Пролет вече наближава, януарче рано става! (47)

• 29 849
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Пазарджик
Димара весело е у вас,само си представих картинката  Heart Eyes
Зая много се радвам Hug
Бубе и аз си го помислих това,много е гадно,живота е тежък,но нали ти е истински приятел ще разбере.Стискам палци скоро време да ви се наредят нещата-финансово  Hug
Адис ,знам,че е много неприятно за децата преписването на текстове,но това е нужно за концентрацията,да се научи да следи къде е в текста и да запомня прочетената дума/думи

Днес отново взех Нелката от градина в 12ч,г-жата каза,че повече не е плакала,взимала е участие в игрите ,изяла си е цялата закуска,а на обед две супи  Grinning Като се прибирахме ми изпя част от "Зайченцето бяло" аз останах изумена,колко бързо я е научила

Момичета благодаря ви за пожеланията,тортата наистина е много вкусна

Елч само да предупредя,че апартамента има нужда от основно чистене,не съм го направила още,защото ще влизат майстори да цапат
детската стая
Скрит текст:

хол-кухня
Скрит текст:

тоалетна
Скрит текст:
под мивката ще има шкаф и няма да се вижда сифона

баня и тоалетна-тук още не е сложен паравана и душ батерията,а шкафа на мивката е бял,но в момента е облечен с фолио за да не се цапа
Скрит текст:

# 136
еее, тути, много яко! мерси за фоторазходката! Simple Smile
толкова ти завиждам за това, че ще можеш да го обзаведеш от 0! на мен това ми е мечта!
всичко изглежда много готино дотук. а в тоалетната ви направо се влюбих! Simple Smile

# 137
еее, тути, много яко! мерси за фоторазходката! Simple Smile
толкова ти завиждам за това, че ще можеш да го обзаведеш от 0! на мен това ми е мечта!
всичко изглежда много готино дотук. а в тоалетната ви направо се влюбих! Simple Smile
+1 за тоалетната.

# 138
За мамите с породени деца ЕЕ има светлина в тунела!! Вече става все по-лесно гледането, Калин е без памперс през деня, с Мишо все повече се заиграват и аз оставам леко на заден план хаха  Joy

Хи-хи-хи, снощи таман си мислех, че скоро ще оставям Петър сам да къпе сестра си, понеже вече участва най-активно в носенето на коритото, на кофата с водата и най-вече в самото къпане.

Светлина виждам всеки ден като се усмихнат. И Рая като изтърси някоя умнотия че не спира да бърбори Mr. Green Ама сън не виждам  Laughing Да се е случило един път двамата да спят по едно и също време.
Бубе -  Hug И аз изпуснах сватбите и раждането на децата на доста приятели, но кой ми е виновен, че съм се затрила на края на света. Ужасно ми липсват. То все трябва да жертваш нещо.
Тути - прекрасна е Нелката. Дано и харесва занапред.
Аз много искам да пратя Рая някъде, но тук е ужасно скъпо, а и аз така или иначе съм си вкъщи. Но заради самата нея ми е виновно. Иначе като я питам къде е нашият дом вика "на парка"  Laughing То си е истина, че там прекарваме повечето си време, само още не спим там  Mr. Green

# 139
Тути, много е хубаво всичко до тук, с много здраве и любов да се ползва Hug
За преписването, те преписват всичко, дори звукови модели, а това е нещо което в дг, правеха сами  Whistling седнах сега, във връзка с едно състезание на което иска да се яви да го попрепитам, въпреки, че редовно следя тетрадки, разговарям с г-жата му, която ме уверява колко е добре, всеки път и откривам, че той има съществени пропуски и че всичко, което правят в у-ще е да преписват текстове, модели, задачи, всичко... Rolling Eyes, а аз си мисля, че сам го е правел и че наистина е добре, всичко си му е вярно на детето  Laughing мисля си, че сега се създават навиците за учене, самостоятелност, инициативност, които разбира се, зависят до голяма степен и от самото дете, както и от родителите разбира се, но съществената роля е на учителя...знам ли, нещо съм яхнала метлата май, извинявам се  Simple Smile

# 140
Eхо,привет wavey

Тути - със здраве да си живеете в новия апартамент Hug Дотук е станал мммм...много ми хареса Heart Eyes Hug Дано Нелката да е все така в яслата - да не плаче, да е спокойна там,защото тогава ще си и ти ОК, а също и дано да не боледува много Praynig Иии,да ти е жив и здрав ТМ! П.С. Много хубава торта,сигурно и толкова вкусна ммм Heart Eyes

Зая,Пепинка,Димара,Буби Много Ви се радвам за малките бебоци и за смелостта дечицата ви да са с малка разлика Peace Heart Eyes Hug

Емииии Heart Eyes За съжаление в яслите много боледуват повечето дечица...но пък така се гради имунитет. Дано бързо да се оправи гърленцето на Сами Praynig А пък и след АБ-то имунитета също спада... Стискай зъби Peace Ще видиш какъв голям и умен мъж ще порасне!!! Гадничко е,че и ТМ не е при теб сега,но ще си дойде..ей,къде е времето лети,набързо ще минат 5 дни Peace Hug Много ти благодаря,че питаш за баща ми - по-добре е,днес са го изкарали от реанимация. Дано всичко да е ОК Praynig Hug

Адис За математиката - задачите с действия до 20 /+, -/ трябва да се наизустят Peace Нашата госпожа каза,че в края на първи клас въобще не трябва да се замислят за отговора на всяка задача до 20. Нямам спомен навремето мен как са ме учили,но сега изискването е такова. Говорих и с моя колежка,чието дете е в първи клас в друго у-ще - и тяхната госпожа това е казала за математиката - наизуст. За писането - и наште преписват текстчета от учебника, както и диктовки правят,звуковите модели май сами ги правят  newsm78 Във вашето у-ще по две деца ли са на чин? Нашите са по едно дете - не,че няма такива които се обръщали назад и преписвали от тетрадките на детето отзад Laughing По четене - имат норматив в края на първи клас да достигнат 40 думи в минута. Трябва си упражнение! Wink И аз съм ЗА повече самостоятелна работа ама...малки са си още трябва да помагаме за концентрация,изграждане на навици и т.н..... Hug

Мале,то пак ферман стана Embarassed
 Hug

# 141
  • sofia
Адис, има файда от преписването. Всички го правят!
За задачите - наизуст.

Целувки на първолачетата, трудно е, но догодина е още по!

Тути, много щастие от сърце желая на ТМ.
Апартамента ми харесва, не е моя цвят стената, но.... скритото осветление е супер.

# 142
  • София
Добро утро!

Моята прекрасница днес ме събуди в 6 без 15 и вече имам чувството, че е обяд  Tired. Обърна си коша с играчките и 2 часа хубаво си поигра.

Тути, чудесен апартамент! Банята и на мен много ми хареса. Сега ще чакаме снимки и обзаведено Simple Smile. Аз напоследък обмислям разместване вкъщи - да разменим местата на спалнята и детската стая. Спалнята е 2 пъти по-голяма от детската и преди 5 години когато се нанасяхме естествено направихме голямата стая спалня, защото Бобо спеше при нас, а и не планирахме второ дете. Сега обаче с две деца в малката стая става определено тясно. Мм не остана особено очарован, но по някое време ще трябва да го направим.

Адис, и аз мисля, че има полза от преписването на текстове, но на опрелелен етап трябва да намалее за сметка на увеличаване на диктовките. И на Бобо му дават да преписва текстовете от учебника, но аз му ги диктувам, защото става по-бързо и ми се струва, че диктовката му е по-полезна. Това, че преписват задачи и модели, а ти си мислиш, че сам си го е направил вярно, са ми го споделяли и други майки. Работата на госпожата от занималнята е всички деца да отидат на у-ще с вярно написани домашни, който е по-бавен домашната му се диктува. Това важи и за частните занимални. Освен това при децата, които са получили много добра предучилищна подготовка и могат да четат, пишат и смятат, точно по това време на годината се получава едно изоставане, защото до този момент материалът не е бил нов за тях, а сега трябва да учат повече, за да се справят добре. Не знам дали и при Марти е такъв случаят, но е много добре, че си хванала, че има пропуски и да наваксате  Hug

Извинявам се на всички майки на непървокласници за спама  Embarassed

# 143
ПРивет!
Мами,колко зъба трябва да имат децата ни?Калина долу вляво има 3 зъба след кучешкия с место за още един,останалите са все по два с место за по още два..

# 144
Тутиииииииии, много готина тоалетна и баня!  Heart Eyes

Зъбите са общо 20. Не би трябвало да има 3 зъба след кучешкия, а два.

# 145
Тутиииииииии, много готина тоалетна и баня!  Heart Eyes

Зъбите са общо 20. Не би трябвало да има 3 зъба след кучешкия, а два.
Мерси,освен да питам педи за зъболекар.

# 146
Здравейте мили дами!

Извинявам се предварително за спама на всички мами, за които училищните проблеми са още далечни Embarassed Аз също смятам, че преписването помага, но до един определен момент, диктовки почти не се правят. Продължавам да не мога да разбера как може да се набляга на механичния начин на заучаване, на зазубряне на материала, а не да се търси и развива креативността и самостоятелно мислене при децата  Rolling Eyes И все пак, явно зависи от учителя, защото има и такива които работят много в тази насока...както и да е... Момичета, вие пускате ли ги по състезания, аз досега не съм го пускала. Предполагам, че ако вече не беше записан за това по бел, нямаше да го пусна, но да се надявам че ще успея да запълня празнините до тогава. Той обаче е ентусиаст  Laughing сега разбрах, че другата седмица ще има и "Европейско кенгуру" и там иска да ходи  Simple Smile

Тути, как е Нелката днес?

# 147
Тути, много ви е хубав апартамента.Банята и тоалетната са страхотни, като обзаведете,ще се радвам да споделиш.

адис, аз от малка съм пускала Марина по състезания, щом му се ходи-поощрявай го. Имаме една папка с грамоти.Simple Smile Така тя доби увереност и никога не се е притеснявала от входни нива,класни и т.н.А и нивото е по-високо.

Момичета,споделете мнение за Боаронската хомеопатия -за,против...

# 148
Емили, аз на Боарон съм ползвала осцилококцинум и коризалия, от второто определено съм доволна, но от осцилокоцинум-а не съм видяла да има голям ефект. Ползвам инфлуцид, тонзилотрен и цинапсин на немския хомеопатичен съюзи от тях съм много доволна.

# 149
Емили   Hug Аз съм доволна от Осцилококцинума (за мен), струва ми се, че ми помага. Сега за първи път си взех Коризалия и ми се струва че облекчава.

Аз естествено прехвърлих вирусчето на Дария, само дето при нея е и с температура. Вече втори ден не е падала под 37,3. Две нощи се скъсва от рев. Не мога да преценя дали я боли гърлото или се плаши от кашлицата.
Въпрос към мамите давали Изопринозин:  кога се дава - преди или след хранене. Док ми е изписала само един блистер, а аз не съобразих в аптеката да си искам листовката.
В добавка е и с разстройство. Не знам дали е от вируса или от лекарството. Давам само него и чат-пат Проспан.

Тути, хубаво апартаментче. Чакаме и следващата серия снимки.

Адис, а защо да не го пускаш? Според мен е важно да му обясниш, че победата не е най-важна, за да не се разочарова. А иначе е много хубаво ако той иска да ходи, не ти да го пращаш. Следващите дни ще питам майка ми и баща ми какво мислят за преписването (те са начални учители).

Общи условия

Активация на акаунт