По-бърз растеж на косата (2) ????

• 165 942
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Момичета,от четеното се опитвам да обобщя-за хубава кожа и коса: биотин,омега 3,6,7 ,приорин,цинк... друго? newsm78

# 601
Цитат
Строго индивидуално е. Както каза по-горе GodaiVa при някои хора може да се развие алергична реакция.

И не само. Има доказани случаи на плеврална инфузия (плеврален излив), причинено от прием на високи дози биотин.

В зависимост от здравословното състояние дневната доза биотин може да варира между 100 и 1000 мкг. Според лекарите безопасната дневна доза е от 30 до 600 мкг, затова и съветите са по-високи дози да се приемат под лекарско наблюдение.

При проблеми с косата (косопад, алопеция ареата) и кожата (люспест обрив около очите, носа и устата) дерматолозите препоръчват ОДПД  2,5 мг.

Аз съм приемала за определено време високи дози биотин (5мг).

Цитат
Момичета,от четеното се опитвам да обобщя-за хубава кожа и коса: биотин,омега 3,6,7 ,приорин,цинк... друго?
вит. от В група, вит. Е (токотриеноли), аминокиселини... Много неща са. Grinning

# 602
Несериозно е да се каже,че 300 000 мкг са безопасно количество !!!! Моля,не пишете глупости, за да не подвеждате!

Препоръчителната доза е 10 000 мкг на ден за период от максимум 2 месеца. Това са 2 таблетки по 5000 мкг на ден. Всичко над тази доза е безсмислено! Не забравяйте, че витамините от Б групата, не са като витамин С, който се изхвърля с урината и при тях може да има натрупване!

# 603
Витамините от групата В са водоразтворими и се изхвърлят от организма при предозиране, което съвсем не означава, че ако се прекалява с тях не са опасни.

# 604
Не споря с никого, просто питам от къде е тази информация за препоръчителна дневна доза от 10 000 мкг ?
Европейския съвет за храните приема за допустим максимален дневен прием от 150 мкг.
Тези ударни дози, за които говорите се предписват на диабетиците за сваляне на кръвната захар.

# 605
Във връзка със страничните ефекти от Биотина аз писах какво се получи при мен след приемането му,много зле повлия при мен.......

# 606
Витамините от групата В са водоразтворими и се изхвърлят от организма при предозиране, което съвсем не означава, че ако се прекалява с тях не са опасни.

Изхвърлят се, но има много случаи в които организма не може да ги изхвърли ( при предозиране ) и се получават доста неприятни странични ефекти, особено при витамин Б6. В никакъв случай не трябва да се прекалява!

# 607
Не споря с никого, просто питам от къде е тази информация за препоръчителна дневна доза от 10 000 мкг ?
Европейския съвет за храните приема за допустим максимален дневен прием от 150 мкг.
Тези ударни дози, за които говорите се предписват на диабетиците за сваляне на кръвната захар.

На опаковката на биотина на NOW,който е от 5000 мкг, пише,че се взимат по 1-2 таблетки дневно. От там следва,че това е препоръчителната доза. Аз лично имам 1000% доверие на всички техни продукти. http://nowfoods.bg/p/Biotin

# 608
Във връзка със страничните ефекти от Биотина аз писах какво се получи при мен след приемането му,много зле повлия при мен.......

Именно, не трябва да се прекалява!

# 609
Предпочитам да имам доверие на медицинско лице, отколкото на фирма за хранителни добавки.
Това е близо 50 пъти повече от препоръчителния дневен прием.

# 610
Предпочитам да имам доверие на медицинско лице, отколкото на фирма за хранителни добавки.
Това е близо 50 пъти повече от препоръчителния дневен прием.

Имай си доверие на който искаш, няма нужда да налагаш на останалите твоето впечатление. Щом ти знаеш най-добре, какъв е смисъла да влизаш във форума и да задаваш такива въпроси, а после да обясняваш,че хората не са прави, защото виждаш ли имат различно от твоето мнение? Прави каквото искаш.

Има една наука,която се казва ортомолекулярна медицина. Става дума за лечение на болести с високи дози витамини. Човекът,който е нейн откривател се казва Линус Полинг и има Нобелова награда за това. Лично той е лекувал ракови заболявания с огромни дози Витамин С - по 20 и повече ГРАМА на ден, венозно и има страхотни резултати.

Да пиеш 300 мкг биотин на ден и да смяташ,че това ще помогне на косата ти да расте по-бързо е все едно да пиеш минерална вода и да си пиян след 1 час - няма как да стане. Не случайно големите марки за витамини и добавки като GMC, NOW и Natrol го дават по 5000 и 10 000 мкг на ден.

Успех!

# 611
Някъде да се споделила какви са ми очакванията? Косата ми е достатъчно здрава и без да се тъпча с умопомрачаващи дози витамини.
Попитах,защото не бях информирана и след като съм получила нужната информация я споделям тук. Нали за това е форума. Мисля,че именно ти се опитваш да наложиш мнението си.
Защо споменаваш лечението на болести? Че нали аз по-горе споменах нещо подобно. С ударни дози над 100 пъти от препоръчителния дневен прием (150 - 200 мкг) се сваля нивото на кръвната захар при диабетиците. Под лекарско наблюдение.

Не случайно европейската комисия е определила допустима дневна доза, едва ли  си говорят празни приказки.

Peace

# 612
Някъде да се споделила какви са ми очакванията? Косата ми е достатъчно здрава и без да се тъпча с умопомрачаващи дози витамини.
Попитах,защото не бях информирана и след като съм получила нужната информация я споделям тук. Нали за това е форума. Мисля,че именно ти се опитваш да наложиш мнението си.
Защо споменаваш лечението на болести? Че нали аз по-горе споменах нещо подобно. С ударни дози над 100 пъти от препоръчителния дневен прием (150 - 200 мкг) се сваля нивото на кръвната захар при диабетиците. Под лекарско наблюдение.

Не случайно европейската комисия е определила допустима дневна доза, едва ли  си говорят празни приказки.

Peace

Извинявай, ти явно не си разбрала, че темата се нарича " по-бърз растеж на косата"...

Тя Европейската комисия е наложила и лъче- и химиотерапията,която убива десетки хора болни от рак, но това е друга тема, нали?

Някой фармацефт ти е казал,че това са допустимите граници, а аз пък ти казвам,че моят ми каза,че са 10 000 мкг. По твоята логика сега да спорим кой е по-добър фармацефт или?

# 613
Няма значение. Всеки да си пие каквото реши, аз само споделих какво съм разбрала и какво мисля по въпроса.
Прекалено много се отклонихме от темата.

# 614
Няма значение. Всеки да си пие каквото реши, аз само споделих какво съм разбрала и какво мисля по въпроса.
Прекалено много се отклонихме от темата.

Да, съгласна съм!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт