Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 258
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Записвам се при вас момичета....
Въртят ми се в последно време разни идеи за бизнес,но още не съм избистрила концепцията.

# 346
  • София
Здравейте,
хайде и аз тук. Случайно видях темичката и няма да е лошо да се присъединя.
Имам идея за създаване на онлайн магазин, но още съм съвсем в началото

# 347
Запис и от мен Simple Smile Начинаеща отвсякъде - и във форума, и в предприемачеството Simple Smile

# 348
Здравейте,

Започни от доставката. Обикновено тя е най-слабото звено — или е скъпа или е нередовна (постоянни издънки с евтини фирми) или е неудобна за клиента (като време и точка за получаване).  Второ прецени добре, дали да си соло или да търсиш някаква форма на съдружие откъм:  доставка, представяне в нета, обработка на поръчки и заявки, склад (официален адрес и документация), други изисквания в зависимост от стоката, която ще предлагаш.
На вълка вратът му е дебел, защото ловува с глутница. Сам вълк е или болно или старо животно. В редки случаи е млад мъжкар, който е тръгнал "по чуждо", което няма отношение по темата.

# 349
  • София
Здравейте,

Започни от доставката. Обикновено тя е най-слабото звено — или е скъпа или е нередовна (постоянни издънки с евтини фирми) или е неудобна за клиента (като време и точка за получаване).  Второ прецени добре, дали да си соло или да търсиш някаква форма на съдружие откъм:  доставка, представяне в нета, обработка на поръчки и заявки, склад (официален адрес и документация), други изисквания в зависимост от стоката, която ще предлагаш.
На вълка вратът му е дебел, защото ловува с глутница. Сам вълк е или болно или старо животно. В редки случаи е млад мъжкар, който е тръгнал "по чуждо", което няма отношение по темата.
Благодаря за информацията  Hug. Мисля по тези въпроси и по още много други. И разбира се черпя опит от хора с успех в тази ниша.

# 350
Зачетох се в тази тема. Много ми харесва идеята за бизнес за градски градинари. Ако някой ми предложи такава услуга на приемлива цена, бих се възползвала.

# 351
  • ВАРНА
Имам двама познати с такъв бизнес.Работят за богати българи ,руснаци и турци .Постоянно бягат и не смогват от ангажименти .Това,което забелязвам е ,че  са много отдадени на грижата за цветята. Няма слънце,няма дъжд -много работа ежедневно и по няколко часа.Отделно са хванали и големи градски обекти . В нашата градина имаме трима градинари .Тръгваш по най-скъпите квартали и намираш частни комплекси . Не съм се замисляла обаче дали са фирма .

# 352
  • ВАРНА
Зачетох се в тази тема. Много ми харесва идеята за бизнес за градски градинари. Ако някой ми предложи такава услуга на приемлива цена, бих се възползвала.

Мария,аз пък в бързината защо реших ,  че искаш такъв бизнес ?! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 353
Благодаря за отговора.

Не знам дали съм разбрала бизнеса, но имах предвид аз да съм ползвател. Представях си го като това някой да ми даде да наема парче земя близо до София, където да си гледам зеленчуци и плодове. Те да ми ги поливат през седмицата и да пазят мястото от крадци.

В САЩ има един бизнес - поделяне на крава. Някой фермер гледа кравите, а хората купуват части от тях. Съответно взимат своята част от млякото или месото. Отделно плащат своята част за храната и гледането на кравата.

Аз самата работя на свободна професия от няколко години, за сега не съм регистрирала фирма, но проявявам интерес по темата за собствения бизнес. Затова и се записах.

# 354
...
В САЩ има един бизнес - поделяне на крава. Някой фермер гледа кравите, а хората купуват части от тях. Съответно взимат своята част от млякото или месото. Отделно плащат своята част за храната и гледането на кравата.
...
hahaha При нас манталитета е малко по-различен. Кравата се дели на две по средата. Единият ортак храни своята половина, а другият дои млякото... та и заради това не ни се получават нещата.

# 355
  • София
Къде мога да се информирам коректно за програмите специално за работодатели - за назначаване на персонал за сметка на държавата?

Преди месеци попитахме в Бюрото и ни обясниха, че имало само такава програма, при която след изтичането на срока работодателят трябва да продължи назначението задължително за своя сметка. А моя приятелка започва от днес работа в магазин, за 9 месеца, и след това я освобождават без никакви задължения от страна на собственика.
Впоследствие разбрахме, че от бюрата си обясняват само колкото те решат...Sad

Благодаря ви!

# 356
  • ВАРНА
Доколко знам,не е актуална.Аз също се надявам да приемат нови и полезни програми.

# 357
Снощи един батко, обясни, че по тази програма, означава да ти ти дадат 1 лв, а да те задължат с 5 лв  Sick

# 358
Привет,

И аз да се запиша тук - прочетох последните 10стр. и темата е страхотна и с много хора, които биха могли да ти помогнат в старта и развитието на бизнеса / учудващо за манталитета ни/. 

Бих искала и аз да споделя моята идея за отваряне на магазин за плодове и зеленчуци, като освен това да се предлагат разни консерви, ядки, сосове, подправки. Помещението, на което сме се спряли е било магазин за хр.стоки, като информацията /подадена от продавачка/, с която разполагам за причина, е че няма работа  newsm78

Ще умуваме - първо трябва да отворим фирма - като в този ред на мисли, може ли да се направи фирма, и да не е действаща няколко месеца, например?

# 359
Здравейте момичета,
Чета темата ви  и ми се струва доста полезна. Живея от няколко години в чужбина и имам огромното желание да се върна в БГ.Разполагам със заделени средства , за да започна малък бизнес..Ровя се по сайтове и намерих няколко газстанции за продан и два фитнес салона(доста големи). Проблемът ми е,че от две години не съм се прибирала и идея си нямам как стоят нещата в родината ни.Много ,много ще ви бъда благодарна,ако ми споделите  или предполагате защо се продават (не конкретно тези)     фитнес залите и бензиностанции. Търся инфо за газстанции ,но за съжаление нищо не намирам. Отново предварително благодаря за всеки отговор.

Общи условия

Активация на акаунт