Отговори
# 255
Мисля, че към варицелата се изгражда имунитет. Аз само варицела съм карала и няма проблем. Но утре попитай или се разтърси из форумите за твое спокойствие.

# 256
Мисля, че към варицелата се изгражда имунитет. Аз само варицела съм карала и няма проблем. Но утре попитай или се разтърси из форумите за твое спокойствие.
Мерси, също искам да попитам, ако племенника ми, който е болният от варицела е бил вкъщи, но приятелят ми не е бил и не е имал контакт с него, после като си е вкъщи има ли вероятност да се зарази, че той не я е карал? Смисъл, такъв дали във въздуха, вкъщи може да остане вируса и като се прибере да се зарази. Малко странно го обясних ама....

# 257
Miimiiнka, по принцип е добре, че си я карала, наистина  се изгражда имунитет и не би трябвало да те засегне.
Все пак трябва да внимаваш и да не контактуваш с болни. Аз съм карала варицела като малка, но преди няколко години от контакт с болен ми се получи херпес зостер, което е издънка на същия вирус, оказа се, че ми е бил отслабнал организма, стрес, ала- бала и такан съм станала по-податлива. Затова се пази и никакви контакти с болни. Говори и с лекаря си утре, както си планирала.

# 258
Мерси, също искам да попитам, ако племенника ми, който е болният от варицела е бил вкъщи, но приятелят ми не е бил и не е имал контакт с него, после като си е вкъщи има ли вероятност да се зарази, че той не я е карал? Смисъл, такъв дали във въздуха, вкъщи може да остане вируса и като се прибере да се зарази. Малко странно го обясних ама....

Щом си карала варицела, няма страшно. Аз моя племенник дори го целувах по муцунката  Laughing Ти няма да се заразиш и дори не си преносител на заразата, но приятеля ти може и да се зарази - всички килими, плюшени играчки и предмети от плат, дори дрехи и косата са заразни. Всичко до което се е докосвал племенника ти може да го изпереш или прибереш, докато мине инкубационния период. Да се надяваме, че на приятеля ти ще се размине  Simple Smile

# 259

Щом си карала варицела, няма страшно. Аз моя племенник дори го целувах по муцунката  Laughing Ти няма да се заразиш и дори не си преносител на заразата, но приятеля ти може и да се зарази - всички килими, плюшени играчки и предмети от плат, дори дрехи и косата са заразни. Всичко до което се е докосвал племенника ти може да го изпереш или прибереш, докато мине инкубационния период. Да се надяваме, че на приятеля ти ще се размине  Simple Smile
Благодаря ви, много!  Hug

# 260
Варицелата, виждам обсъждате - настоящата ми болна тема. Както писах, в групата на малката имат варицела(1 седмица от както ни казаха, има да треперя още 14 дни). Аз не съм я карала и нямам имунитет. Малката има ваксина и дори да я хване не би трябвало да я кара тежко...ама кой знае - Божа работа. Да и аз четох, че страшно заразна. По всяко време на бременността е опасна, няма да ви казвам какви поражения прави.
Амели, разбирам те напълно мила. Толкова дълго разделени с детенцето, но все пак е чудесно че имаш вариант кой да се грижи за малката...

ЧЕСТИТ 3-ТИ МАРТ!!!

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 19:28 от *Дария*

# 261
Днес пак гледах дрехи и мисля, че ще си поръчвам от Англия, по-ефтини са иначе същите там са 12 паунда, атук 60 лв айде да пасът трева много са нагли Crossing Arms

Ще споделиш ли сайта?  bouquet

Относно сутиени - не мисля да си купувам специални. Аз съм малко като с асансьорни копчета. Промяна в гърдите нямам още и за сега карам с моите си сутиени. После ще им махна подплънките, а ако пък чак толкова решат да растат(което ме съмнява) ще ходя без сутиен лятото. С моя размер мога да си го позволя, а и четох че е хубаво за зърнахата да се трият в дрехите и така загрубяват(това във връзка с кърменето)

Amelly, дано бързо й мине на малката, а ти да не прихващаш! Hug И ви пожелавам страхотен рожден ден макар и с малко закъснение да бъде!

Axenia, важното е, че емоциите са красиви и ви предстоят още по-красиви неща занапред Heart Eyes И въобще не сте бързаци с вашите 8 месеца. Познавам женени и то щастливо две семейства на 3-я месец от връзката им. Една моя баба казва, че 6 месеца са напълно достатъчни да разбереш, дали даден човек е за теб или не, особено когато живеете заедно.  Mr. Green

sealover, аз пък забелязвам огромни сенки под очите си. Надявам се да изглеждам така заради по-бледата и болнава кожа в момента.

андреа77, гледах ги и аз тези "бухтички" още преди няколко седмици и им се каня като ми отпадне диетата да си направя. Ти със солено тесто ли ги прави, че и двата линка ми отварят една и съща страница.

kotkincho, честита ви готвачка! Heart Eyes

Аз за шарките знам, че този имунитет е лъжлив и винаги може да ги повтори, че и потретиш. Имам приятели, които са ги карали, че и после с децата си, че и децата им ги повтаряха.....та не лежете на това ухо, че се изгражда имунитет. Днешните вируси и бактерии са мутирали в сравнение с онея, дето нашия организъм помни от преди 20 години поне.

И да не забравя да ви честитя празника bg

# 262
Pampers сигурна ли си, че твоите познати ги е повтори варицелата, а не скарлатината  Simple Smile За варицелата всички лекари твърдят, че не се повтаря, а както писах по-рано и от личен опит, и от познати знам. За скарлатината вече съм съгласна...тя може да те повтори, потрети и не се изгражда имунитет Naughty  Wink

# 263
  • София
Амели, много гадно, най-неприятно е за детенце сигурно. Тя като е болничка и сигурно все в мама иска да е. Дано наистина отмине бързо.

Варицелата не се повтаря, но контакта със заразен е доста опасен за бременни. Херпес зостер е някаква гадна разновидност, много болезнена и се лекува с антибиотик. Та,  не е много добър контакта в момента.

# 264
Pampers сигурна ли си, че твоите познати ги е повтори варицелата, а не скарлатината  Simple Smile За варицелата всички лекари твърдят, че не се повтаря, а както писах по-рано и от личен опит, и от познати знам. За скарлатината вече съм съгласна...тя може да те повтори, потрети и не се изгражда имунитет Naughty  Wink

И аз така реагирах като разбрах, но на моята приятелка синът й го повтори точно варицелата, при която аз бях  Shocked Другите не съм ги питала коя точно шарка е била.

Много неща не са така както ги знаем ние и повечето лекари, които не обновяват знанията си. Мен така щяха да ме уморят(в буквалния смисъл) и то светила в Сф заради техните стари разбирания. Примери в тази насока има много. Болестите се променят, лечението им също, но са малцина лекарите, които са в течение с тях. 

# 265
Здравейте мами, честита Баба Марта, Честит национален празник!
чета-чета не смогвам  Grinning
Cold eyes честито на патерици! само хубави моменти!!!
за БХС-то докторката каза - 25 при нея и 55 за кръв и транспорт до Сф - май е различно при всеки... кво да ги правиш кожодерстват  Thinking
при мене бременността беше изненада - но и много време чакано събитие - 10 г. така че предизвика радост у всички - вече казахме...  Grinning 
офф забравих си другата мисъл - явно ще попиша пак ))
ах да и аз си избрах ден - 23 март - тогава ми е презентацията на първата книга с приказки - така, че не мога да се цепя от датата  Peace

лека вечер на всички и спорна нова седмица!

# 266
# 267
Здравейте, мами,
не съм влизала два дни и вие сте изписали половин тема! В събота бяхме на ФМ и БХС във Фемина - много съм доволна. Супер мили бяха Simple Smile Всичко със бебчето ни е наред. Сега ще чакаме резултатите от БХС. Загатнаха ни даже пола -  момченце Simple Smile Казаха, че съм с ниска плацента. Някой от вас има ли с  ниска плацента и трябва ли да предприема нещо?

# 268
Здравейте, мами,
не съм влизала два дни и вие сте изписали половин тема! В събота бяхме на ФМ и БХС във Фемина - много съм доволна. Супер мили бяха Simple Smile Всичко със бебчето ни е наред. Сега ще чакаме резултатите от БХС. Загатнаха ни даже пола -  момченце Simple Smile Казаха, че съм с ниска плацента. Някой от вас има ли с  ниска плацента и трябва ли да предприема нещо?

С миналата бременност бях така, сега май пак натам се очертават нещата.
Без секс, много почивка и по-малко движение, никакво вдигане на тежести и това е общо взето.  newsm78 Друго не помня да е имало. Аз не бях много изпълнителна по повод движението и всеки ден си правех поне по половин час разходка, накрая ме рязаха естествено, защото така и не се вдигна повече от 3.5 см.

# 269
Добро утро момичета! Влизам преди работа само набързо да ви пожелая слънчева и усмихната седмица!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт