От "Искам бебе" се преместихме, в бременен отчетен се наместихме

• 22 154
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Месечко, док днес не беше в настроение, някой го беше ядосал  Mr. Green Да не ти разправям как щяха да ме изядат жива, като ме извика док да вляза веднага, щом отидох  Joy Сори за спама  Blush

# 676
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Зузе, браво за туп-туп, ама хайде и сега тихо, след две седмици ще честитим както подобава  Hug За съжаление това е реакцията на повечето работодатели, като разберат, че човека, който им е вършил най-много работа, ще ги напусне, обаче после свикват с мисълта, размислят че не са били прави и всичко си идва по старо му, даже още по-добре  Peace

# 677
  • Варна
Ох, и неговата не е лесна... На ММ на щерка му другата седмица ще и прави лапаро, преди месец ходиха на преглед в Гинекология, той горкият ги прие чак към 18 часа - преди това операции, операции, спешни случаи. Аз пък си изтървах часа - беше по-миналата събота, щото МЦ реши след 8 месеца и нещо, че е време да се появи ooooh! Та утре ще съм без час, Соня така ми каза, сигурно и мен ще искат да ме ядат с парцалите Joy

# 678
  • Варна
Здравейте, момичета   bouquet
Зузи, радвам се за хубавите новини, направо се опулих като прочетох, че док. вече е видял пулсации  Simple Smile
И мен док. ме е викал няколко пъти така, а даже една жена ми се беше разкрещяла като излязох от кабинета му после ...
Аз от вчера съм с много разхлабен стомах и започвам да се чудя дали не е от Магнерот - а  Naughty
Месечинке, аз имах час за утре 14:30, с док. решихме да не ходя, нали във Вторник ме видя по спешност. Ако искаш звънни на Соня и отиди тогава, ако все още не е дала часа на някой друг . Валентина Пашалиева съм аз, ако случайно Соня пита .

# 679
  • Варна
Арвенче,
благодаря, ще пробвам да звънна, макар че ужасно трудно успявам да се свържа със Соня Hug

# 680
Сончето беше в кабинета с док сутринта, бъди настоятелна  Mr. Green

# 681
  • до едно тепе
Зузкоо стискаме палчетаа да тупка сърчицето да тупка и този път, и да се гушкате, и да се разнасяте из къщи, и да се возите с количка, и такааа нататък всичко което си е по реда,че после и внуци да гледаш Mr. Green

# 682
Ох Зу, как те разбирам. И при мен нещата станаха малко по спек от както казах, че съм бременна. А шефката все ми викаше, че по- хубаво от дете няма, и че ми било време да забременявам. А сега стана една враждебна  ooooh! И заради случката сутринта, че отсъствах 30мин. от офиса , за която писах в другата тема и дето мърмори, че ще ни се кара се зачудих и за следващите ми излизания за прегледи. За това се разрових и тук копирам линка- http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=5207 и по точно обръщам внимание на това:
"Съгласно разпоредбата на чл. 157, ал. 2 от КТ работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка, както и работничка и служителка в напреднал етап на лечение инвитро за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 от КТ. За да ползва това право, работничката/служителката следва да е уведомила работодателя за факта на бременността (чл. 313а от КТ)."

# 683
  • София

Какво значи "напреднал етап за ин витро"  newsm78 и как точно се дефинира- Ако трябва? Защото работодателя може да каже, че работното време на лекаря ти е до 19, ти си на работа до 18 и имаш време, т.е. не трябва...
Разсъждавам де... не ме бийте... просто това е малко спорна дефиниция на закона  ooooh!
Лично не съм имала проблеми с фирмата, нито с шефа макар че му създадох проблеми да ми намери заместник той винаги се е държал супер любезно  Peace За това и все още ми се обаждат по работа и помагам колкото мога ( а и го правя с кеф) бачках до последно, отново защото ми беше добре, но ако някой ме ядосваше нямаше и да се замисля да излезна.

Зузич, защити се законово да не може да те уволни и после болничен поне да вземаш някой и друг лев. Все пак спокойствието е най-важно  Hug

А иначе вие във Варна само 1 лекар ли имате? Всички като гледам сте при него  hahaha

# 684
Рейнчо, и аз не бях имала проблеми на работа и винаги се отнасяха с мен с голямо разбиране. Там съм от 9 години, изкарах си магистратурата, докато учих, никога не са ми правили спънки за изпити и т.н,, но откак спрях да работя извънредно и да търча по командировки в Китай, Турция, Румъния и т.н., нещата се промениха Mr. Green Хората искат да съм женена за работата си, не за мъжа си  Mr. Green
Относно докторите във Варна, има още няколко, които стават, но извиват врат с цени, а не са по-добри от нашия човек  Mr. Green Между другото аз предложих на Арвенчето и Месечинката да ходят там и заформихме дружина Mr. Green
Сори за дългия пост, ама нещо много малко на брой сме тук, чакам нови попълнения възможно най-скоро  Crossing Arms Mr. Green

# 685
Рейни, права си. Законите могат да се тълкуват по различен начин в зависимост от гледната точка  Wink Обаче и до 22h да работи док. ако ми е дал час за 13:00, не могат да те спрат да отидеш. Моята дава едни картончета, на които пише "следващия ви преглед е на ......... в ......часа" . Колко му е да му сложи един печат. Пък ако отношенията са до толкова обтегнати с работодателя, че да се пъне като магаре на мост за какво говорим, защо изобщо си на това работно място. Нали, спорен е въпроса, но все пак трябва да има и човечност във взаимоотношенията. Пък и договора е съглашение между ДВЕ страни. И ако нещо не си успял да договориш или не те кефи- ми всеки има избор. Най- лесния е болничния, но това е вече е битка, която не се знае кой би победил  Simple Smile

Но все пак човек трябва да знае правата си и да си ги търси.

ПС: Идея си нямам какво е "в напреднал етап на лечение инвитро "  Rolling Eyes Това е цитат от малоумния ни Кодекс на труда, който за мен е остарял и двусмислен, но да не задълбаваме толкова  Grinning

# 686
  • София

Тоничка, аз изобщо също не разбирам.. ама то ако има разбиране от страна на работодателя няма проблеми и без този закон. Аз излизах до док, не съм носила бележки за часове и глупости, но не съм и прекалявала все пак  Peace А колкото до "остаряването" на всичките ни закони и кодекси съм напълно съгласна  Mr. Green

Зузе, като видят, че не могат да разчитат на 100% на служител както са свикнали и това пада на техния гръб, наистина сигурно стават заядливи хората  Twisted Evil Не е причина да си го изкарва на теб, но така правят някои хора за съжаление  Tired

# 687
  • Варна

....

А иначе вие във Варна само 1 лекар ли имате? Всички като гледам сте при него  hahaha

Не е един, ама този е най-красивия и затва всички сме при него  Mr. Green
Рейни, да знайш че темата с родилите е в твоя чест със зелено бебИ на 1-ва страница, щот те чакаме там  Hug

Зузке, браво на ембриончето, все така да му тупка сърчицето  Heart Eyes Ако не можеш да изтраеш 2 седмици без преглед, върви след седмица в Майчин дом, аз така правех, ама аз бях болен мозък  Rolling Eyes

Скрит текст:
къде работиш, ако не е тайна де  Crazy

Отивам да лягам  Hug

# 688
Вави, на мен не ми е проблем да не съм на преглед, а какво ще се види в 7 и 8 седмица Outta Joint
Скрит текст:
Относно работата, не ми се казва във форума Mr. Green

# 689
  • Варна
Ще се види това, което и в 9 и 10-та  Hug Стига да имаш нерви да чакаш  Heart Eyes

Скрит текст:
Кат не ти се казва тук, ще ми разкажеш като се видим на кафе  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт