Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 139 198
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Не знам дали подобно земеделие може да се превърне в бизнес, но определено е изключително интелигентно.
"Природата е написала най-добрите учебници. От нея учим, не я борим."  Heart Eyes

# 601
както и да е... Благодаря на всички пак и най-вече на гост22. Един от малкото добри отговори, които получих. Почти всички останали имах чуството, че ще ме изядете жив  newsm78 Laughing

Въх! Недей така! Никой не те е нападал, просто искат хората да ти покажат реално нещата. Аз лично се опитах най-добронамерено да помогна, колкот' мога, ама айде...

Не съм казал, че някой ме е нападал... Просто някои хора такива коментари писаха, че вече едвали не скачам от самолет без парашут. Аз просто попитах , а някои хора в постовете писаха така , че едвали не ми се карат ... поне така изглежда отстрани. Знам, че не с всички е така , но пък и да пишат така, че да не изглежда по този начин... както и да е. Благодаря още един път на всички! Wink

# 602
както и да е... Благодаря на всички пак и най-вече на гост22. Един от малкото добри отговори, които получих. Почти всички останали имах чуството, че ще ме изядете жив  newsm78 Laughing

Въх! Недей така! Никой не те е нападал, просто искат хората да ти покажат реално нещата. Аз лично се опитах най-добронамерено да помогна, колкот' мога, ама айде...

Не съм казал, че някой ме е нападал... Просто някои хора такива коментари писаха, че вече едвали не скачам от самолет без парашут. Аз просто попитах , а някои хора в постовете писаха така , че едвали не ми се карат ... поне така изглежда отстрани. Знам, че не с всички е така , но пък и да пишат така, че да не изглежда по този начин... както и да е. Благодаря още един път на всички! Wink

А бе момче, твоята тема отдавна я затворихме. Стига сте писали едно и също. Един пост по същество и още десет с алабализми, обяснения и благодарности   Tired

# 603
...
Ето какво казва Уикипедия по темата фураж а и не само тя а и продавачите в складовете.
" Фураж в селското стопанство се нарича храната,
предназначена за хранене на добитък
...
Всичко с което се хранят животните е фураж. Друг е въпроса какви видове фураж има.
...
Думата "фураж" е от модерните думички, които се свързват с "химия и високи добиви". Също и думичката "смески" се свързва с "бъркоч" и "кой, знае какво слагат в смеските"... Та внимателно обмисляйте емоционалният товар на думите, с които рекламирате или обяснявате. Например "пасищно пиле" звучи много еко и чисто, обаче реално едно ято пилци, пасящи свободно в ливадата, са обяд за грабливите птици (повечето от които са защитени видове и нямате шанс да ги разкарате), и всичко от лисица надолу. Няма как да заградите едни-два декара, където да бягат пилетата, обаче в разговор между клиенти звучи идеално  Wink (няма лошо де, нали си е вид реклама). С местенето на клетки е по удачно, дори така може да се отдели веднага клетката с болните пилета (ятото е разделено и няма как болест да засегне всичките пилета, което ограничава загубите и прави лечението по-евтино). Всъщност, едно време преди да има химически торове, през лятото овчарите са слагали летни кошари по нивите (в угарата), и са ги местели през два-три дена. Така са наторявали нивата по естествен път (е, и срещу съответното заплащане). Сега, нямам идея (а и не ми е работа) да смятам колко често трябва да се местят пилетата из нивата, че да торят равномерно без да изгорят бъдещата реколта, ама явно си има начин.
Не се хващайте за запетайките, ами гледайте цялата картинка. Направете така, че бизнеса Ви, да има поне няколко посоки за развитие, и да затваря пълният цикъл. Може да ползвате отпадъка (не боклука, а отпадъка) от друг вид бизнес в някакъв процес и да предложите собствена продукция. Абе колкото повече стъпки обедините в това дето го правите, толкова повече печалба ще имате накрая на пътеката.  Peace

# 604
Благодаря още един път на всички! Wink
Приятно е като види човек малко любезност и търпение. Мисля че ще ти бъдат от полза с какъвто и бизнес да се занимаеш.

# 605
Големи теории и алабализми се разпънаха в последните страници. Някои от вас сигурно никога през живота си не са виждали истинско пиле, кокошка, бройлер и не могат да разпознаят кое е фураж за пилета и кое за прасета, ама акъл лесно се дава  ooooh!

# 606
Големи теории и алабализми се разпънаха в последните страници. Някои от вас сигурно никога през живота си не са виждали истинско пиле, кокошка, бройлер и не могат да разпознаят кое е фураж за пилета и кое за прасета, ама акъл лесно се дава  ooooh!
Това че човек е запознат с нещо, не означава непременно че го прави по-най ефективния и интелигентен начин и че някой друг, който никога не го е правил, не би успял по-добре от първия, ако опита. Както се казва, човек се учи докато е жив. И не приемай думите ми като заяждане.
Отделно от това, този бизнес казус има различни елементи, които са прехвърляеми и приложими към други видове бизнес, като начин на мислене и действие.

# 607
Аз пък да питам някой има ли опит със сладкарки цех ? Идеята ми се върти от доста време и сме я обсъждали по- напред в темата и тогава много ми помогнахте да ми се избистри. Като се стигна до конкретните неща, обаче очаквано се оказа че много работи не са ми ясни. Имам опит с ресторант,но това все пак си е нещо доста по-различно. Искам да направя сладкарничка с малко цехче, мястото е сезонен курорт, няма друг цех, човекопотока е приемливо добър. Имам помещенията, но без статут за това и част от оборудването. Сега въпроса е какво включва минималното обурудване с което мога да започна и как най-лесно да сменя статута.

