Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 139 201
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Е добре де.. това, че съм изредил дюнерджийницата като варянт не означава че точно това съм решил със сигурност и т.н... защо всички пишете само за този ДЮНЕР Grinning

както и да е... Благодаря на всички пак и най-вече на гост22. Един от малкото добри отговори, които получих. Почти всички останали имах чуството, че ще ме изядете жив  newsm78 Laughing

# 541
Е добре де.. това, че съм изредил дюнерджийницата като варянт не означава че точно това съм решил със сигурност и т.н... защо всички пишете само за този ДЮНЕР Grinning

както и да е... Благодаря на всички пак и най-вече на гост22. Един от малкото добри отговори, които получих. Почти всички останали имах чуството, че ще ме изядете жив  newsm78 Laughing

Не го приемай толкова навътре. Със сигурност всички, които имат някакъв бизнес, някога не са знаели какво могат и искат. Не се впечатлявай  от тона в постовете, а отсявай информацията. Със сигурност, въпреки различното отношение на пишещите, получи доста първоначална информация. Най-важното няма да го научиш тук, но все пак постъпваш правилно, като започваш с питания, а не скачаш с главата надолу в непознати води. Успех и късмет!  Peace

# 542

Има значение какво точно разбираш под земеделие и животновъдство
Имам предвид да речем - ферма за животни, да си имаш крави и теленца, да ги отглеждаш, за да продаваш млякото им и от време на време за продажба. А също така обработваеми земи с разни култури - слънчоглед, ечемик и т.н.
[/quote]

Млякото от крави не е рентабилно. Изкупува се по 20- 30 ст, а себестойността за изхранване на една крава е няколко пъти по-голяма. Субсидиите, които държавата изплаща през европейските фондове стига, колкото да си покриеш разходите. До колкото знам все още се изплащат на обработваеми площи, а не на глава говедо.
По-рентабилно е козето мляко, но там условията за отглеждане на кози са по-особени от кравите.
За да отглеждаш зърнени култури, трябва да имаш големи площи. За житото знам, че се вадят пари, но там.... яко мафия.
Има специализирани сайтове в интернет, добре е да се запознаеш по-подробно от там, а най-добре ако имаш връзка със селото, някой да ти обясни, защото е широка тема.
[/quote]
Мисля обаче, че сега има голямо търсене за екологични храни и фермерски стоки - пресни и качествени. Вижте например темата Купуване на чиста храна тук. Един литър мляко на Хармоника струва 4,00 лв. Пасищно пиле върви по 12 лв./кг цяло, разфасофките по 27 лв./кг. Хората се чудят как да намерят качествени продукти на земеделието и животновъдството и са готови да дадат пари, но за истинско качество.

# 543

Въх! Недей така! Никой не те е нападал, просто искат хората да ти покажат реално нещата. Аз лично се опитах най-добронамерено да помогна, колкот' мога, ама айде...

# 544
Бизнеса с земеделие и отглеждане на животно добър ли е? Вадят ли се парички от там  Embarassed И какви биха могли да са възможностите за развитие newsm78

По-добре се ориентирай към селски или еко туризъм. Peace

# 545
Бизнеса с земеделие и отглеждане на животно добър ли е? Вадят ли се парички от там  Embarassed И какви биха могли да са възможностите за развитие newsm78

Само, ако дестинацията е развит туристически район. Иначе не във всяко село се юрват туристи. 

# 546
Здравейте и от мен!
Искам да стартирам собствен бизнес, но не мога да реша какъв.
От малък град съм, и не всеки бизнес би потръгнал в малкия град.
Ще се радвам ако ми помогнете с вашите идеи!
Благодаря Ви!

# 547
...
Мисля обаче, че сега има голямо търсене за екологични храни и фермерски стоки - пресни и качествени. Вижте например темата Купуване на чиста храна тук. Един литър мляко на Хармоника струва 4,00 лв. Пасищно пиле върви по 12 лв./кг цяло, разфасофките по 27 лв./кг. Хората се чудят как да намерят качествени продукти на земеделието и животновъдството и са готови да дадат пари, но за истинско качество.
При тези цени, скоро пазара ще се срине от ментета. Да ме прощавате, ама когато има голяма "ножица", мижава (до никаква) възможност за контрол и смешни санкции, веднага се оглеждам  smile3506 за ментета — това им е хабитата.   Вие как точно проверявате дали млякото е еко, и дали пилетата са тичали достатъчно по поляната?

# 548
Бизнеса с земеделие и отглеждане на животно добър ли е? Вадят ли се парички от там  Embarassed И какви биха могли да са възможностите за развитие newsm78

Само, ако дестинацията е развит туристически район. Иначе не във всяко село се юрват туристи.  

Не е задължително, нито пък е гаранция за успех. Naughty Всичко зависи от теб самия!

П.п. Е, ако се добави и една щипка късмет... стават и чудеса! Wink

# 549

Не е задължително, нито пък е гаранция за успех. Naughty Всичко зависи от теб самия!

П.п. Е, ако се добави и една щипка късмет... стават и чудеса Wink

Не е точно така. В нашия регион има няколко туристически села, дето на всяка къща да сложиш табела "къща за гости" без да се притрисаш, вадиш пари. Но познавам хора, които наляха сериозни суми да строят нови къщи и хотелчета с всякакви екстри, програми, маркетинг, връзка с туристически агенции и не успяха. Скоро и по телевизията даваха за такива случаи. Преди година ходихме в един комплекс с къщи в едно село. Всичко направено както си трябва, цените не бяха високи, хората гостоприемни, обаче казаха, че не им върви, защото селото не е популярно за селски туризъм.

# 550
Бизнеса с земеделие и отглеждане на животно добър ли е? Вадят ли се парички от там  Embarassed И какви биха могли да са възможностите за развитие newsm78

П.п. Е, ако се добави и една щипка късмет... стават и чудеса Wink

Не е точно така. В нашия регион има няколко туристически села, дето на всяка къща да сложиш табела "къща за гости" без да се притрисаш, вадиш пари. Но познавам хора, които наляха сериозни суми да строят нови къщи и хотелчета с всякакви екстри, програми, маркетинг, връзка с туристически агенции и не успяха. Скоро и по телевизията даваха за такива случаи. Преди година ходихме в един комплекс с къщи в едно село. Всичко направено както си трябва, цените не бяха високи, хората гостоприемни, обаче казаха, че не им върви, защото селото не е популярно за селски туризъм.

Нали се досещаш, че всички "горещи локации" някога са били световно неизвестни? Затова казах, че зависи от самия човек. Въпрос на подход и усет към нещата. Wink

# 551
Ако имаш гръб да го носиш, докато се развие- ОК.

# 552

...

Нали се досещаш, че всички "горещи локации" някога са били световно неизвестни? Затова казах, че зависи от самия човек. Въпрос на подход и усет към нещата. Wink
Правилно, човек с усет, или с истински маркетинг.
Иначе това с "налетите пари" в "още от същото" е класика в България:
— Първо другите да опитат, а ако им потръгне и аз  ще правя като тях.   smile3537

Ако имаш гръб да го носиш, докато се развие- ОК.
Гърбът носи най-вече на бой... а за развитието. Гледай сега, пример с черномрието. Всички имат хотели и места за нощуване, плаж, обаче едните правят голф игрища на ниво, други канят изпълнители и правят яки концерти, трети имат делфинариум, четвърти аква парк, пети кални бани... гърбът няма нищо общо с липсата на маркетинг в селото дето не му върви с туризма.

# 553
...
При тези цени, скоро пазара ще се срине от ментета. Да ме прощавате, ама когато има голяма "ножица", мижава (до никаква) възможност за контрол и смешни санкции, веднага се оглеждам  smile3506 за ментета — това им е хабитата.   Вие как точно проверявате дали млякото е еко, и дали пилетата са тичали достатъчно по поляната?
Определено млякото на Хармоника има съвсем друг вкус и вид, не е и хомогенизирано. Аз лично го купувам, каквото и да говорят такива като вас. Поне бозата им не сте ли пробвал? Няма друга истинска боза без подсладители и с живи микроорганизми на пазара в момента. Факт е, че продуктите им превзеха търговските вериги. И киселото им мляко купувам, бозата, изварата.
Пасищното пиле също няма нищо общо с другите.
Много сте прав, че е пълно с ментета и това домакините бързо го долавят.
За тези неща пише повече в темата за купуване на чиста храна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=541500.0
Факт е, че по не в София вече има много хора с пари, които са готови да платят за качествена естествена храна. Българинът все още е достатъчно свързан със селото, за да не му минават ментетата. Затова, ако някой прави такъв бизнес, да бъде честен и почтен, и клиенти и пари ще има.

По отношение на селския туризъм, такъв кич съм виждала, трябва малко вкус за всичко. Като гледам старите сгради в София, каквото се е запазило, българинът е имал вкус някога.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2013, 13:09 от Серафима

# 554
Искам да стартирам собствен бизнес, но не мога да реша какъв.
От малък град съм, и не всеки бизнес би потръгнал в малкия град.
Ще се радвам ако ми помогнете с вашите идеи!
Благодаря Ви!

В Казахстан ще отглеждат таралежи за месо

Темата е на път да се превърне в хумористичен спам.

Общи условия

Активация на акаунт