Нашите кухни - тема 48

• 91 957
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
  • Раковски
Аспиратора е с тръба, абсорбатора е с активен въглен.

# 166
Нуби, на твоят проект ме притеснява само това, че високият шкаф между хладилника и комина ще е дълбок има, няма 20 см., което на практика го прави неефективен. Ако все пак, не искаш за разбиваш или пък не може, леко корегиран вариант на твоя, съдомиялната е в десния ъгъл, а мивката е ъглова. Високият шкаф е дълбок 37 см, и хладилникът спокойно се отваря. Между хладилника и комина също може да ес сложи висок шкаф, ама не ми позволява програмата.

Скрит текст:

# 167
На мен ми се струва много непрактично съдомиялна и мивка да са далеч от ВиК изходите.  newsm78
26см дълбочина на шкафа между хладилника и комина в неговия проект е доста добре. Може да държи доста неща там, ако шкафът е и висок.
Не ми харесва идеята за глухи ъглови шкафове - в това малко пространство е разхищение на място.  Thinking

Проектът на шадоуман също е интересен.

# 168
При моя "мързелив" вариант предпочетох да сложа съдомиялната до хладилника, защото ми се стори, че ако мивката е там, като я ползвам няма да е удобно и ще си удрям лявата ръка в хладилника. Това за баницата изобщо не го бях взел предвид  Laughing

Иначе напълно подкрепям merrlyn - кухня не се ремонтира всяка година и трябва да се направи кадърно. Относно посещение при дизайнер - не ми беше хрумвало. По стара българска традиция винаги почвам да се блъскам сам и като опре ножа до кокала се сещам, че мога да платя на някой, който разбира повече от мен, за да ми реши проблема Simple Smile

Благодаря на shadowman за готиния проект. И особено за предупреждението, че няма да мога да вкарам цял плот.

Смърфиетка, високият шкаф в моя проект е L.41 х D.26 см външно. Според мен може да се използва за подправки и други дребни работи. Освен това, ако е без врати (само полици) ще може да се използва по-ефективно дълбочината.
В новото ти предложение ми харесва, че има голям шкаф, в който могат да се поберат доста неща. Но пък ъгълът до прозореца остава някак неоползотворен. А и както каза Teresa of the Faint Smile, съдомиялната и мивката ще са далеч от ВиК изходите.

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 20:59 от noobie

# 169
При моя "мързелив" вариант предпочетох да сложа съдомиялната до хладилника, защото ми се стори, че ако мивката е там, като я ползвам няма да е удобно и ще си удрям лявата ръка в хладилника. Това за баницата изобщо не го бях взел предвид  Laughing

Иначе напълно подкрепям merrlyn - кухня не се ремонтира всяка година и трябва да се направи кадърно. Относно посещение при дизайнер - не ми беше хрумвало. По стара българска традиция винаги почвам да се блъскам сам и като опре ножа до кокала се сещам, че мога да платя на някой, който разбира повече от мен, за да ми реши проблема Simple Smile

Благодаря на shadowman за готиния проект. И особено за предупреждението, че няма да мога да вкарам цял плот.

Смърфиетка, високият шкаф в моя проект е L.41 х D.26 см външно. Според мен може да се използва за подправки и други дребни работи. Освен това, ако е без врати (само полици) ще може да се използва по-ефективно дълбочината.
В новото ти предложение ми харесва, че има голям шкаф, в който могат да се поберат доста неща. Но пък ъгълът до прозореца остава някак неоползотворен. А и както каза Teresa of the Faint Smile, съдомиялната и мивката ще са далеч от ВиК изходите.

Баницата, салатата и още някои други са неща, които винаги трябва да се взимат под внимание Mr. Green
При това ограничено място просто забрави за открити рафтове-нищо няма да сложиш там освен 2 книги и една свещ. В шкаф 2,40 на 25см с врата ще събереш всички подправки, брашно, захар, олио, бутилки изправени, буркани, консерви, кърпи за кухня и още безброй подобни натурии, които на открито не бих и помислила да ги оставя!

За разчертаването на размери по плоскостите и 3Д проекта можеш да наемеш друг, а монтажа да си го направиш сам ако мислиш, че ще се справиш, но аз да кажа, че с 3-ма мъже около мен-машинен инженер, разбирач на коли и роден техничар не бих им възложила тази задача. Един елемент да е с 1см. разлика и рябва да ходиш за прерязване, обкантване наново, обикаляне като луд докато 1 майстор първо няма да допусне такова разминаване по дифолт, а дори да го, ще реагира бързо и с всико се занимава той. Сега в тази криза мисля, че можеш за много сносна цена да ти направи кухнята някой майстор-Shadowman тук се е дозазал, поискай му цена с ПДЧ, МДФ, по-скъпи и по-евтини механизми и т.н. варианти и виж как е като цена.
Мястото ти е доста необичйно, не е права стена и едни шкафове на нея Peace

# 170
  • софия
Нуби, това абсурдно тясно помещение в ново строителство ли е, и по проект за кухня ли е предвидено? Надявам се да не се обидиш, просто не спирам да се изумявам от някои архитектурни решения. Докато търсех жилище се нагледах на какви ли не щуротии като апартамент без нито един прав ъгъл в него  ooooh!

# 171
Здравейте , посъветвайте ме от къде във Варна да си купя най - изгодно кухненско обзавеждане - шкафчета, мивка , плот. За такива мебели съществува ли вариант на изплащане?

# 172
Здравейте , посъветвайте ме от къде във Варна да си купя най - изгодно кухненско обзавеждане - шкафчета, мивка , плот. За такива мебели съществува ли вариант на изплащане?

Стига да разботят с ТБИ кредит може да ги намериш на изплащане-в по-големите магазини ще има, в по-малките едва ли!

# 173
Нуби, това абсурдно тясно помещение в ново строителство ли е, и по проект за кухня ли е предвидено? Надявам се да не се обидиш, просто не спирам да се изумявам от някои архитектурни решения. Докато търсех жилище се нагледах на какви ли не щуротии като апартамент без нито един прав ъгъл в него  ooooh!

На мен ми прилича на усвоена тераса по размери.  Crazy Ама щом има комин и ВиК, може и да е било предвидено като кухненска ниша. Била съм на гости в такова жилище, точно с такава ниша за кухня и свод към основната стая.

# 174
Да сигурно е АГТ материала и аз не съм разбрала добре. Много благодаря е какво ще кажете момичета за този материал за кухня имате ли наблюдение?

# 175
Въпрос към моми4етата с вградени уреди в колона-имате ли разстояние между уредите и самите етажерки от колоната или си изглежда като едно цяло?

# 176
Здравейте, и аз имам въпрос за вградените уреди...При вградена фурна и микровълнова, ако се поставят една върху друга, какво се случва с парата  newsm78... В смисъл, самата пара при ползване на уредите, пречи ли на шкафовете...и миризмата, ще се улавя ли от аспиратора..? Изобщо практично ли е фурната да е отделна?

# 177
Засега не съм видяла отражение,но аз и отскоро ползвам моята злополу4на кухня.Та то4но уж заради парата,се оставяло място между уредите и рафтовете.Доколко е вярно това?
Шадоумен,на теб се надявам Grinning

# 178
Здравейте! Отдавна ви следя, но до сега не съм писала. Правим си кухня, поръчахме я на един познат и съвсем скоро трябва да е готова. Но имам нужда от съвет. Мивката ще е под барплота и пред нея ще има плоскост ПДЧ, но си мисля дали няма да се подуе плоскоста от пръскането? Иска ми се да сложим нещо друго там - гръбче или не зная какво друго може да бъде. Моля за съвети.

Аз не можах да разбера въпроса-мивката е за вграждане под плот, а гърба е ПДЧ и се тревожиш да не се раздуе или?
Или самия плот е ПДЧ?
Да, Гърба е ПДЧ и се притеснявам да не се раздуе при пръскането от мивката.

# 179
  • София
Аспиратора е с тръба, абсорбатора е с активен въглен.

Надеждни ли са тези абсорбатори с активен въглен или е по-добре аспиратор?

Общи условия

Активация на акаунт