По-бърз растеж на косата (2) ????

• 168 687
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • в 1001-та нощ
когато една къдрава коса расте - това в дължината се вижда много по-бавно във времето, защото с растежа има накъдряне; къдрава коса до средата ан гърба - ако се намокри и стане правя - ще е поне с педя по-дълга

затова изглежда, че правите коси растат по-бързо, но само изглежда

все едно да имаш две пружини, едната да я гледаш навита, другата да я изправиш  Peace

# 76
Аз толкова много съм я мазала с тривитаминол,а ефекта при мене е никакъв от него,а пък иначе много го хвалят момичетата.
Иначе моята коса е къдрава,средно дълга,но много,ама много суха и от както се помня съм с такава дължина на косата,тя не расте на дължина,а самите ми къдрици стават по–ситни.
Та и аз като ги гледам някои мацки с такива готини дълги коси...как да не иска човек и той да си има такава Praynig
a.l.e.n.a.,точно така е,да,писали сме едновременно Hug

# 77
  • Варна
Според мен хората не се раждат с мазни или сухи коси ,единственото което е по природа е това дали е тънка или плътна и дали е къдрева или права.Въпреки , че и това се променя.Плътната коса лесно може да изтънее от различни агресори а правата коса лесно може да се начупи с времето.Майка ми като млада е имала права като пръчка коса , а в момента е доста чуплива.
За тривитаминола съм чувала , че може да има и обратен ефект ако прекаляваш и не спазваш дозите или честотата на ползване - трябва да се внимава  Naughty

# 78
  • На небето
Сега Estell като казва за нейната приятелка на която и расте бързо косата ,че не е особено гъста и се замислих ,че всичките ми  познати които са ми се хавлили че косите им растат бързо са  също с неособено гъсти прави коси с фин косъм. И започвам да си мисля ,че явно понеже тези коси са по-тънки и се самоомазняват повече косъма се самоподхранва и расте по-бързо. А такива жени например които имат дебели ,къдрави коси те са по-сухи по принцип и най-вероятно това е причината да растат по-бовно. newsm78 Има ли логика в това ?

Косата и наистина е права, но не и прекалено рядка, чак да прозира, косъма наистина е фин, мек и нежен, не изглежда като метла, но пък не изглежда и мазна, но е много лъскава, блестяща и здрава. Моята коса е чуплива с мазни корени и сухи краища (ужасна комбинация). Очевидно мазната коса, не винаги подхранва добре целия косъм.  newsm78 Имам приятелка която е със ситно къдрава коса, но има 5 косъма на главата си, въпреки, че къдравата коса изглежда по-гъста. А нейната е убийствено рядка и суха, и расте ужасно бавно. Къдравата коса расте по бавно или така изглежда понеже косъма се навива, а при правата коса и най-малкия растеж се забелязва. Но такъв бърз растеж за първи път виждам, дори и при права коса. Имам приятелка с гъста права суха коса, като метла, но косата и расте бързо. Може би няма връзка с това дали косъма е мазен или сух.

# 79
Сега Estell като казва за нейната приятелка на която и расте бързо косата ,че не е особено гъста и се замислих ,че всичките ми  познати които са ми се хавлили че косите им растат бързо са  също с неособено гъсти прави коси с фин косъм. И започвам да си мисля ,че явно понеже тези коси са по-тънки и се самоомазняват повече косъма се самоподхранва и расте по-бързо. А такива жени например които имат дебели ,къдрави коси те са по-сухи по принцип и най-вероятно това е причината да растат по-бовно. newsm78 Има ли логика в това ?

Косата и наистина е права, но не и прекалено рядка, чак да прозира, косъма наистина е фин, мек и нежен, не изглежда като метла, но пък не изглежда и мазна, но е много лъскава, блестяща и здрава. Моята коса е чуплива с мазни корени и сухи краища (ужасна комбинация). Очевидно мазната коса, не винаги подхранва добре целия косъм.  newsm78 Имам приятелка която е със ситно къдрава коса, но има 5 косъма на главата си, въпреки, че къдравата коса изглежда по-гъста. А нейната е убийствено рядка и суха, и расте ужасно бавно. Къдравата коса расте по бавно или така изглежда понеже косъма се навива, а при правата коса и най-малкия растеж се забелязва. Но такъв бърз растеж за първи път виждам, дори и при права коса. Имам приятелка с гъста права суха коса, като метла, но косата и расте бързо. Може би няма връзка с това дали косъма е мазен или сух.

Наистина няма връзка, за наше щастие. Оставаше растежът да има значение дали човек се е родил с предразположена към омазняване или изсушаване коса, тогава щяхме да сме двойно прецакани. Simple Smile

# 80
  • На небето
pingvincheкакво искаш да кажеш? Аз винаги съм мислила, че си е въпрос на предразположение. Аз до 20г. възраст бях със суха коса, гъста на хубави едри масури, много красива, но после взе да се омазнява и стана малко по-рядка и по скоро чуплива. Винаги съм си мислила, че е свързано с хормоните. Майка ми имаше мазна и рядка коса до менопаузата, след това стана суха и гъста.  newsm78

# 81
Здравейте момичета! Преди време имах дълга коса,но се подстригах доста късо.Сега не се харесвам и искам да засиля растежа максимално Simple Smile Може ли да препоръчате някой ефективен начин или някакви маски и вярно ли е,че с хининова вода косата расте по-бързо?

# 82
pingvincheкакво искаш да кажеш? Аз винаги съм мислила, че си е въпрос на предразположение. Аз до 20г. възраст бях със суха коса, гъста на хубави едри масури, много красива, но после взе да се омазнява и стана малко по-рядка и по скоро чуплива. Винаги съм си мислила, че е свързано с хормоните. Майка ми имаше мазна и рядка коса до менопаузата, след това стана суха и гъста.  newsm78

Растежът на косата наистина е свързан с хормоните ( както и какво ли не още  Laughing ) , но не е свързан с мазнотата или сухотата й (поне доколкото съм се интересувала и наблюдавала). Моята коса е по-скоро мазна (лесно се омазнява) и тънка, но за сметка на това расте с чудовищна бързина и непрекъснато изумявам фризьорката си. Гледала съм косите на много приятелки (и не само) и наистина е много противоречиво това растежът да се влияе от типа коса, по-скоро си е наистина предразположение.

# 83
 Здравейте и от мен  Hug
Моята коса расте много бавно,коса ми е много тънък къса се и цъфти  Sad
Моля дай те ми съвет, благодаря ви  bouquet

# 84
Здравейте и от мен  Hug

Здравей с Надежда Simple Smile Според мен, ако косата ти е тънка, е препоръчително да не пробваш с агресивни терапии за растеж, а по-скоро да се насочиш към укрепване и възстановяване на косъма. Опитай с една кератинова терапия (действа много възстановяващо, особено след тежката зима), за да може да ти се подхрани косъма. След това след къпане може да слагаш хининова вода (много евтина е и я има във всяка аптека), задължително маска за коса (ако по принцип цъфти, няма как да минеш без маска при всяко измиване). Също така пробвай някакви бабини рецепти, не я третирай с химикали и я подстригвай редовно...поддържай си някаква по-къса прическа, защото е по-важно да се съживи и да укрепне, отколкото да пускаш дължина и да се чудиш какво да я правиш.

Надявам се да съм помогнала поне малко Simple Smile  Embarassed

# 85
  • UK
Здравейте и от мен  Hug
Аз бих посъветвала и всеки месец с около сантим да се подстригва също, да не се използват тежки шампоани и да се използват масла за коса Hug

# 86
Моята рецепта за дълга и здрава коса е : 2 лъжици тривитаминол (във ветеринарните аптеки може да го намериш) 2 лъжици зехтин кокосов масло бадемово 1 лъжица водка малко мед аспирин(стрит) и слагам готова маска за коса каквато имам. 2-3 часа седя с нея ( с  кърпа ).
Обикновенно зимата я правя всяка неделя в продължение на 2 месеца.

Wink Wink Wink Wink

# 87
  • София
И аз съм доволна от тривитаминола. Слагам си от него, без да приготвям маски, и пак действа. Стимулант за коса на Икаров също. А хининова вода ползвам от скоро и не мога още да кажа колко стимулира растежа за сега.

# 88
  • На небето
Здравейте и от мен  Hug

Прави маски с тривитаминол, имаше цяла тема за него. Аз правих около 1 година, но от тогава нямам грижи с цъфтежа и косата ми достигна желаната от мен дължина.  Peace

# 89
  • UK
Четох, че понеже Тривитаминола съдържал хормони, оттам те се просмуквали през кожата на главата в тялото Rolling Eyes иии не било препоръчително newsm78 особено за хора, които имат някакви хормонални проблеми. Иначе и аз епизодично, че по едно време и редовно Crazy си правех маски с него, не мога да кажа, че постигнах някакъв ефект и поради това и горното спрях приложението му Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт