Отговори
# 450
  • София
Момичета, недейте така категорично с кърменето Wink  Да сме живи и здрави, да родим и да кърмим децата си, сигурна съм, че повечето от вас ще са на друго мнение като наближи годинката Wink  Нито е ужасно, нито е извратено.  Е, и аз съм на мнение, че над 2 годинки вече е малко много, но хората са различни, а и децата са различни.  Категоричните заклеймявания са излишни, пък и нищо чудно утре вие да се окажете в тази "категория" Wink

Аз да се отчета - бях на преглед днес.  Бебчето е добре, не ми казаха  нищо особено.  На 21 март съм ФМ.  И голямата изненада - докторката ме посъветва да не правя БХС.  Прибрах се и казвам на ММ - толкова настоявах пред момичетата във форума колко е важно да се направи, а сега аз самата няма да го правя Embarassed

Ние щяхме да си купуваме бебефон с камера, но се оказа, че не показва Т и влажност на въздуха като обикновените и се отказахме.  Освен това май няма режим "нощно виждане" (нали така се казва newsm78).  След това монтирахме камера, която свързахме с ТВ, но тя пък ни правеше проблем с интернета и я махнахме Crazy  Но и без камера нямаме проблеми и не бих казала, че ми липсва особено като екстра. 

# 451
Памперс, имаш ли близък или познат счетоводител, с който да се консултираш? Дано всичко е една абсурдна грешка, но ако наистина нямаш 6м. стаж, не ти се полага обезщетение, а периодът, в който си била болна се брои за неплатен отпуск и се води като тр. стаж.

Аз имам близо 10 години стаж и то непрекъсван. Опасявах се, да не би да не са ми внасяни последните осигуровки, но и в НАП всичко е изрядно. Добре,, че жените в нашия НОИ са много мили. Провериха всичко, макар писмото да идва от друг град. Оказа се, че всъщност аз не мога да обжалвам както пише в писмото, а работодателят трябва да си оправи в срок гафа, защото ми показаха в НОИ как са подали болничните с 0г0м0д стаж #Crazy

Sleeping Beauty, радвам се, че вече се чувстваш по-добре  Hug

Казусът ми с количката приключи. Ще ми харизят една почти не'ползвана от бебе, разхождано предимно в слинг. Както каза майка му, излизам с нея, само ако трябва да пазарувам да я ползвам за багажа Mr. Green

kotkincho, точно за това и аз не се заричам и искам бебето по неговите особености/индивидуалност да го гледам, а не да се опитвам да го напъхам в някакви норми или нечии професорски теории само, защото в някоя книга пише така.

Amelly, ще го запомня този трик с тениската Laughing Иначе и аз знам същото като теб за онова бабешкото повиване. Всъщност това е и една от основните причини да препоръчват пелени пред памерсите - държат крачетата в правилната им поза.

soho doll, всеки се справя по един или друг начин. hahaha
Наши приятели са в сграда без асансьор. Държат количката в колата долу пред блока.

За кърменето само ще кажа, че до 6-я месец кърмата е ценна за бебето. След това стомахчето му става като на възрастен човек и тя нищо не му носи.

Шамс, едно голямо дете на 4 години да отиде да дръпне рязко блузата на майка си насред кафенето, да пийне малко млекце, защото е ожадняло от играта, да блъсне после гърдата и да избяга при приятелчетата си и да вика и луде е с тях. Ето това за мен е брутално. Бях свидетел на тази гледка с моя приятелка. В това няма близост, няма интимност, няма и нищо полезно писхически или физически за детето. То просто възприема майка си като чаша вода/мляко и се отнася с нейната гърда като с всяка друга вещ. Не видях и на нея да й стана хубаво, по-скоро се смути от цялата ситуация.

silvi26, и на мен вече ми е неудобно да се навеждам като преди. Просто коремчето ми расте и запова да пречи.  Mr. Green

MuJIuHka, вземай нещо овлавняващо. Аз позлвам каково масло. По-назад момичетата писаха за други мазила, които са си купували и са доволни.

DianaR, много съм съгласна за високите температури и навличането на децата. Две от племенниците ги гледаха така - по-болнави деца не познавам. Crossing Arms Имам много приятелки, които по цяла зима бяха с количките навън и не се прибираха. Децата им са силни и здрави. Смятам и аз да го практикувам, а и нашето вече няма да е новородено в най-студените месеци.  Laughing Приятелките ми със зимни бебета правеха така - изкарват го първо за 5 минути на терасата, следващият път за 10 мин, после за 20........и няма никакъв проблем с адаптацията към времето.

# 452
  • Gone with the wind
Амели, не си ме обидила, не се притеснявай  Hug

За амниоцинтезата, аз съм в 18 седмица и ще я правя тази седмица.

Амниоцентеза или БХС? Доста различни са, пък и не съм чувала амнио да се прави 2 пъти.

# 453
Аз пък да ви кажа какво ме стресна преди малко: ходихме с мъжа ми до един магазин- с колата, стояла съм права в магазина около 20 минути,може и по-малко и после пак връщане с колата. Като се върнах, видях,че превръзката ми ибельото под нея са мокри като напоени с вода,т.е с безцветна водниста течност. Нося превръзка, защото си слагам утрогестан вагинално и той леко изтича. Не съм забелязала да имам вагинално течение през бремеността, чудя се дали не съм се напишкала, но бих ли могла да не го усетя, а и урината ми все пак не е чисто прозрачна? Почнах да си мисля дали не ми изтичат водите, още повече че снощи (с кой акъл) четох историята на една мама,която в пети месец й изтекли водите,а тя въобще не разбрала...и после усложнения от забавената реакция....ще ви ги спестя.
Утре ще звънкам на доктора, ама той пък е на кабинет чак в четвъртък следобед...
Вие да сте имали подобни случки?

# 454
Амели, нямам представа за какво става въпрос, но на мен ми прозвача доста стряскащо...Консултирай се с лекар дори и по телефона. Praynig всичко да е наред.

# 455
Aмели, и аз незнам какво е това. Да не си се потила в магазина? Предполагам, че ако е напишкано ще усетиш.

# 456
Amelly, аз имам безцветно воднисто течение на моменти, но не и така обилно, както го описваш. Защо не звъннеш още тази вечер да попиташ. Ако не на АГ-то то на 112, за да те свържат с лекар. Има ли вариант толкова рано да ти изтичат водите като сега се формира плацентата? Защото ако наистина има такъв вариант, направо отивай на спешен кабинет.  #Crazy

# 457
Ми тъпото е,че аз звънях на моя доктор и той нищо не можа да каже, което е разбираемо, все пак по телефон и без преглед е рисково да даваш становища. Обаче не ми спомена опцията "изтичане на води" и не ме насочи към спешен кабинет, а само каза "трябва да те видя". В четвъртък....

Pampers , можеш ли да дефинираш горе-долу колко като обем е течението при теб? Аз съм с ежедневна превръзка- тези най-мъничките и тъничките и си мислех,че може найлончето отдолу да не държи и затова да ми е мокро и бельото. Може това да не се води обилно течение, не е като да съм с нощна превръзка и цялата да е мокра...

# 458

Amelly, а сигурна ли си, че не си се поляла с нещо? Аз наскоро имах подобен случай - супер много се стреснах - цялата мокра отдолу, точно както ти описваш. Бях готова да се обаждам на лекарката, когато изведнъж се сетих, че Боил пиеше един сок и понеже щеше да го разлее, докато слиза от столчето, стиснах кутийката с крака, докато го смъкна. Изобщо не съм усетила кога се е разлял.

За кърменето - говорещи и тичащи деца, сучещи на воля на обществени места и на мен ми е трудно да възприема.
Преди да имам дете, си представях да кърмя да кажем няколко месеца. Като родих, се бях запънала да изкарам до шест месеца. В началото беше много трудно да удържа фронта, но после  пък кърменето ни беше спасение за много неща, отделно че между захранване и хранене с обикновена храна - разлика от земята до небето. Както и някой друг спомен, почти до годинката кърмата си му беше от основното меню, а останалото - междудругото.
Отделно, че исках да се получи естествено отбиване. Никога не съм си представяла, че ще кърмя две години, но така се получи естествения ход на нещата и не съжалявам. Може би обаче престанах да го кърмя на обществени места преди да стане на годинка, даже може би още към шест месеца.

Вчера си говорихме за манджи и се сетих да ви споделя една моя рецепта за богата на желязо манджичка, която си приготвих днес. Както знаете, съм любител на копривата и много я обичам във вариант на копривени кюфтенца с бял сос. Прави се съвсем като кюфтенца с бял сос, но към сместа на кюфтета, добавям и попарена и нарязана на ситно коприва. Става много вкусно , а има основни желязосъдържащи продукта - червено месо и коприва.

# 459
Amelly То още нямаш толкова води, които да изтекат. Към 12та седмица са към 30-50мл май само  newsm78 Непременно иди на лекар, дано е напразна тревога  Hug Hug

И аз за кърменето си мислех 6 месеца, макс до годинка, ама малката как ме опроверга  Mr. Green
До 9ти-10ти месец отказваше да яде каквото и да било друго освен кърма. Нито пюрета, нито домашно приготвено нищо. Ей, що нерви изхабих  Crazy И какво се оказа - детето с хранителни алергии. Организмът му сам се ориентирал какво може да яде и какво не може, ама аз като чета книги и слушам глупави съвети за захранвания  ooooh! ooooh!

Като стана на годинка почна да яде по малко твърда храна, но пък нямаше заместител на млякото. Не можеше нищо да хапне без да се изрине. Та кърмих, къде ще ида, че и диета спазвах. И всяка седмица се запушвах, ама кърмих. Като не може да яде мляко  ooooh! Добре че го израстна. Тя абсолютно сама си намали дозите - от 3-4 кърмения на годинка, останаха две на годинка и половина - тя си казваше кога. След годинка и половина сама се отказа - аз давах (по-скоро настоявах) веднъж на ден на обяд да суче, защото това беше единствения начин да я приспя, нищо друго не я успиваше  Crazy На обществени места никога не съм кърмила, срам ме е  Embarassed Ако излизаме нося изцедена кърма в шише.

Сега се надявам отново да мога да кърмя, захранване ще почна чак когато почне да стои седнало само стабилно - след 7-8ми месец. След като малката е била с АБКМ вероятността и бебето да е алергично е много голяма, така че нищо ще захранвам рано, нито ще бързам - когато тогава  Simple Smile

# 460
  • Gone with the wind
Амели, бих те посъветвала да отидете до Тина Киркова, Майчин дом или Шейново. Там имат денонощни кабинети. Дано не е нищо сериозно  fingerscrossed

# 461
malina07 , благодаря ти много! Хем съм невежа, хем не седнах да потърся някакво инфо в нета.
Сега прочетох,че както ти казваш, количеството води в този срок е макс 50мл, а освен това съставът им е като на кръвната плазма и имат "блудкава" миризма.
Мисля да се успокоя и да считам,че не ми изтичат водите.

# 462
...защото си слагам утрогестан вагинално и той леко изтича...
Как се слага той? През деня ли или вечер? Защото аз винаги, когато ползвам други вагинални капсули ги слагам вечер и на другия ден изтичат бая. Случвало ми се е да намокря и аз една ежедневна превръзка.
Според мен също бягай на доктор! Ако не друго поне ще се успокоиш и няма да го мислиш цяла нощ

# 463
new leaf , два пъти по три ми е предписан на мен, слагам го преди обедния сън и преди нощния сън, защото ми казаха поне 2 часа след поставянето да лежа и да не ставам,за  да не го изкарам.
А при теб намокрянето от другите вагинални капсули като чиста чешмяна вода ли е ?

Някак, да ви кажа, не ми се тича на спешен кабинет, защото предчувствам, че ще се окаже,че съм се напишкала без да се усетя и много ще ме е срам. Разчитам,че щом гинекологът ми не каза да тичам на спешен кабинет, значи положението не е драматично.

# 464
  • Пловдив
Amelly на мен вчера ми се случи нещо подобно. По принцип съм забелязала, че след по дълга разходка или се претоваря със задължения вкъщи имам нещо като бяло течение, на моменти клонящо към бледо жълтеникаво с известна гъстота. А вчера след една такава едночасова разходка като се прибрах усетих как ми се подмокрят гащетата. Пак като бяло течение, но доста по течно и почти прозрачно. Но не ме е наквасвало. Поуплаших се, но не продължи... не повече от обикновено... Доста ме стресна сега и ти .....  ooooh!
Виж какво намерих...
http://bialotechenie.net/byalo-techenie-i-bremennost/
 "Приема се нормално, ако бременната има по-обилно течение от влагалището."
Следи се следващите няколко часа и ако продължи направо отивай в спешното, дори и нищо да не е, поне ще се успокоиш... Стискам палци...

Общи условия

Активация на акаунт