Отговори
# 210
  • Варна
Kikito86,и според мен направи консулт с още един лекар,въпреки че са ти назначили адекватна терапия,но за всеки случай.

Ени-тка,аз открай време си имам суха и много чувствителна  кожа и ми се появяват лишейчета по лицето на приливи и отливи Sad .Преди да забременея ми се беше изчистило напълно лицето,но сега се появиха отново.Преди третирах с кортикостироидни мехлеми,естествено сега не.Задоволявам се само с чиста термална вода на Авен,която ми успокоява зачервяванията и сърбежа.Предполагам,че се обостря това състояние при бременност.

# 211
Ени-тка и според мен по време на бременност кожата се променя, така че може и да е от бремеността, аз имам леки лунички, а сега ми се струва, че са още повече даже!
Чувала съм, че ако си бременна с момиче кожата на лицето се шари, излизат като  петна, а с момче кожата се изчиства още повече, и ако преди си имала пъпки даже, то през бремността няма и помен от тях. Може да има логика! newsm78 Вие чували ли сте подобно?

# 212
@Daniella@, как го готвиш този праз? И аз обичам, но си го гриза суров  Mr. Green

Това с готвенето ми е болна тема, защото менюто ми е силно ограничено. Милото като му се дояде нещо си го готви сам. За сега той е поел кухнята, защото аз от всяка миризма съм  Sick без значение дали е ядене или мириса на верото.

Kikito86, дано не е нещо сериозно  Hug

Anni0422, ако това което казваш е вярно, то тогава моят организъм не си знае интереса, защото аз забременях в най-големата лудница, цял месец неядене, болна на лекарста, недоспала и крайно изтощена. Съмнявам се точно в този момент да е "бил готов".  hahaha Просто в този момент сме уцелили овулация и е липсвал психическия фактор, под влиянието на който се отделят хормони, които не позволяват закрепване на плода, т.нар. хормони на стреса.

Ени-тка , скорошно избавяне от лишеите!  Hug Ако не намериш подходящ крем, пробвай с био масла. В аптеките и био магазините ще знаят какво е подходящо.

Bebitka, и аз имам такива кошмарни дни и ти съчувствам. Hug

Между другото една по-възрастна позната ме разконспирира днес hahaha Директно ме попита: "Ти бременна ли си?" и аз толкова се очудих, че успях само да й отговоря: "Малко" Joy После ми стана много смешно, защото се сетих за онази приказка, че малко бременна жена и малко пиян мъж няма.

@Daniella@, ако е вярно това, което казваш, значи ще имам девойка. В пубертета не съм имала толкова пъпки, кожата ми е ужасно суха и отвратително бледа(болнава)на вид, появи ми се пърхут, омазни ми се косата....абе както казват старите хора - взема ми от красотата Mr. Green

# 213
Памперс, онзи ден и аз така казах на един таксиметров шофьор по повод цигарата му в колата. На учудването му що за чудо е "малко бременна" обясних, че е периодът, в който не ти личи още и те мислят за надебеляла  Joy
Веселото, аз още не смея да отида на кино или театър - още е грипав сезонът и не ми се рискува да се бутам между вируси.
За кожата - моята ту се изрива, ту се изчиства, но го отдавам на постоянното търсене на нов крем. От няколко вече установих, че се изривам и продължавам с търсенето, че пък ми омръзнаха маслата. И ако сега още може, щом се затопли, няма да мога да се мацотя с тях. А козметичката ми каза, че кожата ми ще става все по-суха, щом сега е такава.
За вечеря ще поръчам пица явно - нито спанак ми се яде, праз не обичам... От готварския форум нищо не ми се дояде... Сложна работа, горкият ми мъж не случи на домакиня!  Joy Хубава вечер ви желая! Ето нещо релаксиращо -https://www.youtube.com/watch?v=aH1xXtq27aU

# 214
Памперс, праза го готвя на фурна с ориз и свинско месо. Запържвам праза леко, предварително съм посварила ориза и съм изпържила месото отделно. После слагам в тава праза и ориза, обърквам ги, сипвам много малко топла вода и слагам отгоре месото, всичко това го запичам. Не съм яла много отдавна, сори не трябва да се споделя много, че сме бременни! Embarassed
И аз забелязах, че имам леко пърхот, преди това не съм имала хич!

