Нашите кухни - тема 48

• 91 033
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
Усещам аз че още архитекта е направил генерални грешки в проекта на тази стая,ама вече е късно.... ooooh!

Точно заради това, когато правихме втората кухня, първо направихме проекта и след това преместихме изводите на водата и тока, според проекта. Че архитектът си беше оставил ръцете. При теб има място и е трудно, а представяш ли си, ако е малко пространството! ooooh!

При първата ти кухня нещата с котлоните са по-различни, защото първо от дясно ти е стена, а не ел.уред, който ще се нагрява, а от ляво имаш пространство за действие и движение, а не друга страна, която ще те ограничи!
Ако искаш, пусни проекта на стаята, да помислим дружно, може и да ни хрумне нещо добро. Peace

# 691
Смърфиетка благодаря  Hug
В крайна сметка май това ще бъде проекта

Не искахме да я правим П-образна,но поне така няма да се местят кранове,хладилника ще е далеч от печката и за всичко ще има място

# 692
Здравейте,
не съм писала до сега в темата, но ви чета от доста време, интересно ми е.
Дълго време бях проектант на кухни в големи фирми.
Пиша относно кухнята на  pisana306.
Гледах последният проект на кухнята ти, и ще кажа, какво мисля, дано не се обидиш.
Според мен ако до колоната с фурна и кафемашина, е хладилника и така цялата дясна страна стане с високи колони, ще избегнете хладилника в ляво до прозореца и ще има повече светлина в помещението, защото сега хладилника малко или много спира светлината.
Ако цялата лява стена е с колони, ще стане по-завършена кухнята.
Разбирам че проекта е правен според изводите за вода, канал и изход за въздуховод за аспиратора, но това са неща, които се местят.
Друго което ми прави впечатление, не знам дали е част от проекта, корпусите на шкафовете се виждат доста, особено около аспиратора, което изобщо не се връзва с гърба на плота и става доста накъсано.
Мисля че ще е добре и комина да е облицован с плоскости от цвета на вратите, за да не става накъсана композицията.

Извинете че таха "нахлух".
Поздрави!

# 693
pisana306, според мен така разположени най-натоварената зона ще е от ляво на мивката и от ляво на котлона - при това там ми се струва доста неудобно за работа. Остава ти 2/3 неизползваема кухня - място за допълнителни уреди/както им казвам прахосъбирачки/, а ти разполагаш с обилно количество шкафове, където могат да се прибират.  Хладилникът от тази страна спира светлината към останалата част от помещението.
Идеята ти в нишата да са микровълновата и кафемашината е по-удачна, а на тяхно място да се обърне хладилника /оставен до прозореца на мен лично ми ограничава и задушава кухнята/. Мивката пред прозореца е чудесен вариант, ако имате възможност да преместите крановете и на нейно място, на макс 20ина см от края да сложите котлоните без етажерките от предния вариант, дори можете и тях да имате, но с по-малки размери /аз ги ползвам за мини винарна/.

# 694
  • София
Писана, напълно съгласна съм с Алина_съ. Спазването на V образното правило не винаги е разумно, още повече, че не ти пречи да разположиш хладилника до втората колона с печката, после да следва мивката и най-накрая котлона, като пак спазваш въпросното правило. Но така ще ти се отвори по-голям плот и повече светлина, което в момента не можеш да оцениш. Иначе хладилникът така стои обособен и не се връзва с останалите неща. Чудесно е обаче че имаш толкова пространство, така че не бързай и го подреди най-практично и красиво!

# 695
Благодаря ви на всички за съветите,но до колоната на микрото има стена дълбока 60см,която така да се каже отделя мястото за кухня от хола и не мога да сложа там хладилника,иначе естествено, че щеше да е там.
Варияната обаче да сменя местата на хладилника и микрото и аз го мисля  newsm78
А за светлината точно срещу мивката има много прозорци и така да се каже не разчитаме на този до хладилника  Grinning
За гърба зад ширма,няма да го има,но проетантката го е сложила,може би по навик  Simple Smile

# 696
  • София
Благодаря ви на всички за съветите,но до колоната на микрото има стена дълбока 60см,която така да се каже отделя мястото за кухня от хола и не мога да сложа там хладилника,иначе естествено, че щеше да е там.
Варияната обаче да сменя местата на хладилника и микрото и аз го мисля  newsm78
А за светлината точно срещу мивката има много прозорци и така да се каже не разчитаме на този до хладилника  Grinning
За гърба зад ширма,няма да го има,но проетантката го е сложила,може би по навик  Simple Smile

Може да го направиш така че на страницата на хладилника, която гледа към трапезарията да добавиш плитък шкаф с открити рафтове, също и от другата страна при микровълновата и печката, така вместо  ограничаващи пространството стени с уреди ще можеш да виждаш библиотека или витрини с изложени предмети. Така както го даваш пространството изглежда направо погълнато и ограничено от двете страни. Също става със стена колонада:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=626395747375563&set= … ype=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=626397310708740&set= … ype=3&theater

# 697
  • Варна
Спешно ми трябва съвет за мелница за отпадъци. Мивката ми е с 1 корито, удачно ли е да монтирам такава машинка? Разбрах че отгоре няма да има решетка. Опасявам се да не влизат вътре вилици и други дребни неща които се мият. Знам че има походни решетки-цедки но те лесно излизат и мисля че не са най добрия вариант. Ще вграждам и диспенсър за течен сапун, но имам отзиви че капе от чучурчето от сапуна, изобщо доволни ли сте от тази джаджа. Нямам време, кухнята идва във вторник. В понеделник трябва да ми направят отвор на мивката ако ще го слагам.

# 698
  • Раковски
Отвора на мелницата е със стандартен размер който би трябвали да пасне с отворо за сифона на мивката (мисля, че бе 9 см). Значи си остава цедката от комлекта сифони на мивката и се махат всички тръби в пакета (освен преливника), на винта на цедката се захваща мелницата. От тук следва, че няма как приборите да преминат през цедката. Диспенсъра е хубаво нещо, гледайте да е от добра марка (по-скъпите), че тези от около 20 лв не изкарват много.

# 699
  • Варна
Как тогава, след като остава цедката на сифона ще слагам отпадъците, които ще се смилат? А имали ли сте проблем с канализация-запушвания вследствие на отпадъците? Знам че се смилат, но имам резерви.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 22:59 от _belladonna_

# 700
  • Варна
Здравейте,

някой знае ли дали могат и как се поставят трегери в Kitchendraw. Тъй като не съм убедена, че използвам правилната дума, ще ви покажа снимки. Говоря за тази конструкция от гипсокартон над кухненските шкафове, в която влиза тръбата за аспиратора.
Скрит текст:

Вие правили ли се такова нещо? Много му се чудя.  Thinking Мисля си, че по-красиво ще изглежда кухнята.

# 701
ние имаме точно такъв трегер,аз му викам куфар от картон,но при нас е по тесен,точно заради тръбата на аспиратора и за луничките го направихме,но не мога да помогна с Kitchendraw.
*Галя* от един и същи квартал сме Simple Smile

# 702
В каталог - конструкции- линейни форми задаваш трите размера и под/над размера чопваш го и го полагаш  http://dox.bg/files/dw?a=1721f9fc5e

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 08:48 от 4efits

# 703
  • Раковски
В каталог - конструкции- линейни форми задаваш трите размера и под/над размера чопваш го и го полагаш  http://dox.bg/files/dw?a=1721f9fc5e

Точно така.

# 704
  • Раковски
Как тогава, след като остава цедката на сифона ще слагам отпадъците, които ще се смилат? А имали ли сте проблем с канализация-запушвания вследствие на отпадъците? Знам че се смилат, но имам резерви.

Може и да бъркам, ся като се замисля, май се махаше и цедката от мивката а в мелницата имаше нещо за тая цел...

Общи условия

Активация на акаунт