(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 288
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
Матце, не си сама. И при мен е същото (Брюксел)
Само чета за посевите ви  Heart Eyes

# 301
Здравейте!
От много време ви чета и няколко пъти съм писала за моите занимания в импровизираните ми градини. Днес влизам с молба за съвет. На снимката е разсада ми от домати. На 4 седмици е. Вчера прехвърлих в кофички, но ми се струва доста хилав, коренчетата са като косъмчета, долните листенца леко жълтеят. Как да процедирам оттук насетне, на тъмно или светло да държа и изобщо приемам всякакви съвети, за да го докарам до зрели домати.
Благодаря предварително.
http://prikachi.com/images/565/6042565g.jpg

# 302
Бре как на тъмно, в никакъв случай. Колкото може по-южно и осветено. Не е чак толкоз зле според мен, трябва да го следиш два,три дни след прехврълянето. Сега не е показателно според мен.
А защо са по два?

# 303
  • на пъпа на Златията
Прилича ми на преполиван? Коренчетата са загнили?Ще боледува. На тор е добре.  Допълни купичката с пръст, да се вкорени здравото. Една седмица му е необходимо да е влажно , не мокро,  да се вкорени.  Поливай от долу в чинийките.   

# 304
Момичета и момчета, днес се събудихме така в Северозапада

Скрит текст:

Притеснено ми е, какви ще са последствията.

# 305
  • София/Варна
И при нас снощи валя на смени дъжд,сняг,дъжд
Моите домати са станали вече по 1 педя високи. Мисля тия дни да ги преместя в неотопляема стая, че да се поспрат малко.
Краставищите са по 7-10см, но пък в стаята на сина започнаха да цъфтят.
А аз си чакам поне няколко дни да не вали да заформя тунелче да се постопли земята и всичко навън под шишета и в тунелче. Но така като гледам времето ще берем краставици от стаята на сина.

# 306
Здравейте,дами!Приемате ли нови попълнения в тази прекрасна тема?Не съм вярвала,че някога ще пиша в нея,но ето ,че и този момент дойде  Heart Eyes

Предполагам,че ще се смеете,но все пак след всичко прочетено,реших да си задам конкретно въпроса.

Снощи посяхме семенца от домати "Биволско сърце".Слагахме по една семка/някъде и по две/  в чашки за безалкохолно.Но сега въпросът е какво да ги правим?В момента са в коридора и мъжът ми щеше да ги носи на къщата,но сега като чета,имат нужда от топлина  Thinking Какво да ги правим?Да ги покрием ли с домакинско фолио?Или да ги държа в отопляема стая?

И след това/ ако евентуално нещо поникне/ ще има ли нужда от пикиране след като е по една семка в чашка  Thinking И какво да ги правим,когато порастнат  Thinking Проблемът е,че все още не сме в къщата, а ще се нансяме края на Май,началото на Юни.И дотогава няма да има човек там да ги открива/ако са под найлон/ и да ги закрива вечер.Та ми е едно много непонятно как въобще да процедираме оттук -нататък  Thinking

Ще съм ви искрено благодарна ако внесете малко яснота по моя "проблем"  Rolling Eyes

# 307
Моите поникнаха за около 10 дни като ги сложих в чашките, полях, покрих с прозрачно домакинско фолио и оставих до прозореца. Нататък не знам - имам около 4-5 в опаковка от кисело мляко. Дано успеят да порастнат така, защото не смея да пикирам.

# 308
Много лоша кълняемост на домати Рила.  Rolling Eyes (геясем)

peppia, и при нас винаги са били по 2 стръка. После така си ги прехвърляме в градината.
Съседите слагаха по 1, нищо не ставаше.

# 309
И с моите разсади са едни одисеи, вятърът отвил на баща ми оранжерията, наред с лалетата и алстромерията, студът опърлил и моят бъдещ зарзават, ама вече се били осиферили.
Понеже е неотопляема оранжерия, още били на първите две листенца и сега покрай студовете растат много бавно.
После пък на баща ми работникът обърнал едната касетка с доматите и отишъл и притеснено казал, че направил голяма беля и трябвало да му я одържи от заплатата. Малей, как съм наплашила хората  Laughing. На другия ден ми донесъл една торба арпаджик за компенсация, та да е жив и здрав човекът, пък каквото, такова Simple Smile. Те още не били поникнали, та аз се притеснявам да не са се изгубили семената, уж събирали почвата, ще видим.
Патладжаните се оказаха пипер, но имало още две касетки непоникнали, та от тях се надявам наистина да излезнат патладжани.
Преди малко водих преговори със сестра ми да си даде фотоапарата на баща ми, за да ми снима разсадите или както казаха единодушно всички - и да си вкъщи, и да не си, все за твоите разсади се говори  Laughing .

# 310
  • Русе
Въпреки, че вали сняг и при нас разсадите са ми добре. Ето до къде съм я докарала.
Доматите са пикирани и са на доста хладно.
http://an65.snimka.bg/hobby/gradinata-2013.740911.30014278
http://an65.snimka.bg/hobby/gradinata-2013.740911.30014206
Всичко друго е поникнало и без да се пикира чака да му дойде реда в градината.
http://an65.snimka.bg/hobby/gradinata-2013.740911.30014279
http://an65.snimka.bg/hobby/gradinata-2013.740911.30014280
Остава да поникнат краставици и тиквички.

# 311
Анн какви са тези бели топчета newsm78 в кофичките?Тор?

# 312
Анн какви са тези бели топчета newsm78 в кофичките?Тор?
Перлит. Задържа вода.

# 313
  • Русе
Да перлит е. За да не е тежка почвата и да задържа водата. За първа година сея и пикирам в моя почва. Има голяма разлика с купената.

# 314
  • на пъпа на Златията
 ... Има голяма разлика с купената.

Анн , какво имаш предвид разлика - по-ли си доволна или не. Разсада ти е добре според мен де.
По 2 семенца си слагала. Малко се изкривил ,тук там ,  но предполагам е от светлината ще е е . Тук там не е никнал или семената не са кълнили или нещо го е изяло. Здрав ми се вижда , не се е изцигулявил.
Пак погледнах, малко е светличък , ама това се оправя .

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 09:46 от rorik

Общи условия

Активация на акаунт