# 608
Не знам, дали е споменавано вече, но по BBC2 дават много добро предаване за бизнес идеи. Казва се Dragons' Den.

# 609
Големи теории и алабализми се разпънаха в последните страници. Някои от вас сигурно никога през живота си не са виждали истинско пиле, кокошка, бройлер и не могат да разпознаят кое е фураж за пилета и кое за прасета, ама акъл лесно се дава  ooooh!
Това че човек е запознат с нещо, не означава непременно че го прави по-най ефективния и интелигентен начин и че някой друг, който никога не го е правил, не би успял по-добре от първия, ако опита. Както се казва, човек се учи докато е жив. И не приемай думите ми като заяждане.
Отделно от това, този бизнес казус има различни елементи, които са прехвърляеми и приложими към други видове бизнес, като начин на мислене и действие.
Точно така много си права, но когато нещо не ти е ясно питаш и четеш, не обясняваш, че другите се бъркат или че хората разбират думите погрешно визирам гост22. Аз като не знам питам чичко гугъл. Той знае  70% от нещата.  
Колкото до успеха на начинаещия. Това е стара теория. Работи сигурно в голям процент от случаите. Само, че рабори само за начинаещият, след това ако човек си останее незапознат спира да работи успеха и започва да работи неуспеха.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2013, 23:46 от sisi73

# 610
Точно така много си права, но когато нещо не ти е ясно питаш и четеш, не обясняваш, че другите се бъркат или че хората разбират думите погрешно. Аз като не знам питам чичко гугъл. Той знае  70% от нещата. 
Колкото до успеха на начинаещия. Това е стара теория. Работи сигурно в голям процент от случаите. Само, че рабори само за начинаещият, след това ако човек си останее незапознат спира да работи успеха и започва да работи неуспеха.

Съвсем друго изказване имах в предвид, но както и да е  Tired

# 611
Имам помещенията, но без статут за това и част от оборудването. Сега въпроса е какво включва минималното обурудване с което мога да започна и как най-лесно да сменя статута.

Polaana , не мисля че това в въпрос, който ще се изясни по форумите. Вероятно ще ти трябва проект за преустройство и обзавеждане (за оборудването, забравих как точно се казваше), който минава за одобрение през съответните инстанции. Може би трябва да питаш архитект.

# 612
  • Ню Йорк
Аз пък да питам някой има ли опит със сладкарки цех ? Идеята ми се върти от доста време и сме я обсъждали по- напред в темата и тогава много ми помогнахте да ми се избистри. Като се стигна до конкретните неща, обаче очаквано се оказа че много работи не са ми ясни. Имам опит с ресторант,но това все пак си е нещо доста по-различно. Искам да направя сладкарничка с малко цехче, мястото е сезонен курорт, няма друг цех, човекопотока е приемливо добър. Имам помещенията, но без статут за това и част от оборудването. Сега въпроса е какво включва минималното обурудване с което мога да започна и как най-лесно да сменя статута.

Имам доста години опит точно с това. Сладкарница и сладкарски цех към нея. Много е важно да имаш поне един много опитен и в час сладкар. Тенденциите в сладкарството се менят с бясна скорост и ако предлагаш пастички с маслен крем и китки за украса освен да събираш бабите друго няма да се получи. Важното е и да си изясниш точната концепция. Искаш да е място където се продават закуски и сладкиши за "на крак" или искаш да е изискана сладкарница със сервиране, изработване на торти и т.н. Ако имаш въпроси съм насреща, може и на лични.

# 613
Точно така много си права, но когато нещо не ти е ясно питаш и четеш, не обясняваш, че другите се бъркат или че хората разбират думите погрешно визирам гост22. Аз като не знам питам чичко гугъл. Той знае  70% от нещата.  
...
Кой какво разбира, като срещне определени думички, може да прочетеш от извора — съседните теми, в които точно клиентите (клиентките) коментира произход на храни, ГМО, недостатъци и достойнства, домашно земеделие и продукти...  Аз го приемам като проучване на "широкото мнение и схващанията" и ако може да се възползвам, а не като заяждане "кой колко знае". Вече съм "пипал горещата печка" с предубеждение при проучвне, та ако може да спестя на някой друг опарването при неговите проучвания — не гледайте през своите очи (не се сравнявайте като знания или мнение) когато четете (правите нещо) с цел проучване на нагласите и "популярното мнение" сред хората.

Онова дето новия е до време, ако не се поучи от старите в занаята, е вярно на моменти — ако крадеш занаята е О.К. Хитрите новаци стъпват на нещо ново (технология, отношение, пазар... абе нещо дето го е нямало до момента, но вече го има и няма да изчезне), което принуждава класиците да ги копират за да не изостанат. Ей това помага на новите бизнеси, да се задържат — някаква новост на техния си пазар ("новост" е относително нещо, просто трябва да е ново за района, града или страната) То и заради това, тези дето правят "още от същото" лесно потъват — съседа е по-обигран и има опит (а често и подходящ гръб) в играта по старите правила.

# 614

Polaana, и аз съм на етап проучване за подобна дейност - не сладкарски цех, но подобно. Като начало, вероятно си прочела Наредба 5 и Закона за храните. Оттам, добре подкована законово, отиваш в местното представителство на Агенция по храните и получаваш съответната информация, която ти липсва. Аз поне така направих. Добре си изясних нещата. Оттам - консултантска фирма за HACCAP - те ще ти отворят доста вратички. Не знам дали това е правилният път, но аз така действах Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт