Отговори
# 585
Добро утро  bouquet

# 586
Добро утро, малки и големи коремчета Hug
До сега никога не съм била в болница за щастие, но се оказа, че режима тук е страшен Laughing от 6 часа съм будна ... а каква закуска получих няма да ви казвам - голям смях  Shocked
Надявам се днес да е по-добър ден от вчера. Желая ви много усмивки  Hug  bouquet

# 587
Помощта е еднократна, за майки студентки в РЕДОВНА форма, изплаща се до 1 година след разждането на живо дете, не е обвързано с нищо друго освен да си студентка. Подават се 4=5 документа и това няма доходи, бащи и тем подобни.

Аз съм проучила как стоят нещата...
Зашисваш се редовно в акредитиран университет или колеж и подаваш молба с акта за раждане на детето и уверение че си студентка в социално подпомагане в града в който сте по адресна регистрация, от там те изплащат парите но в какъв срок незнам... НО трябва да си редовно обучение и подчертавам до 6м след раждане на детето е срока.... не е 1 година.
Бащата няма нищо общо ... не се гледа доход не се гледа и дали работиш.

АЗ ЛИЧНО ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ

# 588
Добро утро, красавици!

Кикито, дръж фронта и днес да бъде по-добър ден от вчера! Като гледам и какво слънчице се е показало, натам отиват работите Simple Smile

Охх, аз пък хич не съм се наспала, Стела цяла нощ мрънка и никаква почивка... Да не говорим, че вече не ми е много удобно да спя в любимата поза - по корем... Трябва да вкарвам вече възглавниците в схемата... Само какво ще стане, мале мале - един брой баща, един брой майка, един брой бебе и около 5-6 възглавници...  Laughing А и един брой ембрион в корема на майката, как можах да забравя  Laughing

# 589
В момента гледам сайта  на академията, но в него не виждам записване на магистратура в редовна форма. Миналата година сякаш имаше. Редакция- намерих. Дали ще ни приемат редовно обучение като сме с кореми?

аз се записах миналата година без да ходя пратиха ми всичко.. просто си платих.... кога е срока за записване ?

# 590
В момента гледам сайта  на академията, но в него не виждам записване на магистратура в редовна форма. Миналата година сякаш имаше. Редакция- намерих. Дали ще ни приемат редовно обучение като сме с кореми?

аз се записах миналата година без да ходя пратиха ми всичко.. просто си платих.... кога е срока за записване ?

Мисля, че е Август.
Първата ти магистратура редовно ли е? Моята е дистанционно. Ако е редовно има ли проблем при записването? Колко пари е семестъра?

# 591
Черният дроб е чистилището на всеки организъм, в него се складират всякакви отпадъци. Аз лично не бих яла черен дроб от животно, което кой знае как са го хранили, още повече по време на бременност  Sick

Проблемът с желязото обикновено е, не че не приемаме достатъчно храни, съдържащи желязо, а че то се усвоява трудно от организма.
За пълноценното усвояване на желязото има две много прости правила - калцият пречи на усвояването му, а витамин Ц го подпомага. Разделяте приема на храни съдържащи желязо от тези с калции, добавяте по един фреш и готово  Simple Smile  Всякакви пържолки със сметанови сосчета, кашкавалче или добавка от шопска салата е вкусна, обаче не носи желязо  Peace

# 592
  • София
Добро утро, мами!
Имам въпрос към по-запознати, май Кърлито спомена, че е проучила въпроса. Важи ли ако си отложил няколко изпита, съответно и държавния, за следващ семестър при магистратура РО? Трябваше сега да ми е държавния, но не отидох на няколко изпита, защото трябваше да пазя леглото, в първите седмици от бременността. По принцип в следващите 2 год. си се водя още и мога да се явя и да завърша, например догодина, но ще отговарям ли на условието за помощта?  Thinking

# 593
  • София
Забравих да добавя, че един фреш на ден не ти доставя необходимата дневната доза витамин Ц.

# 594
Момичета полудях  Laughing . Цяла сутрин чета темички за шишета, стерилизатори и други такива. Отделно в Word си правя списък какво ще ни трябва. Ами така де, започвам от рано да проучвам  Laughing

# 595
Добро утро сладурки   bouquet
Колко сте изписали, браво на вас Hug После ще чета, сега отивам да си взема болничния от лекаря и да занеса до офиса.
Хубав и усмихнат ден от мен бременни тумбачета  bouquet

# 596
Момичета, защо трябва да записвате магистратура и да давате по 800лв, ако смятате да я прекъснете? Запишете редовно второ висше, някаква друга специалност за 200лв семестър и си прекъснете после.
Моя колежка от работа така записа миналата година, изплатиха й и тя спря да ходи. Детето беше на 4-5 месеца.
Аз съм задочно и мисля да мина редовно, но както Ани - само по документи, ако може и да си ходя с моя курс. То на септевмрийските очни няма да ми е възможно де Simple Smile Но за по-нататък.
И моя хемоглобин, и еритроцитите, са ниски, но не ми изписаха желязо. Незнах за черния дроб  Sad

# 597
Момичета полудях  Laughing . Цяла сутрин чета темички за шишета, стерилизатори и други такива. Отделно в Word си правя списък какво ще ни трябва. Ами така де, започвам от рано да проучвам  Laughing

Не си само ти  Laughing Имам цяла папка вече с информация за захранване, кърмене, абе каквото се сети човек...вадя мнения и попивам отвсякъде инфо.... А списъкът с покупки от 3 седмици е готов и чака ред  Whistling

# 598
добро утро и от мен,много пишете,връщам се да ви чета

# 599

и аз така.. само че имам един много хубав списък...Simple Smile

Списък за новородено бебе
ДРЕШКИ И ДРУГИ ТЕКСТИЛНИ ИЗДЕЛИЯ ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Боди – 5-6 бр. (дълъг или къс ръкав според сезона)
•   Камизолка прегърни ме (някои майки не използват – те са алтернатива на бодитата) – 5-6 бр.
•   Памперс-гащи (нужни са, когато се използват камизолки) – 5-6 бр.
•   Гащеризон-пижама – 3-4 бр.
•   Комплект жилетка и ританки – 3-4 бр.
•   Ританки – 4-5 бр.
•   Гащеризон 2-3 бр.
•   Хавлия бебе – 1-2 бр.
•   Пелени комплект (2 бархетни и 2 тензухени) – 1-2 комплекта
•   Одеало – 1 бр.
•   Тънко одеало - пелена – 1 бр.
•   Комплект чаршафи – 2 комплекта (или комплект олекотена завивка с чаршафи и един комплект чаршафи за смяна)
•   Непромокаема подложка за преповиване 1бр. (може допълнително и една преносима за в количката)
•   Протектор за матрак – 1 бр.
•   Лигавник – може и да не е нужен от самото начало; за предпочитане за новородено да бъде мек, т.е. без гума/найлон отдолу
•   Обиколник – нужен е след третия месец
•   Чувал за сън – също е необходим едва след третия месец на бебето, за това трябва да се съобрази какъв ще бъде сезонът тогава и да се избере подходяща материя
•   Чувал (торба) за в количката – порт-бебе
•   Чорапки / терлички / буйки
•   Шапка за след баня – 2-3 бр. (някои майки не използват)
•   Шапка за разходка – 1-2 бр. според сезона
•   Ръкавички срещу драскане
•   Комплект за изписване
АКСЕСОАРИ ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Шишета
•   При кърмено бебе – едно голямо (250-260мл) и едно малко (120-150мл)
•   При бебе на изкуствено хранене – 2-3 големи и едно малко
(За предпочитане е шишетата и в двата случая (особено при втория) да бъдат със система срещу колики.)
•   Четка за миене на шишета и биберони
•   Резервни биберони за шишетата с различни отвори – по-удачно е да се взимат с израстването на бебето и съобразно с неговият естествен ритъм на развитие
•   Залъгалка – може да се наложи да се експериментира с различна форма, размер и материал според предпочитанието и удобството на Вашето бебе , но трябва да имате една в родилният дом, която да бъде предварително стерилизирана
•   Кутийка за съхранение на залъгалката – не е от първа необходимост (някои залъгалки си имат капачета)
•   Термобокс или термочанта за пренасяне на мляко и вода в шишета
•   Термос, за да имате винаги топла вода на разположение за млякото или чая на Вашето бебе
•   Стерилизатор
•   Нагревател
•   Стерилни компреси за пъпче
•   Термометър – вода/въздух
•   Термометър за измерване температурата на бебето - удобни са дигиталните термометри; също и термометри под формата на залъгалка
•   Аспиратор за нос
•   Анатомични клеки за уши - с тях освен ушите ще можете да почиствате и секрети от нослето на Вашето бебе
•   Ножичка/нокторезчка (според предпочитанието на майката) - ножичките трябва да са със затъпени краища, така че да не наранят бебето
•   Четка и гребен или само гребен за отстраняване на бебешка кал (крусти) - за да може гребенът добре да отстранява безболезнено крустите, той трябва да бъде с топченца на върховете
•   Лъжичка – за да давате водичка на Вашето бебе след хранене без да използвате биберон (с цел да не бъде отбито преждевременно)
КОЗМЕТИКА ЗА ВАШЕТО БЕБЕ
•   Шампоан за коса и тяло (удобни са разфасовките с дозатор) или подходящ сапун
•   Бебешко олио или масажен балсам; също може и бебешко мляко, но с него по-трудно се прави масаж на бебето
•   Крем срещу подсичане, пудра за употреба при всяка смяна на памперса (добре е да имате и интензивен крем в случай на подсичане, зачервяване или обрив)
•   Гъба за баня - първите месеци може и да не използвате
ДРУГИ
•   Музикална игра за над легло
•   Дрънкалки
•   Други музикални играчки – за предпочитане е да са с ярки цветове и нежна музика
ЗА МАЙКАТА
•   Еднократни, стерилни следродилни гащи
•   Помпа за кърма
•   Подплънки за кърма
•   Протектори за зърна (ако кърмачката реши да ползва като превенция или се окаже, че има нужда от тях)
•   Крем, пластири или компреси за разранени зърна (ако е нужно)
•   Крем за подготовка на зърната за кърмене
•   Крем срещу стрии
•   Колектори за кърма (ако са необходими)
За да даде увереност на бъдещите майки и да им помогне с полезна информация за всичко, което ги очаква във връзка с бременността, раждането и първите грижи за новороденото бебешки магазин “Слънчице” организира безплатно училище за бременни .

Относно магистратурата моята е дистанционнои, но нищо не ти пре1чи да запишеш втора редовно... сега ще се обадя в университета да питам и ще ви кажа после

Общи условия

Активация на акаунт