Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 140 350
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Аз нормативната препратка на Гост я разбирам така -
влизам аз в кафене с подобен стикер и питам "имате ли висящо кафе?"
И от там ме оглеждат, преценяват, че и сама мога да си го платя и ми го отказват.
Въпреки, че (примерно! от преден клиент, поставено лице, което е платило "всиящо" кафе) знам, че имат такова.
Мога да ги съдя за дискриминация Wink

# 196
Има си тема в Клюкарника за "висящото кафе". От икономическа гледна точка инициативата е добра. Безплатна реклама + завишаване на оборота + никаква отчетност, как да не се включиш?!  Tired

# 197
Да явно това има предвид, но хайде да не убиваме хубавата инициатива още преди да е проходила!
Според мен идеята не е да се дават само на просяци, ами на който попита до изчерпване на количеството. Може да си много излъскан, но да си забравил/изгубил тъкмо портмонето.
Не мисля, че гост22 или Октопод с рокля са глупави, просто са малко закостенели сякаш откъм разбирания. Единият (без да иска) гледа да убие всяка идея в зародиш, а другият постоянно повтаря, че ние тук идеи не можем да дадем...

# 198
Не мисля, че гост22 или Октопод с рокля са глупави, просто са малко закостенели сякаш откъм разбирания. Единият (без да иска) гледа да убие всяка идея в зародиш, а другият постоянно повтаря, че ние тук идеи не можем да дадем...

Благодаря ти за краткия курс по психоанализа! Идея си нямаш за какво говориш! Laughing Има разлика между идеи и пориви. Понеже темата е за бизнес, аз се впечатялвам само от такива, които носят приходи. Благотворителните подбуди си ги разискваме на други места из форума.

Кажи ти като не си закостеняла каква идея даде в последните 3 теми, че ми стана интересно?

# 199
Аз нормативната препратка на Гост я разбирам така -
влизам аз в кафене с подобен стикер и питам "имате ли висящо кафе?"
И от там ме оглеждат, преценяват, че и сама мога да си го платя и ми го отказват.
Въпреки, че (примерно! от преден клиент, поставено лице, което е платило "всиящо" кафе) знам, че имат такова.
Мога да ги съдя за дискриминация Wink
Всъщност след теб влиза един опърпан човек и взема "висящото кафе"... защото изглежда подходящ. После се оказва че сте дует и той ще е свидетел по твоя иск срещу заведението. М-да, далавераджиите нямат съвест, нямат достойнство... но разбират от адвокати и далавера. Те и данъчните навремето така правеха, единият влиза, взема нещо, оставя стотинките на тезгяха и излиза на бегом, а после влизат официални и ...опа-а-а, онези стотинки, дето не ги маркира...
Нагледал съм се на фалшиви катаджии, фалшиви инспектори, фалшиви нуждаещи се, като нищо ще цъфнат и такива екземпляри... Sick
Всъщност, точно тук е мястото, да се показват възможностите за измама, които може да съборят един малък бизнес.

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 16:08 от гост22

# 200

Благодаря ти за краткия курс по психоанализа! Идея си нямаш за какво говориш! Laughing Има разлика между идеи и пориви. Понеже темата е за бизнес, аз се впечатялвам само от такива, които носят приходи. Благотворителните подбуди си ги разискваме на други места из форума.

Кажи ти като не си закостеняла каква идея даде в последните 3 теми, че ми стана интересно?
Закостенелият човек не вижда идея дори в реализирано и доказано нещо, а креативният вижда идеи и възможности в почти всичко.  Wink Така че и да ти посочвам и да не ти посочвам все тая...Който иска ме чете, който не..не!

И btw твоята идея с домашни сладка и буркани я има реализирана на пътя от Банско към София на поне 10 места. Класическото спрян микробус до пътя с извадена стока не е нищо ново у нас. Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 17:54 от Палмичка

# 201
  • София
Да се включа и аз с едни висящи гащи! Идеята е хубава, но нашето съзнание не е за нея. включиха се доста лъскави заведения до които нуждаещите не припарват. Има една верига която всеки понеделник до 12 ч. предлага безплатно кафе. Наложи ми се вчера да поклеча доста там и не видях беден и нуждаещ се да се възползва, бяха си нормални хора, които се радваха на авантата. Вчера чух, че и операта се включила към идеята с висящи билети.

# 202
Палмичка,постовете на Октопод и гост22, са единствените смислени и даващи реална информация в цялата тема Sad

Следя темата от доста време, съжалявам, че се изроди в говорилник на философи, които идея си нямат от бизнес, но иначе са първи по форумите и са много креативни, няма що.

Палмичка какъв е твоя бизнес, нещо с полезни изкопаеми ли, или с въздух под налягане последно newsm78?

Съжалявам за потребителите каспър,пуканка, лейди...и т.н които вече не пишат в темата.Изключително полезни и практични неща научих от вас,благодаря ви момичета  bouquet

# 203
Три часа рови в старите ми публикации, за да изровиш единственото нещо, за което съм казала, че е мечта и то не във вида бус край пътя. Това ти си го измисли, за да омаловажиш потенциала на идеята. Ако виждах и 5% шанс са възвръщаемост в разумни срокове, отдавна да съм го направила. Нали ти казах да си дърпаш плитките с някой друг?! Разваляш добрият тон в темата, спри да се занимаваш с мен.

# 204
  • Бургас
Това с висящите кафета е пълна простотия. Освен това смятам, че бедните нямат нужда от кафе, а от хляб... и работа.

# 205
Ето добра идея за заобикаляне на неудобствата около "висящите кафета" с висящи ваучери от темата в Клюкарника.
Така хем няма да се налага на персонала да дискриминира клиентите си, хем дарението ще е лично, хем ще е целево (а не пари за ракия и лепило), и ще изчезне елемента на несигурност — "Персонала дали не краде от парите за висящите кафета?"

# 206
Един не лош сайт за тези с многото въпроси в началото - http://www.ekak-biznes.bg/predpriemach

Основна информация за кредитите - http://www.kreditirane.net/tc/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B8

Още няколко интересни публикации за четене - http://razkazi.info/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D0%BE … D0%B4%D0%B8%D1%82

Последна редакция: ср, 27 мар 2013, 11:40 от Октопод с рокля

# 207
В агенцията по заетостта има публикуван проект, който осигурява финансиране за започване на малък бизнес, ако някой отговаря на критериите им - може да прочете повече тук: http://www.az.government.bg/OPHR/default.asp

# 208
  • Ню Йорк
Я да ви питам Simple Smile Някой тук да е наемал човек по програма "насърчаване на заетостта на трайно безработни лица до 29г възраст" или нещо такова. Доколкото разбирам, взимам човек и го обучавам да работи, а първите 6 мсеца държавата му плаща мин. заплата и осигуровки. Ама дали е точно така  newsm78

# 209
В агенцията по заетостта има публикуван проект, който осигурява финансиране за започване на малък бизнес, ако някой отговаря на критериите им - може да прочете повече тук: http://www.az.government.bg/OPHR/default.asp

Това, което аз виждам е продължението на програмата с 20-те хиляди. Ти друго ли четеш?

Общи условия

Активация на акаунт