Отговори
# 495
Странно, май повечето майки клонят към секцио? newsm78

При спешното секцио има голяма разлика от плановото секцио, чисто като подготовка на организма. В единия случай родовият процес е започнал, и майката, и бебето са подготвени за това, в другия им идва шоково Peace

За не моженето да сядаш не знам, но мен хем  ме шиха, хем нямам спомен да не съм можела да сядам. Още първия ден си сядах,макар и малко настрани. Не мога да кажа, че раждането ми е било смешно, или е било песен - ще излъжа. Болеше си и то много. Но също така знам и че никога не бих се лишила от това усещане - уникално е, няма друго такова Heart Eyes.  Спомням си добре, че на първата сутрин (ама аз родих в 4 през нощта, така че първата сутрин е била 2-3 часа след раждането) се чудех как е възможно хората да се решават да имат повече от едно дете. До следобеда вече бях готова за второ Simple Smile Изморена от раждането определено не съм се чувствала, още по-малко да не мога да си взема бебето и да го кърмя от това. Родих в 4, до 5 бяхме с бебо, после в 6 ме настаниха в стаята, а в 8 на следващата сутрин ми го донесоха и си го гушках, и си го носех, и се пробвахме да се кърмим.

# 496
Здравейте, в поредния слънчев ден!
Аз след вчерашните емоции и разкарване по администрациитенощес спах като заклана до към 5 сутринта Mr. GreenИ след малко въртене пак заспах та до 10. Голям сън, голямо нещо  Mr. Green

За раждането си говорите - аз много се надявам да е нормално Praynig

Аз започнах да се вълнувам, защото в петък ще казваме на нашата рода новината. Искаше ни се да е лично, но са много далеч и ще е по скайп. А сега умуваме как да "излъжем" свекърите да ни дойдат на гости този месец, защото заради моя болничен го закъсахме финансово, за да кажем лично и на тях.  newsm78

soho doll, аз спрях да чета темата още на 1-ва стр. онази вечер, защото като се разсмея, стомахът ми се обръща и  Sick Дано скоро ми отмине това, за да мога да си я дочета.

# 497
Добро утро на всички!  bouquet

Виждам раждането обсъждате. Аз съм с две ръце ЗА естествено раждане, секцио само по спешност, ако се наложи! Аз родих детето си нормално, 8 дни преди термина се роди. И така вечерта към 9 започнаха леки болки, които бяха контракции, по това което ми беше обяснявала АГ. Тя ми каза да не бързам, особено при първо раждане да бързам за болницата, и аз така и направих. След като започнаха леките болки, аз влязох да се изкъпя и да се оправя в банята, после си легнахме с милото. То не съм спала, но все пак си легнах. Знаех, че раждането наближава, но не исках да ходя от рано в Болницата. Така, лека- полека болките започнаха да се усилват и да учестяват и към 3 и нещо тръгнахме с мъжа ми. Викам му, айде, време е вече! Понеже тогава живеехме в друго малко градче, до Болницата имаше около 50 км. А беше 10-ти февруари, сняг, няма да ви казвам, повече от час пътувахме. И така стигнахме вече в Болницата, влизам аз с чантата, приеха ме, пуснаха тоновете на бебето, всичко беше ОК, после провериха разкритието, имах пълно разкритие от 10 см преди да родя. В 8 часа сутринта, както си лежах в леглото ми изтекоха водите и хайде на магарето. Имаше сестри и доктори окло мен и ми казваха как да дишам и кога да се напъвам. Бебето ми се роди много бързо, в 9,10 сутринта се роди малкото ми момченце, беше 2900. Родих лесно и без проблеми, не съм и шита даже, излезе така, не знам дали съм по-еластична, или какво е? Ставах си после веднага, сядах си по турски даже още в родилното. Общо взето всичко беше добре, бях се настроила за по-голяма болка! Не , че няма, но всичко си заслужава, все пак мама не се става лесно! Сестрата ми каза даже“ ти си родена да раждаш!“ Надявам се сега пак да е лесно раждането и без проблеми! Но в крайна сметка искам да сме живи и здрави с бебето, а мама ще изтърпи всичко, в името на бебето! Общо взето е това, малко се унесох, но искам да споделя! Дано ме изчетете! Hug

# 498
  • София
Здравейте момичета Simple Smile мина половин ден докато ви изчета. Толкова много теми сте обсъдили за 1 ден, че не знам в коя да се включа.

За раждането - много искам естествено, но много ме е страх. Питах майка ми, тя милата не знае и мен и брат ми ни е родила секцио не защото така е искала. Мен след обилен кръвоизлив в 8м, а братото - не искал да излиза  hahaha

За кърменето - не сме сърмени  Confused Но аз искам и ще направя всичко възможно да кърмя (в рамките на нормалните граници, не 3-4г ooooh!)

Понеже съм студентско бебе, майка ми е педагог и познайте - кой си е писал дипломната работа върху мен Simple Smile Мама разправя, че ме е къпала 2 пъти на ден и много масажи ми е правила. Зимата на студа в снега на терасата да спя, няма 6-5. (една от бабите в блока се обаждала на социалните и казвала, че имало една луда дето искала да си убие детето) Ами да ви кажа до ден днешен 25г никога не са ми били инжекции, не съм пила антибиотици и т.н. Та мисля да се поучавам от нея.

Баща ми е педиатър и той е абсолютно против проходилките и тем подобни - той казва - те не се учат да ходят в тях, а да се возят. Embarassed

За количките, по-напред в темата бях казвала, че има кой да ни дава такива неща- не смятам да купуваме... не намирам смисъл да даваме толкова пари, за нещо, което не се знае колко ще ползваме. Едни познати купиха количка за 3 000лв  ooooh! и така стои, взеха си друга от някакви хора, защото тази не можели да я свалят по стълбите.

Уф много писах  Blush Whistling

# 499
Добро утро, е то май е добър ден вече ама нищо,
Аз честно да ви кажа ме е страх да родя, причината-не търпя на болка, ама на никаква болка, ако бебето стане много голямо, което ме съмнява чак тогава мисля да е със секцио иначе ще се мъча в името на доброто за детето. Ако се роди като баща си 2400 или средно между нас двамата тъкмо ще е вв нормата иначе може да го водят и недоносено.
 newsm79 отивам да направя това упражнение и да почета за нелоялната конкуренция, че не остана, горкото  baby_neutral ще стане професор покрай мене Embarassed

# 500
Ани, къде учиш?

# 501
Добро утро, е то май е добър ден вече ама нищо,
Аз честно да ви кажа ме е страх да родя, причината-не търпя на болка, ама на никаква болка, ако бебето стане много голямо, което ме съмнява чак тогава мисля да е със секцио иначе ще се мъча в името на доброто за детето. Ако се роди като баща си 2400 или средно между нас двамата тъкмо ще е вв нормата иначе може да го водят и недоносено.
 newsm79 отивам да направя това упражнение и да почета за нелоялната конкуренция, че не остана, горкото  baby_neutral ще стане професор покрай мене Embarassed

Anni, ама то и при секциото има болка, но е след това Simple Smile Абе не е лесно!! Laughing

# 502
Здравейте от мен беборани   bouquet, аз напоследък съм доста затрупана с работа , но се връщам да чета и после ще обсъждам  Hug Hug Hug

# 503
Аз току що забелязах, че съм се преместила едно квадратче напред Mr. Green А в понеделник съм на преглед да го огледаме как расте.

# 504
Уча в Свищов, трета година съм и тая седмица почвам всеки месец да съм на изпит.
Аз не казвам, че няма да боли ама мене ме е страх, защото знам ква съм, не търпя даже зъболекар, пък нз кво ще правя тогава? Confused

Междодругото съм станала много чувствителна, от почти всичко го докарвам на рев Cry

# 505
Aни  Hug , и аз съм там. Бакалавър и магистър, чакам си дипломата след някой месец. Ще хвърляме шапките  Laughing

# 506
  • София
като казахте шапки, аз в петък си взех дипломата Simple Smile а юни ми бе защитата толкоз чаках  ooooh!

# 507
Божеее, сега видях, че Памперс е минала в 4-ти месец... Минава си времето  Mr. Green

# 508
Аз съм далече от дипломиране, имам тия изпити и още два семестъра #Crazy незнам как ще се оправя на 1 юни ми е последния изпит с корема как ще се побера на банката незнам newsm78

# 509
Божеее, сега видях, че Памперс е минала в 4-ти месец... Минава си времето  Mr. Green

Така е! Mr. Green
Аксения, честито!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт