерче ги видях Mr. Green,но аз ги обичам и затова са живички. Simple Smile
Бучнах и 5 корена краставици Тести грийн/вече цъфнали/ и два корена Гергана.Тести грийн се развиват много по добре от Герганата,дай боже и цвета да се запази.
Бяхме в Гърция и видях страшни наводнения,дай боже у нас да няма такива.А колко топло беше,аз и затова се притесних за растенията,викам си край в оранжерията ще е 40 градуса.Знам си аз ,че там винаги е по топло ,но нали трябва да се притеснявам Mr. Green
А какво значи изресяване на доматите?

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 08:02 от skela

# 384
  • София/Варна
Изресяване означава, че окапва цвета. Обикновено става при много висока температура или неподходяща влажност на въздуха.
Вчера боцнах 10 тиквички в градината с по едно шише от минерална вода. ДАно да оцелеят сега като застуди.
Краставиците ми тести грийн и гергана цъфтят усърдо в стаята на сина.
Искам да ви питам нормално ли е всички цветове са мъжки. Никога не съм гледала краставици и не знам.

# 385
А моите разсади май нещо не им е тамън, едни хилавички. Не знам водата ли им дойде много, пръстта ли не им хареса.? Аз закъснях малко със слагането и да видим какво ще излезе, ще гледам тези дни да направя някоя снимка. А салатките ми поизмръзнаха, че не бяхме в града и то хвана студ, а не бяха покрити  Cry жълтеят крайните листенца.

# 386
Добро утро от мен!
Колко дъжд ни чака!
Мария D,добре дошла и на теб и на контейнерното земеделие.
Миналата година имах повечко време за наблюдение и забелязах,че корените на доматите пълзяха повече настрани отколкото надолу.За едрите сортове пиша.Бих използвала не тенекия,а конусовиден съд за простор.Виждала ли си каскадни домати-растението има късо,дебело  стъбло,прилича на отрупана джанка обаче с доматчета?
Ох,не мога да си спомня името на сортовете,не се култучи...  Laughing
...Време ми е,време да посея репите.На пакетчето чета надпис"Френска закуска".
Лекинко продълговати.Ако успея в понеделник преди първия пролетен дъжд да ги разпръсна в земята тъкмо ще станат за 1ви май с къдравите марулки.
Някаква закъсняла градинарска година тече при мен... Crazy
Пишете,показвайте  Hug

# 387

И при мен позакъсня градината. Вчера садих балучки, днес арпаджик. Сях и някаква префърцунена салата - Париж айленд кос. Имам разсад от нашенската си, къдравата. Чесънът, с който сколасах по-рано, вече е голям.
Получих си 3-годишните годжи берита, засадени са в градината. Очаквах да са малко по-големи.
Ще  снимам по-късно.

парижката префърцунена салата  Grinning
http://media.snimka.bg/s1/1927/030097319.jpg?r=0

# 388
Веселче, ние много я харесахме френската закуска. Даже преди няколко дена пак ръснах семенца, че на големия син му се усладиха репичките.

# 389
За грахта късно ли е?Тази седмица ще имам възможност да се занимавам с градината и искам да посея грах,но незнам дали не съм закъсняла.

Общи условия

Активация на акаунт