# 215
  • До морето :)
Дани, И това не е вярно. С Елена започнах с пъпки. Към 4-тия месец до края лицето ми беше гладко като бебешко дупе. Сестра ми пък с момче имаше акне през цялата бременност. Всичко е до хормони и на кого как му понася. Различни хора - различни типове кожа.

# 216

Чувала съм, че ако си бременна с момиче кожата на лицето се шари, излизат като  петна, а с момче кожата се изчиства още повече, и ако преди си имала пъпки даже, то през бремността няма и помен от тях. Може да има логика! newsm78 Вие чували ли сте подобно?

Бих казала,че не е вярно.
Аз родих дъщеря си на 24 и тогава, още от тинейджърските години, имах акне. Не драматично,но определено видимо. Още от първия месец, дет се вика, още от преди да осъзнавам,че съм бременна, ми се изчисти лицето,та светна! И така до ден днешен, останаха ми само тук-там белези от по-драматичните пъпки. За сметка на това ми се появиха пигметни петна около носа и под очите, много са смешни,защото изглеждам сякаш съм се опекла на очила. Две години пробвах с козметични терапии да ги премахна- не става.
Снаха ми роди момче, и преди бремеността, и по време на, и след, кожата на лицето й си остана идеална.
Всичко е въпрос на организъм.

В тази връзка и другата глупост според мен е за размера и формата на корема. Дъщеря ми я носех много високо до последно и коремът ми беше заострен. Всички баби в блока твърдяха,че така се носи момче и когато ме виждаха да се прибирам от покупки с розовите чанти, цъкаха с укор. Настойчиво ми обясняваха, че докторите сега нищо не разбират и са сбъркали пола на бебето ми. Мисля,че бяха в шок,когато разбраха,че съм родила момиче  Laughing

# 217
  • София
При мен беше същото - и с кожата, и с корема. 
Имах чудесна кожа през цялата бременност, косата ми се омазняваше много по-рядко, космите по тялото и те се разредиха и започнаха да растат по-бавно Crazy
Коремът ми беше "заострен", всички ме убеждаваха, че ще е момче, въпреки прогнозите на няколко различни лекари Laughing
Тези поверия са сладки, но не винаги верни Wink

# 218
Памперсче, и мене ми е чудно как декември се е случило след толкова пътуване и стрес, в най- големите бури бяхме по пътищата. Пък да ти кажа, организма е лаборатория, моя кортизол( хормона на стреса) е идеален, само дето все съм под пара. Така че да се радваме на хубавите моменти всичко друго е въпрос на време!  Heart Eyes

# 219
Даниелка  Hug Hug Hug добре че сподели ,ето какво ще яде милото утре Grinning Тъкмо се чудех,как да му сготвя праза  food002 
Аз преди имах пъпки ,а сега няма нито една ,но пък кожата ми е една бледа и повехнала  Mr. Green
Не мисля ,че тези бабини деветини са верни Crossing Arms

# 220
Днес ходих до ХМ да прегледам бременния им щанд. Отдавна не съм била толкова депресирана, идеше ми да ревна с пълна сила в магазина - то дрехите ужас! Такива блузи раздърпани и торбести не бих носила и на 60  ooooh! Дънките на пръв поглед уж ставаха, обаче като ги пипнах - то твърди като картон. И всичките тесни и по крака, и как точно бременна жена с корем ще се сгъне да се събуе  ooooh! Намерих само едни мекички - гледам 10тина чифта номер 34 (на щанда пише след 3ти месец да се избират един номер нагоре), според мен освен дребничка тинейджърка друг не би се пъхнал в тях (а уж нося най-малкия номер все  ooooh! ooooh!).

Накрая от немай къде си взех един тънък чифт, отново дизайн пура за 40лв (60 лв, но имаха 20лв намаление), а как ще ги събувам след един месец хич не знам. Мъжо ме убеди да си ги взема, че изглеждах много депресирана.

То и предната бременност беше така - голям проблем беше да намеря нещо, което не е фрапиращо грозно и може да се носи. Иначе магазини че има има - обаче какви боклуци и на какви цени не е истина  ooooh!

