Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 340
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
  • ВАРНА
Обмислям и идеята за работилничка в събота. В малкия ни град такова нещи не е правено.

Всяко предложение по-различно от маса, кубчета, бели листове и пастели, ми се струва прекалено. Нали основната ти дейност е магазин за дрехи все пак? Облекчи клиентите, но не се превръщай в работилничка сред щендери.  Peace
Октоподче,и ти си права!
Сега не успяваме две на смяна ,а със забавления съвсем.Имам един въпрос към вас.Имам бутикова стока втора употреба.Мисля да си направя профил във Фейсбук и да си заформя  един хубав декор.С  прическа ,грим  и поза ми се иска да снимам роклите.Стоката е перфектна и цените на които мога да продавам аз са десет лева за рокля,7 за пола и потници по 4.За Бихте ли си купили ВУ от Фейсбук?

# 226
Аз да, бих си купила, но все си зависи от дрехата. Но в магазин с подобно забавление не бих влязла с дъщеря си-после как ще изляза Joy Joy?

# 227
  • варна
Здравейте, момичета. Следя ви отдавна, но мисля че в тази тема не съм писала.
Обмислям и идеята за работилничка в събота. В малкия ни град такова нещи не е правено.

Всяко предложение по-различно от маса, кубчета, бели листове и пастели, ми се струва прекалено. Нали основната ти дейност е магазин за дрехи все пак? Облекчи клиентите, но не се превръщай в работилничка сред щендери.  Peace
Октоподче,и ти си права!
Сега не успяваме две на смяна ,а със забавления съвсем.Имам един въпрос към вас.Имам бутикова стока втора употреба.Мисля да си направя профил във Фейсбук и да си заформя  един хубав декор.С  прическа ,грим  и поза ми се иска да снимам роклите.Стоката е перфектна и цените на които мога да продавам аз са десет лева за рокля,7 за пола и потници по 4.За Бихте ли си купили ВУ от Фейсбук?

Аз мисля, че ще върви. Но първо трябва да имаш фейсбук страница, да отделиш малко за таргетирана реклама във фейсбук и още нещо- от собствен опит: купи си шивашки манекени 25лв е единия, фон или светло сиво или снимай на вън( улица, интересна стена) така че дрехата да може да изпъкне. sedgwick shop (фейсбук) на наталия е един много добър пример как могат да се продават дрехи втора употреба.

# 228

Имам идея да сложа масичка със столче за дечицата,че като дойдат се хващат за полите на майка си и само плачат да тръгват по-бързо.Мисля си  да сложа книжки за оцветяване ,фулмастери.

Фулмастери в детски ръце, в магазин за дрехи??? Задължително ще трябва надзирател иначе рискуваш да нашарят някоя дреха  Joy

# 229
  • Ню Йорк
Това с онлайн продажбите на дрехи и обувки е малко рискована работа. Задължително трябва да помислиш за безплатна подмяна. Аз основно пазарувам дрехите си онлайн, но от номер до номер има огромна разлика. Специално БГ магазините такива номерации дават, че лошо да ти стане. А при теб ще са и единични бройки, всяка една мерена по различен стандарт, дори една табличка за взимане на мерки не можеш да сложиш.

# 230
   _

Последна редакция: чт, 11 апр 2013, 07:27 от Ерин Брокович

# 231
.

Последна редакция: нд, 14 апр 2013, 20:46 от Палмичка

# 232
 Аз съм на отсрещната страна-прекалено ми е-защо непремено трябва да има деца в цялата картинка? Може би по скоро нещо от сорта на *какво да направим от омръзналата ни стара рокля*, или идеи за това как да преправим и освежим друга дреха, но работилничка за кукли в магазин за дрехи...Дори и по този начин да се употребят материали от магазина-за какво?!И от къде ще дойдат тези материали-нали ще е пак от стоката? Ако се направи показно-как една блуза ВУ може да се освежи с панделка, пухче...и т. н. -струва ми се по удачно.Или по колко начина може да се използва един обикновен шал, какво може да се направи от него с различни техники...
 Аз не разбрах-сякаш се целиш единствено в майките, и то точно в тези, които пазаруват с децата си? А останалите? 
 Тук мима много магазини ВУ-малки, големи...всякакви, само в един от тях предлагат репаратура, и забелязвам, че интересът е много голям.

# 233
Във ВУ с деца не стъпвам, защото им дотъпява на 5тата минута и почват да правят бели.. В Русе имаше една ВУ с такова детско кътче - 10 мин. (вместо 5) ... Та освен ако е детски център с аниматор не виждам как ще стане да върши работа  Crazy

# 234
Наскоро влизах в такъв магазин с доста голям детски кът с телевизор. Встрани от него имаше масичка с бяла и червена прежда, изработваха се мартеници за определена кауза. На касата имаше касичка за събиране на пари също с определена цел.
Аниматор не видях.  Grinning

# 235
  • ВАРНА
Благодаря ви на всички!Ще направя малка работилничка деца ,а в частност и за майките.Има жена,която може да ме научи да рисувам шалове,но ми се иска и там да показвам различни начини на носене на шал,парео,да се правят аксесоари даже и т.н
За следващото зареждане съм наела проф.фотограф .Ще се качим на един покрив,снимки в гората,пред фонтан.Живот и здраве в сряда трябва да работя и от ФБ.
За доставката имате ли идея за повече пощенски дали правят ниска цена?Минус е размяната.Ще го измисля някак.

# 236
  • ВАРНА
Здравейте, момичета,

включвам се набързо с поискания съвет
Каза се че е малък град, където всички се познават
Личното отношение там е всичко
Ако магазинът иска да има дух, да е нещо за което се говори, да се създаде име, то работилничката е повече от чудесна идея
въпросът е само да не срещнеш манталитетът тип "тъз на каква се прави, дрйехи втора употреба арт работилница шъ ми прави"
След като е магазин за дрехи и целта ни е майките, то трябва да се направи и майките и децата да участват в някакъв тип фешън работилничка - примерно рисуване по шалове, изработване на кукли от шалове и тн т, измислете нещо, с което да вмъкнете стоката си и да използвате материали, които имате
и да, нека има почерпка - безалкохолно, сладки
правила съм такива неща за компании тип Орифлейм и тн т, ефектът винаги е положителен

и никога не слушай някой, който ти казва това е излишно, това е глупаво...
глупаво е да правиш като другите и да се чудиш после защо не ти върви
хората винаги говорят и купуват от различните

успех да постигнеш магазинът ти да има дух, независимо дали е ВУ или за теракотени плочки!

[/quote

Благодаря,Каспър!От 15 години не живея в града и нямам тяхното провинциално мислене.С нови идея,яко бачкане и хубава стока успявам .Сега подготвям флаери за пенсионери и ученици за намаления и 7 часа пред училище Simple SmileКакто винаги перфектен бизнес нчх.Успехи във всичко ,мила!

# 237
...
Ще направя малка работилничка деца ,а в частност и за майките.Има жена,която може да ме научи да рисувам шалове,но ми се иска и там да показвам различни начини на носене на шал,парео,да се правят аксесоари даже и т.н.
...
Послушай Люлин, за телевизора и децата. А за работилничката, може да добавиш една витрина с дребни аксесоари (тези, от които сглобяват обеци, гердани...) за дрехите. Купуват си дреха, чанта, шапка, шал или колан в някаква двойна, тройна комбинация, и ги свързват с общ аксесоар (има ги едни и същи на вид, но в различни размери). Дори може сама да разнообразяваш скучните дрехи с подходящи аксесоари.

# 238
...
Ще направя малка работилничка деца ,а в частност и за майките.Има жена,която може да ме научи да рисувам шалове,но ми се иска и там да показвам различни начини на носене на шал,парео,да се правят аксесоари даже и т.н.
...
Послушай Люлин, за телевизора и децата. А за работилничката, може да добавиш една витрина с дребни аксесоари (тези, от които сглобяват обеци, гердани...) за дрехите. Купуват си дреха, чанта, шапка, шал или колан в някаква двойна, тройна комбинация, и ги свързват с общ аксесоар (има ги едни и същи на вид, но в различни размери). Дори може сама да разнообразяваш скучните дрехи с подходящи аксесоари.
Това е по-добро и според мен!

# 239
  • Плевен
Здравейте, искам да попитам знаете ли дали за да се произвеждат и продават хлебни и сладкарски изделия, този който ще ги прави трябва да има диплом за завършено такова образование от подходящо учебно заведение било то техникум или център за професионално обучение или при спазването на всички необходими изисквания от хеи и прочие лицето може да работи и без да е завършило такава специалност? Благодаря предварително на отзовалите се имам си една мечта, ама като не съм учила каквото трябва сега съм в питанка как да стане както трябва работата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт