Отговори
# 600
CurlyD, благодаря. ще чакаме да напишеш инфо.
ColdEyes, аз си мисля дали има начин да запиша в академията някаква специалност редовно обучение без да ходя на кандидатстудентски изпити, като представя дипломата си за висше?

# 601
Мисля,че дори и да се запишеш редовно после ти се пазят правата ... а и мисля,че може да се прехвърлиш задочно или дистанционно... файдата е,че ще платиш 600 лв семестът и ще ти дадат 2880лв... после си имаш чисти 2000 лж да речем... коетро не  емалко.. като има начин защо не...
После ти се пазят правата и може да се запишеш пак...

# 602
  • Пловдив
Добро утро!
Ето линк за всякакви помощи, които се полагат при бременност и раждане. Включително пише и за майки студентки.
http://pomosti.oneinform.com/sp.html
Kikito там си за да се погрижат за вас с бебчо. Скоро ще се приберете, но трябва много да се пазите и да лежите.   bouquet Едно букетче от нас... и дано ти е весела компанията в стаята да минава времето по бързо.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 10:34 от DianaR

# 603
Добро утро и от мен мамчета   bouquet, аз тази сутрин ходих да ме боцнат и след обяд ще ходя да ги взема и да видя как е беби, но акушерката днес ми каза че терминът ми е на 19,09 , не на 25,09 newsm78 то и по мой изчисления си е така ще видим след обяд  Hug
дано всичко с беби да е наред  Praynig стискате ми палчета, аз имам и други притеснения за кръвната група мисля че съм с отрицателен резус фактори а това ми е второ раждане и някак ме е страх  Tired

# 604
Диана, благодаря за линка.

# 605
  • Gone with the wind
. като има начин защо не...

Защото има толкова деца и възрастни, за чието лечение няма пари (познато семейство си ипотекира апартамента за да могат да платят лечението на детенце), защото пенсията на комшийката е 180лв, защото няма къде да се запиша на ЖК поради изчерпани лимити, защото, защото
На мен лично не ми се струва правилно да се източва така държавата ....

# 606
Още едно доказателство , че живеем в скапана държава са тези фиктивни записавания в университет, само за да се вземат някакви си 2000 лв. Скоро слушах по новините , че щяли да засилват контрола и изискаванията обаче точно заради такива измами( Държавата се чувства прецакана , как така ще даде някаква сума за едно детенце ) . Според мен , всяка двойка трябва да бъде много по-добре стимулирана фанансово , за да не се стига до такива тънки сметки. Скапана държава - всичко скъпо , а заплатите мизерни ...

# 607
Щом я има тази вратичка, защо да не се възползвам? Предпочитам да ги взема тези пари и да купя нещо на моето дете, отколкото да се дават като помощи на циганка за поредното й дете. Плащам си данъци, осигуровки, такси за обучение и какво ли още не. Като мога- вземам.

# 608
Сега говорих с тях ..питаха ме веднага - бременна ли съм Simple Smile

Жената обясни,че може да се запишеш получаваш еднократната помощ от там трябва да отидеш на поправките на изпитите през февруари... но за да идиш на изпитите трябва да си платиш втория семестър... така че жената каза, че който където е завършил,ако има магистратура с държавна поръчка е по-добре да кандидатства там...
А и като си платиш всичко все едно ти идва безплатно обучението,а кой ще ти гледа детето...

Сега обсъждахме с мъжо... решихме,че няма смисъл...така или иначе ще трябва да платиш за една магистратура 3 семестъра защото третия семестър е всъщност дипломна работа... и така.

Момичета вие имате ли представа от къде може човек да си наеме детегледачка, която да живее със семейството?Която да има опит с децата .. да има медицински курс за бърза помощ .. и т.н.?

# 609
  • Пловдив
CurlyD хубав списък си направила, пък и ще е от помощ за тези, които още не са почнали да го правят. А тегли ли му чертата накрая да видим какъв бюджет се оформя да се спестява и дали помощта за майки студентки ще стигне  Laughing
Ох с този списък какъв тон за песен даде в темичката.... толкова въпроси възникнаха покрай него...
Тези камизолки и тук съм чела и доста приятелки казват, че са напълно излишни, защото не са практични.
Според мен най практично е боди с късо ръкавче без крачолче, отгоре боди с дълго ръкавче и крачолче - гащеризонче. И отгоре да се кипри с дрешки... дано да има време да му плета всякакви щурави и интересни дрешки. Освен хавлииката е добре да има още няколко малки меки кърпички, които ще са в помощ при къпането.
Относно бибероните, аз като бебе не съм искала въобще биберон. Давали са ми вода направо от чаша  Grinning Та вземете по едно пък после таткото ще търчи за още.
Не ми е ясно как ще се режат тези малки дребни ноктенца....
Кажете за козметиката за бебета какво мислите, мен малко ме е страх още от началото да ползвам такава на нежната кожичка. Като знам и как се различава между това което пише и това което е вътре, да не говорим за пренабиването на срока на годност.
И тези следродилни гащи от къде се купуват? От бебешки магазин или аптека?. Кажете и каква помпа за кърмене - електрическа, ръчна

# 610
  • Gone with the wind
DianaR, следродилни гащи има по детските магазини, но не знам дали има смисъл. Доста приятелки си купиха бабешки (дълбоки) памучни гащи, сумата е що годе същата, но пък материята е по-подходяща.
За помпата мисля да е електрическа. Дори съм си избрала марка и модел въз основа на препоръки на приятелки.

# 611
Хубав списък, наистина!
И аз мисля, че камизолките са излишни, не съм ползвала със сина ми. Само бодито, понеже кръстчето е винаги загащено. За бибероните знам, че в началото е хубаво да са каучокови, а не силиконови, и аз съм ползвала такива в началото! Залъгалка и моя син не искаше! За козметика, мога да кажа , че пудра не съм ползвала въобще, само бебешко олои за тялото и кремче против подсичане евентуално. Диана е права, че трябват и малки кърпи, освен хавлийки. Моят син не понасяше шапки след баня, така се въртеше и хич не я искаше. А ноктичките съм рязала още от самото начало с малка нокторезачка, не с ножичка!

# 612
Следродилни гащи онзи ден гледах, че продават в ДМ. За помпата, мисля да е ръчка, като не съм се спрала на нищо кокретно в момента. Според мен няма смисъл от електрическа, незнам колко кърма ще имам, четох и мнения, че нужда от помпа ще имаме само в началото.

# 613
Zdraveite momicheta!
Az polzvah ruchna pompa za kurma na Nuk, sega ne znam kakva shte polzvam. Kozmetika togava polzvah na bubhen, biah mnogo dovolna. Mislia sega da gi probvam otnovo ili niakakva medicinska kozmetika. Spisuka e pulen s vsichko neobhodimo
za meseci nared.

# 614
Аз съм ползвала следродилни гащи, носих ги още в родилното отделение. Не знам дали е от тях, или просто натура, но корема ми беше същия както преди и се прибра много бързо. Сега имам едни като клинче са, дълбоки и ластични, много стегнати. Даже по Теле Шоп ги рекламират, подобни са моите, дадох сума ти пари и така и не ги сложих сега. Взех ги да ми прибират леко дупето, не че имах много нужда де, ама ей така. Но ще ги ползвам за след раждането, ще взема още един чифт поне. Иначе съм ги вземала от аптека.

Общи условия

Активация на акаунт