Ето оплаках се, вече съм по-добре  Simple Smile

# 221
Здравейте момичета,

ColdEyes, честит рожден ден на патерица, с пожелание за много щастие, любов, късмет, здраве и едно хубаво бебенце септември месец  Hug

При нас бременността ми беше планувана, като декември спряхме да се пазим и аз (тъй като знам, че повечето пъти не става веднага бебето) казах на милия, че сигурно няма да стане веднага, а чак след няколко месеца, за да не се разочарова. И точно на 31.12 на майтап си направих един тест (казвам на майтап, защото нямах нито един симптом, очаквах да ми дойде чак след 2-3 дни, пък и бях убедена, че не е станало). Е, оказа се че тестът показва две чертички и така имах възможността да му сервирам новината точно в 0:00 на Нова Година. Беше много смешно, защото той си мислеше, че се шегувам с него, но след това страшно се зарадва. И така , все още не мога да повярвам, че толкова "лесно" стана (не съм следяла БТ, не съм правила тестове за овулация, просто редовен с**с правихме).

Днес бях на ФМ. Всичко е наред, и докторът каза, че няма смисъл от БХС, аз и без това се чудех и бях решила, че ако има нещо подозрително при ФМ , тогава ще правя и БХС. Но ще го пропусна явно. Бебчо е вече 6см и док каза, че се оформя като момиче, но разбира се, това не е на 100% сигурно, защото е все пак много рано още . Но момиче е екстра, аз и без това имам усещането още от началото, че ще е момиче.  Heart Eyes

Желая ви приятен уикенд и да си починете хубаво  Hug

# 222
Kикито, копривата я има в местния ни супермаркет (Фрешмаркет), не съм ходила да я бера Simple Smile Аз много обичам коприва и се радвам, че чат-пат мога да си намеря в магазина. Но ето сега на вечеря не мога и да погледна остатъка - а така ми се услади на обяд Simple Smile

За поверието и аз съм го чувала като "момичето взима от хубостта на майка си", затова бременните с момиче най-общо казано погрозняват, докато бременните с момче стават по-красиви. Ама пусто като не мога да се преценя в момента дали съм погрозняла или съм се разкрасила Simple Smile

# 223
[Ама пусто като не мога да се преценя в момента дали съм погрозняла или съм се разкрасила Simple Smile
hahaha Joy Mr. Green Разведри ми вечерта с това изказване.

malina07,  точно за това писах, че съм разочарована. Явно няма да се купуват бременлийски дрехи, а нещо, което ще ми е удобно от нормални магазини, докато не дойде лятото за рокли. ooooh! Аз и online гледах - отново скъпи и грозни дрехи Tired

# 224
  • София
Привет момичета,

аз днес сутринта бях на разчитане на резултатите от БХС, за 5мин ми казаха, че всико е ок, стойностите са мн добри и това беше. Еагти консултацията, няма що. Казаха, че първите стойности са важни (тези на бременната жена), а другите са статистически за възрастта по принцип.
Аз пък днес видях, че едната ми туника е скъсана от ХМ...та добре че си пазих касовата и отидох и си я смених. Е, тази беше намалена на 15лв, за жалост вече нямаше такива, та си доплатих за друга подобна. Сутринта я обличам и нещо се караме с ММ, аз му се карам  #Cussing out а той си мислил: леле, колко е секси в тази блузка ....  Mr. Green хахахаа
Относно панталоните, дънките им никак не са лоши, панталоните също! Аз си взех прав черен панталон и едни дънки пура и съм много доволна, само където това с номерата не го гледайте. Вземете си такива, които да ви стават сега, защото лятото, живи и здрави, ще носим рокли и поли и клинове, дънки надали ще слагаме. Освен това  и двете след пране се отпсунаха, така че си ги мерете и си ги взимайте спокойно. Относно цените, за жалост не са кой знае какво, но по другите магазини са хем по-грозни, хем по-скъпи. Аз бих се разровила по втората за поли, но по-натам. Иначе определено са ми много по-удобни бременните панталони, така че прежалих парите вече. Взех си една блузка, една ризка и една туника (която спокойно може да се носи и от не бременни). И за момента спирам, да избутам пролетта с тези и после с нещо по-леко ще се вея. Днес цял ден мързел, ама и времето беше бая студено... та попреспахме на обяд и сега   Shocked

Общи условия

Активация на акаунт