Отговори
# 135
Здравейте момичета !!!

Честита Баба Марта!

ColdEyes, Честит Рожден Ден!

Днес изядох почти 1 кг сладолед  Rolling Eyes Не мога да се спра. А сладолед по принцип не обичам.
Установих, че съм напълняла  с 3 килограма. Но изобщо не ми личи, освен че имам коремче.

При нас бебето също е планирано. 9 години не можахме да се решим, все ни беше страх дали ще се справим..., на 27 декември спряхме да се пазим и на 21 януари разбрах , че съм бременна. Станало е от първия път явно. Не очаквах да стане толкова бързо и като видях двете чертички много се уплаших. Но сега го чакаме това човече с  нетърпение  Heart Eyes

# 136
  • София
Амели, попрекалили са малко ooooh!  То на момичетата от провинцията изобщо не им излиза толкова скъпо в такъв случай.

# 137
Здравейте,сега се връщам от док,бебето е добре,а кистата е намаляла до 20мм, постепенно ще намалям утрогестана и ще го спра.На 22 пак съм на док за да ми даде документи за генетичните изследвания.Бебо така шаваше  Laughing Има ли някоя от вас,която да е усетила бебето,защото док ме пита не го ли усещам,а аз не. С Марти като бях бременна помня че го усетих доста рано,но не помня седмици....

# 138
Енитка, браво за хубавите новини!  Hug
И аз тъкмо се връщам от консултацията. Вече се водя ЖК. Първите впечатления от Калина Владева са положителни, внимателна и лъчезарна жена. Взе ми мойте мерки и мерките на бебето - всичко е наред. Само дето имам контракции, предписа ми ношпа и магнерич. Аз цяла сутрин наистина имма болки долу.
Като ме гледаше, каза че най вероятно е момче, но още няма как да каже със сигурност. То и аз с милото такова усещане имаме.

# 139
Момичета, имам ужасно притеснение, че скоро няма да мога да спя, тоя корем почва да не ми дава да спя по корем и това е ужасно неудопство за мен. А и това нередовно ходене до 00 много ме дразни ooooh!
И аз само по корем спя. Сега почнах леко да се измествам, понеже усещам коремчето, но все още не ми пречи напълно.
А за 00 опитай Lactulosa - сироп. На мен ми го изписаха всекидневно от 10- до 45 мл. За бременни става и не води до привикване.

# 140

За който питаше къде е най-евтино БХС-то - в Майчин дом в София. Всъщност те държат статистиките и всички проби се пращат натам. Мисля, че изследването е под 20лв ще разбера в сряда ако отида.

И аз така си спомнях от предишния път, но като погледнах сега в сайта, видях, че пише 25 или 40 лева Rolling Eyes

А реално е 53 лв, аз във вторник го правих. Цените в сайта не са актуални, нямат реактиви на здравна каса, а работят със собствени, затова цената на изследването е 50лв, а за взимане на кръв 3лв и като отидеш да плащаш, още 1,50лв такса за банков превод към Общинска банка.
Отделно си калкулирайте цената на ехографското замерване, ако го плащате. На мен ми го направиха по време на болничния престой и ми спестиха 40лв, иначе целия експеримент щеше да ми струва 95лв и по-евтино от това мисля,че няма как да се получи.

Току-що ме отказа  Mr. Green

За второ си мислехме, че ще имаме обаче не сме планирали точно кога. На бъдни вечер отидохме у свекитата и си пожелахме наум по едно желание, като се прибрахме май се оказа че сме си пожелали едно и също и се постарахме да го изпълним  Mr. Green А 3 дни по-късно вече бях сигурна, че съм бременна - гърдите ми се подуха и потече коластра, няколко дни по-късно се запуших. Тестът за бременност показа две чертички две седмици по-късно  Mr. Green

Колкото до кистите - преди първата бременност имах множество кисти и на двата яйчника и нередовен цикъл (през 45 -60 дни). Даже месец преди да забременея ми се пукна киста. Не вярвах че изобщо ще забременея, просто спряхме да се пазим без да го мисля - стана на третия месец. А след бременността не беше останала и следа от киста, като ми се възстанови цикъла беше редовен като по часовник, блаженство  Mr. Green
Така че за кистичките не се притеснявайте в повечето случаи минават през бременността, това всъщност е идеалното лекарство за тях. (И дано повече не се появяват гадовете  #2gunfire)

# 141

За който питаше къде е най-евтино БХС-то - в Майчин дом в София. Всъщност те държат статистиките и всички проби се пращат натам. Мисля, че изследването е под 20лв ще разбера в сряда ако отида.

И аз така си спомнях от предишния път, но като погледнах сега в сайта, видях, че пише 25 или 40 лева Rolling Eyes

А реално е 53 лв, аз във вторник го правих. Цените в сайта не са актуални, нямат реактиви на здравна каса, а работят със собствени, затова цената на изследването е 50лв, а за взимане на кръв 3лв и като отидеш да плащаш, още 1,50лв такса за банков превод към Общинска банка.
Отделно си калкулирайте цената на ехографското замерване, ако го плащате. На мен ми го направиха по време на болничния престой и ми спестиха 40лв, иначе целия експеримент щеше да ми струва 95лв и по-евтино от това мисля,че няма как да се получи.
Точно така, от същото се оплакваха и момичетата от Майчин дом. За това ви казвам колко струва в Токуда, ако някоя има път натам, може да опита там да го направи.

# 142
Къде точно в Токуда го правиш? Директно в лабораторията ли казваш, че искаш БХС?

# 143
  • Gone with the wind
ColdEyes, Честит Рожден Ден! Много здраве, късмет и най-вече лека и безпроблемна бременност до края!

За БХС - правих го миналата седмица в Щерев. Всичко ми отне около 30-40мин, без да се разкарвам напред-назад (имат си лаборатория, където взимат кръв), а цената беше 90лв. Излиза, че да си направиш отделно ехограф, да се разходиш до МД за кръв и т.н ти излиза по-скъпо от всичко накуп  Rolling Eyes

# 144
Къде точно в Токуда го правиш? Директно в лабораторията ли казваш, че искаш БХС?
Да директно в лабораторията. Носиш си листчето с написаните неща от екографа, и в лабораторията дадох кръв и готово. Само че се плащаше в спешното, незнам защо:)
Незнам дали има значение, че си следя там и бременността, но не ми се вярва. Но другата седмица ще ходя да си пускам кръвни изследвания и мога да питам дали има значение. Екографа на частно ми е 30 лв, 20 лв изследване и 5 лв взимане на кръв - общо 55 лв.

# 145
# 146
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=pregnancy+belt&_sacat= … 724&_from=R40 Много хитри колани ,и отгоре можеш да носиш по къси блузки,май ще си поръчам Thinking
Веселото зариби ме Laughing
Такова си взех от ДМ, беше около 11лв и поне за сега ми е много удобно!

# 147
От 12 часа не съм се спряла днес...страхотно време Hug а вие толкова неща сте коментирали, трудно ви изчетох Crazy
Моето бебче 100% е планирано. Много ни измъчи. Не се пазихме 2 години и половина, правихме всички възможни изследвания, правих цветна снимка и какво ли още не ... - всичко си беше нормално. Няма да ви казвам колко теста съм направила и колко сълзи съм проляла. После се отказахме вече...решихме да си дадеме максимум 2-3 месеца и март да направим инсеминация. Но ето че по Коледа стават чудеса и мога да ви кажа, че това беше най-тъпия с...с, който някога съм правила Laughing  Heart Eyes Два дни преди очаквана М пак правих тест беше отрицателен  EFN разбира се и познайте Cry яко рев. После като видях EFP не можах да повярвам и тогава разбрах какво е да плачеш от щастие. Абе какво да ви кажа много сълзи пролях Laughing

# 148
Леле момичета, като ви чета с тоя сладолед дето ядете сега..., студено е още, как го ядете? Не ви ли е страх да не се разболеете?

Кристиша, дано бебчо е такъв какъвто искате! Но щом е казал момче, може и така да е! Hug
Ени-тка, браво за кистата!  bouquet

# 149
  • София
Честита Баба Марта и от мен!
  ylinfant

При първата ми бременноста бебето стана от първия опит, но не му беше писано. След това чакахме половин година, за да ни мине мъката след аборта, а после и едни гъбички да минат. И сега през декември пак стана от първия опит и то на 7-мия ден след първия ден на цикъла, което е доста рано за овулация.

Днес в офиса 4-5 човека кихаха, а един беше с 38 градуса температура и се уплаших и се прибрах вкъщи. Дано да съм се разминала с вируса.

Общи условия

Активация на акаунт