Нашите кухни - тема 48

• 91 936
  • 786
  •   1
Отговори
# 255
Да ви кажа аз доста се чудих какъв да е гърба и се спряхме на плочки. Много съм доволна от избора си и се почиства супер лесно  Peace

# 256
  • Варна
Момичета, имам спешен въпрос. Може би сте го обсъждали, но нямам време да прегледам темата.
Може ли да ми кажете за така нареченият гръб на кухня какви плоскости се използват? Питам не за стъклените, каквито са в прекрасната  кухня на   Tsvetivn . Лесно ли се почистват(тези другите) и ако има някъде да видя- цени. Става дума за стара къща и не искам да слагам фаянс. Ако имате някакви други предложения , много моля да ги споделите Praynig
Моя гръб не е стъклен, а MDF с PVC покритие, ето това: http://www.rosi.bg/mdf-s-pvc-pokritie-18mm---zeleno-glantc---agt-2360.html Понеже исках да направя само горните вратички зелени, пък е голямо разхищение цяла плоскост за 3 вратички, обсъдихме с майстора, че може да се сложи и за гръб, вместо да купуваме отделно термогръб като плота. Така или иначе се ползват по-интензивно предните котлони на стъклокерамичния плот, майстора ме увери, че няма да имам проблем понеже гърба не е термоустойчив.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 17:06 от Tsvetivn

# 257
  • Вече на светло в София
Благодаря ви за бързите отговори. Hug
Q-balance, тази фирма има ли офис в София?
Има ли правило - какъвто е плотът, такава разцветка да е и гърба?

# 258
  • Раковски
 Гърба винаги (ако е гетинакс, тоест 1:1 с плота) е термоустойчив, зеленото е ПВЦ фолио което е значително с по-слабо покритие ( гетинакс срещу пвц). Предполагам сте виждали изгорели термоплотове или наранени такива зад котлоните и си представете щом гетинакса подава какво остава за пластмасата. Това обаче се получава най-много при газовите котлони, а при индукция или керамика вероятността да се скапе гърба е малка, но ако пита някой мен бих заложил по-скоро на гръб от ламинирано ПДЧ отколкото на пвц фолио.
 За широк гръб може да проверите в салекс, те ги доставят на размер 1,3/4,1. Няма точно правило гърба и плота да са еднакви, така е прието, но всичко е индивидуално и всеки решава какво му е по вкуса.

# 259

Не мисля, че е правило. Въпрос на вкус. На много хора им изглежда по-красиво плот и гръб да са в един цвят, когато горните и долните шкафове са в различни цветове. Ако горните шкафове са в един цвят, гърба в друг, плотът в трети, а долните шкафове в четвърти, става много натоварено за очите и много шарено. Поне ние като избирахме нашата кухня, дизайнерите, с които говорихме в магазините, обясниха така.  Peace Че има неписано правило в кухнята да няма повече от три цвята (шкафове, плот, гръб).
В крайна сметка всеки решава кое му е най-приятно за окото и ако искаш да ти е шарено, направи си го шарено. Simple Smile

# 260
Благодаря ви за бързите отговори. Hug
Q-balance, тази фирма има ли офис в София?
От сайта им разбирам че имат магазини само в Пловдив и Пазарджик. Но предполагам в София избора е голям, просто нямам личен опит. Там където се предлагат термоплотове, би трябвало да се предлагат и гърбове.
А плота и гърба могат да са различни разбира се - въпрос на вкус. Според мен дори е по-красиво да са различни.

# 261
Възможно ли е сега да си поръчам определен шкаф с рафтове , и по късно да се сложи механизъм? newsm78 newsm78 newsm78

# 262
  • Раковски
Може.

# 263
  • Вече на светло в София
Ако не е много нахално, да поискам още един съвет Wink На пода ще бъде  този гранитогрес ( средния цвят- дъб) Част от шкафовете ще са стари, защото говорим за стара селска къща, боядисани с   тази боя цвят мед с ефект Въпроса ми е какъв цвят плот и гръб бихте ми препоръчали, за да не стани шарения?

# 264
Определено в бяло !

# 265
  • София
Ако не е много нахално, да поискам още един съвет Wink На пода ще бъде  този гранитогрес ( средния цвят- дъб) Част от шкафовете ще са стари, защото говорим за стара селска къща, боядисани с   тази боя цвят мед с ефект Въпроса ми е какъв цвят плот и гръб бихте ми препоръчали, за да не стани шарения?

С тази боя на шкафове няма да постигнеш желания ефект понеже материала "пие" боята.
На нея е написано с големи букви "БОЯ ЗА МЕТАЛИ"
А иначе и аз съм за бял или титан в краен случай плот и гръб.

# 266

И аз така мисля. С бялото кухнята ще светне.

# 267
  • Вече на светло в София
Благодаря, ви Hug. Да знам, че е боя за метали. Ползвала съм автомобилна боя, с която съм боядисвала кухненски шкафове ( само че зелени) и се получава много хубав блясък, почиства се леко, и вече повече от 7 години не е мръднала на цвят. Имам и дървени врати боядисани с авто боя - бели държат и не пожълтяват. Затова избрах не боя за дърво, а за метал.

# 268
  • Варна
Здравейте, моята кухня в момента я сглобяват вече.След дълго мислене и смятане най-накрая кухнята ми ще бъде точно това, което искам.Бял  и лилав галнц MDF с боя  newsm44. Сега обаче се чудя искам да нямам контакти на гърба.Той ще бъде принт стъкло.Харесах си един разклонител в роси http://www.rosi.bg/razklonitel-za-vgrajdane-vertikalen---tri-gnezda-3498.html с три контакта.Има подобен и в Бълган Юг, но с четири и вече по-висока цена.Някой знае ли друг магазин където може да се намерят и дали цената е по-ниска?  newsm78
Ако всичко приключи другата седмица ще пусна снимки.

# 269
Аз пак съм пред дилема  Rolling Eyes и моля за помощ. Трябва да поръчам вече смесителя обаче съм от хората които до последно не могат да вземат окончателно решение. Много ми се искаше да си вземем бял смесител за да са слива с плота и мивката обаче имам лимит и е много труден избора, тъй като повечето ми идват по - скъпи. В крайна сметка избора се сведе дали да е бялото или по - функционалното т.е. това или това
Аз клоня все пак към бялото, но ми се искаше и друго мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт